vmiki
2005. június 8. 9:07
Az otthoni gépemre feltelepítettem az IIS 5-t, hogy internet nélkül is megnézhessem az oldalt amit csinálok, és szeretnék hozzá MySQL servert és PHP-t is. Hogy oldhatnám meg?
tzoli
2005. június 8. 9:10
EasyPhp nevű program. Nem is kell IIS, mert van benne Apache is... easyphp.org
Ajnász
2005. június 8. 10:51
Vagy az
appserv. Csak, hogy lehessen válogatni.
Mezofi
2005. június 9. 7:14
Csak, hogy bele szóljak.
Az easyphp-t használom és szuper, még magyarul is tud.
Csak arra vigyázz, hogy inditáskor ne legyen bekapcsolva a Panda, mert hibát fog jelezni az easyphp.
Én elöször kikapcsolom a Pandát és utána inditom a prg-t, ha elindult vissza lehet kapcsolni a Pandát.
Ennyi jó tanács.
Üdv.
Halasi Miklós
2005. június 9. 7:47
A Segélyvonal CD-n van egy ingyenes webszerver, ami tud PHP-t is, csak látogass el a weboldalára! KF Webserver a neve.
Lex
2005. június 17. 15:12
Vagy a következő oldalon részletesen leírják, hogyan lehet Az Apache-ot és a PHP-t feltelepíteni Windows alá. Azért is jó, mert a legtöbb szerveren az Apache fut, így nincs eltérés a feltöltött oldal működéséhez képest.
Apache és PHP telepítése (WebLabor)
arpsoft
2005. június 17. 15:15
A már említett EasyPHP is ugyan ezt teszi, sőt! Apache + PHP + MySQL.
web
2005. július 1. 18:40
Hi!
Akarom kérdezni, hogy én meg olyat akarok csinálni, hogy ne csak én hanem más is megtudja nézni a honlapot amit a szerveremen tárolok, azaz mint egy rendes hétköznapi szerveren tárolt weblapok.
Ezt hogyan oldhatom meg?
Kovács Dávid ( Davs )
2005. július 1. 19:01
A júniusi mellékleten a HSF vagy mi nem ilyesmire való? Volt egy cikk is, hogy webszerver 10 min alatt...Esetleg GuiltFTP? Habár az ftp..
Halasi Miklós
2005. július 2. 7:23
A Segélyvonal CD-n a KF Webserver van, és a cikk, amire gondolsz, az FTP kiszolgáló készítését mondja el (GuildFTPd).
roszika
2006. február 10. 23:00
Sziasztok! a segítségeteket kérném, feltelepítettem az apache-t, de ezt irja ki:
(OS 10048)Az ÷sszes szoftvercsatorna-cÝm hasznßlatßnak ßltalßban csak egy mˇdja
(protokoll/hßlˇzat cÝm/port) engedÚlyezett. : make_sock: could not bind to addr
ess 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
Note the errors or messages above, and press the <ESC> key to exit. 5....
mit csináljak hogy működjön????
előre is köszi!
arpsoft
2006. február 10. 23:20
Az easyphp nem lenne jobb választás? Az be is konfigurálja a kiszolgálót.
Greene
2006. február 11. 10:40
Jó az Apache is, csak be kell állítani pár dolgot rajta.
roszika
2006. február 12. 22:32
sziasztok!
olyan problémám lenne, hogy miután feltelepítettem az apache-t, ezt a hibaüzenetet irja ki:
(OS 10048)Az ÷sszes szoftvercsatorna-cÝm hasznßlatßnak ßltalßban csak egy mˇdja
(protokoll/hßlˇzat cÝm/port) engedÚlyezett. : make_sock: could not bind to addr
ess 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
Note the errors or messages above, and press the <ESC> key to exit. 25...25...
ha valakinek van ötlete, légy szíves segítsetek...
Mezofi
2006. február 13. 12:30
Fölöslegesen erőlködsz!
Mint ahogy arpsotf javasolta töltsd le a easyphp nevü programot, installáld és használd, nem kell semmit beállítanod, tartalmazza az apach-ot, a php-t, a phpMyAdmin-t, és magyarul beszél.
www.easyphp.org>>>>Download
roszika
2006. február 13. 19:40
hát nem semmi...egy egész hétvégén ezzel szórakoztam... és nem akart működni...
köszönöm a jótanácsot, bejött: easyphp-val 2 perc volt...
gyurma34
2006. március 1. 10:14
Segítsetek!
Felteleptettem a easyPhp-t, de hogyan állítsam be hogy megnézhessem az oldalaimat?
Hogyan kell kitölteni az adminisztrációt?
Mezofi
2006. március 1. 17:07
Az EasyPhp mappában találsz egy www nevű mappát oda tedd be az oldalaidat, és onnan indítsad, mert az lesz a szervered.
Atys
2006. március 24. 7:43
Én az easyphp-t használom, de még csak a php4-et támogatja. Van ettől frissebb?
Mezofi
2006. március 24. 11:33
És ahova felrakod utána, ott van php5?
Atys
2006. március 24. 14:10
Nem kellett semmit telepíteni hozzá, mindent elintézett az EasyPHP. Szóval én nem raktam hozzá pluszban semmit.
Mezofi
2006. március 25. 19:51
A kérdés arra utalt, hogy szeretnéd használni a php5-öt gondolom.
De amikor majd feltelepíted a lapodat a neten lévő szerverre, az a szerver vajon támogatja-e a php5-öt.
Mert ha nem akkor minek az othoni gépeden az 5?
Atys
2006. március 27. 6:34
Értem. Annyira nem támogatják még az 5-ös PHP-t? Amit könyvet vettem, az tavalyi kiadású. Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt. A KISKAPU kiadótól van. Akkor ők ennyire gyorsak lennének?
Mezofi
2006. március 27. 7:41
Van ahol már van, és van ahol még nincs.
Ha a te tárhelyeden már van akkor hajrá. De ha még nincs akkor még ne erőltesd.
Ez van a Flash-el is. Sokan már beszerezték a 8-as környezetet, de mentéskor még 6-os 7-es be mentenek, mert kevesen töltötték fel böngészőjüket a 8 as kiegészítökkel.
Atys
2006. március 28. 6:58
Túl gyorsan feljődik a számítástechnika. Halandó ember követni nem tudja.
Mezofi
2006. március 28. 7:19
Hatalmas a változás. Igen.
Atys
2006. március 28. 8:38
Hogyan tudhatom meg, hogy a kiszolgáló szerveren milyen PHP fut? Én most a freeweben vagyok már két honlappal is.
http://www.xgrafika.fw.hu és
http://www.eiffel.fw.hu
Mezofi
2006. március 28. 15:55
Egy ilyen tartalmu php oldalt futtatsz.
<?php
echo phpinfo();
?>
Atys
2006. március 29. 9:17
Tényleg, pedig ezzel néztem meg az otthonit is! Azért köszi!
gamer
2006. május 24. 18:19
Hali!
Gondoltam én is kipróbálom ezt az EasyPhP-t. Helyi (LAN) hálóban üzemelne, internet nélkül. Az installációs oldal tökéletesen bejön, de ahogy az installálásra kattintok, ezt dobja ki:
Warning: mysql_connect(): A(z) 'admin'@'localhost' felhasznalo szamara tiltott eleres. (Hasznalja a jelszot: IGEN) in c:\program files\easyphp1-8\www\db\mysql4.php on line 48
Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in c:\program files\easyphp1-8\www\db\mysql4.php on line 330
Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in c:\program files\easyphp1-8\www\db\mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error
Could not connect to the database
Mi lehet a gond?
nagygabor
2006. május 24. 20:38
Nem tud csatlakozni az SQL adatbázisodhoz.
Talán rossz elérést adtál meg, vagy rossz a kapcsolódáshoz használt felhasználóneved vagy jelszavad.
gamer
2006. május 24. 21:20
Na igen, ezt gondoltam én is, de hol tudom megnézni, hogy milyen felhasználó ill. jelszó kell a csatlakozáshoz?
nagygabor
2006. május 24. 21:27
Azt a szolgáltatódnál kell megkérdezni. Ha a gépeden futtatsz webservert, akkor pedig te adtad meg a felhasználó/jelszó párosítást. Általában a felhasználónév az admin@localhost.
Greene
2006. május 24. 22:38
Na most távol álljon tőlem a belekontárkodás, de a mysql-adminnal lehet menedzselni a usereket, akik az adatbázisokhoz hozzáférhetnek. Alapesetben tényleg admin@localhost .
Mezofi
2006. május 25. 6:45
Akkor én is belebeszélek.
Ha telepíetted az Easyphp-t, és még nem állítottál be semmit a phpmyadmin-ban, akkor a
felhasználónév:
rootpassword: üres!
Azt késöbb megadhatod.

Aztán én azt csináltam, hogy a phpmyadmin mappát egy az egybe áthúztam a www mappába.
gamer
2006. május 25. 8:37
Rájöttem (az éccaka folyamán).
Mezofi
2006. május 25. 8:47
Hú! Ez elég titokzatos.
Mire jöttél rá?
nagygabor
2006. május 25. 8:53
Hogy milyen szexi is a php.
gamer
2006. május 25. 10:28
Amúgy a phpbb-t használom. Annyi kérdésem lenne még, hogy a bal felső sarokban lévő logót hogyan tudom egy sajátra kicserélni?
gamer
2006. május 29. 22:34
nah háj!
a LOGO-t le tudtam cserlni...

viszont azt tudja e valaki, hogy ha én itthon, router mögött üzemeltetem a fórumot, és kívülről elérhetővé teszem, akkora 80-as porton kívül melyiket kell még a szerverre irányítanom hogy tökéletesen működjön? mivel a bejelentkezés problémákba ütközik. mikor a user rákattint a belépésre, a lap nem jeleníthető meg üzenetet kapja, de a fórum szerint be van jelentkezve. én ugy hallottam hogy a phpbb-nek kell egy másik port ahhoz hogy a bejelentkezés is tökéletesen menjen. de melyik????
nagygabor
2006. május 29. 22:38
Az a legjobb, ha az összes kérelmet a router a szerverre irányítja. Én legalább is így csináltam itthon webservert.
Richy
2006. május 30. 14:40
Én a 113-as port-ot nyitnám még ki

Az az ident port-ja.
sziist
2006. október 19. 5:40
Sziasztok!
Fel akartam tenni az Easy PHP-t, de kiirja, hogy "Az Apache nem futtatható: masik web szerver hasznalja a web portot"
Mi lehet a gond?
Mezofi
2006. október 19. 6:50
A gond az lehet, hogy az EasyPhp indítása elött már be van kapcsolva a vírusírtód. Ha azt lekapcsolod, akkor indul az Easy, majd amikor már elindult, akkor indítod újra a vírusírtót.
sziist
2006. október 19. 7:48
IDÉZET(Mezofi @ 2006. október 19. 6:50)

A gond az lehet, hogy az EasyPhp indítása elött már be van kapcsolva a vírusírtód. Ha azt lekapcsolod, akkor indul az Easy, majd amikor már elindult, akkor indítod újra a vírusírtót.
A vírusírtót ha lekapcsolom a Task Manager/Processes - ből, azonnal újraindul. Mindenesetre még próbálkozom...
KeLa
2006. október 19. 7:54
Próbáld meg kideríteni, mi foglalja a 80-as portot. Például a Skype is használja, de kikapcsolható. Legtöbb esetben a tűzfalnál meglehet nézni, mi használja és ha lehet megszünteted, ha nem, Apachenek más portot adsz meg. Bár ekkor macerásabb a használata, ha a netre is kiakarod engedni.
sziist
2006. október 19. 8:07
Nem használok Skype-ot. Ellenben megy a MultiMessenger. Lehet ez az... Még megnézem, nem-e megy az ISS, ami szerintem megy, mert ha beírom, hogy localhost, megjelenik, hogy "Windows XP" és egy csomó szöveg, melyet nem volt türelmem elolvasni. Ez is lehet a gond - ugye?
Nekem csak annyira kell, hogy egy weboldalt kiprobáljak - pontosabban egy webáruház demo változatát. És ehhez kell a PHP meg ki kell kódoljam Zend Optimiser-rel...
KeLa
2006. október 19. 8:20
Próbáld meg az ISS-t leszedni az biztos használja a 80-as portot. Másik megoldás mint írtam az Apeche configjában a 80-as port átírása pl. 8080 ra.
Mezofi
2006. október 19. 9:56
Van olyan vírusírtó amit nem lehet kikapcsolni?
h.arpad
2006. október 19. 11:01
A IIS-t mindenképpen le kell kapcsolni (ld. Szolgáltatások), ha a 80-as portot használni szeretnéd. Másképp meg se próblálkozz az Apache elindításával.
IDÉZET
[...] megjelenik, hogy "Windows XP" és egy csomó szöveg, melyet nem volt türelmem elolvasni.
Képzeld, mi lenne, ha azt a szöveget nem lett volna türelme senkinek megírni! Hát legyen.
@Mezofi:
Én a 2005-ös Nortont nem tudtam leállítani. Védi magát a szemét, és nem is igen találtam ilyen opciót a programban. De igen régen volt, amikor utoljára használtam...
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.