Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: SonyEricsson topik
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Digitális élet, otthon > Mobiltelefon, okostelefon, GPS, PDA, PNA
Oldalak: 1, 2, 3, 4
Timer
SE tulajdonosok egyesüljetek! biggrin.gif Minden, ami telefon, program, játék, oldal...

Témaindítóként pedig lenne egy kérdésem is: nem tud valaki valami olyan programot, ami esetleg java alapú, és segítségével távirányítóként használhatnám a telefonom (k700i) a tévéhez, meg videóhoz?
Sanzi
Én is kérdeznék, de előtte megpróbálok válaszolni.
Szerintem nincsen ilyen progi, mert a k700i nem Symbianos, és ilyen progik csak Symbianos telókra van... Szerintem, de nem tuti, hogy így van, csak így logikus..

Nah, akkor én is kérdeznék. Nekem egy T610-esem van, és ha veszek fel Jegyezetet, mely olyan mint a Diktafon, azt ilyen .amr fájlba menti el. Ebből hogyan csinálhatok .waw-ot vagy mp3-at? Vagy nem is muszály, hogy ilyen legyen, csak valaki szerkesztehő, lejátszható formátum...
Blueeight
IDÉZET(Timer @ 2005. június 06., 6:27 - hétfő)
nem tud valaki valami olyan programot, ami esetleg java alapú, és segítségével távirányítóként használhatnám a telefonom (k700i) a tévéhez, meg videóhoz?

Hello!

Azért nincs ilyen szoftver mert az infra a telefonodban elég csekély hatótávolságú. Szerintem egy méter sincs. Innentől nem sok értelme lenne, mert onnan már a kezeddel is eléred.

Blue8
Halasi Miklós
Egy kérdés: ki lehet kapcsolni az új SE telefonokban a fényképezéskori csippantást? roll.gif
Greene
Egy válasz: Nálam rezgő módban ("c" gomb hosszan nyomva), nem csippan. ani_wink.gif
Halasi Miklós
Köszi a tippet! Még ugyan nincs ilyen telefonom, de hamarosan tervezem a beszerzését. Van már SE-ből 2 MPixeles telefon?
- ProFiler -
Naná. A piac egyik legjobb telefonjának tartott K750i-ben.

Ciao.
Greene
Igen. A K750i elég jó telefon, most jött be hozzánk, de már volt a kezemben. A menüje azért néha fagy, de különben jó kis telefon. ani_wink.gif
Halasi Miklós
Olvastam én is az indexen és az ára is baráti. Na majd gyűjtök egy ilyenre... smile.gif
Greene
A N6230i nem sokkal drágább és szvsz jobban megéri a pénzt. Én most speciel a P910i-vel szemezgetek cool.gif .
chipmix
Nekem is nagyon tetszenek az SE telefonok, most egy T-230 van, amit butának meg minden ortomba jelzővel elláttak már, de szerintem az árához képest nagyon is ügyes.
Persze valami komolyabbra is jó lenne szert tenni.

Nem vagyok közömbös a Nokiák iránt sem, de az áruk eléggé lebeszélő.
- ProFiler -
IDÉZET(Greene @ 2005. július 27., 21:09 - szerda)
A N6230i nem sokkal drágább és szvsz jobban megéri a pénzt.

De jóval kisebb a kijelzője - sajnos.

Ciao.
Cheater
Sony Ericsson K700i az ő kategóriájában a legjobb szvsz. Simán veri a Nokia 6230-at, mert nagyobb és jobb a kijelzője ami szerintem elég fontos dolog. A 6230-ban annyi a jó, hogy lehet bővíteni a memóriáját max. 512MB-os MMC-vel.
Na de ki a frász tárol ennyi adatot egy telefonon ??? Szerintem a SE K700i-nek bőven elég az a 41MB.
Greene
A K700i nálam nem egy kategória a 6230-al. Ugyanis az elöbbi állandóan fagy. Hosszútávon nagyon rossz tapasztalatunk van vele a cégnél...A 750i is néha-néha fagy, de nagyságrendekkel jobb telefon.
A 6230-ról én még rosszat nem hallottam. A kijelzője kisebb mint a konkurenseké, de szerintem teljesen megfelelő...
Cheater
Nálam még sosem fagyott a k700i. Igaz kicsit lassú a rendszere nagyfelbontású képeknél vagy videoknál. De ez nem érdekel annyira. Szerintem a 6230-nak aránytalanul kicsi a kijelzője. Az a 128*128 pixel nagyon kevés. Akkor már inkább egy hétsoros monokrómkijelzős telót adjanak.
6230-as teló nem sokáig volt a kezemben meg nem is használtam sokáig, de annyira nem jó, ár/tudás arányban a K700i szvsz jobb.
Amúgymeg mindenkinek más az ízlése, nekem a SE jobban bejön mint a Nokia. Már csak azért is mert vettem egy függettlen 3660-ast és kiderült, hogy alapból szoftverhibás volt és nem lehetett itthon használni. Szóval ennyit a Nokia megbízhatóságáról....
Blueeight
Hello!

A PC-met szeretném távirányítani bluetooth-on keresztül a K700i-s telefonnal.
Letöltöttem a Bluetooth remote controll nevű progit. Konfiguráltam elmentettem az így kapott .hid fájlt. Átküldtem a telcsire az szépen felismerte és indult volna a móka, de a teló azt a hibaüzenetet írja, hogy nem tud létrehozni BT-s kapcsolatot a PC-vel. Természetesen tud, mert ezerszer küldtem már oda-vissza adatot.

A baj szerintem az, hogy A telefon csak "objektum push" és "fájl átadás" szolgáltatást talál a PC-nél. A "beviteli eszköz (HID)" nincs a listán.

Miért van ez? A BT dongle nem támogatja ezt a funkciót? Esetleg a PC-vel van gond?

A dongle (BT Opal) beállításait ezerszer végigjártam de hiába.

Blue8
uncletibi
Hali!

Letöltöttem egy kis progit: a MyPhoneExplorert de nem Működik, mármint nem ismeri fel a telefonomat/T68/ és a páromét sem /T610/.
Adat kábelen csatlakozom a pc-hez. Az OBEX protokol baállítását kéri.
Más: nem tudtok valamely progiról mellyel a telefonon lévő képeket letudnám tölteni?

üdv ut
nortol
http://k500i.atw.hu/

itt rengeteg minden van, ami csak kellhet sony ericssonos telefonokhoz.

amúgy ez a topic nem nokia, hanem SonyEricsson topik, és nem a vitáról, hanem a segítségről szól! nem hinném, hogy itt kellene dícsérni a nokiákat!
Dózsi
Nekem most lesz egy SE K700i-m. Szerintem jó telefon az árkategóriájában. A SE telefonok is nagyon jók! (lassan a családban már mindenkinek az lesz) Szerintem határozottabban jobb telefonokat gyárt mint a Nokia. Ráadásul a Nokia drága...
Molt@m
Én most egy se k300i-vel nyomulok: olcsó, király.
Pötyi23
@Blue8:

Ahhoz, hogy a K700i-t távirányítóként használhasd, az alábbiakat kell tenned:

- Telepítsd fel a SonyEricsson gyári szoftverét, amit letölthetsz innét.
- Restart után dugd rá a Bluetooth egységet a gépre, és fontos, hogy NE telepítsd az eszköz drivereit, a Windowsos Widcomm kell neki (az meg gyári SP2 tartozék)
- Telefonon Bluetooth bekapcsolása
- Törölj a telefonból és a gépről minden korábbi K700 párosítást
- Párosítsd őket újra, és adj meg egy PIN kódot hozzá.
- A párosítás során fel fogja ismerni az eszközöket, ekkor megjelenik a gépen HID eszközként, majd a párosítás végén a telefon rákérdez, hogy indulhat-e a távvezérlés. Válaszolj igennel. Ennyi.
Ezt követően már csak kiválasztod a menüből a távvezérlést, automatikusan bekapcsolja a telefonon a BTH-t, és indulhat a móka. Én már fél éve így használom, egyszer sem volt gond.
Timer
Plusz van egy olyan program, hogy PC Control. A pappfer.hu-n találhatsz hozzá segítségett, személy szerint én nem használtam még. A bluetotth nálam is frappánsan működik, a media plaxyer és az egér vezérlése símán megy.Annyit még próbálj ki, hogy a gépeden a bt beállításai között tedd felderíthetővé a telefonodat: nálam az fma nem mindíg találja meg a telót, ha ez a lépés kimmarad.

Ha panelban laksz, akkor használat után deaktiváld ezt a funkciót: ki tudja, jobb félni..
Pötyi23
A PC control nem kell hozzá, nekem megy nélküle is... ani_wink.gif
Timer
Bocs, ha félreérthetően fogalmaztam: nem kell, alapból is van ilyen funkció a k700-on. Viszont korlátoltabbak a lehetőségek, legalábbis a leírások szerint a PC Control eléggé profi.
Baludada
Nekem is SEm van és nagyon szeretem még sose fagyott le.Minden ok rajta és csak támogatni tudom őket. Előtte Nokiám volt 3410 de szerintem a SE sokkal jobb még ha csak a menü felépítését nézzük. A kamerahang kikpcsolását én is hiányolom viszont biztos, hogy szémélyiségi jogok megsértése ellen teték kikapcsolhatatlanná, hogy meghallad ha lefotóz valaki.
Molt@m
Nekem a SE-n ha leveszem a hangot, akkor a kamerának se lesz!
Baludada
K500i-m van és azon akkor is van hang. Neked mid van?
Blueeight
IDÉZET(Pötyi23 @ 2005. november 04., 9:44 - péntek)
- Telepítsd fel a SonyEricsson gyári szoftverét, amit letölthetsz innét.
- Restart után dugd rá a Bluetooth egységet a gépre, és fontos, hogy NE telepítsd az eszköz drivereit, a Windowsos Widcomm kell neki (az meg gyári SP2 tartozék)

Hello!

Először is nem találom azt a programot amit le kellene töltenem blush.gif .
Másodszor pedig nem értem azt a widcommos dolgot. Leszedtem a bluetooth dongle driverét és próbáltam telepíteni azt amit írtál de nem találom sehol. Van az .inf file-nak valamilyen neve? Hátha úgy egyszerűbben megtalálnám.

Köszi.

Blue8
Jester
Van egy SE K300i-s mobilom, szereztem egy USB-s infraportot. A drivert feltelepítettem, eddig OK. De amint rádugom ezt a kütyüt az USB-re nem ismeri fel, nem is írja ki, hogy új harder észlelve... Valahol máshol kéne ezt felismertetni az XP-vel? Vagy hibás lenne az eszköz? blink.gif
titusz
Próbáld meg az új hardver varázslót. bulb.gif
Jester
A Harder hozzáadásánál, a vezérlőpultban?
Jester
Mostmár ott tartok hogy felismeri, és amikor telepíteni akarja, akkor azt írja, hogy telepítés során hipett fel, stb. weep.gif
Utólag:
siker! Fel tudtam telepíteni, felismerte a K300i-met is. Na, most lenne egy keresztkérdésem: Hogyan lehetne a PC-mről pl. zenét küldeni a tellára? Egy külön progi?
Neo
A következő lépéseket csináld!

1. Mobilon az infravörös opció: be.
2. Helyezd el a mobilt az IrDa közelébe (Ha megjelenik "Van másik közeli számítógép is" felirat, akkor a kapcsolat él!).
3. Az asztalon megjelent "Fájlok küldése másik számítógépre" parancsikonra dupla klikk.
4. A fájlok küldéséhez válaszd ki a helyet és jelöld ki a fájlt, akár egyszerre többet is.
5. Klikk a "Küldés" gombra.
6. A mobilon fogad a bejövő tételt.
titusz
Ha a telefonhoz nem adtak akkor a gyártó weblapjáról valószínű le lehet tölteni az ehez szükséges programot.
Neo
Nem kell hozzá külön program exclamat.gif
Jester
Végülis a Sony Ericsson File Manager 2.6.6.0 al csináltam meg, köszi mindenkinek a segítséget. Ja, és hogy alamit a témához is szóljak: Nekem tetszik ez a K300i, csak én kicsit kevésnek találom a memóriáját. Kár, hogy nem lehet bővíteni. weep.gif
Neo
"Sony Ericsson File Manager 2.6.6.0" programhoz használtad az IrDA - USB adaptert question.gif hmm.gif Ha nem tévedek, a program csak eredeti kábellel működik, ami a soros portra csatlakozik, de ha ez van, amikor miért kínlódtál az adapterrel? A program teljes körű használatot ad a mobilon tárolt adatok szerkesztésére, még az IrDA - USB adaptert csak a fájlok oda - visszaküldésére tudod használni.
Tom100
IDÉZET(uncletibi @ 2005. október 15., 11:04 - szombat)
Hali!

Letöltöttem egy kis progit: a MyPhoneExplorert de nem működik, mármint nem ismeri fel a telefonomat/T68/ és a páromét sem /T610/.
Adat kábelen csatlakozom a pc-hez. Az OBEX protokol baállítását kéri.
Más: nem tudtok valamely progiról mellyel a telefonon lévő képeket letudnám tölteni?

üdv ut

Megoldódott a problémád? Nekem T630 van és azzal sem megy.
Ha sikerült elárulod mi a franc az OBEX protokol és hohy kell beállítani.
Üdv Tom100
Halasi Miklós
Na, ma megtudtam a kártyafüggetlen W900-as árát: 154 ezer... blink.gif Na egy kicsit akkor várunk vele... blush.gif
Baludada
Most játszotam az egyik nokián egy játékkal ami nagyon tetszett azt hiszem ez volt a neve: Bounce. Le tudom ezt tölteni valahonnan a SEK500i-ra? Vagy Valami nagyon hasonlót?

Légy szíves ne használj a fórumon ennyi rövidítést! <PF>
ProFiler
Sajnos ez legálisan nem tölthető le, fizetős program. Hasonlóról nem tudok - főleg nem SE-hez.

Ciao.
Cheater
IDÉZET(Harapakacsa @ 2005. november 12., 20:14 - szombat)
Nekem a SE-n ha leveszem a hangot, akkor a kamerának se lesz!

Neked gyári független az SE-d ? Mert nekem k700i-m van és az gyári független, de az osztálytársaimnak T-Mobileos meg Vodafoneos és nekik nem megy le a kamerahang, de nekem igen.
Jester
Az hogy lehet, hogy barátomnak is K300i-je van (Pannon), nekem is (T-mobile) és nekem fényképezéskor ad ki hangot, neki nem, pedig le van némítva. Nem találtam erre vonatkozó opciót a telefonban, és a leírásában sem. Ő csak simán megnyomja a némítás funkciót, azután nincs hangja. Azért, mert T-mobile, már nem is lehet némán fényképezni? blink.gif
Halasi Miklós
Talán azért, mert a T-Mobile és a Vodafone spec szoftvert tesz be a készülékbe. Az Ericsson szervíznél esetleg beteszik neked a gyári szoftvert, ha garis, de akkor már nem sokat segítenek neked a nagy telefontársaságok...

Én meg várom, hogy olcsóbb legyen végre a W900-as... roll.gif
Jester
Akkor a T, és a V elmehet a mocsárba a spec szoftverrel. Meg a T-zones gomb, amit szintén utálok. angry.gif mad.gif
Sanzi
Nem lehetne valahogy a T610-esemről az sms-eket gépre átküldeni?
Babó22
Apokalipszis!
Nekem egy K700i telóm van, nekem is T-mobilos. Én is utálom azt a t-zones gombot. Volt kábé 2000 Ft, véletlenül lenyomódott, és levett annyit, hogy csak 687 Ft-om maradt. Azt a gombot nyugodtan kivehették volna. ranting.gif

IDÉZET(Baludada @ 2005. december 29., 12:56 - csütörtök)
Most játszotam az egyik nokián egy játékkal ami nagyon tetszett azt hiszem ez volt a neve: Bounce. Le tudom ezt tölteni valahonnan a SEK500i-ra? Vagy Valami nagyon hasonlót?

Én tudok ajánlani egy honlapot, amelyen egy csomó hangot, képet, játékot lehet letölteni.>>>>>LINK<<<<<<<
Csak letöltöd egy mappába, infrán, vagy Bluetooth-on átküldeni, fogadni, és kész.
A k700i-seknek is van ilyen honlapja
>>>>>>link<<<<<<<
Halasi Miklós
Van egy félig legális trükk, amit egy másik fórumon olvastam: bevitték a SE szervízbe hibával, és ott átflashelték eredeti szoftverre. ani_wink.gif Csak a gari ezután a szervízben érvényes. ani_wink.gif
Timer
Új szerelem a láthatáron: M600i.
krissz
Hello all!
Tudna nekem valaki ajánlani 1 oldalt, ahonnan témákat, csengőhangokat lehet tölteni?
természetesen SE-re, de ha tipus szerint van, akkor K 700i
Köszi!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.