Timer
2005. június 6. 4:58
A címben megnevezett programmal kapcsolatos kérdéseket lehet itt feltenni, és remélhetőleg a válasz sem késik sokáig.
Kezdeném én a kört:
A Dreamweaver-nek létezik elérhető magyarosítása, vagy erről ne is álmodjak?
benkovics
2005. június 6. 7:19
Nem létezik.

De nagyon logikusan használható program! Ellenben rengeteg magyarnyelvű könyv íródott erről a programról!
Mezofi
2005. június 12. 19:30
Nem olcsó, de jó könyv:
Macromedia Deamweaver MX
Az alapoktól a dinamikus tartalomig.
Szuper könyv, nagyon szájbarágós.
benkovics
2005. június 12. 22:06
Ezt hol lehet beszerezni? Mert a dinamikus tartalomról még nem találtam leírást!
Mezofi
2005. június 13. 8:20
A magyar kiadó honlapján is:
www.pentaschool.hu/szakirodalom/konyvek.php
benkovics
2005. június 13. 8:37
Köszi!
Timer
2005. július 14. 5:24
Helló!
Na szóval: a problémám az, hogy a weboldalam a gépemen tökéletesen működik, viszont uw-ra feltöltve már nem minden link jó, az oldalon belül sem (404). Nem értem, miért lehet, mivel xara-val csinálom az alapokat (dreamweaver enabled), azonos projectbe mentem őket a dreamweaver-ben, ráadásként a linkek egy része tökéletes, míg néhány nem, akárhogy is csinálom...
tzoli
2005. július 14. 7:33
Rakjál be légy szíves egy olyan linket, amelyik nem működik.
Darcy Tucker
2005. július 17. 14:09
Sziasztok! Barkácsolgatom a honlapomat, de a Dreamweaver sajnos nem hajlandó megjeleníteni helyesen, például, a "ő", "ű" betűt az elmentett dokumentumokban. Helyette "o" és "u" betűt ír ki. Tudja valaki, hogy ez miért van? És hogy mi a megoldás?
KÓD
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<HTML>
<HEAD>
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<TITLE>Akármi</TITLE>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stilus.css">
</HEAD>
Beszúrtam a head-et ide, hátha itt van a hiba.
Darcy Tucker
2005. július 17. 16:40
Közben megtaláltam a választ a kérdésemre a W3C Magyar Iroda honlapján:
Tippek "nemzetközi-magyar" weboldalak készítéséhezJól sejtettem, mert tényleg a karakterkódolásban volt a hiba. Ugyanis az iso-8859-1 helyett, az iso-8859-2-t kell használni, hogy az általam említett problémás betűk helyesen jelenjenek meg.
benkovics
2005. július 17. 22:59
De ha meghagyod a iso-8859-1-t, akkor ha "desing" nézetben készíted az oldalt, akkor is a helyes kódot írja be kódba.
Timer
2005. július 18. 5:29
tzoli! Nem igazán értem, mire gondoltál, de a lényeg, hogy az oldalon lévő menüben (amit xara-val csináltam) adtam meg (szintén a xaraban) egy linket egy az oldalamon lévő másik szekcióra. Na most a gépemen ez otthon remekül működik, fennt viszont nem akar: 404-et ad be. Különös továbbá, hogy a kezdeti időszakban nem volt még ilyen, csak most kezdett el szórakozni, pedig ugyanazt csinálom. A felső menük meg tökéletesen működnek. Kezdem elveszíteni a türelmem
www.techniquedreams.uw.hu
Egy napig még fennt hagyom, aztán kiveszem azt a rosszlelkű menüt, és kibővítem a felsőt...de ha tudtok rá megoldást, szívesen így hagynám.
tzoli
2005. július 18. 7:33
Vagy nincsenek feltöltve a fájlok, vagy rossz a hivatkozás...
benkovics
2005. július 18. 8:48
@Timer!
A homlapon belül jók a hivatkozások? Tehát relatív útvonalat használsz? Mert sok esetben a programok rossz útvonalat adnak meg! tzoli erre szeretett volna kijukadni!
Másold be az index.html azon részét, ahol a menü van! mert lehet, hogy rossz a link....
Utána bemásolhatnád az egész javascript-et is! Mert csak ott lesz a hiba! Ha elveszted a türelmed, akkor nem jutsz előrébb!
Timer
2005. július 20. 4:19
Köszönöm a segítséget, de nem halogattam tovább, inkább váltottam. Most a fenti menübül lehet elérni ugyanazokat az oldalakat, amelyekre az oldalsó menüböl is hivatkoztam, és lám: most minden jól működik...
Csak egy a gond: maradt némi üres hely. Mivel lehetne ezt kitölteni?
ocsi
2005. július 20. 11:40
Bannert lehet odatenni, vagy órát, naptárat, üzenőfalat...
benkovics
2005. szeptember 29. 18:19
A másik topicból:
IDÉZET
IDÉZET(Mezofi @ 2005. szeptember 28., 7:41 - szerda)
Továbbá ha ebben dolgozol, kilépésnélkül F12 és máris nyítja a böngésződet és az alapértelmezett mappa az amiben dolgozol.
Köszi!
Időközben sikerült beállítanom...... bár ha a "live data wiew" gombra klikkelek, akkor még mindig hibaüzenet vár..... "Before using this feature, a testing server must be specified for the current site. Would you like to specify one now?"
Lehet, ha beszélnék angolul mondana is nekem valamit, de így semmi elképzelésem sincs róla, hogy ez mit jelent!
(Egyébbként a szerkesztő felületen nem kellene megjelennie a scripteknek? Pl. egy névnap scriptnek? Csak ha megnyitom a böngészőben?

)
IDÉZET
IDÉZET(Mezofi @ 2005. szeptember 29., 18:31 - csütörtök)
@Benkovics
IDÉZET
"Before using this feature, a testing server must be specified for the current site. Would you like to specify one now?"
Szabad fordításban.:
"Mielőtt használod ezt a tulajdonságot, egy teszt szervert kell kijelölni az aktuális site részére. Szeretnél kijelölni egyet most?"
A szerkesztő ablak felett három kis gomb van. Code,Split, Design.
A Code gombra kattintva láthatod a forrás kódot.
Ha van még kérdésed, akkor szerintem kéne nyítani egy topicot neki, és megpróbállak onnan írányítgatni.

Ja, a php scriptek nem futnak le Design nézetben sem, csak ha megnyítod öket a böngészőben.
Mondj nekem valami újat, mire jó a "live data wiew" gomb, még sosem használtam.
És Szervernek mit jelöljek ki?
IDÉZET
Mondj nekem valami újat, mire jó a "live data wiew" gomb, még sosem használtam.
Még én sem, csak ne jelezne hibát........ Szerintem biztosan jó valamire!
És lehet igazad van! Menjünk át a DW-s topicba!
Mezofi
2005. szeptember 29. 18:23
Ha a elő hívom és rákkattintok nekem is híbát jelez, de most kattintottam rá elöször egy év óta, azt sem tudtam eddig, hogy létezik ilyen.
A jobboldali ablakban a File felületen a kis mappák zöld színűek? Továbbá ugyanitt a második lenyíló menűben az van-e írva, hogy Local wiew?

Most látom a könyv elején én már beállítottam a local-t.
Tehát:
Site>>Managa sites..>>new>> Advanved fül>>Local info>>Local root folder itt tallózad az új mappádat.
Ugyanitt Testing server-t kiválasztod a bal oldali menűben>>Server modell>>>Php Mysql>>>Access>>Local/network>>Testing server folder>>>megtallózód az új mappát.
Remélem működik.
benkovics
2005. szeptember 29. 22:38
Most az EasyPHP hála neked meg Google-nak, működik.
Lehet, hogy itt lesz a hiba?

Mikor létrehozok egy új site-ot, akkor leokézás után ezt a hibaüzenetet kapom.... Mit jelenthet?
Krolig
2005. október 6. 11:48
Sziasztok!
Egy olyan problémám van a Dreamweaver MX 2004-gyel, hogy miután feltelepítem egyszerűen nem indul. Valamilyen 'Visual...Runtime Library'-t keres. Valószínűnek tartom, hogy a telepítés során valamit rosszul állítok be, és ezért keresi. De ha esetleg mégis szüksége lenne rá, hol találom meg ezt a ...Runtime Library-t? Se a 4-es, se az MX verziónál nem írja ezt a hibát. Légyszi segítsetek!
Mezofi
2005. október 6. 21:21
Hát ha nem indul el, akkor sajna a telepítéssal van a baj. Mert elvileg el kell indulnia, és utána lehet beállítani különbözö dolgokat, de itt biztos a telepítés nem stimmel.
Krolig
2005. október 7. 7:42
Kösz, majd próbálkozok.
benkovics
2005. október 8. 11:12
Szerintem a telepítővel lesz gondod! De miért nem töltöd le, a Dreamweaver 8-at? Ha már lúd, legyen kövér....

OFF:
Ezt az avatart már régóta használja Drone4-EB! Légy szíves cseréld le!
Köszi!
ON!
Orbit
2005. október 16. 10:58
Hogyan lehet Dreamweaver-ben beágyazott kereteket csinálni. A Front Page-ben simán megy de ebben nem találom.
benkovics
2005. október 16. 23:00
Pedig egyszerűbb!
File-->New-->Frameesets--> Válaszd ki a neked megfelelőt!
Utána úgy szerkesztheted, mint ahogy a weben látszik! Nem kell külön oldalanként!
Orbit
2005. október 17. 10:47
Nem erre gondoltam.
A Front Page-ben van olyan, hogy beágyazott keret. Ezt egy lapra bárhová rárakhatom, és ebbe egy másik oldal van benne. Tehát mondjuk az oldalra valahol középen ben van ágyazva egy 5X5 cm-es másik weblap
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. október 17. 12:10
A beágyazott keret = az iframe-mel. Keresd esetleg így. Pl. iframe keret beszúrása, vagy hasonló.
benkovics
2005. október 17. 22:34
Szerintem a beágyazott keret, egy keretösszeállítás része.... Javítsatok ki, ha rosszul tudom!
De ezt megoldhatod css-ben is, div-ekkel! Sokkal elegánsabb!
benkovics
2005. október 18. 0:18
IDÉZET(Orbit @ 2005. október 17., 11:47 - hétfő)
Nem erre gondoltam.
A Front Page-ben van olyan, hogy beágyazott keret. Ezt egy lapra bárhová rárakhatom, és ebbe egy másik oldal van benne. Tehát mondjuk az oldalra valahol középen ben van ágyazva egy 5X5 cm-es másik weblap
Kicsit utána néztem..... Ki is próbáltam!
Az eredmény:

Szóval, a Dreamweaver nem támogatja az iframe-eket!
Legalábbis azt hiszem ezt jelenti a felirat! De javítsatok ki, ha tévedek!
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. október 18. 5:56
Annyiban tévedsz, hogy a beágyazott keret az az iframe.
KÓD
<iframe name="ifr01" src="index.html" width="582" height="339">
Az Ön által használt böngésző nem ismeri a beágyazott kereteket, vagy jelenleg úgy van beállítva, hogy ne jelenítse meg azokat.
</iframe>
A css megoldás NEM egyenlő a html-es verzióval, csak ha includeolom php-vel az ott megnyitandó lapokat. Ez a megoldás kétségkívűl elegánsabb, ámde sokkal bonyolultabb. A fenti megoldás kifejezetten a html-es beágyazott keret.
benkovics
2005. október 18. 13:34
Oké!
Ezt már vágom, csak mégis furcsálottam, hogy a DW ezt nem támogatja! Érdekes!
De nem is tanították nekünk! Ez amúgy valid megoldás?
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. október 18. 13:43
Maximálisan valid, de olyan, mint a html-ben történő link szinezés definíciók: érvényesek, működnek, és teljesen szabványosak, de elavultak mostanra, és nem részesítik előnyben a használatát.
Orbit
2005. október 22. 7:54
Hogyan lehet megoldani a PCWorld.hu-n felülül található legördülő navigációs panelt. Az ürlapknál van ilyen legördülő elem, de azzal nem tudom megcsinálni
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. október 22. 8:07
A Segéyvonal, Belépés, Hírek, stb. meüre gondolsz?
Orbit
2005. október 22. 8:12
Nem
Arra ami a fejlécben az RSS feed mellett van.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. október 22. 8:34
Dreamweaver help vagy ez az ami nem működött Neked? Mert akkor keresek html kódot.
Orbit
2005. október 22. 8:39
Nem találtam benne
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. október 22. 8:41
KÓD
<select onchange="OrbitJump(this)" id="orbitmenuje">
<option value="_" selected="selected">Ez a menü van legelöl, ez látszik alapértelmezésben</option>
<option value="_" disabled="disabled">- - - - - - - - - - - -</option>
<option value="http://menu1.hu">Link neve</option>
<option value="http://menu2.hu">Link neve</option>
<option value="http://menu3.hu">Link neve</option>
<option value="_" disabled="disabled">- - - - - - - - - - - -</option>
<option value="http://menu4.hu">Link neve</option>
<option value="http://menu5.hu">Link neve"</option>
</select>
A - - - -& egy fajta sorelválasztó, ide másféle elemet is betehetsz, ami szimpatikus. Ha akarsz elválasztást.
Orbit
2005. október 22. 8:48
Köszönöm!
Ki fogom próbálni
Garono
2005. október 22. 9:32
IDÉZET(benkovics @ 2005. szeptember 29., 23:38 - csütörtök)
Most az EasyPHP hála neked meg Google-nak, működik...
Azt a témát honnan szedted le? Nekem is kéne.
És ez a Dreamweaver, ez ingyenes?
Garono
2005. október 22. 9:35
Aham, látom ez 30 napos próbaverzió.
Kiskalóz
2005. november 6. 15:05
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Dreamweaverben csináltam egy e-mail hivatkozást úgy, hogy mindjárt tárgyat is megadja a levelezőben. Hogy lehet elérni, hogy a tárgyban az ékezetek helyesen jelenjenek meg. Ugyanis most az ékezetes karakterek hibásan jelennek meg.
A kód:
<a href="mailto:xy@xy.hu?Subject=Ékezetes tárgy">feliratkozik</a>
Az eredmény:

Van erre megoldás?
Köszi
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. november 6. 15:07
Ha nem programban csinálod, akkor is így jelenik meg sajnos. Karakterkódolás-függő. Amnit a html head részében megadsz, ez attól függ.
Greene
2005. november 6. 18:43
ISO8895-2 lesz a neked való karakterkészlet.
Srácok: A 8-as Dreaweaver, mennyivel másabb/jobb mint az MX2004?
Mezofi
2005. november 6. 19:20
@Kiskalóz
Azért próbáld ki azt, hogy az ékezetes betű htm kódját adod meg, a programban.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. november 6. 19:29
Akkor sem jó! Már próbáltam én is.
Kiskalóz
2005. november 7. 10:40
IDÉZET(Greene @ 2005. november 06., 18:43 - vasárnap)
ISO8895-2 lesz a neked való karakterkészlet.
Köszi, így már jó lett.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. november 7. 10:42
Biszke
2005. november 7. 11:38
IDÉZET(MiniDisc @ 2005. november 07., 10:42 - hétfő)
Nézd meg ezt, nekem így működik:
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="hu">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO8895-2">
<title>levelezés</title>
</head>
<body>
<!-- Levelezés próba -->
<a href="mailto:proba@proba.hu?subject=Ékezetes tárgy">levelezés</a>
</body>
</html>
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. november 7. 11:45

Lehet, hogy eddig hatalmas tévedésben voltam? Na mindjárt kiderítjük ...
-----------
Szerk:
Nos, mégsem én vagyok akkor a hülye: The character encoding specified in the HTTP header (iso-8859-2) is different from the value in the <meta> element (iso-8895-2). I will use the value from the HTTP header (iso-8859-2) for this validation.
Tehát nem létezik 8895 ... És továbbra sem jó az ékezet megjelenítés nálam ... De mindegy, ez van.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.