Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Nincs több Siemens mobil
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Digitális élet, otthon > Mobiltelefon, okostelefon, GPS, PDA, PNA
manguszta
Nincs több Siemens mobil

A német vállalat bejelentette, hogy mobil üzletágának folyamatos veszteségeit nem kívánja tovább finanszírozni, ezért búcsút int a telefongyártásnak. A Siemens mobil részlegét nem kisebb cég veszi meg, mint a tajvani BenQ Corporation. A felek várhatóan ősszel ütik nyélbe a tranzakciót. Ez a mostani bejelentés üzleti szempontból némileg érdekes ugyan, bár cseppet sem meglepő. A Siemens köztudottan már csaknem 20 éve próbálkozik azzal, hogy az élbolyba kerüljön, de ez soha nem sikerült neki. Az új, és innovatív modellek késése, valamint a technológiai problémák egyre mélyebbre sodorták a céget az adósságok tengerében, amiből végül lehetetlenné vált a kitörés. Olyannyira, hogy 2004-ben a Siemens mobil ágazatának már közel fél milliárd eurós adóssága halmozódott fel, ráadásul a veszteséges egységektől történő megszabadulás is további 300 millióba fog kerülni. A BenQ jelenleg Tajvan legnagyobb telefongyártójának számít, és a mostani üzlettel a világpiacon is negyedikké válik majd. Ez éves szinten 10 milliárd dollárt jelent, és nagyjából 10% körüli részesedést.
csum-pi
Huhh... Ezt még nem hallottam! El sem hiszem, hogy meg fog szűnni, mert szerintem, nincsenek annyira vészesen lemaradva... (lehet, hogy csak az én szintemen mérve, mert a gyári körülményeket nem ismerem tongue.gif ), meg különben is, meglehet, hogy jóü fog kisülni ebből az egészből.

Például, amikor a Sony és Ericsson egyesült, megalakult a keverék telefonok világa, miszerint a Sony szépségében az Ericsson megbízhatósága, és tudása lett jelen. roll.gif

Ezzel a Siemens megszűnéssel kapcsolatban, remélem, hogy fogunk még itt bővebben beszélgetni, mert engem nagyon érdekel a további fejlemények (meglehet hogy) sorozata! biggrin.gif
Shia-ko
IDÉZET(manguszta @ 2005. Jun 10., Fri 15:44)
Nincs több Siemens mobil

worship.gif
Greene
Egy ideje már haldoklott. Az új modellek közül se volt egy igazán erős sem... roll.gif
arpsoft
De 5 évig Siemens néven hozhatja a BenQ forgalomba a telcsiket.
nascar
Hát nem vesztettünk semmit! tongue.gif
Sosem voltak igazán jók...
ProFiler
Ezt már 1 éve kijelentették, hogy 2006-ban már gyátalán nemlesz új készülékük. Úgy látszik, komolyan gondolták és eljött az ideje a leépítésnek.

Ciao.
ProFiler
A BenQ folytatja a Siemens mobilok gyártását. Tehát új telefonmárka jelenik meg a piacon. biggrin.gif

Ciao.
Dózsi
A szüleimnek volt Siemens mobiluk de mindegyik nagyon ócska volt!
ProFiler
Vettem észre annoyed.gif . Remélem a BenQ teljesen újra át fogja dolgozni a Siemens teljes struktúráját. Jó lenne, ha nem a jelenlegi mérnököket használnák. roll.gif

Ciao.
zsoti.huhuhu
Én azért annyit szólnék hozzá, hogy nekem volt egy SL 45i, ami a maga idejében nagyon extra volt!
atzs
Nálam a Siemens volt a megbízható márka. Igaz, csak telefonálásra használom, és nem érdekelnek az "extrák", de még egyikkel sem volt gond a családban.
(Ezt nem mondhatnám el arról a márkáról, amit Csum-pi dícsért. A garanciális időt jó ha kibírták.)
krinyó
Hali!

Én sosem voltam kibékülve a Siemens telcsikkel. Az egyik kollégámnak egy ST55 telcsije van, és rossz. Bekapcsolod, bejön a kép, és semmi. Az egész lefagy. Úgy hallottam, hogy a többi Siemens is ilyen problémákat produkálhat... én Nokia párti vagyok:)
chipmix
Én nem tudok semmi olyannak örülni, ami nem sikerül. Most is ha mást nem hát sajnálom azokat az embereket, akiknek ez adott megélhetési lehetőséget.

Az azonban biztos, hogy hiba elhárításokat legalább is az egyszerűbbeket mind Siemensen tanultam. Valami mindig történt vele, ami ugyan házilag is reparálható volt.

Nem tudom miért emlékeztetett engem mindig egy kicsit a Wartburgra, meg a Trabantra? blush.gif
google
Nálam még van. biggrin.gif twisted.gif
kissipos
IDÉZET(ProFiler @ 2005. június 17., 11:58 - péntek)
A BenQ folytatja a Siemens mobilok gyártását. Tehát új telefonmárka jelenik meg a piacon. biggrin.gif

Ciao.

Hali!

A BenQ már eddig is gyártott mobilokat, de nem tudott jelentős piaci részesedésre szert tenni. Ettől a tranzakciótól várja ezt, mert (ahogy azt mások is írták már) a Siemens márkanevet öt évig használhatja...
Chabi
IDÉZET(ProFiler @ 2005. június 17., 12:27 - péntek)
Remélem a BenQ teljesen újra át fogja dolgozni a Siemens teljes struktúráját.

blink.gif

Írni fogja a +/- DL lemezeket is question.gif laughing.gif
Cheater
A Siemens a kezdetekben volt jó kis teló. Aztán amikor jöttek az olcsó, gyenge kamerával rendelkező készülékek, akkor robbantak le igazán. Az MC 60-as mobil némelyike szoftverhibás lett kevés használat után. Az ST55 az is elég gyatrára sikeredett. Ott is szoftverhiba és a rosszul összerakott elemek voltak. De az emberek ezt nem vették figyelembe, csak azért vették, mert volt bent kamera.

Az összes Siemens mobil közül a legjobb talán a C25 volt. Az egy ászkirály teló volt. Nekem sokáih volt olyan biggrin.gif

Sok sikert a BenQ-nak, csak nehogy irodafehér telókat gyártsanak biggrin.gif
aty
Azért például a konyhaműanyagból készült A kategóriás telefonjaik is nevetségesek voltak - akármennyire alacsony árkategóriába szánták.. Más gyártók ebben a kategóriában is tudtak igényes telefont készíteni. M35 viszont jól bírta a gyűrődést biggrin.gif
Az S25 is megér egy misét. Talán az első színes kijelzős telefon volt.
Molt@m
A Siemens tényleg egy lom!
Nekünk volt egy csomó és midnek vége.
Vettünk SonyEricssont az meg bírja.
cölöp
IDÉZET(Cheater @ 2005. július 30., 13:58 - szombat)
Az összes Siemens mobil közül a legjobb talán a C25 volt. Az egy ászkirály teló volt. Nekem sokáih volt olyan biggrin.gif

Nekem még mindig van egy működőképes , csak már az aksija egynapos smile.gif
mizsi
Hmm, csak nem BenQ lesz a Siemens-ből?
arpsoft
De. Már láttam is reklámot valahol.
TheSaurus
Nekem egy szuperolcsó A60-am van, telefonálás céljára vettem több mint egy éve, azóta egyszer esett bele egy lavór vízbe, kiszáradt, semmi baja.
Neo
Viszont a Siemens CV65 típus nagyon rossz sad.gif 1 hónapig bírta, de szerencsére fél áron a használt kereskedésben el tudtam adni. Jó üzlet volt, 15.000,- forintot buktam! sad.gif (CV65 = C65, csak az előbbi vodás szoftverrel van ellátva.)

SE is csak bizonyos fenntartásokkal jó - Harapakacsa 2005. augusztus 23., 14:44 - kedd - az aksitöltő csatlakozási pontja hibásodik meg, ezért töltés közben nem célszerű mozgatni. Még azt sem mondhatom, hogy típushiba, mert az enyém F500i, az egyik haveromnak T610 van, a másiknak pedig K700i és gyakorlatilag ue. a hibája.
mizsi
IDÉZET(arpsoft @ 2005. november 21., 21:10 - hétfő)
De. Már láttam is reklámot valahol.

Én is, már a honi csatornákon így adják. Siemens, de BenQ Mobile.
Sanzi
IDÉZET(Neo @ 2005. november 22., 13:25 - kedd)
SE is csak bizonyos fenntartásokkal jó - Harapakacsa 2005. augusztus 23., 14:44 - kedd - az aksitöltő csatlakozási pontja hibásodik meg, ezért töltés közben nem célszerű mozgatni. Még azt sem mondhatom, hogy típushiba, mert az enyém F500i, az egyik haveromnak T610 van, a másiknak pedig K700i és gyakorlatilag ue. a hibája.

Nekem is hasonló problémám van a T610-esemmel. Hugomnak a K700-asa még jó, de Nem tudom, hogy meddig. Egy jó dolog van, hogy nem kell sűrűn tölteni. biggrin.gif
gabesz.68
Nekem most is Siemensem van (CF62), korábban nyúztam egy C55-öst. Amire én egy telefont használok, mindkettő tökéletesen megfelelő.
Magam részéről sajnálom, hogy a Siemens kivonul, mert bár nem voltak népszerűek a telefonjai, olcsók voltak és (szerintem) strapabírók.
Nem mindenki engedhet meg magának valamilyen übertuti Nokiát...
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.