Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: NVIDIA Geforce 6600-as topik
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Videokártyák
Oldalak: 1, 2, 3, 4
kornél
Új videokártyámnak (ASUS 6600GT/TOP) kicsit hangos a hűtő ventije. Ha lefogom egy pillanatra érzékelhető, hogy ez a "legnagyobb" hangforrás a gépben. Többi venti 20 dBA alattiak. Bár még ez is bőven elviselhető a korábbi Codegen tápos, és gyári procihűtős gépemhez képest!
Létezik olyan hűtő csere ami nem jár a garancia elvesztésével?
Pl. a Glacialtech Northpole VGA hűtőről jókat lehetett olvasni, és állítolag nyár végére érkezik a VGA-s 6600GT-re szerelhető változata.
Továbbá el kell hogy férjen a chipset hűtőtől, ami zalman NB47j.
Bevált módszereket ha irnátok!
Választ kösz!
sirfrancisd
Minden maszek bütykölés garanciavesztéssel jár, hacsak nem tudod megbeszélni a kereskedővel, hogy ő cserélje le neked egy másik hűtőre a gyárit, és eventuell úgy is vállaljon rá garanciát.
kornél
Léteznie kell valamilyen megoldásnak. Ki szerelt már 6600GT-re új hűtőt?
Mik a tapasztalatok? Van e bármilyen probléma velük, vagy nyugodtan bele lehet vágni?
Konkrét, bevált tipusokat le tudnátok írni, aminek a hangereje 20dBA-nál nem több. ASUS-nál a gyári hűtőnek mekkora légszállítása (CFM), tudja valaki?
Kösz!
nascar
Persze, hogy garanciavesztéssel jár a dolog, de miért is kell a kereskedőnek tudnia a hűtő cseréjéről question.gif exclamat.gif question.gif blink.gif
Szépen óvatosan lecseréled a régi hűtőt az újra, és kész! Ha pedig valami véletlen folytán meghibásodna a kártya, akkor a régi hűtőt visszaszereled (kb. max 5 perc), és szépen visszaviszed! bulb.gif ani_wink.gif
Mivel az új hűtőket is a szabvány felfogatási pontokra kell szerelni, így nem lehet gond. twisted.gif
kornél
Meg tudnátok mondani, hogy milyen GPU hőfokokat értetek el utólag felszerelt VGA hűtőkkel alapjáraton, és teszt vagy terhelés közben (zalman ZM80D-HP, Artic Cooling, Glacialtech Noorthpole 100 stb.) + GPU környezet hőfok + videokari tipusa.
Nekem: (ASUS6600GT/TOP)
- alapjáraton: GPU 40 fok, GPU környezete 35 fok
- 3D Mark2001:GPU 51 fok, GPU környezete 43 fok
EVEREST 2.01----Érzékelők-nél.
Tökéletesen jók, csak a hangon kellene visszavenni, úgy, hogy a hőfokok nem romlanak.
Ezekre gondolok például.
Kösz, Üdv!
kornél
ASUS 6600GT/TOP-ra felszerelhető a ZalmanZM80D-HP.
Kösz!
Machado
Én nem cserélnék rajta hűtőt. Gyárilag jó hűtésű kártyát kell választani és kész (pl. Leadtek cool.gif )
kornél
Tehát ne vegyen az ember 6600GT-t, mert hangos a hűtése?
Nem gondolod komolyan?

A 3Testőrnél hallottam, hogy Zalman80D-HP VGA hűtőt raktak már fel AGP-s 6600GT-re.
Van valakinek Zalmanról tapasztalata? Vagy ismerősének eseteleg?
Be tudnál számolni róla, hogy milyen volt a GPU hőfoka a régi gyári hűtővel, és az új Zalmannal, alapjáraton és terhelve.
Machado
Mi bajod?! annoyed.gif
Azt írtam, mivel a topic címe 6600GT ezért nem írtam oda, hogy megfelelő gyári hűtésű 6600GT-t kell venni, ilyen pl. a Leadtek cool.gif
kornél
Sokan vannak olyanok akik beleszaladtak egy hangos VGA-ba, mert pl. ASUS jó neve miatt, vagy a Gigabyte-tot mert agyon istenesítették a tesztoldalakon. Mikor vettem a VGA-t, 3 boltban is érdeklődtem és külön kikötésem volt, hogy halk legyen a hűtő. Az ASUS ajánlották, megvettem és az összerakásnál derűlt ki hogy hangos a venti. Szerintem nem egyedi esetről van szó, más fórumokat olvasgatva. Bár azért én kiváncsi lennék arra Leadtek hangjára, mert az ASUS-t is úgy ajánlották, hogy az Inno-hoz képest halk.

Visszatekintés a > régi fórumra <, hogy látható legyen, mennyire nem merűlt még fel Leadtek. Három hónapja sem volt.
kornél
Innen onnan össze e-mail -ezett, különböző fórumokról összeolvasott infók alapján egy jellegzetes történek kezd kirajzolódni a ZalmanVF700 Cu és AlCu VGA hűtővel kapcsolatban.

1. Van néhány csoda hőfokot produkáló használó (valószínüleg eladók is), akiknek alapjáraton 40 fok, terhelve ~50 fokon működik a VGA hűtő.

2. Egy tipikus másik hozzászóló réteg akinek a története gyanusan ismétlődik a fórumokon:
- 1. hózzászólás: Végre meg van! Most vettem meg a Zalmant, mindjárt felrakom és leírom a hőfokokat!
- kicsit késöbb: Help! Miért megy 50 fokon alapjáraton?

És jönnek a mentő ötletek, majd a beletörődő utolsó hozzászólás, na mindegy így is jó lesz.

Óvatosan a Zalman VF700 Cu-val. Úgy tűnik, hogy elfogadható hőfokot a 12V-os fordulaton produkál, ami nagyon hangos, a csendes 5V-on meg alig jobb a gyárinál. Sőt! Alapjáraton 48 és 55 fokokról tudok. Nagyon sok (kb.15) e-mailben küldött RiverTuner monitoring hml alapján mondom.
kornél
Szeretném programmal állítani a videókártyám ventilátófordulatát. A kártyához adott CD-n lenne egy program ami képes erre elvileg, névszerint a Smart Doctor, de ehhez a kártyához egy olyan verziót adtak, ami csak a VGA órajelét mutatja.
Próbáltam letölteni a > Exper Tool < progit de valami miatt nem sikerül. Elindul a setup, de hibaüzenettel megáll:

Hibaüzenet:
-------------------------------------------------------------------------------
A telepítő nem tudja másolni ezt a fájlt:
PGDESKUP.BMP.

Ellenőrizze, hogy az alább megadott hely helyes-e, vagy
adjon meg új meghajtót és helyez be oda a következőt:
'TaskBar Display Panel Disk'.

Másolás a következő helyről:
C:/UI (ide csomagoltam ki a zip tömörítést)
--------------------------------------------------------------------------------
(......helyez be...... nem helyesírási hiba)

Mi lehet a probléma? Lehet, hogy egy nagyon amatőr másolási hibát vétek?
Van-e másik program, ami képes állítani a VGA ventilátor fordulatán?
Állítólag másoknál bevált az a módszer, hogy 80%-ra levették a VGA venti fordulatát, így teljesen csendes lett és a hőfokok is csak 1-2 fokot mentek feljebb.

Kösz a segítséget!
VINIKOR
Nemsokára megjelenik a Thermalrigh V-1-es VGA hűtő. TTS-nél folyamatban van a megrendelés.
Kiváncsian várom, hogy mit produkál.
Két hőcsöves lesz és mindkét oldalra lehet majd tenni 80-as ventit.
De úgy tűnik a HSI bordát le kell szedni, ha jól látom a > weblapon< .
Machado
És ezért valaki pénzt ad? Legalább 6000-8000 Ft lesz... roll.gif
VINIKOR
Ha jól hűt és halk lesz akkor megéri. Nagyon sokan veszik a ZalmanVF700Cu-t 8000Ft-ért és az első elindításnál derűl ki, hogy nem hozza a csendes üzem melletti jó hűtést.
nascar
@ Machado

Te miért vagy mindig ellendrukker? Nem bántani akarlak, de mindig mindent leszólsz. Ez egy építő jellegű fórum! angry.gif

Egyébként az első mérések szerint nagyon nagy durranás lesz a VGA hűtés szinpadán a Thermalright V-1!
Olvassátok el a cikket Thermalright V-1 exclamat.gif
Jester
IDÉZET(Machado @ 2005. július 23., 18:08 - szombat)
És ezért valaki pénzt ad? Legalább 6000-8000 Ft lesz... roll.gif

Hogyha az én VGA-mnak is kátrány lenne a hűtése, (szerencsére nem az) akkor én például kiadnék egy minőségi hűtőért ennyit. roll.gif
Machado
A véleményem az, hogy jó gyári hűtésű karit kell venni, persze ha a hűtőnk tönkre megy akkor egyértelműen cserélni kell smile.gif

@nascar: igen, megmondom a véleményemet, ha nem tetszik, akkor nem tetszik. Építőjellegű fórum? Miért, ha tanácsot adok, ami szerintem korrekt (itt, hogy nem érdemes hűtőre kiadni pénzt, újgazdag gyerekek kíméljenek ). Nem tudom mi ezzel a probléma roll.gif smile.gif
VINIKOR
IDÉZET(Machado @ 2005. július 23., 21:11 - szombat)
A véleményem az, hogy jó gyári hűtésű karit kell venni

Lehet hogy 6600GT-ben ilyen nem létezik. Sok fórumot átnéztem és a Leadtek hűtőjét is sokan lecserélik, de van olyan aki azt irta, hogy neki az ASUS hűtője is tökéletesen megfelel. Tehát nagyon szubjektív hogy mi a halk.

V-1 két halk 80-as ventivel ha jól hűt akkor főnyeremény lesz. Csak a HSI borda hiány teszi kétségessé, hogy alkalmas-e AGP-s 6600GT-re.
ordító egér
Nekem volna egy építő jellegű smile.gif javaslatom.

Megveszem kornéltól azt a vacak zajos ASUS-t 22 ropiért, (az én koromban félig már amúgy is süket az ember blush.gif ) hozzáteszi, amit egy csendes VGA hűtőre szánt (meg még egy kicsit) és vesz egy csendes videokártyát.

Na mit szóltok? biggrin.gif Mindenki jól jár.
VINIKOR
Jó ismerem kornél és tőle tudom, hogy sajna semmilyen VGA-ra félretett pénze nincs (V-1-re talán igen) bocs de nem lesz eladó az ASUS. laughing.gif
ordító egér
Sebaj. smile.gif

Viszont akkor kár volt a V-1-et ajánlanod.
Kicsi Sims
@Kornél:

Itt van egy passzív hűtéses ASUS 6600 GT: Passzív hűtéses 6600 GT

Szerintem egy ilyen hűtés megoldaná a problémádat. ani_wink.gif
Szerintem a kulcsszó a SilentCool. ani_wink.gif
VINIKOR
Kornélnak AGP-s van, ha jól látom ez PCI-E-s.
De készülődik a megoldás, mert sikerül feltelepítenie az Expertool nevű kis progit. 98%-ra visszavette a VGA ventifordulatát, így teljesen hangtalan lett a VGA (!!!), a hőfok alapon 2 fokot ment feljebb ami még elfogadható. Ingyen volt.
Majd a megfelelő topikban le lesz írva, mert 1-2 napik probálgatja még.
VINIKOR
Megoldás:

> Innen letölthető az ExperTool v3.29 <

1. Kicsomagolás a WinAce-ból----> Telepítés: SETUP32-re klikk---->Parancsikont az asztalra kitenni
2. Program indítás----> Értesítési területen lévő kis ikonra jobb klikk ----> Performance ----> FAN SPEED CONTROL ----> ventifordulat beállítása ---->OK
Fixed Speed-be érdemesebb állítani mert így is tökéletes.

Én 2D és 3D-ben is 98%-ra állítottam a fordulatot és teljesen hangtalan lett a ASUS6600GT/TOP gyári ventije!

Hőfok alapjáraton ~ 1-2 fokot ment feljebb, játék és teszt közben ~ 4-5 fokot. Reálisan nem tudom megmondani, mert a legutóbbi Expertool nélküli mérésnél nem volt ez a kánikula ami most van. De így is bőven elfogadható VGA hőfokok vannak, teljesen hangtalanul és ingyen, hűtőszerelés nélkül.
VINIKOR
Kérdezni szeretnék valamit:
Biztos sok olyan fórumozó van a PCW-n aki PC boltban dolgozik vagy más ok miatt sok infóval rendelekezik a VGA-król.

Mennyire lehet hallani arról, hogy a 6600GT a gyári hűtő miatt "sülne meg", tuning nélküli használat mellett. Ezt a fogalmat a > prohardver fórumán < "tanultam", ahol folyamatosan az a 6600GT topik témája hogy a gyári hűtőt cseréld le ZalmanVF700-ra és tuningolhatsz vele bátran. Létezik olyan hogy rendesen műkődik a gyári venti, tudjuk olyan amilyen, de alapórajelen, még a több órás játék mellett is, nem tudná kiszolgálni a VGA-t?
Milyen tapasztalatokról tudtok.

Dolog lényege, hogy ajánlottam az > expertool < progit, erre rám zúdúlt az összes ZalmanVF700 tulajdonos haragja, mondván hogy aki el akarja sütni a VGA-t az hagyja fenn a gyári hűtőt, 1 év mulva el fog szálni, mindenképp kell rá a Zalman hűtő.
Én ezt nem hiszem, csak kiváncsi lennék tapasztaltabbak véleményére.

Kösz a választ.
Greene
Az a baj a prohardverrel, hogy sok kutyaütő buheramániás pénzeszsák jár oda osztani az észt...
Ha a HWSW-n mondják akkor talán elgondolkozom rajta...

Az utolsó olyan kártya amin súlyosan alul volt méretezve a gyári (passzív) hűtés az a Matrox G200 volt, legalábbis nálam.

A mai videókártyák azért meg vannak tervezve és túlmelegedés ellen is védettek...
Chabi
IDÉZET(VINIKOR @ 2005. augusztus 03., 12:24 - szerda)
mondván hogy aki el akarja sütni a VGA-t az hagyja fenn a gyári hűtőt, 1 év mulva el fog szálni, mindenképp kell rá a Zalman hűtő.

A jobb hűtés sose árt a kártyának az tuti biztos, ha tuningolsz ha nem.

Valószínű nagyon sok PH fórumos lehet akinek 1 éve van 6600GT-je. laughing.gif

@Greene

Én is vagyok a HWSW-n.
Nem fikázni akarom azt a fórumot, mert vannak egész jó témák is, de ott is nagyon sok a link duma. Ez 100%

Példa : ATI fudo topik

Olvasd csak el. Betettem nekik egy német és egy angol nyelvű cikket.
Igaz nem várhatom el mindenkitől hogy tudjon ezeken a nyelveken (németül én is csak segítséggel tudok smile.gif), de tuti hogy 1 ember sem olvasta el amit belinkeltem.
Mert akkor reagáltak volna rá normálisan, ahogy a HWSW-n elvárható.
MicroNet
Nekem is egy MSI GeForce 6600GT VGA-m van és szerintem a hűtése tökéletesen megbízható. Bár láttam már egy-két megállt gyári hűtőt, de azok szinte kivétel nélkül noname kártyák voltak. Pl. az Inno3D kártyái hűtőjét érdemes lecserélni, de egy ASUS, MSI, Gigabyte... kártya gyári hűtése is elég, még több órás használat után sem kel félni.
- ProFiler -
A 'jobb nevű' gyártók általában rendes hűtést tesznek a kártyára. Az MSI-okkal pont nincs e szempontból semmi gond. A 6-os sorozatnál pedig ne feledjük, hogy magasabb hőterhelést is elviselnek.

Tuningra ettől függetlenül le lehet cserélni olyanra, ami jobban hűt - de az a Zalman nem tartozik ezek közé. bulb.gif

Ciao.
VINIKOR
IDÉZET(- ProFiler - @ 2005. augusztus 03., 16:11 - szerda)
Tuningra ettől függetlenül le lehet cserélni olyanra, ami jobban hűt - de az a Zalman nem tartozik ezek közé. bulb.gif

Ez egy érdekes újabb infó. Miket használnak a profik tuningolásra?
Machado
A profik? Vízhűtést.
VINIKOR
Elindítottam egy topikot a Prohardveren az Expertool-ról. Onnan egy hozzászólás a program használatáról: >jól működő expertool 6800GT-én<

Érdemes lenne felrakni CD mellékletre, szerintem legalábbis.
VINIKOR
IDÉZET(- ProFiler - @ 2005. augusztus 03., 16:11 - szerda)

Léghűtés kategóriában Te a zalmanVF700 helyett melyiket javasolnád?
Lakatos Gergely [Stinger]
IDÉZET(Machado @ 2005. augusztus 03., 18:34 - szerda)
A profik? Vízhűtést.

Meg finom ivólevet; egresből, répából, és céklából.
VINIKOR
ASUS 6600GT/TOP kártyát jelenleg alapértelmezett képminőségben használom. De szeretném kipróbálni, hogy milyen képminőséget és teljesítményt produkál a kártya magasabb vonalsimítás, anizotróp szűrés stb. mellett, játék és teszt közben.

. . . . . . . . . . . . Jelenlegi beállítások. . . . . . . . . . . . . . . . . . Beállítható értékek
- Vonalsimítás: Alkalmazásvezérelt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2x , 2xQ , 4x , 8S
- Anizotróp szűrés: Alkalmazásvezérelt. . . . . . . . . . . . . . . . .2x , 4x , 8 , 16x
- Rendszerteljesítmény: Minőség. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Nagy teljesítmény, Teljesítmény, Minőség, Kiváló minőség
- Függőleges szinkronizálás:Alkalmazásvezérelt. . . . . . . . . .Ki, Be

Mit jelentenek ezek a beállítások?
2Q és a 8S? Mi az anizotróp szűrés? Rendszerteljesítmény mit befolyásól és mikor érdemes használni a nagy teljesítményt vagy a kiváló minőséget? Függőleges szinkronizáció mit jelent és mikor érdemes ki vagy bekapcsolni?
Milyen beállításokat szoktak alkalmazni? Főleg játék közben érdekel, hogy mi az a max. beállítás amit 6600GT-nél használni szoktak.
Nem akarok úgy hozzányúlni a beállítások megváltoztatásához, hogy nem tudom pontosan mit eredményeznek és elbírja-e a VGA.
Előre is kösz a válaszokat.

UI.: Talán érdemes lenne a diagnosztika topikban külön is leírni olyan teszteredményeket, amiket egy egységesen meghatározott, emelt képminőségbeállítással végeztünk.
Chabi
A vonalsímítás beállításainak képminőségbeli változását ezen az oldalon láthatod: >> Klikk ide <<
2xQ arrow.gif 2xQuincunx arrow.gif speciálíis élsimítási technológia (a GF3 óta létezik).

Az anizotróp szűrés beállításainak képminőségbeli változását ezen az oldalon láthatod: >> Klikk ide <<

A rendszer teljesítmény (kiváló)minőségre van állítva akkor automatikusan bekapcsolja az élsimítást és az anzitróp szűrést.
Ha (nagy)teljesítményre van állítva, akkor nem használja ezeket.

Az élsimítás és az anizotróp szűrés is rendesen visszafogja a kártya teljesítményét játékok alatt.
A VGA elbírja ezeket a beállításokat és a géped is. Lehet hogy 1-2 játék akadni fog. Ez függ a felbontástól is amin játszol.
Az hogy mi a max. beállítás a 6600GT-nél játékok alatt az attól függ melyik játékkal játszol. (nehogy el kezd sorolni könyörgöm brucelee.gif )
Ezt neked kell kipróbálnod, hogy melyik játék milyen beállításal megy a gépeden rendesen.

A diagnosztika topikban én legutóbb pont a full minőségi beállítással teszteltem 1280x1024-es felbontáson.
Mert itt már jobban meglátszik, hogy mit is tud a VGA-kártya.
Az 1024x768 default teszt már eléggé nevetséges. De tudom hogy nagyon sok embernek a minnél nagyobb pontszám számít laughing.gif

Ha mégtöbbet szeretnél ezekről olvasni, akkor csemegézz itt: http://vganfo.uw.hu/vga.html
VINIKOR
Mivel tudom ellenőrizni, hogy Rendszerteljesítmény: Minőség és a Vonalsimítás / Anizotróp szűrés: Alkalmazásvezérelt beállításnál játék és netezés közben milyen értékeket alkalmaz a VGA? Van valamilyen progi amit játék alatt futtatva monitorozza ezeket az értékeket?

Alkalmazásprofiloknál globális illesztőprogram-beállítás van alapból kijelölve.
Itt különböző játékok neveit látom felsorólva exe kiterjesztéssel. Ezek mik? Joint Operationnal játszok az utóbbi időben, ha ennek a profilját akarom hozzáadni a felsoroláshoz, akkor mit kell tennem? A Profil hozzáadás ---> Böngészés-nél nem akarok nyomkodi semmit addig, amig nem tudom mik is ezek az exe kiterjesztésü profilok.
Chabi
Az alkalmazás vezérelt beállítás az azt jelenti hogy a játék beállításban fellül tudod bírálni a driverben megadott értékeket.
Minden játéknál más és mást tudsz beállítani. Ezeket a profilokba elmenteni.
Sheltie
Sziasztok! Nem rég vettem egy ASUS EN6600GT TOP VGA kártyát.
Két kérdésem, vagy inkább problémám lenne a kártyával:

1 problémám: Ha engedélyezem az nview nevü programot, és ezen belül az ablakok menüpontra kattintok, akkor a program (csak az nview) lefagy.
Próbálkoztam már frissítéssel, újratelepítéssel, de nem volt semmi eredménye.
Mi lehet a baj?

2 problémám: Ez a probléma lehet, hogy nem is a kártya hibája. 3D Mark 2005-ben a VGA GPU órajele csak 299MHZ. A program szerint. Viszont eredetileg 520MHz-nek kell lennie. Ez a 3D Mark 05 hibája lehet?

Segítségetek előre is köszönöm.
VINIKOR
3DMark alatti órajeleket a RivaTuner progival tudod megnézni így (klikk).
Ez a topik pont a VGA órajelének megállapításáról szól.
Ez is azt mutataja, hogy nem emeli meg az órajelet?
Ehhek a kártyához is kell plusz tápvezetéket csatlakoztatni? Ha igen, akkor erre a tápvezetékre ne legyen más is csatlakoztatva, csak a VGA.
Ha raktál fel új VGA drivert, akkor a korábbit drivert leszedted elötte?
Chabi
IDÉZET(Sheltie @ 2005. augusztus 30., 16:15 - kedd)
.Próbálkoztam már frissítéssel, újratelepítéssel, de nem volt semmi eredménye.
Mi lehet a baj?

Az alaplapi chipset driver fel van telepítve ? roll.gif
Sheltie
Szia Vinikor.

Köszönöm a hozzászólásodat. A VGA drivert a frissítés előtt nem távolítottam el.
De már úgy is kiprobáltam, hogy egy teljesen új telepítésnél a legújabb ForceWare-t tettem fel, és akkor is így működött. A kártyához nincs külön tápcsatlakozó.

Szia Chabi!

Köszi a hozzászólást. Az alaplap minden driverét feltelepítettem.
VINIKOR
Milyen eredményt érsz el a 3DMark alatt? Nézted már az órajelet a Rivatunerrel? Nagyon egyszerü, csináld végig egyszer. Öszintén szólva nem is tudom, hogy milyen más módon lehet megnézni az órajelet teszt közben. Szerintem biztos megemeli a GPU órajelet csak nem tudsz benézni 3DMark közben. Ha meg leállítod a teszt futását, akkor egyből visszaveszi az órajelet.

- nviewnél a többi fülre kattintáskór nem fagy le csak az ablaknál?
Sheltie
Szia Vinikor!

A gépem még nincs teljesen készen. A HDD-t és az ODD-t még majd kicserélem, meg lehet, hogy még egy kis memóriát teszek bele.

A konfigom most:

ABIT AA8 Duramax, P4 3GHz (FSB800/1MB) CPU- gyári hűtéssel, 2x256MB Kingston HX DDR2 ram, ASUS EN6600GT TOP VGA, LG 40x12x40 CD-RW, Maxtor 15GB 5400rpm/2MB HDD, Cooler Master Centurion5 ház, CM RP 450W táp

Amikor utoljára teszteltem, akkor még nem volt benne a 2 Kingstone ram, hanem csak 1db Apacer DDR2 512MB. Ezzel az eredményem kb 3670 volt 3D Mark 2005-ben.

A Riva Tunert még nem próbáltam.

Az nview-nél, igen csak az ablak menünél fagy le, csak a program. A többi menüpontnál müködik rendesen.
VINIKOR
3DMark05 értéke teljesen rendben van! VGA dolgozik rendesen. Játék közben minden Ok?
Milyen monitort használsz, milyen felbontáson és Hertzen?
Telepítés után semmit nem állítasz az nViewnél és a Teljesítmény & Minőségbeállításoknál (élsimítás, anizotróp stb.) és alapból produkálja ezt a "hibát"?
Nem tuningolod a karit és nem is próbálkoztál vele?
Amikor lefagy az nView-ablak, akkor csak resettel tudod újraindítani a gépet? Kurzort se tudod mozgatni?

Máskor nem kell beidézni a közvetlen elötted íródott teljes hozzászólást, egy-egy mondat még ok. Ha szerkesztéssel ki tudod venni akkor szerintem tedd meg. ani_wink.gif
Sheltie
Szia Vinikor!

Játék közben eddig minden rendben volt. Esetleg annyi, hogy például valamikor, nagyon ritkán 1 másodpercre megakad. De eddig ezt csak egy játéknál tapasztaltam.

A monitorom az egy LG 15", most a típuset nem tudom pontosan, mert nem otthonról írok, azt hiszem 525s vagy ilyesmi. A felbontás vagy 800x600x85Hz, vagy 1024x768x60Hz.

A vidodriverem eddig alapon működik, még nem állítottam rajta semmit, nem tuningoltam.

A lefagyáskor csak az nview fagy, a kurzor mozgatható, ctrl+alt+del-el a program kikapcsolható.

Ha engedélyezve van az nview, akkor a képernyő tulajdonságainál a 6600GT menüpont nem müködik, hanem fagy. Ezt is be tudom zárni a ctrl+alt+del-el.

Volt problémám a tv kimenettel is (nem adott színes jelet) de ez megoldódott. Az OSD viszont nem minden játéknál működik rendesen. Valamelyik játéknál az OSD ablak nem jelenik meg rendesen. A Joint Operationnál tökéletesen működik.

üdv: Shel
Shia-ko
Próbáld ki azt, hogy lepucolod a VGA drivert, és egy alternatívat, pl. Omega raksz fel. Biztos, hogy softos probléma van, az is lehet, hogy a aktuálisan próbált driver kehés, vagy ütközik egy másik progiddal. Telejsen új, integrált XP Sp2-val is ilyet csinál?
Sheltie
Szia Gabi!

Kipróbálom majd a másik drivert, de mi is az az OMEGA? A Driver teljesen új telepítésnél is ezt csinálja.
Shia-ko
Omega driver: egy módosítottt/javított ati/nvidia driver
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.