Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Új memóriák megjelenése
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Memóriák
ProFiler
2006-tól DDR2 memóriák az AMD-hez is.

Mindenesetre meglepő bejelentés.

Ciao.
Chabi
Ez már régebbről ismert volt. roll.gif

Az új SocketM2 foglalatos prociknak lesz DDR2 a memória vezérlőjük.

Más:

>> GEIL DDR400 CL1.5 <<

Ez nagyon jó cool.gif
internetmen
Hello!
Lehet hogy ritka hülye kérdés, de melyik a világ leggyorsabb PC3200 400MHzes modulja? Ha valaki tudja kérem írjon Róla minden adatot vagy linkeljen!!
Légy szíves fontos lenne
ProFiler
Nehéz megmondani, melyik a leggyorsabb, de ami egy hozzászólással előtted van, az is esélyes. bulb.gif

Ciao.
ProFiler
A DDR-RAM-ok ára alá zuhant a DDR2 modulok ára!
Ez kivételesen megint az AMD-nek jön jól. Mire odaér, hogy elkezdje használni ezt a memóriát - szinte érdemes lesz átállni DDR-ről DDR2-re. Míg az Intel most szív ezzel, mert eddig nem szívesen állt át a nép.

Ciao.
sz.jános
>> Újabb jó minőségú TCCD chipes memória <<

clap_01.gif
Chabi
>> DDR2-DDR átalakító a Gigabyte-tól <<

smile.gif
Gereby
Ez jó cucc!! Lehet hogy a későbbiekben akár a hasznomra is vállhat....
Ez a gigabyte egész jó cuccokat szokott kitalálni....
Chabi
Tuti nem lesz drága cool.gif
Ulala
biggrin.gif Erre még egy magas Corsair és már be sem fér a házba a RAM... laughing.gif

Ciao. /ProFiler/
Chabi
Azért kíváncsi lennék, hogy egy S939-es lapban mit tud vele a DDR2 roll.gif
attika80
Sziasztok

Most látom, hogy már kapható a Geil 1.5-2-2-5-ös időzítésű memória. smile.gif smile.gif Az ára egyátalán nem vészes legalább is itt Amerikában. 400 MHz-n 1.5-2-2-5 500Mhz-n pedig 2-2-2-5 ös időzítést tud. smile.gif smile.gif Azert ez nem rosz ugye? tongue.gif newegg
ProFiler
Állítólag nem. smile.gif

Ciao.
ProFiler
Hoppácska! A DDR2 memóriák ára a hónap végétől feljebb fog emelkedni. infó (német)

Úgy tűnik, a Socket AM2 miatt készülnek valamire a DDR2 memóriák gyártói. A kapacitásokat a Nanya, az Infineon és a Joint el is kezdi megnövelni. Ez még később jól jöhet az ár kialakulásában.

Ciao.
ProFiler
Olcsó, de mégis kiválóan tuningolható modulokkal jelent meg a Team.

XTreem DDR

IPB kép

Ciao.
Chabi
Egy kicsit másfajta memória:

>> BCD-SD kártya << blink.gif

Miket ki nem találnak exclamat.gif Milyen adatátviteli sebességnek felel meg a 80x question.gif
Athos
Van már olyan technológia, hogy a kijelzőhöz csak akkor kell áram, ha megváltozik rajta a felirat. Lehet így kellett volna megoldani. Igaz, nem tudom hogy ez mennyire van olyan állapotban, hogy kereskedelmi forgalomban kapható terméknél is alkalmazható legyen.
ProFiler
Van 150x-es is:
IPB kép

De még a 133-asok se rosszak:
IPB kép

A számolás SD kártyáknál a következőképp megy:

A 32x felel meg 4,8MB/s-nak. Tehát egy 80x-os 12MB/s-ot jelent.

Ciao.
ProFiler
Az AMD új csodafegyvere lehet:
Z-RAM

Innovative Silicon

Ciao.
ProFiler
A Kingston az AMD mellé áll a DDR2-es memóriák fejlesztésében. Olvasnivaló

Memorysolution takeMS DDR2 Power RAM for notebooks cool.gif

Super Talent DDR2 RAM

Ciao.
Chabi
Átbogarásztam a német oldalt. roll.gif

@ ProFiler
Ha a Super Talent technológiára gondoltál akkor itt van angolul lassan egy hónapja egy kicsit igényesebben.

>> Super Talent T1000UX2G5 2GB PC2-8000 Memory <<

smile.gif
ProFiler
Közben leszedték a DDR2 tesztet, ezért szedtem ki én is a linket. Nem tudom, mit csinálnak még vele. Egyébként én csak a gyártó honlapját linkeltem be - össze sem hasonlítható egy teszttel. ani_wink.gif

Ciao.
ProFiler
Már tegnapelőtt be akartam linkelni erről egy angol szöveget, de valahogy éreztem, hogy leírják magyarul is. biggrin.gif

Ciao.
ProFiler
A Kingston bővítette a Socket AM2-es rendszerekhez szánt DDR2-es és a S939-hez szánt DDR memóriáit.

IPB kép

Nagyon jók az időzítései! Ez még érdekes lehet mind.

Ciao.
Chabi
Jó drágák. annoyed.gif Főleg a DDR2.
ProFiler
Jó 30-40 Euroval olcsóbban már tudok szerezni. cool.gif

Ciao.
ProFiler
A Corsair kiadta a SAM2 AMD processzorokra optimalizált ultra alacsony időzítésű DDR2 800MHz-es memóriáit.
800MHz-en a 2GB-os modul időzítése CL3-4-3-9. yikies.gif

Corsair

---

Elsőként a Samsung jelenteti meg a csúcssebességű grafikus kártyákhoz szánt DDR4 memóriákat.

Ciao.
Chabi
Ez a Samsung hír már februárban köztudott volt. biggrin.gif A grafikus kártyás topikban már akkor belinkeltem.
Tessék magyarul: >> 3,2 GHz-es GDDR4 memóriák a Samsungtól <<

blush.gif
ProFiler
Logikus, mivel már 2005. októberi a cikk. ani_wink.gif

Ciao.
ProFiler
A Corsair és a GeIL előrukkolt két-két új DDR2 modellel Socket AM2-höz:

Corsair TWIN2X2048-6400C4PRO - 2x1024MB, 800MHz CL4-4-4-12
Corsair TWIN2XP2048-6400C4 - 2x1024MB, 800MHz CL4-4-4-12
GeIL (típus egyelőre ismeretlen) - 1024MB, 1066MHz
GeIL (típus egyelőre ismeretlen) - 1024MB, 1200MHz

Mindegyik memória tesztelésre került egy ASUS M2N32 Deluxe alaplapban és gond nélkül működtek maximális órajelen (! még a GeIL is, 1200MHz-en), a gyári időzítésekkel.

Ciao.
ProFiler
Az IBM, a Chartered, az Infineon és a Samsung jövő év végétől átáll 45 nm-es alacsony feszültségű sziliciumáramkörök gyártására. infó

Ciao.
sz.jános
>> 1111 MHz-es memóriák a Corsairtől <<

smile.gif
Soma01
IDÉZET(Soma01 @ 2007. december 7. 14:21) *
A VGA kártyákon lévő memóriákrol kérdeznék.
Milyen memória tipus az a GDDR3?? A DDR2-t ismerem, a DDR3-t is. De mik azok a GDDR-ek? Érdemes e ilyen karikat venni? Mennyiben más a DDR3 a GDDR3-tól?
Szerintem nem ugyan az a kettő és sokan elsiklanak felette!

mike22
Nem tudom azóta megkaptad-e a választ erre? Én még csak most láttam meg...

A GDDR a videókártyán használt memóriák megnevezése, a DDR pedig a memória moduloké, amit fizikailag a gépbe teszel.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.