Tószegi Szabolcs
2006. november 7. 16:42
Novemberi számunkhoz egy saját fejlesztésű alkalmazással is kedveskedtünk olvasóinknak, amely reményeink szerint minden hónapban többet és többet fog tudni. Ebben témában szeretnénk összegyűjteni ötleteiteket, hogy milyen funkciókkal bővüljön a Kisokos.
McDougles
2006. november 8. 18:10
Hi ,
hát próba szerencse . Nekem valami olyan progi kellene amivel gyorsan tudnék osztályzatokat átlagolni. Van elég bajunk tanároknak, főleg ha közel kétszáz gyerek osztályzatainak átlagával kell foglalkozni. Kicsit elegem van az excelből amit már szinte csak erre használok és foglalja azt a rengeteg helyet. Lehetne erre valami jól használható megoldást találni ?
TheSaurus
2006. november 9. 10:23
Biztos lehetne, Visual Basictól Delphiig, én speciel Access-t használok erre, de az Excel is megfelelő. Feltéve, hogy valaki a számolást is rábízza a programra, és nem a zsebszámológéppel történő konzultáció után tölti ki a cellákat. (Ne röhögj, láttam ilyet.)
JOINT72
2006. november 9. 13:52
Print Screen-el készített képernyőfotót egy meghatározott mappába rakna.
cölöp
2006. november 9. 15:07
Andrewww
2006. november 9. 22:26
Jó, jó, jó!!!
Jó kezdeményezés
De E-mail figyelőként nekem min. 6 fiók beállíthatósága kellene.
h.arpad
2006. november 10. 17:43
IDÉZET(McDougles @ 2006. november 8. 18:10)

Nekem valami olyan progi kellene amivel gyorsan tudnék osztályzatokat átlagolni.
A Delphi-s topicban kérj meg valakit, hogy készítsen egy ilyet. Konzolosat még én is tudnék írni, meg PHP-ban is menne, de szerintem egy ilyen ablakos alkalmazást Turbo Delphi-vel pár perc alatt összedob egy programozó.

Egyébként jó lenne, ha benne lenne a PCW szótár is, ne keljen az Excel-t megnyitni miatta. Mondjuk egy kereső funkcióval.
McDougles
2006. november 13. 18:10
Na ugye , az a fránya Excel ....
h.arpad
2006. november 13. 21:32
Átlagoló szoftver.

Na jó, lehet finomítani rajta. Az Excel-lel nincs bajom, de egyszerűbb is megteszi néha.
Babó22
2006. november 14. 20:39
Valamikor csináltam ehhez hasonló programot Turbo Pascallal. Ja igen. Ha már átlagszámítás, akkor miért ne lehetne az iskolásoknak, mint nekem egy kémiai periódusos rendszer a PC World kisokosba.
h.arpad
2006. november 20. 1:01
Ez nem is olyan rossz ötlet. Külön letölthető/beépíthető modulok lennének hozzá. Olyan amúgy sincs, ami mindenkinek kellene. (Én pl. nem használok IE-t.)
Babó22
2006. december 2. 15:30
Az lenne a legjobb, ha lenne ilyen kiegészítések menüpont, és onnan mindenki azt a kiegészítést választaná ki amelyiket akarja. Például nekem nem kell a visszaszámláló, csak pazrolja a szabad helyet és memóriát. Legyen tetstreszabhatóbb.
abide
2006. december 2. 15:54
Én egy kis segitséget szeretnék kérni a kisokoshoz!!
az Email figyelöjét nem tudom be állitani mindig azt irja ki hogy csatlakozási hiba!!
az internetem működik mitnem csinálok jol?
Dávid Csaba
2006. december 15. 11:17
Havi visszaszámláló, mint a honlapon, hogy mikor jelenik meg a következő PCWorld! Esetleg egy kis szerkeszthető naptárral összefűzve...
strukla
2006. december 17. 12:02
Hi!
Nekem egy olyan progi kéne, amivel a tálcáról el lehet rejteni a futó alkalmazásokat, úgy, hogy a feladatkezelőben is csak a folyamatoknál látszódjanak
Scorpion Spyke
2006. december 17. 12:22
Lehetne benne egy menüpont amivel a rendszerprogramokat lehetne gyorsan elindítani, mint például a Vezérlőpult, Eszközkezelő, Registry, Msconfig, Feladatkezelő, Paint, Hangrögzítő, Msn Messenger, Internet Explorer, Windows Movie Maker, Kisegítő lehetőségek, Windows Media Player, stb.. A Vezérlőpultot is lehetne felosztani a fontosabb műveletekre, például Hangeszközök, Programok eltávolítása, Asztal stb..

szerk: lehetne még benne egy olyan alkalmazás is, amely egy kattintásra kiüríti a Temp mappát és/vagy a Lomtárat.
JOINT72
2006. december 17. 17:21
Windows Media Player 10-11-et alkalmasssát teszi arra, hogy netrádiót lejátszva streamot tudjon készíteni.
pcmarci
2006. december 22. 22:52
Bele kéne rakni a teljes elmentést, mert következő rendszerindításkor elvesznek az adatok.
JOINT72
2007. január 17. 19:50
PDF-ben tudjon keresni és nem csak egy megnyitott dokumentumban mint a Foxit Reader, hanem pl. az újság CD archívumában is. Tehát az optikai meghajtóba rakott lemezen is tudjon keresni.
Esetleg PDF-be konvertálás? Az összes html link fajtát át tudja konvertálni, ne csak a www-t. Vagy ez már nagy kérés? Nagy húzás lenne.
Lacyc3
2007. január 19. 11:23
A naptár tényleg jó ötlet, de bele pár olyan adatot integrálni mint a következő megjelenés, netidők..stb
Timer
2007. január 19. 12:40
Esetleg néhány mappához gyors hozzáfrási lehetőség. Tudom, parancsikon is létezik az asztalra, de ez elegánsabb lenne.
Genesis
2007. január 30. 22:39
Még nem használtam a programot, de mostmár ki fogom próbálni.
Nem tudom, hogy van-e már lehetőség rá, de én egy olyan kiegészítést látnék szívesen a programba, hogy figyelje az indítópultot és egyéb registry bejegyzéseket, hogy azok a programok melyek telepítéskor beírják magukat az automatikus indítási bejegyzésekhez azonnal eltávolíthatók legyenek már rögtön a telepítés után.
Genesis
http://apptransteam.extra.huApplication Translator Team a szoftverhonosító csapat
JOINT72
2007. január 31. 6:06
Internetrádióról időzített felvétel kellene.
Ne kelljen az teljes Kisokost feltelepíteni, hanem ki tudjam választani azokat az összetevőket amik nekem kellenek. Utólag egy frissítőtelepítéssel bővithető legyen új összetevőkkel.
gegejunior
2007. január 31. 18:55
Hali,
Szerintem egy olyan kiegészítést kéne beleépíteni mellyel minden alkalmazást hozzá rendelhetünk egy-egy gyorsbillentyűhöz amit mi határozhatunk meg és plusszba egy csinos kis PC WORLD Segélyvonal gyorsgomb is jól jönne
TheSaurus
2007. február 1. 11:29
Esetleg tovább lehetne fejleszteni olyan rendszerré, amely kezeli a hardvert és barátságos felhasználói felületet biztosít. Neve: KisokOS.
Bocs.
Lacyc3
2007. február 1. 13:57
Digital Silence
2007. február 2. 15:42
Különböző helyekre, különböző hozzáfárési kódok, jelszavak tömkelege kell manapság. Jó lenne egy nyilvántartó progi!
Esetleg egy mértékegység átváltó, testtömeg index számító, pénznem átváltó.
Babó22
2007. február 2. 19:00
És lehessen Linuxon is futtatni. Bár ez teljesíthetetlen, mert azt sem tudjuk mi az a Linux ugyebár.
pcmarci
2007. február 6. 14:29
Nagyon jól jönne egy hibakereső
istfod
2007. február 6. 15:55
A febr-i lemezről nem tudom telepíteni a KISOKOS-t. A telepítő nem indul,kéri a futó alkalmazás bezárását.Tudtoksegíteni?
Az előfizetöi lemezről telepitettem a szótárt,egy baj van nem tudom a programot inditani. Inditásnál közli másodszor nem lehet telepíteni. Mi a véleményetek, hogyan lehetne forditásra birni?
koko23
2007. február 6. 20:49
Én sem tudom telepíteni a KISOKOS-t
pcmarci
2007. február 8. 20:08
Nagyon jó lenne egy folyamatosan frissülő HTML-szerkesztő
hege88
2007. február 11. 21:02
Gratulálok a fejlesztőnek, tényleg hasznos kis kütyüt kaptunk.
Valaki már korábban említette, de tényleg jobb lenne
ha több email-t lehetne figyelni, mert speciel
nálunk egy gépet többen is használunk. Jelenleg erre a célra a firefoxba épülő Torrent-Search Toolbart használom, helyfoglalása, beállíthatósága minimálisan praktikus. De azért jobban aludnék, ha nem egy warezelős plugin figyelgetné a leveleim.
Lacyc3
2007. február 11. 21:23
Szerintem ez alkalommal a kisokos inkább kisbugos, mert lassan válaszol és a telepítő is fagy.
Pikicila
2007. február 11. 23:36
Rendszerindításkor még mindíg elvesznek a beállítások adatai !
Digital Silence
2007. február 12. 7:10
@hege88
Használd a PopTray-t, ingyenes, tud magyarul, sok fiókot tud kezelni. Megtalálható PCW mellékleten vagy:
Link
wach
2007. február 14. 9:51
Gratulálok a fejlesztőnek. Nem semmi kis csomagot készít el havonta. Lassan olyan lesz, mint egy sofwarejedi

. Csak így tovább
Babó22
2007. február 21. 22:59
Az lenne jó, ha lenne egy letöltéskezelője. Még jobb lenne, ha torrentkliensként is használható lenne.
hege88
2007. február 22. 8:28
csatlakozom az előttem szólóhoz
Andrewww
2007. március 2. 21:08
Én is gratulálok az ötlethez, a fejlesztéshez, és sok sikert is kívánok, de pár megjegyzés ...
- még mindig azt gondolom - ahogy korábban is írtam, - hogy több e-mail fiók beállítása sokaknak jó lenne.
- én is tapasztaltam, hogy hiába a beállítás, pl. újraindításkor nem indul el a Windows-zal.
- új hónapban az - előző felül-telepítésekor - az elmentett e-mail figyelő beállítást is elvesztette.
- nem lenne rossz, ha az összes beállítást egy ablakban be lehetne állítani, és esetleg elmenteni (és ezek megmaradnának az újabb verzió telepítése után is).
- mivel nagyobb felbontású monitort 1280*1024-ben használok, számomra kicsik a betűk (font size). Lehet, hogy az előző pontban írtak szerint egy beállító ablakban a legfontosabb beállítások után ez kevésbé zavaró.
Ewok
2007. április 4. 16:52
Hova lett a Kisokos?
Botond
2007. július 18. 14:37
Szerintem jó lenne egy Windows Live Messenger "Mit hallgatok" kiegészítés a Kisokos rádióhoz.
maty190
2007. július 25. 19:57
Tényleg, hova tűnt a kisokos?
Amúgy ha már visszaszámláló van benne, lehetne bele rakni egy konkrét időpontra jelző bővítményt is.
A beállításokat pedig szerintem is tárolhatná valamilyen külső állományban.
Botond
2007. július 25. 23:24
Még egy ötlet: internet és hálózat monitor. Programokra lebontható nézettel.
Pikicila
2007. július 26. 15:27
IDÉZET(abide @ 2006. december 2. 16:54)

Én egy kis segitséget szeretnék kérni a kisokoshoz!!
az Email figyelöjét nem tudom be állitani mindig azt irja ki hogy csatlakozási hiba!!
az internetem működik mitnem csinálok jol?

Nálam detto ugyan ez a baj ! Egy darabig rendesen működött a Kisokos , majd gondolt egyet és már nem jelzi a leveleimet "Csatlakozási hiba" miatt . Pedig semmi változás nem történt a gépben közben !
Nincs valakinek ötlete erre ?
Einstein
2008. február 25. 17:38
RSS olvasó is kerülhetne bele.
A letöltés vezérlő lehetne nagyobb tudású is.
petzolkri
2008. augusztus 11. 17:10
A Pc World kisokos nekem nem megy a Vistán furcsa geometriát rajzol ki.
Einstein
2008. augusztus 12. 5:56
Mikor lesz újra?
baluka1999
2008. augusztus 25. 13:45
Mikor lesz újra? Én használom de várom hogy újra legyen!!!
Einstein
2008. augusztus 25. 13:52
Internetes forgalom és sebesség figyelő
Internetes sebesség mérő
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.