Borz
2005. június 11. 16:44
Helló!
Van egy videólejátszóm és van egy tv kártyám.
A videólejátszót összekötöttem egy olyan káballal ami nek ez egyik vége széles és vastag (ez megy bele a videólejátszóba) és a másik vége pedig egy audió és egy s-videó kábel.
Ezt a kettőt bedugom a tv tuner káryába (life view fly tv platinum)
És elindítom a szalagot amit digitalizálni akarok.
Ekkor a számítógépen a tv néző szoftverrel lefuttatok egy keresést ami sajnos nem találya meg a képet miért lehet ez???
Másik programmal is próbálkoztam de azzal se ment (virtualdub)
Azon gondolkoztam hogy valami beállítsi hiba lesz és megnéztem a tvn egy ősrégi tvn aminek fa doboza van és tekergetni kell

ott a videót úgy álítom be hgy vízszintesen van egy pöcök fölötte számok azt beállítom 9 re és fölötte pedig egy görgö ami 0-9 is van skálázva most 6.5 nél áll.
Azt gondolom ez a MH amit a tv kártya keres az állomásoknál a tuner programja csak 863250000MH ig megy és 45000000MH től keres lehetséges hogy azért nem találya mert a videó olyan frekvencián van amit nem tud scannelni? mijen programmal tudom ezt megeresni?
A régi tv-n elvileg 965000000MH en találya.
BáGyu
2005. június 11. 18:13
A kártyához kapott szoftvernek a felvételi beállításoknál elméletileg kell tartalmazni egy olyan beállítási lehetőséget, hogy a kártya honnan vegye a jelet, de ez semmiképpen sem a csatornakeresővel oldható meg!
Ezt keresd!
Ha jól tudom ebben az elemben három lehetőség közül tudsz választani.
Borz
2005. június 12. 9:50
Mi ennek a háromnak a neve?
Adani
2005. június 12. 20:42
Tuner, Composite, Svideo. Az első a kártya tunerje, ez tulajdonképp a koax kábelen lévő adókat tudja behangolni, a composite az RCA kábel (kicsi banándugós) az Svideo pedig 4 tűs és kerek alakú csatlakozója van. Ha Svideo kábellel kötötted össze a videót tunerrel, akkor a hozzá adott progiban keresd a Select input opciót, és állítsd át Svideóra. Ha végképp nem megy próbálkozhatsz az antennakábel jelével is, de akkor romlik a képminőség. A videón pedig azt tudod állítani, hogy az UHF sáv melyik csatornájára tegye ki a az RF modulátor a videó jelét (ha jól emlékszem 30-39-ig lehet a legtöbb típuson állítani)
Borz
2005. június 13. 18:54
Megtaláltam az s-videót de nincs kép

pedig mindent leellenőriztem
Halasi Miklós
2005. június 14. 8:16
Na kezdjük az elején.
Van a videón SCART csatlakozó? Ha igen, vegyél egy Scart-átalakítót, amin ki és bemenet is állítható, van rajta S-Video, RCA és két sztereo hangkimenet. Na ezen keresztül kösd rá a tuner megfelelő bemenetére és lőn kép, ugyanis az RCA vagy S-Video bemenetet külön kell kiválasztani a tuner programjában.
google
2005. június 30. 11:22
Egy kérdésem volna:
Pár héttel ezelőtt apámnál ADSTech DVD Xpress-szel digitalizáltam egy videót, de csak kb. 2/3-ig.
Tegnap este a fennmaradó 1/3-ad részt már magamnál.
A gondom az, hogy a pár héttel ezelőtti átjátszás szinte tökéletes, semmi színvillódzás nincs benne (a fakó színekből hirtelen telt színek lesznek, majd vissza), míg a tegnapi munka olyan lett. Nem értem, miért, hiszen ugyanazzal az eszközzel, ugyanazzal a szoftverrel dolgoztam, csak másik gépen. Az én processzorom csak fele olyan erős, mint az, amelyikke az első 2/3-ad rész készült.
De hát csak nem ez a baj?

Hiszen a hardveres lapka végzi el a konvertálást!
De akkor vajon mi?
A szalagot azóta egyszer sem néztem meg, tehát emiatt nem romolhatott a felvett anyag minősége.
Halasi Miklós
2005. június 30. 23:25
Esetleg a te gépeden a megjelenítő kodek más, mint ahol korábban digiztél? Illetve a videokártya egy típusú (nVidia, ATI)?
google
2005. július 1. 10:57
ffdshow van mindkét gépen.
Nálam ATI9600pro, nála ATI9800SE.
Dorffi
2005. augusztus 14. 17:38
Sziasztok!
Én is szeretném a régi kazettáimat digitalizálni, de
teljesen kezdő vok a témában, kérlek segítsetek

mit kell hozzá még beszereznem.
Van videóm, van Scart-átalakítóm (az összes szükséges lyukkal, kimenettel, bemenettel, átkapcsolóval) ez minden.
Annyi lejött - olvasva benneteket - hogy kell hozzá tv kártya is, meg összekötő kábelek....
Szval megtudnátok mondani milyen típusú, gyártmányú kártyát érdemes venni, mire kell odafigyelni... mi kell még a digitalizáláshoz.... ilyesmit?
Ui.: ha esetleg válaszoltok, lehet kérni, hogy azt lassan és tagoltan tegyétek... sajna a tudományos bla-blából nem sokat értek... de fejlődő képes vok
Adani
2005. augusztus 14. 18:36
Hát TV-kártyát már 10-15e-ért is kapsz, az is elengendő lehet a feladatra, de talán jobbna jársz egy digitalizálókártyával. Ha gyenge a géped (1 GHz alatti proci), akkor ez az egyetlen járható út. Sok kártyán van hardveres mpeg2 tömörítő, így egyből DVD formátumbna vehetsz fel.
Dorffi
2005. augusztus 14. 19:18
Adani köszi a válaszodat
Beleolvastam a töbi hasonló témába... huh... amire azt gondoltam biztos vagyok benne, na hát az is bizonytalan lett. Totál homály. De nem adom fel... egyenlőre
Hááát nem csúcs teljesítményű a gépem az biztos, és aszem a procim is 1 GHz alatti...

de szép ezüst szine van
Ráadásul memcsivel sem vagyok túl jól eresztve 128+256 ez az össz
Szval szerinted az én gyenge adottságokkal rendelkező (de szép) gépemhez digizalizáló kártya a legjobb, mert a tv-kártyához nagyobb teljesítményű proci kell. Jól értettelek? Ezek szerint a tv adás felvételére esélyem sincs

... hát ez nem túl biztató.
A másik.. a DVD formátum... nincs DVD íróm, csak egy lejátszóm, ami DivX-es. De CD íróm van és letöltöttem néhány programot ami erre való (bár még nem próbáltam ki) A digitalizáló kártya még így is jó?
Aneurysm
2005. augusztus 14. 20:15
Ezt csak úgy általánosságban írom, tapasztalat alapján:
Videódigitalizálási lehetőségek:
1.) Legegyszerűbb megoldás ha veszel egy asztali DVD-felvevőt. Szerintem a minőségük nem a legjobb (ennek oka visszavezehető oda, hogy folyamatosan kell MPEG2-be kódolnia, és azt írnia DVD-re), a 2órás felvételi módban észrevehetőek a pixelek, gyors mozgásoknál meg pláne. Az egyórás felvételi mód minősége még tűrhető, de érdemes olyat felvevőt választani, amelyiknek van rugalmas felvételi módja (flexible recording), ilyenek például a Panasonic-ok, hiszen így nem kell a 2órás felvételi módot választanod, ha a rögzítendő videó mondjuk csak 1óra 10perc. Másik hátrány hogy az 1órás felvételi módon kívül nem engedélyezik az LPCM hangformátumban való felvételt.
2.) Hozzáértőbbek vehetnek digitalizálókártyát. Én eddig a Canopus ADVC 100, ADVC 300 illetve a Pinnacle DC1000-rel találkoztam és lenyűgöző képminőségek produkálnak. Sajnos ezek elég drágák, viszont a TV-tunerekl minőségét lekőrözik. Ennek a módszernek az előnye az asztali DVD-felvevőkkel szemben (a sokkal job képminőségen túl), hogyan sokkal jobban megszerkeszthető a bedigitalizált anyag.
3.) Egy alternatív (és igen jó) megoldás a digitalizálásra, ha van olyan miniDV kamerád amin van analóg bemenet. Összekötöd a videómagnót a kamerával, azt meg bedugod a PC-be. A kamera hardveresen átkódolja neked az anyagot DV aviba. Ez a módszer a digitalizálókártyákhoz hasonló minőségek produkál.
Dorffi
2005. augusztus 14. 20:29
Köszi a világos fogalmazást...

ez alapján átgondolom mi legyen.
Legszivesebben a gépemet tuningolnám fel... de ahogy az árakat és nézem az eltart 1 ideig.
Lehet addig kipróbálom a kamerás megoldást... az még akad a családban kösz a tippet

.
Adani
2005. augusztus 14. 20:34
IDÉZET
Szval szerinted az én gyenge adottságokkal rendelkező (de szép) gépemhez digizalizáló kártya a legjobb, mert a tv-kártyához nagyobb teljesítményű proci kell. Jól értettelek? Ezek szerint a tv adás felvételére esélyem sincs ... hát ez nem túl biztató.
Jól értetted, ha gyenge géped van, a hardveres tömörítőproci nélküli kártyákkal nem tudsz majd jó minőségben felvenni. De a TV műsor felvételére van lehetőség többféleképpen is:
1. Van olyan TV kártya, amin van hardveres mpeg2 tömörítő chip. Ha ilyet veszel, akkor megoldható.
2. Ha digitalizálókártyát veszel pedig, megoldható, úgy, hogy egy külső eszközt (régi tv, esetleg egy videó) használsz tunerként, azon állítod be a csatornát, és a gkártya bemenetével összekötöd a kimenetét. Én is így használom jelenleg a VIVO-s ATI kártyámat.
Aneurysm
2005. augusztus 14. 21:35
Természetesen a miniDV kamera helyettesíthető Digital8 kamerával is

Maga a digitalizálás valóban menni fog lassabb gépeken is, de ha mondjuk MPEG2-be akarod konvertálni akkor az a folyamat elég lassú lesz.
Adani
2005. augusztus 14. 23:03
Persze digizni lehet lassabb gépen is, de lehet, hogy nem tudsz teljes felbontásban, vagy mondjuk erős kodekkel, és akkor a tömörítetlen videó megtölti a winyódat. De pl. a PicVideo féle MJPEG kodek 384x576-ban még elfut rendesen egy 800 MHz-es Amd Duronon is, az alsó határ szerintem olyan 5-600 MHz lehet.
nagyjani
2005. augusztus 15. 9:20
Szerintem is az mjpg a megfelelő formátum, azt bírja a gép és felesleges mpg2 akár szoftveresen hardveresen meg pláne, ha úgyis divx a végeredmény. A kódolást viszont nem lehet kikerülni, az utána eltart egy darabig. A DV-hez meg nem vagyok biztos, hogy lenne elegendő merevlemez tárterület, bár ezt csak gondolom a többi hardverhez.
Halasi Miklós
2005. augusztus 15. 13:07
IDÉZET(google @ 2005. július 01., 11:57 - péntek)
ffdshow van mindkét gépen.
Nálam ATI9600pro, nála ATI9800SE.
Csak egy tipp: szedd le az ffdshow-t és használj rendes kodekeket! De csak azt, amit tényleg akarsz használni is, ne kodekpakkot!!!
Halasi Miklós
2005. augusztus 15. 13:14
Na akkor hozzászólok én is:
- az MJPEG és a DV sok helyet foglal. A DV felbontása megegyezik a DVD-vel, tehát 720*576. DVD-re konvertálásnál nem lesz olyan nagy gond a felbontással. MJPEG esetén a felbontás szabadon állítható. Mivel mindkét kodek kulcskockákkal (azaz MINDEN kocka teljes kép) dolgozik, ezért könnyen és precízen vághatók. Viszont emiatt sok hely és gyors merevlemez kell nekik.
- MPEG-be csak akkor vegyél fel, ha utólag csak egyszerű vágásokat akarsz. Még akkor se lesz tuti a dolog, mert az MPEG NEM kulcskockákkal dolgozik, és a vágást csak kulcskockáknál tudod jól elvégezni. Egyszerű vágásokra jó a Cuttermaran szoftver. Ha MPEG-be veszel fel, akkor már szabvány méretben tedd (DVD, SVCD, VCD), hogy ne kelljen újratömöríteni!
- a kamerás megoldás egyszerű és könnyű, azzal próbáld ki
Dorffi
2005. augusztus 15. 19:21
Húúú.. mennyi info csak kapkodom a fejem és próbálom átkódolni magamnak
Szval nem is olyan rossz a helyzet... megnéztem: Intel P4 CPU 1,5 GHz, a memcsi csak 384 MB, de nem rég szereztem be egy 160 GB SEAGATE 7200rpm 8Mb cache-es wincsit, ami ATA... (Nem tudom miért de a windows 30 GB lenyúlt belőle

, lehet nem jól raktam be, vagy azokat a pöcköket nem jól állítottam be, vagy Nem tudom... de ez most mindegy) tehát helyem van most bőven.
És így? Ilyen paraméterekkel már jobb a helyzetem? Vagy még mindig kevés? Maradjak a kameránál?
Nem baj ha lassan megy a digitalizálás, egyik erényem a türelem

lehet nincs is több

Összefoglalom amit most hirtelen rámzúdítottatok, ha valamit félre értettem kérlek tegyetek helyre

az MJPEG, a DV, a DVD, az MPEG digitalizált formátumok ami a hardveres digitalizáló (digit kártya, kamera, tv-kártya.. vagy ezt már kizártuk?) produktuma.
Ezeknek a kütyüknek vannak szoftverei, amit mi kodeknek hívunk.... Hm?
A digitalizált anyagot egy vágóprogival tudom szabdalni (...de mi az a kulcskocka?).
Ha ez így van, akkor eddig világos...
Tehát kell 1 digit kártya...
kinézten 1et szerintetek ez megfelelő lenne nekem?
Digitvagy találtam tv-kártyát is
Tv kártya ezt. Sajna a jobbakra már 2GHz-et ajánlanak, ehhez meg Nem tudom, mert nem írták le.
Szval? szerintetek?
Halasi Miklós
2005. augusztus 15. 19:36
Na akkor még van mit tisztázni:
- a kulcskocka egy teljes kép, ami olyan, mintha egy jpg képet nézegetnél. Mivel teljes kép, ezért lehet ott vágni. Nem teljes képek esetében csak félinformációk vannak a képek között. Erről bővebben ld. Zimi cikkét a múlt havi számban (ha jól emlékszem)
- szintén ugyanebben a cikkben írta le Zimi a különböző digitalizálókról a tapasztalatát. Feltétlenül olvasd át!
Dorffi
2005. augusztus 15. 19:46
Oksa és köszi
Aneurysm
2005. augusztus 16. 7:34
IDÉZET(Dorffi @ 2005. augusztus 15., 20:21 - hétfő)
de nem rég szereztem be egy 160 GB SEAGATE 7200rpm 8Mb cache-es wincsit, ami ATA... (nem tudom miért de a windows 30 GB lenyúlt belőle
Kell egy enable big lba patch, és akkor látni fogja mind a 149-et
Dorffi
2005. augusztus 16. 17:24
IDÉZET
Kell egy enable big lba patch
Milyen szinű?
Ha olvastál belőlem valamit is, sejthetnéd nem tudom mi az a nagy izé....

világosíts meg kérlek.
Adani
2005. augusztus 16. 17:57
48 bites LBA címzés kell hozzá, mert enélkül nem képes a BIOS 130 GB-nál többet kezelni. Bios frissítés, vagy új winyó driver segíthet.
Aneurysm
2005. augusztus 16. 20:54
Ezt találtam google-ben:
A 137 GB-nál nagyobb kapacitású merevlemezek használata [XP]
Ha IDE-merevlemez-vezérlo BIOS-unk képes a 48 bites LBA üzemmód kezelésére és 137 GB-nál nagyobb kapacitású merevlemezünket teljes mértékben szeretnénk kihasználni, akkor szükség van az operációs rendszer ez irányú beállítására is.
A beállítás megváltoztatásához a következo muveletekre van szükség.
1. A Registry Editorral nyissuk meg a HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Services/Atapi/Parameters/ nevu kulcsot.
2. Hozzuk létre az EnableBigLba nevu, dword típusú bejegyzést, értékként 1-et megadva.
How to Enable 48-bit Logical Block Addressing Support for ATAPI Disk Drives in Windows XP
http://support.microsoft.com/default.aspx?...b;en-us;Q303013
Adani
2005. augusztus 17. 0:06
Ez igaz, de úgytudom valamelyik SP-ban ezt már megoldották, és ha ilyen gond van magától intézkedik az XP. Az SP2-es már biztosan.
Aneurysm
2005. augusztus 17. 7:21
Én úgy hallottam hogy SP1-gyel már megoldották. Mindenesetre én még anno Partitionmagic-ről bootolva formáztam és partícionáltam a 160-as winyómat, majd nemrég winxp lemezkezelőjével párat töröltem, többit meg átméreteztem. Sose találkoztam ezzel a 137gb-os korláttal.
Dorffi
2005. augusztus 17. 17:39
hmmmm....
IDÉZET
Ha IDE-merevlemez-vezérlo BIOS-unk képes a 48 bites LBA üzemmód kezelésére
honnan tudhatom meg, hogy képes-e rá? XP-m és SP2-em van.
És van még egy (számotokra biztos bugyutának tűnő) kérdésem....
Még mindig a fájformátumok fogalmai közt kavargok... de már nem sokára megértem
Megpróbálom leírni
Tehát a DVD és a Video (avi) formátum úgy viszonyul egymáshoz file mozgatásilag, mint az Audió és az egyéb zeneformátumok (mp3)?
Értem ez alatt azt, hogy az audió CD-ről közvetlenül nem tudom másolni a számokat, mondjuk gépemre (az 1 Kb-s track-ek amik a CD-n látszanak mint file-ok felmásolva a gépre nem játszhatók le), hanem át kell alakítanom valamilyen adatformátummá (mp3, WMA, stb) és így már használható gépen.
A DVD formátumú valamik a gép számára szintén nem kézzel fogható állományok, ellenben a Video file-k igen.
- Jól gondolom, hogy DVD formátumot csak DVD korongra lehet varázsolni, és CD korongra nem?
- Audio formátumú zenét lehet tenni DVD korongra, úgy mint mikor audio CD-t készítek?
cölöp
2005. augusztus 17. 18:45
DVD-t le tudsz játszani a gépen , ha van lejátszó progid.
DVD formátumot ki tudsz írni CD-re is , ha nagyon muszály megkeresem a progit hozzá(nekem valamelyik Ulead tudja ezt)
Audió DVD-t szintén készíthetsz az erre való progival , de természetesen csak a gépen vagy asztali DVD lejátszóban hallgathatod , CD léjátszóban nem.
liteon
2005. augusztus 20. 12:17
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy digitalizálót. A kérdésem a következő át tudom-e vele másolni a gépre a régi vhs kazettán lévő filmeket? Azért kérdezem, mert a haveromnak van egy panasonic márkájú dvd felvevője és a gyári eredeti matricás vhs kazettákat nem tudta át másolni. Tehát érdemes venni egy digitalizálót?
liteon
nagyjani
2005. augusztus 21. 12:16
A gyári kazettában bent a másolásvédelem, csak úgy a géppel sem másolható, hiába veszel digitalizálót, tehát így nem érdemes érte pénzt adni. A módszer amivel működik a dolog, már kimeríti a warezkodást, úgyhogy ezt hagyhatjuk is.
atzs
2005. augusztus 22. 8:21
Kétesélyes a dolog. A Radeon9200Pro VIVO kártyám például bevett egy olyan kazit is. Az illusztris helyeken elszíneződik a kép, de attól az egész még élvezhető. Ha azt használnám, nem tekinteném warezkodásnak. Nem módosítottam a legálisan beszerzett hardveren...
Mindenesetre tudd azt, hogy a Macrovision védelemmel ellátott kazettáknak a magáncélú másolása sem engedélyezett, és a hardvereszközök többsége ennek megfelelően nem is boldogul vele. Ha kifejezetten ilyeneket akarsz másolni, akkor legálisan nincs sok esélyed. Legalábbis több tucat terméket ki kellene próbálnod hozzá.
Halasi Miklós
2005. augusztus 22. 14:54
Ha már kicsit belementünk: a gyári kazikat nekem nem sikerült a 9000 pro VIVO-val behúzni, max PCTV-n lehetett volna. DE! A miro DC30+ digitkártyában már van szinkronstabilizátor, ami kijátssza a Macrovisiont, csakúgy, mint a videókban lévő TBC-k. De innentől nem segítek.
atzs
2005. augusztus 22. 15:12
Lex
2005. augusztus 23. 19:19
Sziasztok!
Két feladatot szeretnék megoldani:
1. VHS magnóról bedigizni a felvételeimet jó minőségben,
2. TV-ről felvenni műsorokat.
Mindkettőt vagy MPEG2-ben vagy DivX-ben DVD-re írnám.
Van HiFi VHS magnóm, van TV-m

, van egy erős gépem.
Kérdésem: mit célszerű vennem?
1. DVD felvevő (ez gép nélkül működik, időzítve, ...) Aneurysm szerint ez nem túl jó minőséget ad. Szerintetek?
2a. TV tuner kártya (HW MPEG2 nélkül) és a gép digizik.
2b. TV tuner kártya HW MPEG2 dekóderrel.
3. Digitalizáló kártya.
Írjátok le azt is, hogy melyik milyen minőséget ad és kb. mennyibe kerül (tól-ig).
Ja, és a videóból hogy érdemes kivezetni a jelet? 1 db Scart van rajta. Ebből kompozit video biztos jön, de nem tudom, hogy S-Video jön-e és hogy az jobb minőségű-e, mint a kompozit?
Halasi Miklós
2005. augusztus 23. 19:53
Na most aztán leshetsz, nálam ez így van megoldva:
- tévét a PCTV-vel nézek, rádiót is ezen hallgatok
- ha MPEG-ben akarok rögzíteni, akkor a videóról az ATI kártya bemenetébe vezetem S-Video kábellel. Az audio a Line-inbe van dugva. Így tuti sztereo lesz a felvétel és 48 kHz-cel is fel tudok venni
- ha MJPEG-ben akarok felvenni, akkor a DC30+-ba van vezetve a jel Composite-on keresztül a videóról, és a hang marad a Line-inen.
Tehát én nem a tunerrel veszek fel, mert azt csak akkor használom, ha a videóra nem tudok felvenni. A tunerről meg nem lesz olyan a kép, mintha a másik kértyán venném fel.
Én így oldottam meg.
Lex
2005. augusztus 23. 20:03
Ez mind nagyon szép, csak van pár bökkenő:
1. Valahol korábban írtad, hogy a DC30 nagyon drága.
2. A videó kártyám nem mai darab és nem VIVO-s.
3. azt tudom, hogy tunerről rosszabb a minőség, mint video jelforrásról, tehát tunerről csak TV adást vennék fel.
4. lehetőleg 1 eszközzel szeretném megoldani a problémát, mert nem akarok túl sokat költeni. Esetleg egy szimpla tuner+digitalizáló lehet kettőben.
De melyik milyen minőséget ad? Na és az árak?
Halasi Miklós
2005. augusztus 24. 7:05
Hát ha a videokártyád nem mai darab, akkor egyszerűbb lenne egy VIVO-s kártyát betenni a gépbe.
A videomagnódban van TBC?
A DC30+-t már lehet kapni (csak használtan) 10-15 ezer körül, viszont az XP-s driverért külön fizetni kell, mert ezt a kártyát még Win95-höz adták ki. A minősége szuper analóg felvételekhez. Viszont neked már DV-s kártyát kéne venned digizéshez, amiben van szinkronstabilizátor vagy TBC, esetleg szűrőket is tartalmaz. De ez nem olcsó!
Az asztali írók közül is a drágábbakban van TBC és szűrőrendszer.
A tévétunert felejtsd el, ha VHS-t akarsz digizni.
Tehát ha mezei videomagnód van és gyári szalagokat is akarsz digizni, akkor csakis digitkártya jöhet szóba (a VIVO-s kártyák nem tudnak mit csinálni a Macrovisionnel).
Adani
2005. augusztus 24. 10:22
Mi az a TBC? ( Nem a betegségre gondolok

)
Pontosabban mi ez és mire jó ?
eremit
2005. augusztus 24. 10:35
Biztos, hogy nem a videokhoz tartozik, amire emlékszem: ToolBar Calculator. Még régen volt egy ilyen kis programom. Mutatta az időt, és ha rákattintottam, a négy alapműveletet elvégezte.
Halasi Miklós
2005. augusztus 24. 10:45
IDÉZET(Adani @ 2005. augusztus 24., 11:22 - szerda)
Mi az a TBC? ( Nem a betegségre gondolok

)
Pontosabban mi ez és mire jó ?
TBC - Time Base Corrector. Lényege, hogy a nyúlás miatt elcsúszó hangot és képet fixálja egymáshoz képest. Állítólag kétféle létezik belőle: Full frame alapú és Line alapú. A full frame a jobb, mert az teljes kockákat javít, míg a Line csak reptiben. Ennél mélyebben még én sem ástam magam bele, de a lényeg, hogy megoildja a szinkron problémákat a hang és kép között, nem lesz csúszás és még kiszűri a függőleges apró ugrálásokat is (a full frame alapúak).
Ennél bővebben keresd wpepit a HWSW fórumán.
Lex
2005. augusztus 24. 18:02
Használt cuccot nem akarok venni, főleg úgy, hogy használhatatlan a külön fizetős SW nélkül.
Tunerről csak TV adást akarok rögzíteni, vagy ha az jobb, akkor asztali íróval.
Miklós! Légy szives írj konkrét típusokat, modelleket, esetleg árakat (nagységrendet), mert pl. a DV-kártya még nem sokat mond. Ha DV-n a digit videókamerák formátumát érted, akkor nincs videó kamerám, nem is nagyon kell és nem akarok DV formában rögzíteni, mert 13 GB/óra. Jó nekem az MPEG2 (DVD) és a DivX.
A videóm egy
Panasonic NV-HV51. Nincs benne TBC. Védett kazettáim nincsenek, mert csak saját felvételeim vannak.
Melyik VIVO-s kártya jó minőségű? ATI/nVidia? Graf. chip, gyártó?
Melyik ad jobb eredményt, ha TV-ről akarok felvenni?
1. TV tuner.
2. VIVO-s kártya TV-ről composit jellel.
3. Asztali DVD-író.
Halasi Miklós
2005. augusztus 24. 18:54
Akkor mielőtt mélyebben belemennék, ajánlom
>>ennek a topicnak a végigolvasását<< ugyanis anno elég alaposan végigjártuk wpepivel a technikai feltételeket, árakat és egyebeket ezügyben. Szerintem megtalálod ott a választ is, és még sokat is tanulhatsz belőle, ahogyan én is tettem anno.
Lex
2005. augusztus 24. 19:47
Elkezdtem olvasni, de ez végig a védett felvételekről szól? Mert az nem érdekel. Mint mondtam nem védettek a kazettáim, egyszerűen csak jó minőségben akarom DVD-re rakni, ill. TV-ből akarok jó minőségben felvenni, vágni, DVD-re rakni.
Halasi Miklós
2005. augusztus 24. 22:11
Nem csak a védett felvételekről szól. Csak az a legkeményebb mag, ha VHS-ről digizel. Vannak ott kártyák is említve, a minőség, a módszerek, kábelek, és még sorolhatnám...
Lex
2005. augusztus 25. 22:15
Úgy néz ki, hogy egy
Panasonic DMR-ES10 DVD felvevő lesz a kiválasztott alany a problémámra. Fel tud venni időzítve a TV-ből, tud felvenni VHS-ről, HW MPEG2

. Ráadásul tüdőbajos is (TBC)

. Az ára 65 eFt. A neten olvasható fórumokon és tesztekben jókat írnak róla. Nem lesz hangelcsúszás problémám vele és ha időzítve akarok felvenni, akkor nem kell a gépet bekapcsolva hagyni.
Halasi Miklós
2005. augusztus 26. 0:00
Jó döntésnek hangzik!

De azt tudod, hogy csak mínuszosra és RAM-ra ír?
Lex
2005. augusztus 26. 8:44
-RW-re is ír, meg +R-esre is. Pont ezzel a modellel közelít a Panasonic a "nagy univerzalitáshoz".
Egy teszt.Egyébként, szinte mindegy, mire ír, mert végleges változatot nem lehet simán felvenni se TV-ről, se VHS-ről. Mindkettőt vágni, szűrni, ... kell. Igaz, ebben a Panában van digit. zajszűrő, meg képjavító is. A gépen meg bármit meg tudok írni. Ha már itt tartunk. Az ES10 AZ R és RW-sre video formátumban ír (gondolom ez a hagyományos DVD forma), míg a RAM-ra VR formátumban. Ez mi? És tudom-e kezelni a gépen (átrakni normál DVD-re)?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.