Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Firefox könyvjelzők
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Böngészők
TLaszlo
Tiszteletem,

Op. rendszer újratelepítésére készülök és szeretném megtartani, pontosaban menteni a könyvjelzimet (Kedvencek), melyeket netezés közben összeszedtem, beállítottam.

Hogyan tudom a könyvjelzőket kimenteni, ill. van-e olyan könyvtár, mint a Kedvencek mappa az I.E. esetében?

Üdv.:

Laci
Sebi
Könyvjelzők arrow.gif Könyvjelzők kezelése... arrow.gif Fájl arrow.gif Exportálás
TLaszlo
Na igen, ha kicsit jobban kinyitottam volna szemem ani_wink.gif

Köszönöm a segítséget!

Üdv.:

Laci
zentv
Üdv! Nekem olyan problémám lenne, hogy volt egy kis Windows összeomlás, és a Firefoxból eltűntek a könyvjelzők meg a mentett jelszavak! A program nem lett eltávolítva. Esetleg kérdés hogy a Firefox hol tárolhatja a könyvjelzőket? roll.gif
Sebi
X:\Documents and Settings\Felhasználónév\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\
Grass
Használd a bookmarkbackup nevű kiterjesztést amivel egy adott mappába kimentheted a könyvjelzőidet, jelszavakat, felhasználóneveket stb
creat
A könyvjelzők menü könyvjelzők kezelése ablakban a keresést használva a tapasztalataim szerint csak a név és hely alatt keres a kulcsszó és leírásban nem. Ez valóban így van, vagy csak én nem tudom a titkokat? Lehet a kulcsszóra és leírásra is keresni?
Kruppmityu
Meghívom egy sörre azt, aki ír egy kétpaneles "Bookmark Commander"-t a Firefoxhoz. cheers3.gif
Kruppmityu
clap.gif thumbsup.gif Probléma megoldva! Köszönet a magnusbrading.com-nak.
juhy01
Üdv mindenkinek!
Ha kimentem a könyvjelzőket egy bookmarkbackups fájlba, akkor a rendszer újratelepítése után hogyan tudom azt visszaállítani?
Spányik Balázs
Nem tudom, miért szenvedtek mindenféle segédprogramokkal. A könyvjelzők egy bookmarks.html állományban üldögélnek a Firefox profiljában (elérési út lásd a fent), ráadásul a böngésző magától menti ezeket naponta egy bookmarkbackups mappába. smile.gif Egyszerűen ezt a html fájlt elmented újratelepítés előtt, újratelepítés után felrakod a Firefoxot, lefuttatod egyszer, hogy megcsinálja az új profilt, és oda bemásolod a html-t. Bingó!
juhy01
Köszönöm szépen!
apa
Köszönjük Balázs!

Viszont ha valaki tudja, mi okozza ezt amikor a firefox az alapértelmezett böngésző? blink.gif
Csak a könyvjelzőimet exportáltam, hogy mentsem.
swr
Sziasztok!

Volna egy voltaképpen nem is olyan nagy, mint inkább zavaró problémám.
Na, szóval annyi az egész, hogy át akartam nevezni az egyik könyvjelzőmet és véletlenül nem "Tulajdonságokat" nyomtam, hanem "Rendezés név szerint"-et, és most az egészet ABC sorrendbe rakta, ami elég idegesítő, mert így most semmit sem találok meg. Néztem a könyvjelzők kezelését, és ott a "Nézet"-nél igaz, hogy "Hozzáadva szerint rendezvé"-t nyomtam, de visszalépve az alap Firefox ablakba nem változott meg a könyvjelzőim ABC sorrendje. Próbáltam így exportálni a könyvjelzőket, majd letörölni teljesen a Firefoxot, és visszatelepítése után importálni megint őket, de mondanom sem kell, a probléma nem oldódott meg.
Tud valaki valami megoldást erre?
A segítséget előre is köszönöm.
Kruppmityu
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2007. november 17. 12:44) *
Nem tudom, miért szenvedtek mindenféle segédprogramokkal. A könyvjelzők egy bookmarks.html állományban üldögélnek a Firefox profiljában (elérési út lásd a fent), ráadásul a böngésző magától menti ezeket naponta egy bookmarkbackups mappába. smile.gif Egyszerűen ezt a html fájlt elmented újratelepítés előtt, újratelepítés után felrakod a Firefoxot, lefuttatod egyszer, hogy megcsinálja az új profilt, és oda bemásolod a html-t. Bingó!

Szia Balázs!

Az FF3-ban már nem működik ez a módszer? Hiába törlöm a .json fájlokat (bookmarksbackup könyvtárat), cserélem ki a bookmarks.html fájlt és indítom újra a Foxot, maradnak a régi könyvjelzők. Mintha egy másik profilban tettem volna ezeket, de még a profiles mappa helyét sem változtattam meg.
Csak a könyvjelző kezelésben tudtam törölni és importálni a régi könyvjelzőimet.
Fujitsu
Az Importálás varázsló (Könyvjelzők –> Könyvjelzők kezelése... –> Importálás és Mentés –> HTML importálása) segítségével vissza tudod állítani a könyvjelzőidet. Ha csak JSON fájlod van (tehát csak azt mentetted el a korábbi profilod bookmarkbackups könyvtárból, a bookmarks.html állományt nem), az sem gond, csak akkor a HTML importálása helyett a Visszaállítás pontot kell választani. ani_wink.gif
Borszzzz
Sziasztok!

Nagy problémám van, nagyon bízom benne, hogy még menthető a dolog:

Ismerősömnek xy okból sikerült véletlenül törölnie a PC-m profilját, mellyel törlődött valahogy a Firefoxom is. Újratelepítettem hát, de minden könyvjelzőm eltűnt. Nagyon sok, nagyon értékes könyvjelző veszett(?) Ez 11 napja történt. Most olvastam itt a lehetőségeket, a fentiek alapján meg is találtam a Firefox profiljában a bookmarksbackup mappát, de csak 5 napi back up fájl van ott, amiket - dátum alapján - az elmúlt 1 hétben mentett le. Úgy látszik folyamatosan törli a régieket és mindig csak az 5 legfrissebb fájl marad ott. VAGY amikor történt ez a profiltörlődés, akkor törlődtek a backup fájlok is és ez az 5 fájl az, amit az újratelepítés óta mentegetett???

Segítsetek please, hogy tudnám visszahozni a régi könyvjelzőimet!!!

Köszönöm!
Borszzzz
SIKERÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜLT!!!
JELENTEM SIKERÜLT VISSZAKAPNI ŐKET!!!! biggrin.gif:D:D

Mivel szerencsére új felhasználó profil jött létre új névvel, így a régiben a fent megadott elérési úton ott csücsült az "akció" előtt lementett utolsó 5 backup fájl!!!
oregharcos
Sziasztok!
Végigolvastam a fórumot, de nem találok a kérdésemre megoldást.
Azt szeretném megcsinálni, hogy a műhelyemben levő kis gépről a firefox könyvjelzőt felrakni a lakásomban levő gépre,
úgy, hogy a benti gépen megmaradjon a könyvjelző, és amit felviszek az egy másik mappába, vagy könyvjelzőbe kerüljön.
Mindkét gépen FF4-es, és ugyanaz a windows van fent.
Már megcsináltam egy importálást, de összekeverte a két gép adatait, így egy hosszú
átláthatatlan könyvjelző lett belőle. Szerencsére a régit elmentettem, így vissza tudtam állítani.
Tudom, hogy van netes könyvjelző tároló, de én a gépemen szeretném megcsinálni, nem akarom kirakni egy honlapra.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv!
Temporary
Importálás előtt először a régi könyvjelzőket be kell tenni egy mappába, illetve készíteni két mappát a két gépnek.

A legelegánsabb megoldás az lenne, ha az egyetlen FFox profilod pendrájvon lenne. Így bármely gépen hozzáférnél a saját testre szabott böngésződhöz. Vagy egyenesen egy portable FFox. Viszont ezeknek az a hátránya, hogy lassúbb lesz FFox. Gondolom a sok kis fájl és/vagy az USB2.0 miatt.
Garono
IDÉZET
Tudom, hogy van netes könyvjelző tároló, de én a gépemen szeretném megcsinálni, nem akarom kirakni egy honlapra.

Nem kerül ki semmilyen honlapra.
oregharcos
IDÉZET(Temporary @ 2011. november 6. 10:29) *
Importálás előtt először a régi könyvjelzőket be kell tenni egy mappába, illetve készíteni két mappát a két gépnek.

A legelegánsabb megoldás az lenne, ha az egyetlen FFox profilod pendrájvon lenne. Így bármely gépen hozzáférnél a saját testre szabott böngésződhöz. Vagy egyenesen egy portable FFox. Viszont ezeknek az a hátránya, hogy lassúbb lesz FFox. Gondolom a sok kis fájl és/vagy az USB2.0 miatt.

Köszönöm a segítséget, szerintem ez lesz a megoldás.
Minden jót!
oregharcos
IDÉZET(Garono @ 2011. november 6. 10:33) *
IDÉZET

Nem kerül ki semmilyen honlapra.

Szia!
Köszi az infót! A mentett jelszavakat se rakja ki, és melyik programot ajánlod?
Garono
Ez egy beépített funkció! smile.gif A beállításokban a Sync fül alatt megtalálod.
Temporary
Itt egy magyar nyelvű leírás róla
Kiválaszthatod, mi tárolódjon a Mozilla szerverén, de ha jól értem más kiszolgálót is be lehet állítani, pl ha van egy harmadik géped a netre kapcsolva, akkor azt.
oregharcos
IDÉZET(Temporary @ 2011. november 6. 21:09) *
Itt egy magyar nyelvű leírás róla
Kiválaszthatod, mi tárolódjon a Mozilla szerverén, de ha jól értem más kiszolgálót is be lehet állítani, pl ha van egy harmadik géped a netre kapcsolva, akkor azt.

Sziasztok!
Köszönöm az infókat mindenkinek!
Valamelyest összehoztam úgy, hogy egy egy könyvtárba raktam a két gép könyvjelzőket.
Így látom mindkét gép tartalmát. Az viszont probléma, hogy a bookmark.html-el
importálással nem mennek át a mentett jelszavak.
Még egy problémám lett, volt a jobb felső sarokban a Fast Video Download-nak egy ikonja,
ez eltünt és nembírom visszarakni. Probáltam újratelepíteni, de hiába.
Kisérleteztem a Nézet->Eszköztárak->Testreszabás-al is, de nem bírom ott sem visszaállítani.
Kerestem a neten leírást, de eddig nem találtam.
Köszönettel! oregharcos
Temporary
IDÉZET(oregharcos @ 2011. november 13. 8:32) *
a bookmark.html-el importálással nem mennek át a mentett jelszavak.
A nevéből is adódik, hogy csak a könyvjelzőket tárolja.

Tetszőleges részek átvitelére alkalmas a MozBackup, de azt nem tudom, hogy ez felülírja a már meglévőt vagy hozzáadja az átvitt részt.
------------------
A Kiegészítők menüben keresd meg a Fast Video Download beállításait,
SearchMenu:Advanced > Enable status bar icon,
majd alatta katt a [save]-re.
oregharcos
Szia Temporary!
Köszönöm a segítséget, sikerült megoldani, helyén van a keresett ikon.

A MozBackup-ot még kipróbálom, és megírom, hogy mit ír felül.

Neked és mindenkinek köszönöm a segítséget!
Minden jót kívánok!
SkyBird
A Mozbackup simán felülír. Összefűzés nincs.
oregharcos
Szia! Valóban úgy van ahogy SkyBird írta, még szerencsémre
elmentettem, így vissza tudtam állítani.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.