KOCSI IMRE
2007. január 14. 0:44
Sziasztok!
Az alábbi problémám van: win 98-as gépről amin outlook express-t használok, szeretném átküldeni az msn naplózását , ami xml 1.0 típusú dokumentum. De nem tudom. Jobban mondva átmegy, de. Át megy a fájl a gmail fiókomba és amikor megakarom nyitni ezt írja ki:
"Nem jeleníthatő meg az xml-lap.A bemenő xml-adatok nem tekinthetők meg a(z) xsl stíluslap használatával. Javítson a hibán, majd kattinintson a frissítés gombra, vagy próbálkozzon később."
Miről is van itt szó? És hogy tudom megnyitni az átküldött fájlt?
köszi
Garono
2007. január 14. 8:58
Az XML önmagában egy nyers, formázatlan dokumentum. Ezt szokás CSS-el, vagy XSL-el formázni, de ahhoz, hogy a böngészőben formázva jelenjen meg, kell mind a két fájl (az XML és az XSL is).
Szerk.: elképzelhető, hogy az IE nem ismeri az XSL-t...
KOCSI IMRE
2007. január 14. 22:41
Szia!
Ez elképzelhető hogy az IE nem tudja az XLS-t vagy ez verziótol is függhet?
IMRE
Garono
2007. január 15. 15:47
Hát az IE6 tuti nem, a 7 már talán.

Viszont a
Firefox és az
Opera biztosan ismerik!
ricsard
2007. március 5. 16:52
IDÉZET(Garono @ 2007. január 15. 15:47)

Hát az IE6 tuti nem, a 7 már talán.
Nem, sajnos még az sem. Egy kicsit sem...
Garono
2007. március 6. 21:49
Akkor elég rendesen le vannak maradva...
ricsard
2007. március 7. 2:34
Egyedül annyi van, hogy az MSN Live Messengerrel feltelepül egy XML-segéd Explorer alá, hogy a saját készítésű logfájlt tudd olvasni vele, amihez a program XSL-alapú stíluslapot gyárt. De röhej, hogy a Live Messengerhez beletették, de pl. a 7-es IE-hez meg nem...
KOCSI IMRE
2007. március 7. 9:47
Szia!
Akkor továbbra is várhatunk míg bele nem teszik valamelyik IE-be?
Garono
2007. március 7. 17:34
Úgy néz ki. Bár már készül a HTML5, és szerintem érdemes megvárni.
ricsard
2007. március 7. 18:33
... amit majd talán a Windows Explorer 12 is fog támogatni.
Giraffe
2007. március 8. 13:58
Az elmúlt hetekben kicsit jobban el kellett merülnöm a témában, és azt tapasztaltam, hogy az Internet Explorer 6 kezeli a XSL-eket. Legjobb tudomásom szerint az ehavi PC World mellékletére felkerült egy példa, amelyeben egy XML-ben tárolt DVD-katalógust XSL alakít élvezhető formába. Márpedig ez az XML nálam teljesen jól megjelenik mind Firefox, mind IE alatt.
Érdemes lenne megnézni közelebbről azt az XML-t és XSL-t, mert elképzelhető, hogy azokban van a probléma.
Master_of_Puppets
2007. augusztus 16. 15:09
Hogyan kell címet adni egy XML dokumentumnak?
Master_of_Puppets
2007. október 31. 14:12
Sortörést mivel lehet eszközölni az XML-ben?
enjoys1ng1ng
2007. december 12. 12:41
Készül az első XML próbálkozásom:
music.xmlmusic.cssmusic.xsltPersze a technikai résznél elakadtam. A bal oldalon valahogy a linkekkel szeretném elérni azt, hogy az XML "adatbázisomban" úgymond navigálni lehessen. Tehát variálható lehessen, hogy a jobb oldali táblázatom pl. milyen sorrendben jelenítse meg a track-eket (artist, composer, genre, album.... stb. alapján szortírozva).
Hogy tudom ezt elérni?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.