Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: FTP segítség!
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > Általános / Vegyes
gmmg1
Sziasztok!

Néhány napja telepítettem a gépemre a uTorrentet és azóta nem működik az FTP program. (nem éri el a szervert).
Azóta az ftp-t újra telepítettem, az uTorrentet meg leszedtem, de nem működik, valószínüleg nem kap portot a modemnél, nem is jelzi a modem, hogy próbálkozna csatlakozni a szerverhez. Hogyan lehetne elhárítani ezt a hibát?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Becsoft
Esetleg ha nem nyitottál volna neki 2 topikot akkor még segítenék is - ha tudnék smile.gif
zsoltchelsea
Póráld meg ezeket, általában segítenek:
Start->Futtatás: ipconfig->enter
ping->enter

Utána registry takarítás szigorúan programmal, Temp mappa törlése, szemetek eltávolítása. Ezek után mennie kell. Ha nem, mentsd le az adataidat valahova, és hajrá a rendszer-visszaállítás.
Kovács Dávid ( Davs )
1. Ez nem webprogramozás
2. Mit telepítettél Te újra az ftp-n? Hogy telepítetted újra az FTP-t? Az (szerény tudásom szerint) lehetetlen!
zsoltchelsea
IDÉZET
1. Ez nem webprogramozás.

Ezt mire érted? Nem biztos, hogy a port a baja, lehet, hogy az IP címmel van baj.
Garono
Az sem programozás. biggrin.gif
zsoltchelsea
Most értettem meg, mire írta Davs. Azt hittem nekem véste le.
Kovács Dávid ( Davs )
Nem, nem. Amikor én rákattintottam a Hozzászól gombra, akkor még csak a témaindító hozzászólást láttam. gmmg1-nek szólt, hogy rossz helyre tette a topicot.

De azért: Milyen FTP programot használsz? Tűzfalad van? Vírusirtás, kémprogramkeresés volt?
Master_of_Puppets
Valaki tudna valami linket adni, amiben benne vannak a mappák attribútumai. Tehát hogy mit jelenet pl.: a 777, 755, 666 stb. Csak mert így FTP-n könnyebb lenne eligazodni a mappák között. cool.gif

Kösz előre is smile.gif
h.arpad
Tessék:
Angol: http://www.ss64.com/bash/chmod.html
Magyar: http://www.tutorial.hu/node/347

De azért arra vigyázz, hogy ez a SITE parancs nem minden szerveren működik. Linux szervereken igen.
MErzsébet
Üdvözlök mindenkit.

Tudnátok nekem mondani olyan ingyenes FTP servert, ahova képek tömkelegét lehetne felrakni? Köszi a segitséget előre is!

MErzsébet.
zsoltchelsea
Talán nézd meg ezt: KATT Az oldalt nem ellenőriztem.
MErzsébet
@zsoltchelsea

Köszi szépen. Tanulmányozom.

MErzsébet.

Minkó
Sziasztok!

Húú ezer éve nem jártam itt!

Egy kis segítséget szeretnék kérni! Egy ismerősöm megbízott azzal, hogy egy már elkészült weblapot tegyek fel a netre! Csak egy a bökkenő: Tartalmaz adatbázist, php-t stb. Őszintén szólva én csak a HTML-t ismerem úgyahogy, csináltam már ilyen weblapot, de SQL-el, php-vel nem volt dolgom még! Szerencsére az oldal kész van, csak elérhetővé kell tennem! A tárhely adott az extra.hu-n. Igen ám, de gondolom nem elég simán felmásolni a fájlokat, kitenni az indexet és kész is! Szóval aki jártas a témában, szeretném a segítségét kérni, mert minél előbb meg kéne oldanom ezt a dolgot.

Előre is köszi!

Ja és bocsi ha rossz helyre írok, de nem igazán éreztem hogy máshova illik a hozzászólás sad.gif
Kiskalóz
A php fájlokat is csak fel kell másolni a szerverre.
Az adatbázis pedig a phpMyadmi-ban tudod beállítani. Ha a barátod csinált pl egy instal.php-t akkor azt elöször meg kell hívnod, és az létrehozza az adatbázisban a megfelelő táblákat.
Minkó
Van install.php de nem igazán tudom hogy mit kezdjek vele. Hogy hívom meg? annoyed.gif
Abszolút nem tudok mit kezdeni velük sajnos.
De azért köszi!
Spányik Balázs
Fel kell másolni, át kell írni benne a MySQL hozzáféréshez szükséges nevet és jelszót, aztán le kell futtatni.

De áruld már el nekem, hogy php-hoz és MySQL-hez értő barátod miért bíz meg pont téged azzal, hogy bárhová is felrakd a cuccait, amikor te nem értesz hozzá, számára meg ez kb. 1 perc volna?
Minkó
A helyzet az hogy nem akar foglalkozni vele az illető, aki megcsinálta a honlapot! Ezért rám sózta, hogy ,,csináljak vele amit akarok" Eredetileg egy másik ismerősöm kért meg, hogy vegyem át a szerkesztést attól, aki elkészítette a honlapot, de még nem rakta fel, mert nem bízik meg benne. Nekem csak annyi lenne a dolgom, hogy elérhetővé teszem.
h.arpad
Ha van egy install.php vagy valami hasonló, - attól függően, hogy hová töltöd fel az adott oldalt - egy MySQL host címet, az adatbázis nevét és adatbázis jelszót kell beírnod, majd feltöltés után a böngésződben a www.valami.hu/install.php-t meghívod (ez elég logikus), és az így az létrehozza a megfelelő táblákat.
IDÉZET
Hogy hívom meg?
A PHP-t úgy szokás futtatni, hogy beírod a böngésző címsorába a script URL-t, (- l. előbb) ahogy eddig minden PHP-oldalnál tetted a böngésződdel. roll.gif
Master_of_Puppets
Üdv!

Olyan problémám lenne, hogy nem tudok FTP-ről mappát törölni. Hiába nyomom meg, hogy Törlés lefuttatja a törlést, de a mappa ugyanúgy ott marad, pedig tök üres annoyed.gif
szpetya
Van hozzá jogosultságod?

Üdv
P
Master_of_Puppets
Elvileg van... annoyed.gif Hiszen csak néha így random nem enged törölni mappákat. annoyed.gif
Master_of_Puppets
Az lenne a kérdésem, hogy az mitől van, hogy fájl feltöltésekor gyakran megdöglik a feltöltés ennél?
PORT 192,168,2,100,14,218
Ezt kiírja utána már csak újracsatlakozással lehet ismét felmenni a szerverre. Rendkívül irritáló amikor csak egyszerűen kijelölnél több száz fájlt aztán hadd menjen, ehelyett mindig az újrakapcsolódással kell szenvedni evil.gif
apaszka
Segítsetek! A T-online tárhelyre nem tudom feltölteni egyszerűen a honlapot. Az ftp progival /flashFXP/ más tárhelyre nem volt gond,de ide nem megy! www.hondimpex.hu
Már aktív a tárhely ,és vagy két éve megvették a domain nevet is
Spányik Balázs
Mi a gond (mert ebből nem derült ki). FTP szerver neve megvan? Csatlakozni tud? Feltölteni tud? A domain odamutat a T-Online tárhelyre? (Nem elég megvenni!)
szorosmokus
Segítsetek! Egy külföldi tárhelynél regisztráltam, fel is töltöttem joomlát, működik is, de most le akartam cserélni a logo-t és akármit töltök fel, nem tölti fel. Próbáltam total commanderrel, ő azt mondja hogy átviteli hiba, a FlashFXP pedig, file failed to transfer. Nagyon fontos lenne feltölteni a képet, van valami ötletetek?
arpsoft
Valószínűleg nincs jogod módosításra. Ettől még lehet, hogy törölni tudod a fájlt.
Töröld le és tedd fel az újat.
szorosmokus
Próbáltam, nem is tudok törölni, látszólag lefut a folyamat, de minden ott marad, továbbá semmi sem megy fel.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.