Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Reklámolvasásért pénzt
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
fari
Sziasztok! Nemrég kaptam egy email-t.Felhívták a figyelememet, reklámszövegek olvasására és ezért cserébe pénzt fizetnek??Tudja valaki mi ebbe a kockázat és az átverés?
Gereby
Léteznek ilyenek. De lehet, hogy piramis játék. Szóval a kockázat benne van...
Babó22
Szerintem átverés. Találkoztam ilyenel. Ha tovább küldöm kapok pénzt. Szerintem ez a levél mehet Spamnek. Ugyanis, kiadod, hogy hová küldjék a pénzt, aztán meg tudják hol laksz, és akár reklámleveleket is küldhetnek vagy rosszabb dolgokat. Szerintem egyszerűen töröld ki. Volt már rá példa igaz nem velem, mással, hogy jött egy e-mail és ez állt benne hogy: Én vagyok Mohamed fia, küldj pénzt, hogy segíts mohameden vagy ilyesmi. De ez egy spam. Ilyenről a Linux táborban tanultam. (Ellenszer: a nyílt forráskódú spamfilter laughing.gif)
Gereby
Neem... Ez nem ilyen. Valóban vannak ilyen cégek, melyek reklámnézésért utalnak pénzeket egy netes számládra. De ez nagyon lutri szerintem...
Babó22
Érdekes, de én a biztonság kedvéért fari helyébe spamnek tenném. Bár én ilyen HOAX láncleveleket kaptam. Például: küldjem ezt a levelet tovább 20 embernek, ha nem küldöd el, kitörlünk az MSN rendszeréből stb.
zsoltchelsea
@Gereby: Amire te gondolsz, az nem a Google Ads és a hozzá hasonlók? Hogy te kirakod, ők meg kattintásonként fizetnek? Erről már én is hallottam.
Gereby
Nem. Ez egy teljesen más rendszer...

@Babó22: Ilyenek is vannak... annoyed.gif Hogy utálom őket. És az a szomorú, hogy nagyon sokan beveszik őket... sad.gif Én egyet sem küldtem tovább, mégse haltam meg, törölték bármimet se, és egyéb szerencsétlenségek sem értek... Mondjuk a szerelembe se lett szerencsém. laughing.gif
fari
Én másmilyenre gondoltam. adtak egy angol nyelvű weblapcímet. ott lehet regisztrálni. onnan küldik emilbe a reklámokat és azokat ha elolvasom azután fizetnek lóvét. én se hallottam még ilyenről.
ProFiler
Egy haverom kipróbálta. Ez a következőképp működik:
- regisztrálsz
- küldik a maileket, Te pedig az azokon lévő linkekre kattintva igazolod, hogy elolvastad
- ezután küldenek egy náluk létrehozott virtuális számlára egy nagyon minimális összeget (nála 1 Cent volt)
- majd ha összegyűlik egy meghatározott minimális összeg (pl. 10 USD), akkor megadhatod a számlaszámot, ahová várod az összeget
- ezután 2-3 héten keresztül várta az összeget, de nem jött semmi
- egyszer csak e-mailben kapott egy levelet a bankjától, miszerint valami probléma volt az átutalásnál, ezért jelentkezzen be a webes bankfelületre a linkre kattintva, hogy megnézhesse, mi volt a gond

Mondanom sem kell, hogy ennyire azért nem volt hülye.

annoyed.gif

Ciao.
fari
Köszi
ephébos
Én is kipróbáltam ilyeneket, de soha egy fillért nem láttam az ígért dollárokból. A bankos részt leszámítva nekem is ilyen a tapasztalatom, mint amit ProFiler leírt.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.