Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Skype
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Csevegők
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Dzsedai
Igaz-e hogy az intenetes csevegőprogramok bármelyikén keresztül kaphatok bármiféle vírust, vagy bármiféle támadás érhet úgy, hogy csak a haverokkal dumálok, vagy csetelünk? (Tegyük föl, hogy még file-okat sem cserélünk rajta). Ez igaz, vagy ez csak egy tévhit? Kösz szépen a segítséget.
Kovács Dávid ( Davs )
Hát ha nem a haverod küldi...Akkor kb. nem...De ez függ attól is, hogy a vonal mennyire védett, vagy mi.
Spányik Balázs
Hát ha nincs se vírusvédelem, se tűzfal, és a géped fent van az interneten, akkor még csevegned sem kell, máris bekaphatsz valamit. Ha van megfelelő védelem, akkor nem.

De ha jól értem a kérdést, attól félsz, hogy miközben csevegsz, közben -- a csevegőprogram valamilyen hiányosságát kijátsszva -- fertőznek meg. Ennek szinte 0 az esélye. Pláne, ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy "bármelyik", ami azt feltételezi, hogy mindegyik csevegőben van valami biztonsági rés, ami kijátszható, ami elvileg lehetséges volna, gyakorlatilag nem.

De még egyszer mondon: ha védelem nélkül mész csevegni, akkor megfertőződhetsz csak úgy simán, a csevegőprogramtól teljesen függetlenül is!
ProFiler
IDÉZET(Chabi @ 2005. december 01., 18:07 - csütörtök)

Már próbálom is! Köszi! biggrin.gif

Ciao.
nagygabor
Nálam a skype-nál csúszott a hang. A videó viszont jól ment. blink.gif
ProFiler
@ nagygabor:
Nekem teljesen jól működött. Csak az még rossz benne, hogy a saját képemet nem láthatom nagyobban. Nem azért hiányzik, mert magamat szeretném nézegetni, hanem mert így képtelenség beállítani a kamera helyzetét és képélességét. Ugyanis nem szokásom fix pozícióban, fix fókuszon használni a camot. Erre nem gondoltak a fjlesztők? roll.gif Egyébként a magyar verzió még elég feles' fordítású, mert a videó rész és az új menük csakis angolul vannak. De azért örülök a programnak, jó lett.

Ciao.
Bederszkd
Hali! Néztétek már hogy igazán ingyenes a telefonálás bármilyen hálozatba?A creditet azt honnan töltsek rá? question.gif
ProFiler
Nem ingyenes. A Skype-al fizetős. Az oldalukon megtalálsz minden infót.

Ciao.
Bederszkd
Letöltöttem én is a Skype-ot, de az info oldaluk sajna nem magyar nem tudom, hogy mennyi a zsé érte, ha telefonálok. Nem tudnátok bővebb infót róla? Valami €10 kell talán fizetni vagy mi? Írjatok már róla?! question.gif
BlueNeon
Megjelent az új verzió: 2.0.0.63, sajna még mindig BETA!
Innen letölthető!
Chabi
IDÉZET(nagygabor @ 2005. december 01., 21:00 - csütörtök)
Nálam a skype-nál csúszott a hang. A videó viszont jól ment. blink.gif

Milyen sebességű a neted ? (fel és letöltés)
Ruzsa Dániel
Én 2.**-ás beta-t használok, ezzel nekem nincs semmi bajom, de ahogy ovasgattam a Skype honlapját, mindegyik Skype csak Xp-re vagy 2000-re elérhető, nincs esetleg olyan verzió ami 98-ra is jó?Köszönöm a gyors válaszokat előre! ani_wink.gif
fei
A Skype legfrissebb verzióját használom, és nem hajlandó felismerni a FUJI gépemet webkameraként. Pedig a Windows meg az MSN is látja. Sőt, a Video4Skype is. Ez amolyan BETA-dolog lehet, vagy van rá megoldás?
Ruzsa Dániel
Szerintem bétás hiba... roll.gif
manguszta
>> Letölthető a Skype 2.0 <<
manguszta
Annak ellenére, hogy már nem béta, a beállításoknál a Video mellet még ott szerepel zárójelbe a beta szó...
ProFiler
Még mindig bugos. Találtam pár apróbb problémát.

Ciao.
zalfoldy
Letöltöttem a Béta helyett a végleges Skype-ot 2k-s rendszerre. Az eredmény az, hogy mostmár nem láthatok képet, mert azt nem tudja a "végleges". Hű, de nagy újítás!
Tud valaki valamilyen értelmes megoldást?

Üdvözlet - zalfoldy
Neo
@ PF --- Például? (Hibák)

Ma én is frissítettem & letöltöttem a végleges változatot. A videó részét nem tudtam kipróbálni, mert nem volt bejelentkezve egy partnerem sem.
zalfoldy
Nézd meg a Beállításokban Video (Béta) -t, ott le is van írva, hogy csak XP-ben meg a Skype-video. A Bétában legalább ment egy segéd (idegen) progival.
Üdv . zalfoldy
ProFiler
IDÉZET(Neo @ 2006. január 08., 10:14 - vasárnap)
@ PF --- Például? (Hibák)

Például:
- a videókat néha automatikusan elindítja, miközben senki nem kérte (mármint beszélgetés közben);
- a saját kamerám visszajelzője annyira kicsi, hogy abból sosem tudom megállapítani, hogy mikor vagyok benne a képben, meg hogy éles-e a kemerám;
- mások nem kérhetik tőlem a kamerát külön gombbal;
- még láttam én is pár helyen a beta kiírást, sőt
- még fordítatlan szöveggel is találkoztam, angolul ugrott elő egy hibaüzenet

Most ezek ugrottak csak be.

Ciao.
Neo
Köszi a választ, PF! smile.gif Gondolom, akkor kiadnak hozzá hamarosan egy javítást.
ProFiler
Ja és Windows Server 2003 alatt nem támogatja a webkamerát. A beállítások pedig félig angolul vannak. (De csak Serveren, ugyanaz a verzió. blink.gif )

Ciao.
BlueNeon
Nálam nemműködik rendesen a videóhívás! A partnerem képét még látom pár másodpercig és aztán kezd el alulról átlósan elzöldülni a kép (ezt a MP10 is elég gyakran szokta némely videónál), de a sajátom videóm állandóan zöld (ilyenkor belassul a gép ,mint állat)! mad.gif Nemtudom ez mitől lehet, nembiztos, hogy a skype a hibás! Ez mitől lehet? question.gif
ProFiler
Milyen kodekeket használsz?

Ciao.
BlueNeon
DivX 6, Xvid, QuickTime Alternative, AC3 Filter, WinDVD, Nero!
ProFiler
hmm.gif Van egy olyan érzésem, hogy ezek közül valamelyik zavarja.

Ciao.
mazda6diesel
bye1.gif

Szerintetek hol találok a Skype használatáról magyar nyelvű anyagot? Valami használati utasítás-féle kellene. Azt hiszem valamelyik PCW-ben is volt egy rövid bemutató csak már nem tudom melyikben. annoyed.gif Link is jöhet! Előre is köszönet!
zico
http://skype-club.hu/faq.html
kori
Ha valamelyik fórumtaggal szeretnék beszélgetni, akkor csak el kell kérnem a Skype-nevét és kész? question.gif Honnan tudom, hogy itt ki a Skype tag?
ProFiler
Szerintem már kevés olyan ember van, aki nem használja. ani_wink.gif

Ciao.
kori
Hát ez szuper. Nekem nagyon tetszik a progi. Lányaim az MSN-t használják, én ezt fogom, mert szimpatikusabb. biggrin.gif
elme
Sziasztok!

Feltelepítettem a legújabb Skype-ot (2.0.0.81) a céges asztali gépemre, a laptopra, illetve az otthoni gépemre.

Ettől fogva nem hajlandó beengedni sem az otthoni gépemen, sem a laptopomon, azt írja, hogy a Skype név és jelszó hibás. Ami nem lehet, mivel a céges asztali gépemen probléma nélkül működik.

Valaki tud esetleg megoldást...?

Előre is köszönöm!

lm

Ja igen, és még annyi, hogy a regisztrációkor egy azóta már nem létező céges email címet adtam meg, így esélyem sincs arra, hogy elküldje nekem a megfelelő jelszót sad.gif
Lex
Próbáld meg gépenként más névvel (és jelszóval), mert egy login egyszerre csak egy gépen megy. Mert ugye, ha téged hívnak, akkor nem tudná, hogy hova "kapcsoljon"
ProFiler
IDÉZET(Lex @ 2006. február 19., 9:38 - vasárnap)
mert egy login egyszerre csak egy gépen megy

Ez nem igaz. Én folyamatosan járatom egymás mellett a gépeimet és mindegyiken egy néven vagyok Skype-on bejelentkezve. Ha hívnak, akkor mindegyik csörög, ha üzenetet kapok, akkor mindegyik gépen megkapom. smile.gif Az MSN-né van az, hogy egy névvel csak egy gépről lehet bejelentkezni. Ellenkező esetben az kiírja, hogy másik számítógépről jelentkeztem be.
A Skype-nak így működnie kellene rendesen. Ott valami más probléma lesz. Pl. a tűzfalad kiengedi a Skype-ot?

Ciao.
Lex
Az egymás melletti gépeid, gondolom, kifelé azonos IP címen mennek. Lehet, hogy a különböző IP címek zavarják. De ez csak tipp. Lehet, hogy ProFilernek van igaza és a tűzfalnál van a bibi.
ProFiler
Igen, ha itthon vagyok, akkor egy IP-ről megy mindegyik, ellenben van olyan szituáció is, hogy a munkahelyen kell bejelentkeznem - attól még otthon úgyan úgy megkapom azokat az üzeneteket. Pedig ott már teljesen más az IP-cím.

Ciao.
elme
Hello!

A Skype korábbi verziójánál nem volt semmiféle probléma, azaz a munkahelyemen valóban mind a kettő csörgött, ha hívtak. Otthon mindig is csak egy gépen ment a Skype, szóval más nem kavarhatott be.

Ugyanakkor megpróbáltam biztos ami biztos alapon úgy is, hogy egyszerre csak egy helyen legyek bejelentkezve, de ezen a két gépen akkor sem hajlandó beengedni. sad.gif

Vissza kell telepítenem a régit?
ProFiler
Esetleg szedd le teljesen, majd telepítsd fel újra!

Egyébként még nem válaszoltál: használsz tűzfalat?

Ciao.
!z0m4gyu m!k!3g3r
Hali!
Van egy olyan problémám, hogy beszélgetek haverral nagyban, akkor lerakjuk, visszahívom, felveszi és akkor én hallom őt, ő hall engem amig beköszönök, utána nem!
Ha ő hív, akkor is ugyanez, én hallom, ő nem! Utána próbáljuk, és egyszercsak jó!
Az automatikus mikrofon állítást is kilőttem! Amikor skype -n nem hallja haverom, közben MSN hangklippen meg tökéletesen megy a hang!
Mi lehet a baj?
Segítsetek!
Köszi.
Üdv.
ProFiler
Ilyen van nálam is néha. Szerintem csak az új Skype bugja. Várjunk a hibajavításra.

Ciao.
Ruzsa Dániel
Biztos sokaknak van Skype-ja, aki esetleg úgy gondlja, pü-ben, elküldhetné a nevét, hogy fel tudjam venni. Köszi. ani_wink.gif
ProFiler
roll.gif Ennek mi értelme? Ha akar valaki Veled beszélni, akkor majd úgyis felvesz.

Ciao.
Ruzsa Dániel
Bocs... Hát nem feltétlen, mert nem is biztos, hogy ugyanaz a Skype nevem, mint itt, de mindegy.
elme
Hello!

Elnézést a kései válaszért - nem, nem használok tűzfalat. blush.gif

Elme
Babó22
Nekem a skypeommal lenne egy probléma. Letöltöttem a 2.0-ás verziót, és amikor kapcsolódni akarok mindig azt írja ki, hogy a gépem egy tűzfal mögött van. Pedig a windows és a Sygate tűzfalában levettem a tiltást, és még most se hagy bejelentkezni. Mit tegyek?
Kovács Gyula (MiniDisc)
hmm.gif Furcsa. A Skype oldalán azt látom, hogy a legújabb verzió a 2.0.0.90-es, de ha letöltöm, akkor a 2.0.0.81-es jön le ... hmm.gif
ProFiler
Reggel letöltöttem és nekem a 90-es jött le. smile.gif

Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Nekem is. De 2.0.0.81 néven ... biggrin.gif Na mindegy, lényeg, ha megvan már. ani_wink.gif
ProFiler
Ja én nem töltöttem le a merevlemezre, csak azonnal futtattam a telepítőt.

Ciao.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.