TheSaurus
2005. június 6. 12:10
Hogy lehet .avi fájlokat DVD-lejátszóval nézhetővé tenni? Kipróbáltam az Avi2DVD nevű programot egy kb. 90 MB-os fájlon, két lépésben óhajtotta megcsinálni, az első menet 40 perc volt, a másodikra jósolt 135 percet, akkor leállítottam. Csak van gyorsabb módszer is...?
tzoli
2005. június 6. 12:36
Pedig ez egy jó kis program. És még a feliratokat is rárakja neked...
Adani
2005. június 6. 13:27
Próbáld ki a Nero Vision Expresset. Talán ő gyorsabban megcsinálja.
danyidl
2005. június 21. 18:46
VSO DivxToDVD a tuti program! Én ezt használom és gyors kb 3-4 óra alatt megvan egy filmmel. Vagy esetleg a Cucusoft AVI to VCD DVD MPEG Converter Pro-t tudom ajánlani, vele nemcsak DVD-be lehet konvertálni hanem VCDbe, SVCDbe.
google
2005. június 29. 15:29
IDÉZET(Adani @ 2005. Jun 06., Mon 14:27)
Próbáld ki a Nero Vision Expresset. Talán ő gyorsabban megcsinálja.
Reménytelen, felejtsd el.
Már két gépen is több alkalommal próbáltam, két helyen is fagy.
Utána kész, 100%-os CPU-használat van, és 0 frame-en dolgozik.
Kipróbálom azt a kettőt, ami eggyel feljebb van, hátha az jó.
google
2005. június 30. 15:13
Kirpóbáltam (az ingyenes)
VSO DivxToDVD nevű programot, és nagyon jó!

Talán maximum két óra kellett neki, egy két órás filmhez, amiből - hogy a ketteseknél maradjunk - két gigabájtnyi vob lett! Csakhogy két film is ráférjen egy DVD-re!
Egyszerű és szuper!
google
2005. július 12. 20:53
Most az a gondom, hogy a DVD-re kiírt film hangja sokkal halkabb, mint normálisan kellene.
De már a gépemen levő vob-é is, tehát nem az írás előtti kódolás meg ilyesmi alatt "veszett" el a hangerő. Sőt, maga a nyersanyag (divx) sem túl hangos.
Szóval az a kérdésem, hogy lehetne-e magát már az átkonvertált vob-ot hangosítani? Vagy ha azt semmiképpen sem, akkor hajlandó vagyok újra konvertálni, ha az eredetit lehet...
Várok minden kreatív javaslatot.
Shia-ko
2005. július 12. 21:27
Azt kéne tudni, hogy azért halk-e, mert nem minden sávot hallgatsz a DVDn. Ha igen, akkor 5.1es rendszeren normálisan fogod hallani. Ha nem, akkor konvertálás elött kell a hangsávot leszedni, felhangosítani, majd visszarakni, vagy megfelelő progival leszedés nélkül.
cölöp
2005. július 12. 21:37
Az avinál Vdubbal meg tudod csinálni.
file--open
video--direct stream copy
audio--full processing mode--audio--volume--itt beállítod a kivánt hangerőt
file--save as avi
vobnál sajnos nem tudom
google
2005. július 12. 21:53
@ Cölöp: köszönöm, meg fogom próbálni.
@ Shia-ko: Sztereó, mert nem hiszem, hogy dvix-et 5.1-ben tömörítettek. Legalábbis ezt nem.
Sanzi
2005. július 13. 9:46
IDÉZET(google @ 2005. június 29., 16:29 - szerda)
Reménytelen, felejtsd el.
Már két gépen is több alkalommal próbáltam, két helyen is fagy.
Utána kész, 100%-os CPU-használat van, és 0 frame-en dolgozik....
Én mindig ezt használom, és már nem egyszer sikerült. Igaz volt olyan, hogy egy pillanat alatt lefagyott, de nagyon sokszor sikerült. Én szeretem...
google
2005. július 13. 10:02
Akkor viszont sajnos bizonyos tömörítéseket nem szeret (talán az xvid-et?), mert háromszor is nekifutottam, és mindannyiszor ugyanannál a pontnál fagyott ki végképp. Két teljesen különböző gépen.
google
2005. július 15. 18:14
Nem akartam ennek a kérdésnek új topicot nyitni, de valaki tudja pontosan, mik tárolódnak az alig néhány kilobájtos .bup és .ifo kiterjesztésű fájlokban? (Vobot konvertáltam, és ezek "jártak" mellé.)
Mert úgy vettem észre, ezek nem kellenek a DVD-re íráskor. Vagy tévednék?
Greene
2005. július 16. 5:28
IFOs - InFOrmation (információk)
Az IFO fájlok értékes navigációs információkat tartalmaznak a a lejátszóknak, mint például mikor egy fejezet elkezdõdik, hol található egy bizonyos audio vagy felirat stream, stb. Ez az az ok, amiatt csak a film egy bizonyos részét lehet csak rippelni (pl. egy fejezetet) egy ripperrel amely ezeket a fájlokat olvassa.
BUPs - BackUP (Mentés)
BUP fájlok csak az IFO fáljok mentései. Ahogy az IFO fáljok ezek sem kódoltak.
VOBs - Video OBjects (Video Objektumok)
Egy VOB különféle streameket egyesítve tartalmaz: Video, hang és felirat. A Video MPEG-2, a hang lehet AC-3, Linear PCM, Mpeg-2 Multichannel(többcsatornás) vagy Mpeg1 layer2 2 csatornás audio. AC3 a leggyakrabban használt míg az MPEG-2 csak kevés lemezen található, mivel eredetileg ezt a formátumot akarták általános formátumnak a 2. Régióban(Európa és Japán), de késõbb ezt elvetették. A PCM-et leggyakrabban zenei DVDken, míg MP2-t az olcsóbb termékeken használják. A PCM jó minõségû tömörítetlen audio amely sok helyet foglal, ennélfogva ez nem egy ideális választás egy nagy filmhez, amely extrákat és több nyelvû hangot is tartalmaz. Az AC3 streamek 192 és 448kbit/s mintavételezéssel rendelkeznek ha 2 csatornás a hang, és 384-448kbit/s az 5.1-es térhatású hang esetében.
Egy VOB tartalmazhat egy fõ video streamet és különféle szögekben felvett steamet, így menet közben (például) változtatható a film nézõpontja. Ezt leggyakrabban csak forgatások bemutatásánál vagy más extráknál használják. A video stream maximum mintavételezése 9.8mbit/s. A video és a hang stream együtesen 10mbit/s mintavételezés alatt kell legyen minden pillanatban. Lehetséges egyszerre 9 hangsávval rendelkeznie egy filmnek, amit lejátszás közben lehet változtatni(ezt a lehetõséget a dvd összeállításánál le lehet tiltani). Lehetõség van 32 különféle felirat stream létrehozására is. A feliratok 4 színû képek amelyeket a film fölé helyez a lejátszó, általában nincsenek belekódolva a filmbe.
Forrás: doom9.hu
google
2005. július 16. 9:29
Akkor nyugodtan írhatom DVD-re ezek nélkül csak a vobot, nem?
Greene
2005. július 16. 9:42
Én nem tenném. Gondolom nem véletlenül lettek létrehozva.
Bár lehet, hogy enélkül is működne a dolog...
google
2005. július 18. 15:01
@ Cölöp: ez nagyon jól működne, de sajnos elcsúszik a hang.
Lex
2005. november 3. 17:22
Sziasztok!
Egy kicsit felfrissítem a témát. Van egy DivX-es rajzfilmem. Ezt szeretném átrakni DVD-re. Az Ulead DVD MovieFactory-ját használom a TV-ből felvett filmek vágására. Ezzel átraktam a rajzfilmet DVD-re, de teljesen elmaszatolta, az egyébként éles kontúrokat. Olvasgattam az ezzel kapcsolatos fórumokat és így bukkantam a VSO DivXToDVD progijára. Ezzel is átkonvertáltam. Ez gyorsan és szuper minőségben megcsinálta. A probléma a következő. Felraktam lemezre az anyagot. A PC-n rendesen lejátsza a Power DVD, viszont az asztali lejátszónál a gyorsabb jeleneteknél neonzöld kockásodás jelentkezik. Ez miért lehet? próbáltam állítgatni rajta, de a DivXToDVD-ben nem sok mindent lehet.
google
2005. november 3. 17:29
Szerintem ez sajnos tömörítési probléma lehet.
Adani
2005. november 3. 20:01
Épp a minap csináltam ilyet. A célprogram a Nero Vision Expres. Nálam minden gond nélkül megcsinálta, kb. a lejátszási idő 3/4 része kellett neki.
Lex
2005. november 4. 19:19
A Nero Vision Express-szel csak annyi a baj, hogy nincs benne az MPEG-2 kodek, így DVD-t nem tudok belőle csinálni. A kodek külön 25 €
Adani
2005. november 4. 19:42
Érdekes nekem volt, és windows újratelepítés után csináltam, tehát nem bennemaradt. Egy szó nélkül megcsinálta.
cölöp
2005. november 4. 19:46
@Lex
ITT van hozzá ingyenes.
ordító egér
2005. november 4. 20:36
IDÉZET(Lex @ 2005. november 03., 17:22 - csütörtök)
Sziasztok!
Egy kicsit felfrissítem a témát. Van egy DivX-es rajzfilmem. Ezt szeretném átrakni DVD-re. Az Ulead DVD MovieFactory-ját használom a TV-ből felvett filmek vágására. Ezzel átraktam a rajzfilmet DVD-re, de teljesen elmaszatolta, az egyébként éles kontúrokat. Olvasgattam az ezzel kapcsolatos fórumokat és így bukkantam a VSO DivXToDVD progijára. Ezzel is átkonvertáltam. Ez gyorsan és szuper minőségben megcsinálta. A probléma a következő. Felraktam lemezre az anyagot. A PC-n rendesen lejátsza a Power DVD, viszont az asztali lejátszónál a gyorsabb jeleneteknél neonzöld kockásodás jelentkezik. Ez miért lehet? próbáltam állítgatni rajta, de a DivXToDVD-ben nem sok mindent lehet.
1. Szerintem alapvetés, hogy minden konverzió csak elvesz a meglévő információkból.
2. Ebből az következik, hogy az eredmény nem lehet jobb mint az alapanyag.
3. Minden valamire való átlódolás recept végén az szerepel, hogy menj el sörözni. Ugyan miért?

4. Vegyél egy Yamada -6700-ast.
Lex
2005. november 4. 22:32
@cölöp:
Köszönöm a linket, szzuperül működik a Nero-val és ingyenes is. A Nero tanulhatna egy kicsit ebből. Viszont az átkódolt AVI ugyanolyan homály lett, mint a MovieFactory-nál. Azt nem tudom, milyen lehet az eredeti kodek, de 25€-ért nem is érdekel.
@ordító egér:
5. Mint írtam, nem a kódolás minőségével van a bajom.
6. És nem is a kódolás idejével.
7. Nem iszom sört.
8. Pár AVI filmért nem veszek DivX-es lejátszót.
A rajzfilm elejéből kivágtam 2 percet. Ezt a MoviFactory-val átkódoltam 9800 kbps CBR-be, majd vissza 3400-as VBR-be. A minőség egy lehelletnyit romlott, de még mindig jobb annál a tejföl tengernél, amit az AVI-ból csinált a MovieFactory és a Nero Vision. Ezeket fogom felrakni lemezre és megnézni az asztalin, ha befejezte a Penge felvételét.
ordító egér
2005. november 5. 9:25
Hát...
A te időd, és a te rajzfilmed.
Én megszerezném dvd-n, vagy vennék egy divx-es lejátszót. (Ha nem volna. De van.)
Lex
2005. november 5. 9:52
Úgy értettem, hogy a DivXToDVD igen gyorsan átalakította. kb. 50 perc a másfél órás rajzfilm. A minősége pedig szuper. Ezért nincs ezekkel bajom. 5-6 AVI-s anyagom van. Ezekért minek vennék egy DivX-es lejátszót? A továbbiakban pedig nem akarok AVI-val kínlódni.
google
2005. november 5. 10:39
Csak vigyázz, ne legyen hangelcsúszás, mert nálam már előfordult.
Lex
2005. november 5. 11:32
Az Xvid-es kódolásúnál van hangelcsúszás, mert annak a hangja VBR-es. Ezt a Virtualdub ki is írja. Azt írja, szedjem ki belőle a hangot Wav-ba, majd rakjam vissza CBR-essel. Csak az a baj, hogy ha a VD-bal kimentem, akor a Wav 5 perccel rövidebb lesz. Azon gondolkodom, mivel szedjem ki belőle a hangot?
google
2005. november 5. 11:37
Ezt már én is próbáltam, kivettem a hangot, visszatettem, elcsúszott.
Lex
2005. november 5. 12:25
A következőképpen működik:
1. Az AVI2DVD progiban lévő AVIMuxGUI-val kiszedem MP3-ba a hangot az AVI-ból.
2. A CDex progival ebből az MP3-ból készítek Wav-ot.
3. A Virtualdubban az audio-nál ezt a wav-ot adom meg, és már jó is.
Ja, és ez mind freeware.
Lex
2005. november 5. 15:10
Tovább ügyeskedtem.
Ugyan az xvid alá be tudtam rakni a jó hangot, de ha konvertálom az xvid-et, pl. átméretezem, akkor rövidebb lesz kb 5 perccel.

valószínűleg az lehet a baj, hogy nem 25, hanem 24 fps-es ez az xvid és nem kezeli rendesen a Virtualdub, pedig beállítottam, hogy rakja át 25 fps-be.
Lex
2005. november 21. 19:01
A következőket privátban kaptam, de mivel másokat is érdekelhet, ezért Roland utólagos engedélyével beidézem ide:
IDÉZET(Roland)
Hello Lex!
Hasonló "cipőben" vagyok én is, úgyhogy feltelepítettem a DIVxtoDVD programot, amit te dícsértél a fórumban.Ezzel kapcsolatban kérnék egy kis segítséget. Még kezdő vagyok ebben a műfajban és kérdezném, hogy mikor megnyitok egy avi fájlt a programban, akkor megjeleníti középen az infókat róla (hang, kép stb....) itt kell-e valamit csinálnom vagy minek kell legyen, hogy elvileg jó minőségű legyen hang is, kép is? Kipróbáltam egy rövidebb avi fájlal és csinált egy video ts nevű mappát benne a fájlokkal. Na ezt a mappát kell csak simán kiírnom egy dvd-re? A Neroban te melyik menüt választod a kiíráshoz?
Köszi a segítséget!
Az avi információknál nem tudsz állítani semmit. A Beállítások menüben tudod állítani, hogy hova mentse az anyagot, TV normát (PAL, 4:3), kódolást, ... Ha ezeket beállítottad, akkor mehet a Konvertálás. A video_ts mappába rakja a bup, ifo és vob állományokat, amiket egy író progival (pl. Nero) fel tudsz írni DVD-re. A Nero-ban (nekem az Express van meg) a Video-DVD file-ok pontot választom, ahol hozzáadom a video_ts mappát és már írhatom is. Ha +/-R-re írsz, ugyelj, hogy max. 4x-esen írj. Célszerű előbb +/- RW-re kiírni és kipróbálni az anyagot.
cölöp
2005. november 21. 19:54
IDÉZET(Lex @ 2005. november 05., 12:25 - szombat)
1. Az AVI2DVD progiban lévő AVIMuxGUI-val kiszedem MP3-ba a hangot az AVI-ból.
2. A CDex progival ebből az MP3-ból készítek Wav-ot.
@Lex
Ezt a két lépést kihagyhatod, mert a VDuB ezt két kattintásra elvégzi.
File-->Save Wav
Ui: most látom ezt csináltad, így lett rövidebb.
Lex
2005. november 22. 16:18
KOMPI
2005. november 26. 23:43
Tudna valaki egy leírást hogyan lehetne DIVX - ből 5.1- es menüs DVD - t szerkeszteni? Találtam egyet de az már 1 éves és 6 progival lehet megcsinálni ráadásul túl bonyolult!
A Nero vision express jó, de nem tudok a menübe belerakni videót mindig lefagy és nem tudok vele 5.1 -et csinálni.Arra gondoltam hogy, talán a DIVX et kellene 5.1 be konvertálni, DE HOGYAN? Tudna valaki valami megoldást?
Tud valaki egyszerű programot vagy leírást hogyan lehet legegyszerűen 5.1 - es hangot a DIVIX - hez adni?
<Légyszíves egy kérdést csak egy helyen tegyél fel a jövőben! Köszi! arpsoft>
PPeter
2005. november 26. 23:56
Mármint milyen forrásból? Mi a kérdésed? Hogy hogyan tudsz 5.1-es hangot létrehozni valamilyen forrásból? Vagy hogy miképp tudod - az egymáshoz passzoló - videosávot (esetedben DivX kodekkel tömörített videüanyagot) és a kész 5.1-es (AC3, Dolby Digital, vagy MPEG Multichannel) hangsávot összeboronálni? Milyen alapanyagaid vannak készen?
KOMPI
2005. november 27. 8:33
Nagyrészt DIVX vagy Xvid kodekkel tömörített vigeóim vannak! A Dolby digital nevű progi tudja kezelni őket?
Lex
2005. november 27. 13:17
5.1-es hangot csak 5.1-es forrásból tudsz csinálni. Ha a DivX/Xvid filmjeid nem 5.1-es hangot, hanem pl. sztereót tartalmaznak, akkor abból nem tudsz 5.1-es DVD-t csinálni. Pontosabban át lehet konvertálni 5.1-be, de ettől még nem lesz térhangzású. Érdemesebb sztereóban hagyni (pl. Dolby 2.0)
PPeter
2005. november 27. 13:37

Lelki szemeimmel már látom a következő a hozzászólást, miszerint igenis lehet 5.1-es hangot keverni, még monoból is (lehetni lehet, de nem érdemes).

Éppen egy műsoros zenei DVD-Video lemez szerkesztését, authorizációját végzem, ahol a hangmérnök megpróbált egy kis térhatást vinni az eredetileg 2.0 hang 5.1-esítésével (jáj, de szép kifejezés lett!

), mit ne mondjak, az eredeti sztereo jobban szól, de ha a népnek az kell, hogy hogy egyszerre mindenhonnan ugyanaz szóljon (eredeti sztereo keverés smafu...

), akkor ám legyen. Az előttem szóló kollegának igaza van: 5.1-es hangot akkor lehet, és akkor érdemes készíteni, ha a forrás 5.1-es, azaz hat külön diszkrét csatorna áll a rendelkezésre forrásként. Ellenkező esetben igen komoly hangmérnöki tapasztalat, tudás és (szoftveres, illetve hardveres) felszerelés kell hozzá, hogy valamit ki lehessen hozni a kétcsatornás forrásból.
Shia-ko
2005. november 27. 13:53
Személy szerint zavar is az 5.1-es zene, mert még sosem hallgattam a koncertet a színpad közepéről.
PPeter
2005. november 27. 14:13
Nekem van kimondottan jó 5.1-es keveresű modern és klasszikus zenei anyagom is, jól és élvezhetően szólnak. A gond azzal van, hogy sokan azt hiszik, a többcsatornás hang (kezdve a 2.0 sztereoval) egyes diszkrét csatornái nincsenek "összekötve", tehát külön-külön, szuverén sávok. A fenéket. A sztereonak pont az a lényege, hogy ideális lejátszési környezetben kimondottan komoly mélységet, egyfajta térbeli varázst ad, mert a két csatona együtt képez valami többletet, és nem ousztán ugyanannak a két csatornának a tükrözése két oldalra! Namármost ha van egy ilyen jól sikerült zenei anyag, ami szépen szól sztereoban, az 5.1-re fabrikálással lehet hogy elérhető, hogy hátulról is szóljon valami, de minden bizonnyal az általam említett összhang elveszik majd az eredeti, kétcsatornás sztereo forráshoz képest. Nem véletlen, hogy külön szakma a hangmérnökség

. A jó 5.1-es hang esetén a hat csatorna hasonlóan dolgozik össze, mint amit a sztereonál említettem, de ehhez az kell, hogy ne egy sztereo hangot faragjunk át, hanem szükséges a teljes, többcsatornás forrás, ami lehetővé teszi az alapoktól kezdve egy kimondottan 5.1-re optimalizált hangkép létrehozását, ami ebben az esetben a zenei anyagnál is lehet frenetikus.
Lex
2005. november 27. 15:34
Esetleg annyit lehet viszonylag egyszerűen csinálni, hogy a front sztereót hátra is berakni, így legalább az egész helységben szól, bár egy DivX-es anyaggal nem érdemes ennyit vesződni.
arpsoft
2005. november 27. 15:37
@Shia-ko:
valószínűleg Téged is a 'felcsinált' 5.1-ek zavarnak. Azok tényleg olyanok, mintha bent ülnél a színpad közepén.
Egy normális 5.1-es koncertfelvételnek az előadókról és a teremről kell szólnia, mintha a nézőtéren ülnél. A rear-ből csak a visszavert hangok jönnek, ezzel bővítve a teret hátrafelé, amit a sztereo tényleg nem nagyon tud visszaadni.
Ellenben az előteret, azaz az előadókat a sztereo is tökéletesen tudja visszaadni, mind szélességben, mind mélységben.
Shia-ko
2005. november 27. 19:46
Igazad van. Ezek szerint még nem találkoztam a megfelelővel.
PPeter
2005. november 27. 19:57
A svéd rádió digitális (!) műsorának archívumából innen teljesen legaálisan le tudsz szedni 5.1-es DTS és DD anyagokat, amelyek többsége Audio CD kompatibilis, tehát 44.1 KHz-es formájú, így kisütheted Audio CD-ként. Persze meghallgatni csak úgy tudod, ha digitális kimeneten egy DTS vagy DD dekóderbe küldöd az anyagot, az analóg hangkimeneten csak éktelen sisterség lesz, mert ez ugye nem PCM anyag, hanem az eredeti szabvány számára értelmezhetetlen DTS, illetve DD stream.
http://www.sr.se/multikanal/english/e_index.stm
Lex
2005. november 28. 8:51
Itt is találsz DD és DTS anyagokat, bár ez filmmel együtt van. Sőt HDTV anyag is van. Kirakható DVD-re és lehet vele tesztelni a házimozit.
KOMPI
2005. november 28. 9:25
DVD SZERKESZTÉSE DIVX-BŐL
SAJÁT TAPASZTALATOK ALAPJÁN!
1. AVI (DivX) file egyesítése (összefüzése)/Ha több részes az avi filmed, álltalában 2 cd-s divx-böl olyan minőségű DVD-t lehet készíteni , hogy majdnem olyan jó mint az eredeti főleg ha ac3-as 5.1- es divix/:
Nyisd meg a virtualdub progit, ’’open video file’’ és megadod az 1. avi-t, majd ’’append avi segment’’ és megadod a 2. avi-t, a video és audio menükben kipipálod a ’’direct stream copy’’-t.
Utána ’’save as avi’’. ha azonos bitrátával tömörítették a 2 file-t, akkor összefüzi. Ennyi…
2. Ezután szerkesztés és kódolás NERO VISION EXPRESS-el (ez egyszerű ezt nem írom le magadtól is rájössz
lehet menüt szerkeszteni 5.1 be is tud kódolni, és elég gyors a gép sebességétől fügően /3-8 óra/ stb.)
Utána a film ellenőrzése POWER DVD 6-al ha jó kiírni NEROVAL
ÍME KÉSZ A FILM ÉN EZT HASZNÁLOM!
EGY MÁSIK MEGOLDÁS AZ ÖSSZEFŰZÉS UTÁN HA NEM VAGYUNK A NERO MINŐSÉGÉVEL MEGELÉGEDVE:
5.1 – es DVD kódolása Imtoo MPEG ENCODERREL.
A két program: Imtoo mpeg encoder és a Winavi program!
http://www.imtoo.com/downloads/mpeg-encoder.exe Indítsd el az Imtoo mpeg encoder programot!
File/Add válaszd ki a filmet!
Kattints rá egyszer ahol megjelent, és így kijelöli kék színnel!
Alul állítsd be hogy hova készítse el (Destinatiom: )!
Válaszd ki a profilnél a DVD(vob)-ot!
A program jobb oldalán állítsd be az audiónál a channals-t 5 (5.1)
És írd át 6 (5.1) -re így egy 5.1-es vob filét kapunk, de ezt még nem játsza le az asztali dvd!
Ha menüt is szeretnél használd a DVDstyler programot.
KÉSZ DVD (VOB) KIÍRÁSA WINAvi programmal
Indítsd el a Winavi programot és kapcsolj rá a DVD gombra, válaszd ki az előzőleg elkészített vob filét!
A Select outpout-nál válaszd ki hova csinálja a DVD-t!
A Select output formatnál válaszd ki a DVD-t , de ne a mini DVD-t!
Mást semmit ne állíts be az advancébe se!!!!!
Íme kész a DVD film!
HA VALAKINEK VAN VALAMI KRITIKÁJA VAGY SEGÍTSÉGE, HOGY VALAMIT ROSSZUL CSINÁLOK VAGY EGYSZERŰBBEN IS MEG LEHET OLDANI SZIVESEN VÁROM ITT vagy A kompi666@freemail.hu email címen
PPeter
2005. november 28. 9:56
IDÉZET
Ha több részes az avi filmed, álltalában 2 cd-s divx-böl olyan minőségű DVD-t lehet készíteni , hogy majdnem olyan jó mint az eredeti főleg ha ac3-as 5.1- es divix
Micsoda kóklerség már ilyet állítani.
nagyjani
2005. november 28. 16:07
Csak a példa kedvéért: Igazi 5.1-es felvétel a Scorpions Acoustica DVD-je. (media marktban 3000 Ft körül van akcióban) Ez valódi hat csatornás felvétel 44Khz-es DTS és DD hanggal. Jó rendszeren tökéletesen hallható a DTS és a DD közti különbség. A másik a Queen Greatest hits II DTS 96Khz/24bit-es hanggal. Ez utólagos keverés, de az egyik legjobb szerintem. Ha valaki ki akarja próbálni érdemes, de 100 ezer Ft alatti rendszerrel nem ajánlott, szerintem.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.