IDÉZET(mcfresh @ 2005. július 17., 21:48 - vasárnap)

Mivel nem tudtam eldönteni, hogy melyik témához szoljak így most íde írók!
A gondom a következő!
Suse Linux 9.2 van a gépemen melynek a boot programját használom. Mellete van egy WinXp Home ami haldoklik és szeretném újra telepíteni.
Viszont nem szeretném elvesziteni a Linuxomat.
Hogyan lehetne megoldani azt, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

Helló, én éppen tegnapelőtt csináltam ugyanezt, csak Win98-cal és 9.0-s SuSe Linuxszal.
Addig is, amíg átnézed, amit a topic-ban írtak (én nem olvastam), megosztom néhány tapasztalatomat veled:
Szóval, gondolom addig megvan, hogy a Windowt leszeded, majd újra ráteszed, mintha Linux nem is létezne.
Ekkor látod, hogy a gép indításánál nem tudsz választani a Linux és a Windows között, mert csak a Windows indul el, és mivel az nem látja a Linuxos partíciókat, a Linuxot nem tudod elindítani.
Elő kell keresni a Linux telepítő CD-jét.
Újraindítod a gépet,
és az újraindításnál beállítod a gép SETUP menüjében (általában DEL gomb megnyomása után jelenik meg), hogy az elsődleges boot meghajtó a CD legyen.
Kilépés után ismét újra indul a gép (benn van a Linux CD). Most, ha minden igaz, bebootol a Linux és felajánl néhány lehetőséget. Úgy emlékszem, a javítást választottam.
Ekkor elindul a Gépen levő Linuxod a CD segítségével.
Bemész a K-menü/vezérlőközpont/YAST2/Rendszer/rendszertöltő beállítása menübe.
Itt emlékeim szerint a rendszertöltő partíciót kell aktiválni.
Most elvileg minden működik, ismét újraindítod a gépet, és a SETUP-ban visszaállítod az elsődleges meghajtót arra, amin volt.
A változatosság kedvéért újra fog indulni a gép, és most elvileg boldog vagy, mert megvan a kecske és a káposzta is.

Nekem így sikerült, de felhívom a figyelmedet, hogy én is csak egyszer csináltam (nem biztos, hogy minden részletre (jól) emlékszem), és Lehetnek változások a 9.0-hoz képest a 9.2-ben.