Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: PhotoShop CS2
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Multimédia > Grafikai programok
vitruvian
Hali,

A PhotoShop CS2 kipróbált változata - elődeivel szemben - nem jeleníti meg a TrueType család magyar karaktereit, nevezetesen az "ő" és "ű" magánhangzókat, hanem helyettük valamelyik hasonló OpenType készlet "ő" és "ű" betűit írja ki dacára annak, hogy az Adobe tájékoztatása szerint a CS2 gyárilag felel meg a CE (Central European, azaz közép-európai) szabványnak. sad.gif

Szembesült-e már valaki ezzel a problémával, s ha igen, hogyan oldotta meg? roll.gif

Kösz a választ előre is... tongue.gif
benkovics
Az az igazság, hogy én már kipróbáltam, de a CS CE-nél sokkal rondábban méretezi át a képeket, így odáig el sem jutottam, hogy a betűkészletet ellenőrizzem! blush.gif
Vissza a CS CE exclamat.gif cool.gif
vitruvian
Nem vigasztaló...
Bencce
Én azt hittem hogy a betűtípusok mindenhol ugyanúgy jönnek elő, lévén hogy mind1ik progi ugyanazt a karakterkészletet használja, ilyennel még soha nem találkoztam blink.gif
ledöbbentem blink.gif
Spányik Balázs
Az a harci helyzet, hogy a mai napig nem kaptunk végleges CS2-t tesztre, ezért nem tudok mit hozzáfűzni a dologhoz. Minden esetre elég rosszul hangzik. huh.gif
Bencce
Van ingyenes trial! 30 nap alatt csak letesztelitek nem?smile.gif
benkovics
Én is örülnék neki, mert én nagyot csalódtam benne, de mégis remélem, hogy csak nálam voltak gondok vele....... Bár.... Uti is leszedte..... hmm.gif
Bencce
Én csak letöltöttem de még nem ástam bele magam... igazából a CS-nek sem sok újdonsága használató... bár a Shadow/Highlights az nagy telitalálat volt számokra:)
intruder
Én azért ezen nem vagyok nagyon meglepôdve. A Photoshopnak mindig is voltak font problémái. Csak azt nem értem, hogy az újabbnál újabb opciók helyett miért nem fekszenek rá egy kicsit Adobe-éknál a font kezelésre. Sajnos ez a font kezelési probléma nem kerülte el az Illustratort sem. annoyed.gif
És különben is, ott az InDesign, ami ugye a Quark nagy ellenfele és tördelôprogramról lévén szó jól kezeli a fontokat. Legalább cégen belül segíthetnék egymást...vagy valami...
Spányik Balázs
IDÉZET(Bencce @ 2005. Jun 24., Fri 19:10)
Van ingyenes trial! 30 nap alatt csak letesztelitek nem?smile.gif

Az ötlet nem rossz, de nem így működik, mármint a tesztelés. Maximum végső esetben, és semmiképpen nem az Adobe esetében. disbelief.gif
Krolig
IDÉZET
A PhotoShop CS2 kipróbált változata - elődeivel szemben - nem jeleníti meg a TrueType család magyar karaktereit

Amit én tapasztaltam, ez a jelenség nem csak a PS hagyatéka, a Wordben ugyanígy van. A karakterkészleteket a Windows és nem a különböző kép- és szövegszerkesztők tartalmazzák. Éppen ezért azon karaktereket melyeket az általad választott karakterkészlet nem tartalmaz, más karakterkészletekből vett karakterekkel helyettesíti (pl. Arial).

Na ezt jó megasszontam.
Stefan-5
Van valakinek ötlete hogyan tudnék plussz fontokat telepíteni a photoshop progiba??
A röhej csak az, hogy a corelem minden fontott észlel amít feltelepítettem, de a photoshop egy tizedét sem!
Richy
Úgy mint máshova. Betolod a fontot a fonts mappába ani_wink.gif
KeLa
Van egy jpg kép (egyszerű logo a levélhez) ami 3 színt tartalmaz. Aból 2 színt kellene átcserélni de nem megy. Még nemigen használtam a Photoshop CS-t. Lehet egyszerűen színt cserélni, vagy át kell festeni a területeket (,ami elég macerás)?

Köszönöm, megoldódott!
Stefan-5
Van valakinek ötlete hogyan tudnám photoshopban a már legyártott műveleteket egy másik gép photoshop-jába beépíteni??
Nem találom sehol a programban ezeket a műveleteket!
Richy
Szerintem meg kéne keresned a program fájlok, vagy valahol a document settings\(local settings - mert itt is lehet\)aplication data\ környékén
Stefan-5
Köszi! Megtaláltam!
zollly
Tudna valaki segíteni abban hogy hogy lehet aktiválni a Adobe Photoshop CS2 9.0.HUN-t, aktiválás menetét, segítsetek! Sürgös lenne, köszi!
Spányik Balázs
Nem értem, nem kínálja fel magától?! Gondolom a Help vagy Súgó menüpontból lehet előhívni, és elvileg, ha jól emlékszem, választhatsz a netes és a telefonos között. Az első esetben teljesen automatikus, a másodikban meg a szokásos: telefonálni kell, kódokat kell mondani, ők is mondanak, azt be kell írni, és így van aktiválva. Ha kicsit konkrétabban megmondod, mi a probléma, talán többet is tudunk segíteni.
zollly
Van hozzá...

Nem, nem, nincs hozzá! Eltévedtél --> FÓRUMSZABÁLYZAT!
intruder
Valahogy sejtettem, hogy ez lesz a vége roll.gif
zollly
Bocsánat hogy ilyet kérdeztem, nem szeretnék semmi olyat tenni az oldalon, ami megszegi a szabályokat. Én nem vagyok ilyen, még egyszer elnézést. blush.gif
ricsi05
Amikor a telepítés befejeződik, és be akarok lépni a photoshop-ba, kiírja, hogy aktiválás, rámegyek, hogy aktiválás, és azt írja ki, hogy sikertelen aktiválás, hibakód: 93 :-8. sad.gif
Spányik Balázs
Ez tipikusan az a probléma, amit ez a fórum nem tud megoldani. Hívd fel az Adobe hazai képviseletét (http://www.szoftver.hu) vagy írj az adobe.com-on keresztül elérhető supportnak.

Aktivációs támogatás az Adobe.com-on
moyirto
Nekem egy, olyan problémám van, hogy van egy-két funkció, ami miatt CS2-ről feljebb váltanék CS4-re, de xp-t használnék a 7-es win hivatalos megjelenéséig, de lehet, hogy még utánna is.
Mgeoldható e valahogy, hogy CS2-nél újabb adobe program fusson xp-n?

----

Sorry, fut xp-n is a CS4; utánanéztem a szoftver.hu-n... roll.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.