gmmg1
2007. január 4. 20:15
Sziasztok!
Néhány napja telepítettem a gépemre a uTorrentet és azóta nem működik az FTP program. (nem éri el a szervert).
Azóta az ftp-t újra telepítettem, az uTorrentet meg leszedtem, de nem működik, valószínüleg nem kap portot a modemnél, nem is jelzi a modem, hogy próbálkozna csatlakozni a szerverhez. Hogyan lehetne elhárítani ezt a hibát?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Becsoft
2007. január 4. 20:27
Esetleg ha nem nyitottál volna neki 2 topikot akkor még segítenék is - ha tudnék
zsoltchelsea
2007. január 4. 20:34
Póráld meg ezeket, általában segítenek:
Start->Futtatás: ipconfig->enter
ping->enter
Utána registry takarítás szigorúan programmal, Temp mappa törlése, szemetek eltávolítása. Ezek után mennie kell. Ha nem, mentsd le az adataidat valahova, és hajrá a rendszer-visszaállítás.
Kovács Dávid ( Davs )
2007. január 4. 20:34
1. Ez nem webprogramozás
2. Mit telepítettél Te újra az ftp-n? Hogy telepítetted újra az FTP-t? Az (szerény tudásom szerint) lehetetlen!
zsoltchelsea
2007. január 5. 16:42
IDÉZET
1. Ez nem webprogramozás.
Ezt mire érted? Nem biztos, hogy a port a baja, lehet, hogy az IP címmel van baj.
Garono
2007. január 5. 17:15
Az sem programozás.
zsoltchelsea
2007. január 5. 18:46
Most értettem meg, mire írta Davs. Azt hittem nekem véste le.
Kovács Dávid ( Davs )
2007. január 5. 19:05
Nem, nem. Amikor én rákattintottam a Hozzászól gombra, akkor még csak a témaindító hozzászólást láttam. gmmg1-nek szólt, hogy rossz helyre tette a topicot.
De azért: Milyen FTP programot használsz? Tűzfalad van? Vírusirtás, kémprogramkeresés volt?
Master_of_Puppets
2007. július 27. 18:39
Valaki tudna valami linket adni, amiben benne vannak a mappák attribútumai. Tehát hogy mit jelenet pl.: a 777, 755, 666 stb. Csak mert így FTP-n könnyebb lenne eligazodni a mappák között.

Kösz előre is
h.arpad
2007. július 28. 11:21
Tessék:
Angol:
http://www.ss64.com/bash/chmod.htmlMagyar:
http://www.tutorial.hu/node/347De azért arra vigyázz, hogy ez a SITE parancs nem minden szerveren működik. Linux szervereken igen.
MErzsébet
2007. október 5. 14:36
Üdvözlök mindenkit.
Tudnátok nekem mondani olyan ingyenes FTP servert, ahova képek tömkelegét lehetne felrakni? Köszi a segitséget előre is!
MErzsébet.
zsoltchelsea
2007. október 6. 20:34
Talán nézd meg ezt:
KATT Az oldalt nem ellenőriztem.
MErzsébet
2007. október 9. 12:59
@zsoltchelsea
Köszi szépen. Tanulmányozom.
MErzsébet.
Minkó
2008. március 23. 10:56
Sziasztok!
Húú ezer éve nem jártam itt!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Egy ismerősöm megbízott azzal, hogy egy már elkészült weblapot tegyek fel a netre! Csak egy a bökkenő: Tartalmaz adatbázist, php-t stb. Őszintén szólva én csak a HTML-t ismerem úgyahogy, csináltam már ilyen weblapot, de SQL-el, php-vel nem volt dolgom még! Szerencsére az oldal kész van, csak elérhetővé kell tennem! A tárhely adott az extra.hu-n. Igen ám, de gondolom nem elég simán felmásolni a fájlokat, kitenni az indexet és kész is! Szóval aki jártas a témában, szeretném a segítségét kérni, mert minél előbb meg kéne oldanom ezt a dolgot.
Előre is köszi!
Ja és bocsi ha rossz helyre írok, de nem igazán éreztem hogy máshova illik a hozzászólás
Kiskalóz
2008. március 23. 11:47
A php fájlokat is csak fel kell másolni a szerverre.
Az adatbázis pedig a phpMyadmi-ban tudod beállítani. Ha a barátod csinált pl egy instal.php-t akkor azt elöször meg kell hívnod, és az létrehozza az adatbázisban a megfelelő táblákat.
Minkó
2008. március 23. 14:38
Van install.php de nem igazán tudom hogy mit kezdjek vele. Hogy hívom meg?

Abszolút nem tudok mit kezdeni velük sajnos.
De azért köszi!
Spányik Balázs
2008. március 24. 1:21
Fel kell másolni, át kell írni benne a MySQL hozzáféréshez szükséges nevet és jelszót, aztán le kell futtatni.
De áruld már el nekem, hogy php-hoz és MySQL-hez értő barátod miért bíz meg pont téged azzal, hogy bárhová is felrakd a cuccait, amikor te nem értesz hozzá, számára meg ez kb. 1 perc volna?
Minkó
2008. március 24. 8:20
A helyzet az hogy nem akar foglalkozni vele az illető, aki megcsinálta a honlapot! Ezért rám sózta, hogy ,,csináljak vele amit akarok" Eredetileg egy másik ismerősöm kért meg, hogy vegyem át a szerkesztést attól, aki elkészítette a honlapot, de még nem rakta fel, mert nem bízik meg benne. Nekem csak annyi lenne a dolgom, hogy elérhetővé teszem.
h.arpad
2008. március 24. 12:55
Ha van egy install.php vagy valami hasonló, - attól függően, hogy hová töltöd fel az adott oldalt - egy MySQL host címet, az adatbázis nevét és adatbázis jelszót kell beírnod, majd feltöltés után a böngésződben a www.valami.hu/install.php-t meghívod (ez elég logikus), és az így az létrehozza a megfelelő táblákat.
IDÉZET
Hogy hívom meg?
A PHP-t úgy szokás futtatni, hogy beírod a böngésző címsorába a script URL-t, (- l. előbb) ahogy eddig minden PHP-oldalnál tetted a böngésződdel.
Master_of_Puppets
2008. május 10. 8:53
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy nem tudok FTP-ről mappát törölni. Hiába nyomom meg, hogy
Törlés lefuttatja a törlést, de a mappa ugyanúgy ott marad, pedig tök üres
szpetya
2008. május 10. 15:16
Van hozzá jogosultságod?
Üdv
P
Master_of_Puppets
2008. május 11. 18:44
Elvileg van...

Hiszen csak néha így random nem enged törölni mappákat.
Master_of_Puppets
2008. május 23. 18:16
Az lenne a kérdésem, hogy az mitől van, hogy fájl feltöltésekor gyakran megdöglik a feltöltés ennél?
PORT 192,168,2,100,14,218
Ezt kiírja utána már csak újracsatlakozással lehet ismét felmenni a szerverre. Rendkívül irritáló amikor csak egyszerűen kijelölnél több száz fájlt aztán hadd menjen, ehelyett mindig az újrakapcsolódással kell szenvedni
apaszka
2008. június 30. 16:21
Segítsetek! A T-online tárhelyre nem tudom feltölteni egyszerűen a honlapot. Az ftp progival /flashFXP/ más tárhelyre nem volt gond,de ide nem megy! www.hondimpex.hu
Már aktív a tárhely ,és vagy két éve megvették a domain nevet is
Spányik Balázs
2008. június 30. 22:41
Mi a gond (mert ebből nem derült ki). FTP szerver neve megvan? Csatlakozni tud? Feltölteni tud? A domain odamutat a T-Online tárhelyre? (Nem elég megvenni!)
szorosmokus
2009. december 6. 14:08
Segítsetek! Egy külföldi tárhelynél regisztráltam, fel is töltöttem joomlát, működik is, de most le akartam cserélni a logo-t és akármit töltök fel, nem tölti fel. Próbáltam total commanderrel, ő azt mondja hogy átviteli hiba, a FlashFXP pedig, file failed to transfer. Nagyon fontos lenne feltölteni a képet, van valami ötletetek?
arpsoft
2009. december 6. 15:54
Valószínűleg nincs jogod módosításra. Ettől még lehet, hogy törölni tudod a fájlt.
Töröld le és tedd fel az újat.
szorosmokus
2009. december 6. 17:17
Próbáltam, nem is tudok törölni, látszólag lefut a folyamat, de minden ott marad, továbbá semmi sem megy fel.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.