repcsi
2005. június 5. 18:44
A segítségeteket kérem.
Elvittem a gépem egy szervízbe, ahol kicserélték az alaplapot egy Prescott 533 MHz CPU DDR 333-as alaplapra. Hazavittem nagy örömmel és ua. a probléma, ami volt. Bekapcsolom a gépet és a képernyő bekapcsol, majd készenléti állapotba kapcsol. A vinyót 2 másik gépen kipróbáltuk a ddr ramokat is, mindegyik működik. Most egy kölcsönkapott gépen a régi vinyóval minden tökéletes. Elképzelhető, hogy rossz alaplapot kaptam?
Mi a teendőm ha a szervízben azt mondják, hogy jó az alaplap?
Segítségeteket előre is köszönöm!
cereal180
2005. június 6. 18:54
Bocs, de ilyen típusú alaplap nem létezik, ugyanis amire Te azt hitted, hogy a neve, az valójában a tulajdonságok közül egy-két dolog. Jó lenne tudni a valódi típusát, bár abból, hogy csak DDR 333-at tud nem következtetek sok jóra. Szerintem téged jól átvertek
repcsi
2005. június 6. 20:07
Nem értek hozzá de visszavették és újatraknak be

Csak azt nem értem, haráfizetnék jobbat miért nemtudnak berakni??Azt magyarázta hogy nem férbe de ezsztemhihetetlen nem???
Shia-ko
2005. június 6. 20:23
Háztól függ. A mini/barebone házakba nem fér bele bármely alaplap.
repcsi
2005. június 6. 20:32
Akkor lehet, hogy igaza volt. Remélem most már rendes alaplapra cserélik ki, ami működik is, mert kezdek kifogyni a maniból.

@ Shia-ko:
Ők is azt mondták, hogy ennél nagyobb alaplapot nem tudnak belerakni. Csak végre működjön.
ProFiler
2005. június 7. 8:39
Milyen tápegység van a gépben? (Mi van ráírva?)
Az a legbiztosabb egyébként, hogy visszaviszed az alaplapot (vagy akár a komplett gépet) és nézzék meg ők a szervízben.
Ciao.
repcsi
2005. június 7. 13:34
Cakkpakk visszavittem és kiderült, hogy az alaplap hibás. Remélem a következő már jobb lesz. Ha nem, nem tudom, mit csináljak.
Szerintetek a Bluefish jó és megbízható?
Ulala
2005. június 7. 13:58
Az üzletek közül még a jobbak közé tartozik, de nagyon sokat romlott a kezdethez képest. Most a legjobb a Digitalmind. Ott értenek is ahhoz, amit csinálnak.
Gyorsan, jól és megbízhatóan dolgoznak.
Tomhud
2005. június 7. 14:13
533mhz-es prescott??? Ilyen nem létezik. Valamiről lemaradtam? A Prescottok 800mhz-esek, de ha van 533-as is akkor meg miért gyártanának csak 533-ast fogadót???
repcsi
2005. június 7. 14:33
A Digitalmindet hol találhatom meg???
Nekem ez volt közel és hittem bennük.
Ulala
2005. június 7. 14:47
DigitalmindItt mindent megtalálsz.
Shia-ko
2005. június 7. 16:35
IDÉZET(Ulala @ 2005. Jun 07., Tue 15:58)
Az üzletek közül még a jobbak közé tartozik, de nagyon sokat romlott a kezdethez képest.
A mondat első fele ellentétben áll a másodikkal.
repcsi
2005. június 7. 18:16
Na megvárom az eredményt aztán lépek. Csak

hová??
ProFiler
2005. június 7. 18:35
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. Jun 07., Tue 17:35)
A mondat első fele ellentétben áll a másodikkal.
Miért? Jó volt, de romlott.
Ciao.
Shia-ko
2005. június 8. 7:29
Szvsz gyenge kezdés után következett be az erős visszaesés.
repcsi
2005. június 8. 7:57
Visszavittem az egész gépet és elmagyarázták, hogy náluk működött de nálam kb 5 perc séta után már nem működött.

Egy régi vacak gép a saját vinyómmal és ddr ramokkal működik. Mostmár náluk sem működött
Na akkor ha most sem működik nálam akkor mit tehetek?
Ulala
2005. június 8. 8:33
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem tavaly nyáron 4x kellett megsétáltatnom ahhoz a gépet, hogy a szervízben is előjöjjön a hibajelenség.
Nálam itthon fagyott az alaplap, sőt el sem indult. Ott bedugták és már ment is. Na akkor haza, majd itthon megint nem ment, vissza a szervízbe... míg meg nem untam a sétálgatást és otthagytam nekik. Na egyszer csak ott is előjött a hibajelenség és jött a hosszú hosszú várakozás az új alakatrészre.
@ Shia-ko:
Egyezzünk meg abban, hogy régen sokkal jobb volt a fish teljesítménye mint most, de ha a többi bolthoz viszonyítjuk, akkor még a jobbak közé tartozik most is. Csak, hogy megnyílt a Digitalmind és az átvette a vezetést, mind az árak alacsonyságában, mind a bolt és az eladók normális színvonalában.
Shia-ko
2005. június 8. 8:39
Nem egyezkedem.
Ha ott működik, csak otthon nem, akkor jön az otthoni hibakeresés. Mi más, mint a szervízben:
- elektromos hálózat
- net
- TV tuner
stb.
repcsi
2005. június 8. 9:25
Net a másik gépen működik tökéletesen tvtuner nincs Szóval a hálózattal nincs baj. De akkor hol lehet és mi a probléma???
Shia-ko
2005. június 8. 9:59
Írnál egy pontos konfigot?
Táp, memó rendben?
Utonium
2005. június 8. 10:44
Van a házadban hűtőventillátor, illetve megfelelő a ház szellőzése? Nálam akkor csinált ilyet a monitor (szintén Prescott-os volnék), amikor a tápon kívül nem volt más ami kiszállítsa a processzor által termelt hőt a házból. Ezt megsínyli minden további melegedő alkatrész a gépben, mint például a VGA, a NB vagy maga a táp, ugyanis ők is szépen túlmelegszenek.
repcsi
2005. június 8. 12:45
@Shia-ko
Alaplap GBT P4 sis651 S478 3 DDR AC97 LAN,
Processzor: Intel Celeron 1800 MHz
Táp:5P4 300W
128 MB ddr ram 266 MHz+ 256 MB ddr ram 333 MHz
Vinyók: 40+160 GB Maxtor 7200 rpm 8 MB cache
Ez volt a régi gép amikor elromlott. Mint előbb írtam Prescott 533 MHz CPU DDR333 Asrock "nevű" alaplapot tettek bele ami szintén nem működött nálam.
Memóriák rendben a táp is.
@Utonium:
A szellőzés rendben volt 50 fok alatt volt a hőmérséklet.
Utonium
2005. június 8. 13:09
Ez nem válasz a kérdésre, azaz nem elégséges. Az hogy a processzor 50°C-os, még nem jelent semmit. Szóval vannak házhűtők beszerelve? Mondjuk hátul van olyan ami kifújja a levegőt (a tápon kívül)?
Amúgy milyen márkájú a táp? Mert ez a 300W nem számít túl erősnek.
Ja, és még valami:
A készenléti módból a monitort vissza tudod kapcsolni, vagy úgy marad?
repcsi
2005. június 8. 13:25
Házhűtő nincs beszerelve , a táp nevét nem tudom mert ez van a konfigurációban leírva amit beírtam.
A monitort max kikapcsolom mert ha újból bekapcsolom szintén készenlétibe ugrik.
Utonium
2005. június 8. 14:00
Akkor szerintem simán az van amit mondtam. A Prescott által termelt hőt nem viszi ki semmi a házból, ezért minden túlmelegszik. Próbáld meg levett oldallappal járatni a gépet és ha lehet akkor fektesd az oldalára, hogy a meleg felfelé elszálljon. Meglátod hogy akkor nem fog azonnal kikapcsolni a monitor.
Shia-ko
2005. június 8. 14:00
Szvsz meg kéne próbálni egy rendes táppal.
repcsi
2005. június 8. 16:43
@ Shia-ko
Ezek szerint cseréltessem ki egy normális táppal még ha azt mondják, hogy jó, akkor is? És milyenre?
@ Utonium
Másfél évig működött, most meg az új alaplapot bekapcsoláskor tönkrevágja?
Shia-ko
2005. június 8. 16:54
Mivel csak tippelgetünk, így inkább csak kölcsönkérnék a helyedben, ha már nem tartasz egy márkás tartalékot a pincében, mint a rutinosabbak.
VGA?
ProFiler
2005. június 8. 19:04
IDÉZET(repcsi @ 2005. Jun 08., Wed 17:43)
Másfél évig működött, most meg az új alaplapot bekapcsoláskor tönkrevágja?
Ilyen bármikor előfordulhat - még a régi alaplapot is elronthatja bármikor.
Ciao.
repcsi
2005. június 8. 20:08
Na most mit csináljak? Vegyek egy nagyobb házat, alaplapot, tápot, procit? Melyik a legolcsóbb megoldás?
Utonium
2005. június 8. 21:40
Először próbáld ki amit mondtam. Hiába veszel erősebb tápot, ha a hűtésed elégtelen, akkor tönkre fogod vágni. Szóval a táp mellé elkelne 1-2 házhűtő is.
repcsi
2005. június 9. 8:20
@ Utonium
Melyiket ajánlod? Ami megfelelő és ebbe a konfig.-ba behelyezhető?
@ Shia-ko
A VGA is jó legalábbis a szaikik ezt mondták.
Shia-ko
2005. június 9. 10:13
Silentblade. Jó, olcsó.
Milyen a típusa?
ProFiler
2005. június 9. 10:13
Áruld el a hőmérsékleteket!
Ciao.
Utonium
2005. június 9. 10:16
@repcsi
Ha házhűtőre gondoltál (mármint hogy melyiket ajánlom) akkor a
Glacialtech SilentBlade-et. Ezek elég olcsók (1.500 vagy 2.000 Ft bruttó a
3 testőr-nél, attól függően hogy 8 vagy 12 cm-es kell a házadba), továbbá elég halkak, jó a levegőszállításuk és 5 év garanciát vállal rájuk a gyártó. Én magam is most vettem két darabot. Ha pedig tápegységre gondoltál, akkor légyszíves meséld el
ebben a topikban hogy neked egy új tápra lenne szükséged, továbbá hogy nagyjából mennyit szánnál rá és biztosan segítenek majd a többiek. Mindenesetre mielőtt nagy vásárlásba fognál, azért próbálj meg kölcsönkérni egy márkásabb, erősebb tápot, hogy megnézhesd tényleg emiatt van-e problémád. Illetve azt is próbáld ki amit én javasoltam: levett oldallappal az oldalára fektetve járatni a gépet.
repcsi
2005. június 9. 11:03
@Utonium
Feladtad a leckét, mivel a ház is meg minden kütyü a szervízben van. Szóval nem tudom megmondani, mekkora hűtő kell.

De köszi az ötletet, talán ha benne lesz akkor nem ég le semmi az alaplapban. Elképzelhető, hogy most már megvan a megoldás? Ezért égett ki valami az alaplapban?
@Shia-ko
VGA amit olvasok a a papíron 3D integrált.
Chabi
2005. június 9. 11:28
Az integrált VGA az alaplapon van. Nem cserélhető.
ProFiler
2005. június 10. 11:28
IDÉZET(repcsi @ 2005. Jun 09., Thu 12:03)
Ezért égett ki valami az alaplapban?
Nem hinném, hogy kiégett, de a magas hőmérséklet problémát okozhat.
Ciao.
kecsi
2005. június 24. 17:19
Sziasztok.Nekem is lenne egy problémám ami nem hagy nyugodni.
Először volt egy Asus P4P800E deluxe alaplapom,(P4 3Gb Intel proci,512Mb DDR memória,Ati radeon 9100 VGA,350W táp) és még szerencsére garancia időn belül elszállt a déli hídja.Kicserélték egy szó nélkül,kaptam egy zsír új ugyanilyet,a szervizes srác össze is rakta nekem,de hazavittük és 1 hónap múlva elment a hang.
Visszavittem a szervízbe ott azt mondták,hogy az integrált hangkártya bemondta az unalmast.
Kaptunk egy ugyanilyen alaplapot,ez bírta 1 percig,amig be nem kapcsoltam a gépet ,mert baromi büdös égett szagot éreztem,így gyorsan kikapcsoltam.
Ekkor a memória szállt el.A szervízben nem tudták meg mondani,hogy az alaplap a hunyó vagy a memória.Újabb csere,de már nem volt készleten ez az alaplap ezért Asus P4p800SE goldot kaptam és még vehettem egy kis ráfizetéssel egy Kingston 512Mb DDR Ramot.
Nagy örömmel és bizakodással hazavittem,összeraktam mostmár az új Ramot tettem bele a többi ugyanaz és 2 nap múlva megint nincs hangja.Szerintem az integrált hangkártyának annyi.Vettem egy PCI portos hangkártyát,most már jó a hang.
Bocsi ,hogy ilyen hosszú lett,de ez az én kálváriám.
Ha valaki tudna nekem esetleg tippelni mi lehet a baj,mert azért azt nem hiszem,hogy mindig kifogom a problémás alaplapokat.Lehet táp probléma?
mert most gondoltam egy táp cserére.
ProFiler
2005. június 24. 18:01
A tápegység a rossz. Egyértelmű.
Ui.: Hogy erre a szervízben miért nem jöttek rá azonnal...
Ciao.
kecsi
2005. június 24. 18:03
Nagyon köszi,akkor szerinted már ne is kapcsoljam be amíg nem veszem meg az új tápot?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.