Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: SuSe Linux 9.2
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Operációs rendszerek > Linux
GoodSpeed
SuSe Linux 9.2 kérdések gyűjtőtopicja.
Kovács Dávid ( Davs )
Hy!
Lenne 3 kérdés :
1 Nem lehet azt beállítani, hogy induláskor ne foglalkozzon az eth0 - val, mert úgyse találja meg, és így 10 mp - t várni kell rá plusszban
2 Hogyan, és hol lehet a "start" menüt átlátszóvá tenni? KÉP 1
3 Ezt a háttér hibát hogyan lehet kiküszöbölni? : KÉP 2
Ajnász
1. Hibaüzenet? Bár véleményem szerint nem az a baj, hogy nem találja, mert akkor nem is nagyon foglalkozna vele, hanem a dhcp-re vár. Ebben az esetben vagy adsz neki egy ip címet (yast/hálózati eszközök/hálózati kártyák) vagy biosban letiltod a kártyát.
2. K Menü a neve KDE-ben. És a vezérlőközpont (vagy talán vezérlőpult)/megjelenés/stílus
3. Nem tudom, mi a hiba, ha az a bajod, hogy csíkos a kép, akkor cseréld le. roll.gif
Kovács Dávid ( Davs )
3 Nézd meg fent a képet, ott azt szeretném, ha nem lenne az a vonal...
Kovács Dávid ( Davs )
Ok, Működik minden, a k-menü átlátszó, minden Ok! Köszi Ajnász
kovazo
Sziasztok!

Ki tudja, hogy honnan tudnék letölteni Apache webszervert és mail (smtp+pop3)szervert 9.2-höz?

V.Thnx.
manguszta
Tudja valaki, hogy hogyan lehet a GRUB-nál beállítani, hogy a Windows legyen a default a menüben, és hogy mondjuk 30 másodperctől számoljon vissza?
Greene
a grub.conf-ot kéne szerkeszteni, amiről nem igazán tudom hol van, lévén én LILO-t használok...

De itt va, hogy néz ki kb.-ra a file. A fontosabb részeket kiemeltem!

# grub.conf generated by anaconda
#
# Note that you do not have to rerun grub after making changes to this file
# NOTICE: You have a /boot partition. This means that
# all kernel and initrd paths are relative to /boot/, eg.
# root (hd1,4)
# kernel /vmlinuz-version ro root=/dev/hdb6
# initrd /initrd-version.img
#boot=/dev/hda
#Az alapértelmezett operációs rendszer a második lesz a listán
default=1
# Ha nem tudná betölteni a másodikat akkor az elsőt töltse be.
fallback 0
#30 másodpercet vár a Grub mielött betöltené az alapértelmezett oprendszert
timeout=30
splashimage=(hd1,4)/grub/splash.xpm.gz
#Első oprendszer (vagyis a 0)
title Fedora Core (2.4.22-1.2115.nptl)
root (hd1,4)
kernel /vmlinuz-2.4.22-1.2115.nptl ro root=LABEL=/ hdd=ide-scsi
initrd /initrd-2.4.22-1.2115.nptl.img
#második oprendszer (vagyis az 1)
title Windows
unhide (hd0,0)
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1
makeactive
breinichadam
A /boot/grub/menu.lst -ben a kikommentezett részben benne van, hogy hogyan kell. Nem másolom be ide, mert hosszú, de nem komplikált.

Zwiebi
manguszta
Köszönöm mindekettőtöknek, sikerült!
kovazo
Levelező szerverként (is) szeretném üzemeletetni a 9.2-est. A levelező programmal történő levélküldés smtp-n keresztül tökéletesen működik, de a pop3-on történő levélletöltés viszont nem akar műxeni. Hol, és mit állítsak be, hogy működjön question.gif

H.pls exclamat.gif
mcfresh
blush.gif Mivel nem tudtam eldönteni, hogy melyik témához szoljak így most íde írók!

A gondom a következő!
Suse Linux 9.2 van a gépemen melynek a boot programját használom. Mellete van egy WinXp Home ami haldoklik és szeretném újra telepíteni.
Viszont nem szeretném elvesziteni a Linuxomat.
Hogyan lehetne megoldani azt, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.
bulb.gif blush.gif
Greene
Telepítsd nyugodtan az XP-t, de telepítés után a rendszertöltőt helyre kell majd állítanod. A 9.3-as SuSe topicjában írtunk erről.

A témát beleolvasztottam a 9.2-es gyűjtőtopicjába.
csutomi
IDÉZET(mcfresh @ 2005. július 17., 21:48 - vasárnap)
blush.gif Mivel nem tudtam eldönteni, hogy melyik témához szoljak így most íde írók!

A gondom a következő!
Suse Linux 9.2 van a gépemen melynek a boot programját használom. Mellete van egy WinXp Home ami haldoklik és szeretném újra telepíteni.
Viszont nem szeretném elvesziteni a Linuxomat.
Hogyan lehetne megoldani azt, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.
bulb.gif  blush.gif

Helló, én éppen tegnapelőtt csináltam ugyanezt, csak Win98-cal és 9.0-s SuSe Linuxszal.
Addig is, amíg átnézed, amit a topic-ban írtak (én nem olvastam), megosztom néhány tapasztalatomat veled:
Szóval, gondolom addig megvan, hogy a Windowt leszeded, majd újra ráteszed, mintha Linux nem is létezne.
Ekkor látod, hogy a gép indításánál nem tudsz választani a Linux és a Windows között, mert csak a Windows indul el, és mivel az nem látja a Linuxos partíciókat, a Linuxot nem tudod elindítani.
Elő kell keresni a Linux telepítő CD-jét.
Újraindítod a gépet,
és az újraindításnál beállítod a gép SETUP menüjében (általában DEL gomb megnyomása után jelenik meg), hogy az elsődleges boot meghajtó a CD legyen.
Kilépés után ismét újra indul a gép (benn van a Linux CD). Most, ha minden igaz, bebootol a Linux és felajánl néhány lehetőséget. Úgy emlékszem, a javítást választottam.
Ekkor elindul a Gépen levő Linuxod a CD segítségével.
Bemész a K-menü/vezérlőközpont/YAST2/Rendszer/rendszertöltő beállítása menübe.
Itt emlékeim szerint a rendszertöltő partíciót kell aktiválni.
Most elvileg minden működik, ismét újraindítod a gépet, és a SETUP-ban visszaállítod az elsődleges meghajtót arra, amin volt.
A változatosság kedvéért újra fog indulni a gép, és most elvileg boldog vagy, mert megvan a kecske és a káposzta is.

exclamat.gif Nekem így sikerült, de felhívom a figyelmedet, hogy én is csak egyszer csináltam (nem biztos, hogy minden részletre (jól) emlékszem), és Lehetnek változások a 9.0-hoz képest a 9.2-ben.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.