vitruvian
2005. június 11. 12:56
Hali,
A PhotoShop CS2 kipróbált változata - elődeivel szemben - nem jeleníti meg a TrueType család magyar karaktereit, nevezetesen az "
ő" és "
ű" magánhangzókat, hanem helyettük valamelyik hasonló OpenType készlet "ő" és "ű" betűit írja ki dacára annak, hogy az Adobe tájékoztatása szerint a CS2 gyárilag felel meg a CE (Central European, azaz közép-európai) szabványnak.
Szembesült-e már valaki ezzel a problémával, s ha igen, hogyan oldotta meg?
Kösz a választ előre is...
benkovics
2005. június 11. 19:55
Az az igazság, hogy én már kipróbáltam, de a CS CE-nél sokkal rondábban méretezi át a képeket, így odáig el sem jutottam, hogy a betűkészletet ellenőrizzem!
Vissza a CS CE
vitruvian
2005. június 12. 9:44
Nem vigasztaló...
Bencce
2005. június 23. 21:58
Én azt hittem hogy a betűtípusok mindenhol ugyanúgy jönnek elő, lévén hogy mind1ik progi ugyanazt a karakterkészletet használja, ilyennel még soha nem találkoztam
ledöbbentem
Spányik Balázs
2005. június 24. 14:10
Az a harci helyzet, hogy a mai napig nem kaptunk végleges CS2-t tesztre, ezért nem tudok mit hozzáfűzni a dologhoz. Minden esetre elég rosszul hangzik.
Bencce
2005. június 24. 18:10
Van ingyenes trial! 30 nap alatt csak letesztelitek nem?
benkovics
2005. június 24. 22:14
Én is örülnék neki, mert én nagyot csalódtam benne, de mégis remélem, hogy csak nálam voltak gondok vele....... Bár.... Uti is leszedte.....
Bencce
2005. június 25. 19:54
Én csak letöltöttem de még nem ástam bele magam... igazából a CS-nek sem sok újdonsága használató... bár a Shadow/Highlights az nagy telitalálat volt számokra:)
intruder
2005. június 27. 12:52
Én azért ezen nem vagyok nagyon meglepôdve. A Photoshopnak mindig is voltak font problémái. Csak azt nem értem, hogy az újabbnál újabb opciók helyett miért nem fekszenek rá egy kicsit Adobe-éknál a font kezelésre. Sajnos ez a font kezelési probléma nem kerülte el az Illustratort sem.
És különben is, ott az InDesign, ami ugye a Quark nagy ellenfele és tördelôprogramról lévén szó jól kezeli a fontokat. Legalább cégen belül segíthetnék egymást...vagy valami...
Spányik Balázs
2005. június 27. 17:14
IDÉZET(Bencce @ 2005. Jun 24., Fri 19:10)
Van ingyenes trial! 30 nap alatt csak letesztelitek nem?

Az ötlet nem rossz, de nem így működik, mármint a tesztelés. Maximum végső esetben, és semmiképpen nem az Adobe esetében.
Krolig
2005. október 6. 12:23
IDÉZET
A PhotoShop CS2 kipróbált változata - elődeivel szemben - nem jeleníti meg a TrueType család magyar karaktereit
Amit én tapasztaltam, ez a jelenség nem csak a PS hagyatéka, a Wordben ugyanígy van. A karakterkészleteket a Windows és nem a különböző kép- és szövegszerkesztők tartalmazzák. Éppen ezért azon karaktereket melyeket az általad választott karakterkészlet nem tartalmaz, más karakterkészletekből vett karakterekkel helyettesíti (pl. Arial).
Na ezt jó megasszontam.
Stefan-5
2006. március 30. 8:58
Van valakinek ötlete hogyan tudnék plussz fontokat telepíteni a photoshop progiba??
A röhej csak az, hogy a corelem minden fontott észlel amít feltelepítettem, de a photoshop egy tizedét sem!
Richy
2006. március 31. 16:44
Úgy mint máshova. Betolod a fontot a fonts mappába
KeLa
2006. április 3. 9:30
Van egy jpg kép (egyszerű logo a levélhez) ami 3 színt tartalmaz. Aból 2 színt kellene átcserélni de nem megy. Még nemigen használtam a Photoshop CS-t. Lehet egyszerűen színt cserélni, vagy át kell festeni a területeket (,ami elég macerás)?
Köszönöm, megoldódott!
Stefan-5
2006. április 3. 15:02
Van valakinek ötlete hogyan tudnám photoshopban a már legyártott műveleteket egy másik gép photoshop-jába beépíteni??
Nem találom sehol a programban ezeket a műveleteket!
Richy
2006. április 4. 8:52
Szerintem meg kéne keresned a program fájlok, vagy valahol a document settings\(local settings - mert itt is lehet\)aplication data\ környékén
Stefan-5
2006. április 10. 11:50
Köszi! Megtaláltam!
zollly
2006. május 20. 22:08
Tudna valaki segíteni abban hogy hogy lehet aktiválni a Adobe Photoshop CS2 9.0.HUN-t, aktiválás menetét, segítsetek! Sürgös lenne, köszi!
Spányik Balázs
2006. május 22. 17:59
Nem értem, nem kínálja fel magától?! Gondolom a Help vagy Súgó menüpontból lehet előhívni, és elvileg, ha jól emlékszem, választhatsz a netes és a telefonos között. Az első esetben teljesen automatikus, a másodikban meg a szokásos: telefonálni kell, kódokat kell mondani, ők is mondanak, azt be kell írni, és így van aktiválva. Ha kicsit konkrétabban megmondod, mi a probléma, talán többet is tudunk segíteni.
zollly
2006. május 22. 19:53
Van hozzá...
Nem, nem, nincs hozzá! Eltévedtél --> FÓRUMSZABÁLYZAT!
intruder
2006. május 23. 12:18
Valahogy sejtettem, hogy ez lesz a vége
zollly
2006. május 23. 19:45
Bocsánat hogy ilyet kérdeztem, nem szeretnék semmi olyat tenni az oldalon, ami megszegi a szabályokat. Én nem vagyok ilyen, még egyszer elnézést.
ricsi05
2008. március 8. 16:38
Amikor a telepítés befejeződik, és be akarok lépni a photoshop-ba, kiírja, hogy aktiválás, rámegyek, hogy aktiválás, és azt írja ki, hogy sikertelen aktiválás, hibakód: 93 :-8.
Spányik Balázs
2008. március 8. 17:29
Ez tipikusan az a probléma, amit ez a fórum nem tud megoldani. Hívd fel az Adobe hazai képviseletét (
http://www.szoftver.hu) vagy írj az adobe.com-on keresztül elérhető supportnak.
Aktivációs támogatás az Adobe.com-on
moyirto
2009. május 8. 16:28
Nekem egy, olyan problémám van, hogy van egy-két funkció, ami miatt CS2-ről feljebb váltanék CS4-re, de xp-t használnék a 7-es win hivatalos megjelenéséig, de lehet, hogy még utánna is.
Mgeoldható e valahogy, hogy
CS2-nél újabb adobe program
fusson xp-n?----
Sorry, fut xp-n is a CS4; utánanéztem a szoftver.hu-n...
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.