Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: µTorrent
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Fájlcserélők
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
VINIKOR
Tegnap próbáltam ki a programot és lenne néhány kérdésem.
Ha valaki még nem próbálta volna a kezdő lépéseket: --> Kereső szó beírása és a torrentoldal kiválasztása: Link --> torrent fájl letöltése: Link --> uTorrent elindítása Link --> Új torrent létrehozás: Link --> OK ... és innen kérdeznék:

- Az új torrent létrehozása ablakban (Link) szoktatok beállítani valamit vagy így alapból jó minden?
- A haladó ablakban (Link) kell valami beállítani?
- Tracker Frissítése (Link) gyorsít valamit a sebességen?
- Ha ilyen szaggatott vonal az Elérhetőség sor: Link, akkor ez azt jelenti, hogy senkinél nincs teljes fájl? Pedig azt írja, hogy 13 seed van kapcsolódva. Mit jelent az, hogy 75(68 bolyban)? Az Elérhetőség sor végén mit jelent a 21.997-es szám? DHT állapot mit jelent?
- Ha elkészült a fájl letöltése, hagyom amíg 1 lesz az arányom. Ez után megszakítom a feltöltést, mert meg akarom nézni a DVD-t biggrin.gif de utánna hogyan kell visszarakni a megosztásba?

Kicsit hosszú lett a kerdés, de talán másnak is hasznos lesz. Köszi a válaszokat smile.gif !
Aneurysm
1. Alapból jó minden, hacsak nincs valami speciális igényed (pl. a DVD borítója nem kell és akkor beállítod hogy azt ne töltse le)
2. Haladó ablakkal se nagyon kell foglalkozni, minden jól van alapból
3. Tracker frissítése nem gyorsít, sőt olyat is hallottam hogy bizonyos esetekben lassít
4. 21.997 szerintem azt jelenti hogy a teljes fájl összesen 21.997-szer van meg azoknál a peereknél, akikhez most kapcsolódva vagy
5. Úgy is meg tudod nézni a DVD-t hogy közben seedeled. Ha vissza akarsz valamit rakni a megosztásba akkor a .torrent fájlt megnyitod és célmappaként megadod azt a mappát, ahova előzőleg letöltötted. Fontos ügyelni arra hogy a fájl- és mappanevek megfelelőek legyenek.
VINIKOR
IDÉZET(Aneurysm @ 2006. október 12. 8:15) *
Úgy is meg tudod nézni a DVD-t hogy közben seedeled.

Ezzel a média ikonokkal tudom megnézni a seedelt DVD-t (link)?

IPB kép

IDÉZET(Aneurysm @ 2006. október 12. 8:15) *
Ha vissza akarsz valamit rakni a megosztásba akkor a .torrent fájlt megnyitod és célmappaként megadod azt a mappát, ahova előzőleg letöltötted

Ezt hogyan kell csinálni? Ha így megnyitom a torrent fájlt (Link) csak simán elindul a fájl letöltése.

Még néhány kérdés lenne:
- DHT...domp-olása és Memória info Dump mire valók. Link?
- Seed-elésnél a hátralévő idő (képen:23h 13m) azt mutatja, hogy 1 arányhoz mennyi idő kell (képen:0.613): Link?
- Torrent ikonok használatáról tudnátok írni még: Link?
JOINT72
Seed-elés közben a Peer-ek ablak, jelzők sorában mit jelentenek ezek a jelek: Link. UIX, IEX, uI ...stb.
Aneurysm
1.) Azokkal a gombokkal a seedelést (vagy éppen a leechelést) tudod leállítani vagy elindítani. A seedelt DVD-t is ugyanúgy kell megnézni mint bármilyen másik DVD-t.
2.) A torrent fájlt meg kell nyitni, de meg kell mondani neki hogy a célmappa az legyen ahova neked már le van töltve. Pl. a C:\Cars_DVD mappában van amit seedelni akarsz, akkor a torrent megnyitásakor azt mondd meg neki hogy a C:\Cars_DVD legyen a célmappa.
4.) Igen, seedeléskor a hátralévő idő azt mutatja hogy mennyi idő kell az 1-es arány eléréséhez (szerintem).
VINIKOR
IDÉZET(Aneurysm @ 2006. október 12. 15:32) *
4.) Igen, seedeléskor a hátralévő idő azt mutatja hogy mennyi idő kell az 1-es arány eléréséhez (szerintem).

Tegnap elértem az 1 arányt és még mindig 1 nap volt a hátralévő idő. Talán a seed-re (visszatöltésemre) előjegyzett peer-ek (letöltők) előrelátható össz idejét mutathatja.

(UI: Birate Bay-ról 3,8GB-os DVD-ért folyt a küzdelem. Gyenge minőségű ripp lett a jutalmam, még hanghiba is volt benne: Link. Egy női hang ilyet dumált a filmbe. annoyed.gif Legközelebb remélem szerencsés leszek.)
BáGyu
Sziasztok kellene egy kis segítség!
Az utorrent az utóbbi időben furcsán működik, problémám a következő: a kliens indítása után az első torrentfile frissítéskor a kliensem időtúllépésre hivatkozik és kipirosodik a kis nyil, ilyenkor a Tracker mező üres lesz! Viszont ez eleinte nem befolyásolja a le és feltöltésemet, minden rendeben megy! Viszont ha bontom a kapcsolatot, akkor egy ideig ismét frissül a kliensem, de ekkor rövid időn belűl vonalszakadás történik és újra be kell jelentkezni a szolgáltatómhoz. Én itt valami sundam-bundamot sejtek a szolgáltatóm részéről, bár akkor az egész oldalt blokkolná, nem? Már próbáltam a NIS tűzfalával is ügyeskedni de a probléma visszatérő!
Van esetleg ötlet, minden megoldás érdekel.
Spányik Balázs
A piros nyíl azt jelenti, hogy nem tudja elérni a trackert valami miatt. Ettől még töltögethet, mert emlékszik, hogy kik voltak a seedek, és persze közben próbálja szólongatni a trackert. Nem kell vele foglalkozni. Gond akkor van, ha kifogy a seedekből, de a tracker nem jön vissza, így nem tudja, honnan kéne folytatni a letöltést.

A probléma másik felét nem nagyon értem. sad.gif
BáGyu
Igen én is tudom, hogy az miért van.
Éppen ezért próbálgattam a tűzfal beállításaival játszadozni, és talán megtaláltam a megoldást, ha majd biztos leszek benne bővebben folytatom!
JonC
Helló mindenki!

Az lenne a kérdésem, hogy miért nem akar nekem a uTorrentben végre eltűnni az a 'Korlátozott letöltés' üzenet. Már utánanéztem a program FAQ-jában, ott azt írták hogy ez abban az esetben fordul elő, ha nem tudja a vinyó követni a letöltés sebességét. Ezt nem igazán értem, mert
1. eddig nem volt ilyen gond (150-200 Kbit/sec volt az átlag)
2. épp most újítottam be ezt a vinyót kb. 1 hete, egy 80 GB-os SATA-s Maxtort, bár csak 1.5GByte/sec-cel megy)
3. van kb. 18-22 seederem folyamatosan, tehát még az sincs, h kevés embernek van meg ami kéne nekem

Lehet, hogy az a gond, h nagyon öreg már szegény gépem?
Egy 1.7GHz-es Celeron, 512 333MHz DDR, 256 megás Radeon 9600 Pro, ilyesmik. De eddig is ez volt, és nem csinált ilyeneket! sad.gif

Na Mindegy, ha valaki tudja a megoldást, kérem írja meg, mert úgyszólván eldobom az agyam tőle smile.gif
BáGyu
A utorrent azért olyan népszerű mert alacsony a gépigénye, a te géped bőven jó hozzá!
Most sajnos nem vagyok otthon de én úgy emlékszem van a beállítások menüben a bal oldalon legalul egy pont, (talán) ahol a lemezre írandó tömböket tudod beállítani.
Ezt szerintem "autómatikus" beállításban kell használni.
JonC
Hmm, azt hiszem tudom mire gondolsz, talán a cache méret automatikus állítása?
Azt már próbáltam, de semmi weep.gif

Hát nem tudom mi lehet komolyan... már több .torrenttel is próbálkoztam azóta, de 0 eredmény...
JonC
Na mire kisírtam magam, rájöttem, h mi a gond, tehát: az Advanced-ben kézzel feltoltam a cache méretét 128 megára, most megy biggrin.gif
Most jön Valami 210 KB/sec-cel, a korlátozott letöltés pedig eltűnt!

Azért nagyon köszönöm a tippet!
BáGyu
Örülök, hogy megoldódott, de szerintem én is erre gondoltam. smile.gif
firewolf
Hello!

Olvastam az újságban a progi távvezérléséről... A távvezérlést akkor is meg lehet csinálni, ha annak a gépnek dinamikus az ip címe amelyikről irányítanám? Ha igen, akkor hogyan?
web
Sziasztok!
Az miért van, hogy beálítottam a portot a ruterben és a kliens programba és aa letöltés akkor sem akar elindulni,de miért?
A tűzfalon engedélyezve van minden.
De akkor miért nem tölt? Közel 2 órája 0% on van.
dod992
HElló!!
azt szeretném kérdezni ha nem töltök le semmit akkor márt megy a fel/letöltés 0,8kb/s el??
légyszi valaki segísen!!

más

miér maximum csak 10 kb/s el tölt fel ??
és max 38kb/s el le??
valaki segítsen!!

hogyan tudom beállítani a rutert ??
mert a tűzfalat be tudtam állítani de a rutert nem tudom
exclamat.gif exclamat.gif exclamat.gif
JOINT72
- Router beállításhoz itt egy oldal: Link. Először a router tipusát majd a Utorrent nevet kell kiválasztani.

- 0,8 kb/s adatforgalom: a mostani (2006. dec.) szám 137. oldalán nézd meg a Titokzatos torrent írást. Talán az lesz a megfejtés.
Becsoft
Sziasztok!

Olvastátok ezt a cikket? http://pcworld.hu/story.php?sid=7628
Hogy lehetne azt megoldani, hogy vmilyen szerverről fusson ez az egész (mondjuk vmelyik tárhelyszolgáltató twisted.gif ), tehát ne az én gépemről, innen csak vezérelni lehesen?

Előre is köszönöm a választ, üdv!
Richy
Mivel futtatni egy tárhely szolgáltatónál eléggé érdekes, de saját szervernél persze lehetséges. biggrin.gif
BáGyu
Ez SCIFI, de minimum büntetendő!
Richy
Hát egy tárhely törlés lehet a büntetés. biggrin.gif
Botond
Hogyan lehet úgy beállítani, hogy teljesen portable legyen (portable=hordozható pen drive-on, cd-n stb.)?
uTorrent vezérlése távolról: >>>KATT<<<
cölöp
Megjegyzed a címet, felhasználónevet, jelszót, és elméletileg bárhonnan tudod irányítani. Eddig három helyről próbáltam, ment mindegyikről.
JOINT72
Ha torrentfájlt töltök le vagy torrentet készítek operán keresztül az operával indul el a letöltés.
Hol lehet beállítani, hogy nem indítsa el a töltést?
Sebi
Már valahova leírtam. hmm.gif

Ui.: Meg is van. ---> Klikk
JOINT72
Köszi!
Botond
@cölöp
Nem erre gondoltam. Hol tudom beállítani azt, hogy a saját mappájába pakolja a fáljait (pl. nyelvi fájl, torrentek stb.), mert a 'D&S\<felhasználó>\App data\utorrent' mappába pakolja jelenleg.
JOINT72
Letöltés alatt lévő fájlnak korlátonom kell a visszatöltését (Link), mert sürgősen mást kell seed-elnem, és ennek átmenetileg a legnagyobb feltöltést szeretném adni.

Aminek a korlátozom a visszatöltését, a letöltésére alkalmaz valamilyen szórzót és emiatt nem tud teljes sebességgel töltödni?
Sebi
Én nem vettem észre, hogy befolyásolná a letöltést.
JOINT72
Két zárt torrentoldalon vagyok regisztrálva.
Egyiken a uTorrentet használom, IP filterrel és DHT tiltással. Csak fixált IP tartományból lehet tölteni (Chellobay). Másik torrentoldalon nincs ilyen korlátozás.
A uTorrent mellett kellene még egy torrentprogram, mert kényelmetlen lenne állandóan állítgatni a filtert és a DHT. Melyik program lenne jó a uTorrent mellé? Nem egyszerre mennének.
Azureust nem akarom a java miatt.
cölöp
Bittornado, BitComet
JOINT72
Kösz. Ha seed-elek a uTorrenttel lehet telepíteni a BitComet-et? Néhány napig nem állíthatom le.

Shareaza van még fenn. Akárhányszor elindítom kérdezés nélkül alapértelmezetté teszi magát a torrentfájlokon. BitComet nem fog ilyet csinálni?
cölöp
Nálam is utorrent van, mellé feltelepítettem az előbb a Bittornádót, azonnal alapértelmezetté tette magát, de a fájltársításnál visszaállítottam. Most megint a mikro az alapértelmezett. Szerintem a BitCometnél is így működik.
JOINT72
IDÉZET(JOINT72 @ 2006. október 12. 14:29) *
Seed-elés közben a Peer-ek ablak, jelzők sorában mit jelentenek ezek a jelek: Link. UIX, IEX, uI ...stb.

Sikerült megtudnom! Ime:
IDÉZET
A jelzőknek az alábbi jelentései vannak:

D : a letöltés folyamatban van
d : a kliensed letöltene, de az aki kapcsolódik hozzád, nem küld adatot
U : a feltöltés folyamatban van
u : töltenének tőled, de a kliensed nem tölt fel.
O : Optimista "unchoke"
S : A peer túlszabályzott
I : A peer egy bejövő kapcsolat.
K : A peer végrehajtja az "unchoking" algoritmust, de a kliensed "not interested" állapotban van.
? : A kliensed végrehajtotta a "unchoking" algoritmust a peer kliensén, de a peer kliense "not interested" állapotban van.
X : a peer a Peer Exchange-en (PEX) keresztül csatlakozott.
H : a peer a DHT-n keresztül csatlakozott. (ha tiltva van a DHT nem szabad lennie, pl. Chellobay)
E : a peer Protokolltitkosítást használ. (minden forgalomhoz)
e : a peer Protokolltitkosítást használ. (kézfogáshoz)
JOINT72
Használjátok a PeerGuardian 2-t: Link?
Richy
IDÉZET(cölöp @ 2007. január 7. 14:08) *
Most megint a mikro az alapértelmezett.

Az nem mikro, hanem mű.
Becsoft
Az mikro smile.gif
Calyd
Najó, csak a pontosság kedvéért, és hogy ne legyen más off, csak én smile.gif
Mindkettőtöknek igaza van valamilyen módon. Mint görög kisbetű AZ valóban "mű", de az SI-prefixumokban az m betű már foglalt a milli-nek, így a mikro jelzésére maradt ez a jel, ami mégegyszer a görög kis mű betű.
Botond
Legyetek szívesek segítsetek!
Hol tudom beállítani azt, hogy a saját mappájába pakolja a fáljait (pl. nyelvi fájl, torrentek stb.), mert a 'D&S\<felhasználó>\App data\utorrent' mappába pakolja jelenleg.
cölöp
IDÉZET(Richy @ 2007. január 12. 15:38) *
IDÉZET(cölöp @ 2007. január 7. 14:08) *
Most megint a mikro az alapértelmezett.

Az nem mikro, hanem mű.

A kondenzátorokat meg biztosan mükrofarádban számolják laughing.gif
Richy
IDÉZET(Calyd @ 2007. január 12. 17:05) *
de az SI-prefixumokban az m betű már foglalt a milli-nek, így a mikro jelzésére maradt ez a jel, ami mégegyszer a görög kis mű betű.

És a torrent milyen SI mértékegység? twisted.gif
Mert a mértékegység mellett jó, hogy mikro-nak mondjuk, de ha nincs utánna mértékegység, akkor más a helyzet.
cölöp
Az bizony a fájlcserebere mértékegysége kötekedős barátom! (de itt nem erről van szó, ezért elnézést kérek a fórumtól)
Shia-ko
Viselkedjünk kérem! evil.gif
JOINT72
Egyszerre használom a uTorrentet és BitComet 0.70-et. A uTorrent két fix portot használ, míg a Bitcomet portjai megállás nélkül futnak a tűzfalban: link.

Ez így oké?
Sebi
Ezért nem használok én BitComet-et. roll.gif
JOINT72
Ahogy bekapcsolom ilyen üzenetek ugranak fel folyamatosan:

IPB kép

IPB kép

IPB kép
---------------------------------------------------------------------------------------------

Csak nem tudom mit használjak a Bitcomet helyett. A Bittorrent, Halite stb nagyon gagyi.
JOINT72
bocs.
Sebi
Szerintem µTorrent. Ha mindenképp kettőt akarsz akkor az Azureus-t párnak. Bár az Azureus picit eszi a gépet.
JOINT72
100MB-os javát ezért rakjak fel? Nehezen veszem rá magam.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.