Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Otthoni webszerver
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > PHP
Oldalak: 1, 2
vmiki
Az otthoni gépemre feltelepítettem az IIS 5-t, hogy internet nélkül is megnézhessem az oldalt amit csinálok, és szeretnék hozzá MySQL servert és PHP-t is. Hogy oldhatnám meg?
tzoli
EasyPhp nevű program. Nem is kell IIS, mert van benne Apache is... easyphp.org
Ajnász
Vagy az appserv. Csak, hogy lehessen válogatni. smile.gif
Mezofi
Csak, hogy bele szóljak.
Az easyphp-t használom és szuper, még magyarul is tud.
Csak arra vigyázz, hogy inditáskor ne legyen bekapcsolva a Panda, mert hibát fog jelezni az easyphp.
Én elöször kikapcsolom a Pandát és utána inditom a prg-t, ha elindult vissza lehet kapcsolni a Pandát.
Ennyi jó tanács.
Üdv.
Halasi Miklós
A Segélyvonal CD-n van egy ingyenes webszerver, ami tud PHP-t is, csak látogass el a weboldalára! KF Webserver a neve.
Lex
Vagy a következő oldalon részletesen leírják, hogyan lehet Az Apache-ot és a PHP-t feltelepíteni Windows alá. Azért is jó, mert a legtöbb szerveren az Apache fut, így nincs eltérés a feltöltött oldal működéséhez képest.
Apache és PHP telepítése (WebLabor)
arpsoft
A már említett EasyPHP is ugyan ezt teszi, sőt! Apache + PHP + MySQL.
web
Hi!
Akarom kérdezni, hogy én meg olyat akarok csinálni, hogy ne csak én hanem más is megtudja nézni a honlapot amit a szerveremen tárolok, azaz mint egy rendes hétköznapi szerveren tárolt weblapok.
Ezt hogyan oldhatom meg?
Kovács Dávid ( Davs )
A júniusi mellékleten a HSF vagy mi nem ilyesmire való? Volt egy cikk is, hogy webszerver 10 min alatt...Esetleg GuiltFTP? Habár az ftp..
Halasi Miklós
A Segélyvonal CD-n a KF Webserver van, és a cikk, amire gondolsz, az FTP kiszolgáló készítését mondja el (GuildFTPd).
roszika
Sziasztok! a segítségeteket kérném, feltelepítettem az apache-t, de ezt irja ki: blush.gif

(OS 10048)Az ÷sszes szoftvercsatorna-cÝm hasznßlatßnak ßltalßban csak egy mˇdja
(protokoll/hßlˇzat cÝm/port) engedÚlyezett. : make_sock: could not bind to addr
ess 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
Note the errors or messages above, and press the <ESC> key to exit. 5....

mit csináljak hogy működjön???? question.gif

előre is köszi! smile.gif
arpsoft
Az easyphp nem lenne jobb választás? Az be is konfigurálja a kiszolgálót.
Greene
Jó az Apache is, csak be kell állítani pár dolgot rajta.
roszika
sziasztok!

olyan problémám lenne, hogy miután feltelepítettem az apache-t, ezt a hibaüzenetet irja ki:

(OS 10048)Az ÷sszes szoftvercsatorna-cÝm hasznßlatßnak ßltalßban csak egy mˇdja
(protokoll/hßlˇzat cÝm/port) engedÚlyezett. : make_sock: could not bind to addr
ess 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
Note the errors or messages above, and press the <ESC> key to exit. 25...25...

ha valakinek van ötlete, légy szíves segítsetek...
Mezofi
Fölöslegesen erőlködsz!

Mint ahogy arpsotf javasolta töltsd le a easyphp nevü programot, installáld és használd, nem kell semmit beállítanod, tartalmazza az apach-ot, a php-t, a phpMyAdmin-t, és magyarul beszél.
www.easyphp.org>>>>Download
biggrin.gif
roszika
hát nem semmi...egy egész hétvégén ezzel szórakoztam... és nem akart működni...

köszönöm a jótanácsot, bejött: easyphp-val 2 perc volt... biggrin.gif
gyurma34
Segítsetek!
Felteleptettem a easyPhp-t, de hogyan állítsam be hogy megnézhessem az oldalaimat?
Hogyan kell kitölteni az adminisztrációt?
Mezofi
Az EasyPhp mappában találsz egy www nevű mappát oda tedd be az oldalaidat, és onnan indítsad, mert az lesz a szervered.
Atys
Én az easyphp-t használom, de még csak a php4-et támogatja. Van ettől frissebb?
Mezofi
És ahova felrakod utána, ott van php5?
Atys
Nem kellett semmit telepíteni hozzá, mindent elintézett az EasyPHP. Szóval én nem raktam hozzá pluszban semmit.
Mezofi
A kérdés arra utalt, hogy szeretnéd használni a php5-öt gondolom.
De amikor majd feltelepíted a lapodat a neten lévő szerverre, az a szerver vajon támogatja-e a php5-öt.
Mert ha nem akkor minek az othoni gépeden az 5?
question.gif
Atys
Értem. Annyira nem támogatják még az 5-ös PHP-t? Amit könyvet vettem, az tavalyi kiadású. Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt. A KISKAPU kiadótól van. Akkor ők ennyire gyorsak lennének?
Mezofi
Van ahol már van, és van ahol még nincs.
Ha a te tárhelyeden már van akkor hajrá. De ha még nincs akkor még ne erőltesd.
Ez van a Flash-el is. Sokan már beszerezték a 8-as környezetet, de mentéskor még 6-os 7-es be mentenek, mert kevesen töltötték fel böngészőjüket a 8 as kiegészítökkel.
biggrin.gif
Atys
Túl gyorsan feljődik a számítástechnika. Halandó ember követni nem tudja.
Mezofi
Hatalmas a változás. Igen. biggrin.gif
Atys
Hogyan tudhatom meg, hogy a kiszolgáló szerveren milyen PHP fut? Én most a freeweben vagyok már két honlappal is. http://www.xgrafika.fw.hu és http://www.eiffel.fw.hu
Mezofi
Egy ilyen tartalmu php oldalt futtatsz.
<?php
echo phpinfo();
?>

smile.gif
Atys
Tényleg, pedig ezzel néztem meg az otthonit is! Azért köszi!
gamer
Hali!

Gondoltam én is kipróbálom ezt az EasyPhP-t. Helyi (LAN) hálóban üzemelne, internet nélkül. Az installációs oldal tökéletesen bejön, de ahogy az installálásra kattintok, ezt dobja ki:

Warning: mysql_connect(): A(z) 'admin'@'localhost' felhasznalo szamara tiltott eleres. (Hasznalja a jelszot: IGEN) in c:\program files\easyphp1-8\www\db\mysql4.php on line 48

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in c:\program files\easyphp1-8\www\db\mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in c:\program files\easyphp1-8\www\db\mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

Mi lehet a gond?
nagygabor
Nem tud csatlakozni az SQL adatbázisodhoz.
Talán rossz elérést adtál meg, vagy rossz a kapcsolódáshoz használt felhasználóneved vagy jelszavad.
gamer
Na igen, ezt gondoltam én is, de hol tudom megnézni, hogy milyen felhasználó ill. jelszó kell a csatlakozáshoz?
nagygabor
Azt a szolgáltatódnál kell megkérdezni. Ha a gépeden futtatsz webservert, akkor pedig te adtad meg a felhasználó/jelszó párosítást. Általában a felhasználónév az admin@localhost.
Greene
Na most távol álljon tőlem a belekontárkodás, de a mysql-adminnal lehet menedzselni a usereket, akik az adatbázisokhoz hozzáférhetnek. Alapesetben tényleg admin@localhost . unsure.gif
Mezofi
Akkor én is belebeszélek.
Ha telepíetted az Easyphp-t, és még nem állítottál be semmit a phpmyadmin-ban, akkor a
felhasználónév: root
password: üres!
Azt késöbb megadhatod.
biggrin.gif
Aztán én azt csináltam, hogy a phpmyadmin mappát egy az egybe áthúztam a www mappába.
gamer
Rájöttem (az éccaka folyamán). smile.gif
Mezofi
Hú! Ez elég titokzatos.
Mire jöttél rá?
laughing.gif
nagygabor
Hogy milyen szexi is a php. laughing.gif
gamer
Amúgy a phpbb-t használom. Annyi kérdésem lenne még, hogy a bal felső sarokban lévő logót hogyan tudom egy sajátra kicserélni?
gamer
nah háj!

a LOGO-t le tudtam cserlni... smile.gif
viszont azt tudja e valaki, hogy ha én itthon, router mögött üzemeltetem a fórumot, és kívülről elérhetővé teszem, akkora 80-as porton kívül melyiket kell még a szerverre irányítanom hogy tökéletesen működjön? mivel a bejelentkezés problémákba ütközik. mikor a user rákattint a belépésre, a lap nem jeleníthető meg üzenetet kapja, de a fórum szerint be van jelentkezve. én ugy hallottam hogy a phpbb-nek kell egy másik port ahhoz hogy a bejelentkezés is tökéletesen menjen. de melyik????
nagygabor
Az a legjobb, ha az összes kérelmet a router a szerverre irányítja. Én legalább is így csináltam itthon webservert.
Richy
Én a 113-as port-ot nyitnám még ki ani_wink.gif
Az az ident port-ja.
sziist
Sziasztok!

Fel akartam tenni az Easy PHP-t, de kiirja, hogy "Az Apache nem futtatható: masik web szerver hasznalja a web portot"

Mi lehet a gond?
Mezofi
A gond az lehet, hogy az EasyPhp indítása elött már be van kapcsolva a vírusírtód. Ha azt lekapcsolod, akkor indul az Easy, majd amikor már elindult, akkor indítod újra a vírusírtót.
sziist
IDÉZET(Mezofi @ 2006. október 19. 6:50) *
A gond az lehet, hogy az EasyPhp indítása elött már be van kapcsolva a vírusírtód. Ha azt lekapcsolod, akkor indul az Easy, majd amikor már elindult, akkor indítod újra a vírusírtót.

A vírusírtót ha lekapcsolom a Task Manager/Processes - ből, azonnal újraindul. Mindenesetre még próbálkozom...
KeLa
Próbáld meg kideríteni, mi foglalja a 80-as portot. Például a Skype is használja, de kikapcsolható. Legtöbb esetben a tűzfalnál meglehet nézni, mi használja és ha lehet megszünteted, ha nem, Apachenek más portot adsz meg. Bár ekkor macerásabb a használata, ha a netre is kiakarod engedni.
sziist
Nem használok Skype-ot. Ellenben megy a MultiMessenger. Lehet ez az... Még megnézem, nem-e megy az ISS, ami szerintem megy, mert ha beírom, hogy localhost, megjelenik, hogy "Windows XP" és egy csomó szöveg, melyet nem volt türelmem elolvasni. Ez is lehet a gond - ugye?

Nekem csak annyira kell, hogy egy weboldalt kiprobáljak - pontosabban egy webáruház demo változatát. És ehhez kell a PHP meg ki kell kódoljam Zend Optimiser-rel...
KeLa
Próbáld meg az ISS-t leszedni az biztos használja a 80-as portot. Másik megoldás mint írtam az Apeche configjában a 80-as port átírása pl. 8080 ra.
Mezofi
Van olyan vírusírtó amit nem lehet kikapcsolni?
roll.gif
h.arpad
A IIS-t mindenképpen le kell kapcsolni (ld. Szolgáltatások), ha a 80-as portot használni szeretnéd. Másképp meg se próblálkozz az Apache elindításával.

IDÉZET
[...] megjelenik, hogy "Windows XP" és egy csomó szöveg, melyet nem volt türelmem elolvasni.

Képzeld, mi lenne, ha azt a szöveget nem lett volna türelme senkinek megírni! Hát legyen.

@Mezofi:
Én a 2005-ös Nortont nem tudtam leállítani. Védi magát a szemét, és nem is igen találtam ilyen opciót a programban. De igen régen volt, amikor utoljára használtam... tongue.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.