Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: MySQL-ből nyert adatok kiíratása
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > Adatbázisok
google
Üdv!

Adatbázisból kinyert adatokat szeretnék elegánsan kiíratni.
Fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá.

Van egy képem (elérési út), annak pedig egy automatikusan növekvő sorszáma. Ezeket rendezem csökkenő sorrendbe, és limit 1, azaz csak az elsőt jelenítem meg közülük.

De hogyan? blush.gif
A kapcsolat megvan, a lekérdezés megvan, csak kiírni nem tudom.
Sajnos a neten sem találtam erre igazán hasznos megoldást.

Azt tudom, hogy több adat esetén érdemes asszociatív tömbbe szedni az adatokat, majd azt kiíratni. Mondjuk ez sem segít sokat rajtam, mert azt szintén nemigen tudom.

Valaki segítene egy scripttel, ami alapján elindulhatok?
Ajnász
http://www.php.net/manual/hu/ref.mysql.php
KÓD
$sql="lekerdezes";
$result=mysql_query($sql) or die(mysql_error());
while($r=mysql_fetch_array($result)) {
 echo $r[0];
}
google
Köszönöm, erre gondoltam! smile.gif
google
Azon tűnődöm, vajon hogyan lehetne egy textarea-ba beírt adatokból felsorolást készíteni.
Pl. van egy olyan rész, ahol szavakat sorolnék fel egymás után, de semmiképpen sem szeretném külön inputban beírni és külön mezőben tárolni őket, mert akár sok is lehet belőlük, meg amúgy is állandóan változik, hogy melyik rekordnál éppen mennyi van.

Tehát egy beviteli mezőből szeretném listaelemként felsorolni az egyes szavakat.
Erre milyen megoldás létezik? Vagy milyet tudtok kitalálni?

Nekem van egy elgondolásom, de elég nehézkesnek tűnik. Eszerint - mivel hozzáteszem, minden listában csak egyetlen szó van, tehát nem mondatokat sorolok fel - meg lehetne keresni a szövegben a szóközöket, és aszerint elválasztani valahogy.

De valami kézenfekvőbb megoldás nincs erre? Elvégre több szem többet lát. smile.gif
ocsi
Én is ezt a megoldást látom jónak, de hogy ne csak szavakra működjön a dolog:
azt mondod, hogy:
IDÉZET
<li> első szó<li> második listaelem<li>harmadik

A <li> karakter sort kicserélheted bármilyen másra. A lényeg hogy így fel tudod osztani részláncokra a bemenő karaktersorozatot

Neked az a függvény kell:
http://www.php.net/manual/hu/function.strtok.php
( hamarosín írók róla magyarul is egy kicsit!)
arpsoft
Szerintem meg használjad az explode PHP függvényt.
KÓD
tömb=explode(" ","ez lesz egy karakter sorozat")
Az eredmény:
    tömb[0]="ez"
    tömb[1]="lesz"
    tömb[2]="egy"
    tömb[3]="karakter"
    tömb[4]="sorozat"
google
Köszönöm, valami ilyesmit kerestem. smile.gif worship.gif
Jópár függvény van még, amit nem ismerek. biggrin.gif
Mezofi
Sziasztok!
Össze lehet kötni táblákat MySql-ben?
Php-vel hívnám, és ezt irtam be, de hibát jelzett, mikor ki akartam íratni.

KÓD
$dar=mysql_query("SELECT kod,name FROM minimum,termek WHERE termek.kod = minimum.kod  ");
$totalRows_login = mysql_num_rows($dar);
$tartalom=mysql_fetch_row($dar);

A táblá nevei: termek, minimum
Közös oszlop név kod
weep.gif
atzs
Próbáld így:

KÓD
SELECT termek.kod,termek.name FROM minimum,termek WHERE termek.kod = minimum.kod
Mezofi
Ez érdekes lesz.

Így müködik:
KÓD
SELECT * FROM minimum,termek WHERE minimum.min_kod ='S3DA' AND  termek.kod='S3DA'

De így nem:
KÓD
SELECT * FROM minimum,termek WHERE minimum.min_kod = termek.kod

Pedig ha az elsővel müködik akkor van közös S3DA kóddal rendelkező termék.

Ezt nem értem!
arpsoft
A két meződ egyforma hosszú és típusú?
Mezofi
Köszömöm, erre sosem gondoltam volna.
Az egyik latin 1 volt a másik latin 2.
Mind a kettőt latin 2-re hoztam, és lám , máris müködik.
Mégegyszer köszi.
rotflmao.gif :
hatasu
Kezdjük azzal, hogy kezdő vagyok, de nem hülye. annoyed.gif

Az a problémám, hogy szeretnék egy adatbázisból kinyerni adatokat, de nem tudom hogy kell. Neten sokat néztem, nem találtam sehol. Légyszi valaki írja le, hogy hogyan lehet ezt megvalósítani.
Köszi előre is: hatasu ani_wink.gif
Mezofi
PL az oldalamon.
Itt a linkje. Próbáltam példákkal ilusztrálni.
hatasu
És az adatbázist hova tegyem? A gyökérkönyvtárba?
Spányik Balázs
Az adatbázis-kezelőbe.
Mezofi
laughing.gif
hatasu
De én extra.hu-s helyre akarom felpakolni, nem a saját gépemen MySQL-t telepítgetni... sad.gif
Spányik Balázs
Akkor alighanem az extra.hu-n levő MySQL adatbázis-kezelőt kell használnod, ha van olyan és engednek hozzáférni. Amúgy ha életedben nem csináltál ilyet, lehet, hogy mégis jobb volna egy otthoni tesztkörnyezetet kialakítani, és ott gyakorolni, még mielőtt bármit is kiteszel az extra.hu-ra. ani_wink.gif
Mezofi
@hatasu

Amikor belépsz az extra.hu adminisztrációs felületére, az általad megválasztott adatokkal, ott van egy csomó információ minden féléről. Azokat azért írták, hogy elolvassák az emberek. Tehát te is jobban tennéd, ha rászánnál egy 10-20 percet azok tanulmányozására.
mad.gif
hatasu
Hát hogy csomó, az túlzás.. Legalábbis és MySQL-ról csak pár sort találtam.
h.arpad
Az bőven elég, hidd el, a boldoguláshoz. A MySQL szerver címére és — az adatbázishoz való hozzáféréshez — egy jelszóra van szükséged. (Utóbbi szerintem az Extránál a saját jelszavad és felhasználói neved, de vannak olyan szolgáltatók, akik generálnak egy jelszót hozzá — ez esetben azt leírják.)
Spányik Balázs
Lapozgatós témában van egy problémám, amire biztos közismert a megoldás, csak most nincs kedvem/időm gondolkodni rajta, hátha tudja valaki.

Van egy irgalmatlan lekérdezés (tegyük fel termékek egy webáruházban), amire várhatóan 8000 sort kapnék vissza, ellenben egy oldalon csak 50 terméket jelenítek meg, tehát nem akarom az összeset lekérdezni, hanem csak 50-et (LIMIT).

Ha nincs megadva hányadik oldalt kérdezzük le, akkor az elsőt (LIMIT 0,50). Ha meg van adva, hányadik oldalt, akkor LIMIT az oldalszámnak megfelelően.

Kérdés: mi van akkor, ha nincs megadva, hányadik oldal kell, de megvan adva egy termék és azt az oldalt kell megjeleníteni, amelyiken az egész termék van?

Mezofi
Akkor jelenítjük meg csak azt az egy terméket. Azon a lapon ahol egyébként is a részletes ismertetése van egy kiválasztott terméknek.

Másik megoldás. Lekérdezed mennyi termék van a kiválasztott termék id-je és a kezdő id között, azt osztod 50-el, és kis számolgatás után megkapod melyik oldalon kellene megjelennie a terméknek.
Spányik Balázs
Az első megoldás tetszik: csináljunk valami teljesen mást ahelyett, amit kéne. biggrin.gif De sajnos ez nem lehetséges.

Maradjunk a másodiknál. Szóval a kérdés a hogyan? Hogyan kérdezem le, hogy hányadik a kijelölt termék?
arpsoft
Készítesz egy lekérdezést, ami csak a sorbaállításhoz szükséges adatokat kérdezi le egy tömbbe, aztán adsz egy array_search utasítást, ami visszaadja az indexét a keresett elemnek. Kiszámolod, hogy az index a beállított sormennyiség alapján hanyadik oldalra esik, majd megjeleníted az oldalt, mintha azt kérték volna.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.