Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Vélemények a 2005. júniusi számról
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > Magazin
Oldalak: 1, 2, 3
Spányik Balázs
Hölgyeim és Uraim!

Itt a júniusi szám, lepődjön meg Ön is. Mi is azt tettük.

Azt tudtuk, hogy zöld, akarom mondani zőőőd lesz (mert azért a zöld megsértődne, ha ezt annak hívnánk), de azért erre nem számítottunk. Én nem. Persze tetszik! Na, ennyit erről.

Inkább nézzük, hogy tetszik, ami benne van! ani_wink.gif
Kovács Öcsi
Nekem tetszik.
De a Xara Webstyle nem működik weep.gif
Vajon miért???
Nem indul el, mindig a regisztrációs kódot kéri.
Valaki segítene???
Vikitorony
Ide Szegedre, még sajna nem jött meg!
Lehet, hogy csak nem néztem a postaládába?? blink.gif
Remélem azért meghozzák, mert akkor nem kéne várnom hétfőig. smile.gif
Tar
Hát igen a színe az hogy is mondják"hirtelen zőőődre sikeredett".
Ám a tartalom tükrözi a belefektetett munkát! Jó. Szerintem.
kori
Azt hiszem sokat javúlt az előző hónaphoz képest. Tetszett a Hőtőevolúció című írás és a Processzorhűtőkről szóló cikk is. A mellékelt teljes verziót biztos sokan kipróbálják. Azért még marard bennem némi hiányérzet, a klasszikus nagy hardvertesztek még mindíg hiányoznak. cool.gif Ha osztályoznom kellene,akkor 4, adnék. ani_wink.gif
Kovács Öcsi
Én kipróbáltam de nem megy annoyed.gif
Gigah3rtz
Nagyon sokat javultatok!!! Csak így tovább! blush.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif ani_wink.gif ani_wink.gif ani_wink.gif ani_wink.gif bulb.gif bulb.gif
Adani
És én már megint nem kaptam meg, várhatok rá hétfőig. Ide mindig egy-két nappal később ér csak ide sad.gif
istfod
istfod!
NEM ÉRTEM! Miért hagytátok a mult havi szám kezdőlapját a forum elején?
A tartalom brilliáns.
Spányik Balázs
Köszönjük a dicséretet, mindjért lesznek nagytesztek is, már csak egy kicsit kell várni.

IDÉZET(istfod @ 2005. Jun 03., Fri 21:11)
NEM ÉRTEM! Miért hagytátok a mult havi szám kezdőlapját  a forum elején?

Miért hagytuk a mit a hol?
Reyorkin
Sziasztok!!

Amikor kivetem a papírtasakból az újságot, majd' megvakultam laughing.gif laughing.gif .
A tartalom tetszik, külön örülök, hogy tettetek bele egy nem túl nagy, de mégis billenyűzet tesztet smile.gif

Viszont eddig még nem sikerült kiderítenem, hogy mi van abban az ezüstös tasakban (nem merem kinyitni, hátha robbanik biggrin.gif biggrin.gif ) de komolyan, hátha Valami fényre érzékeny cucc.

Üdv.
Gigah3rtz
Én kivettem de nem is olvastam el...már tudtam hogy valami nyereményjáték.. annoyed.gif blush.gif
Athos
Sajnos egy hibára hívnám fel a szerkesztőség figyelmét. 86-87. oldalon van egy processzorhűtő teszt, ahol a zajszint értékek hibásak. Azért a 40-50 dB értékek elég rosszul hangzanak. laughing.gif Remélem a valóságban nem ennyire hangosak. ani_wink.gif
manguszta
Én a következő hibát vettem észre:

A TOP 10-ben az Intelligens Mobiltelefonok táblázatánál kétszer van "Csatlakoztathatóság" oszlop. Az egyik oszlop nyilván mást jelöl. De mit is pontosan?
master
IDÉZET(Reyorkin @ 2005. Jun 03., Fri 22:49)
Viszont eddig még nem sikerült kiderítenem, hogy mi van abban az ezüstös tasakban

Jó lett a szám! Tetszik, hogy a Xara3 lett a teljes verzió, csak még nem volt időm kipróbálni. biggrin.gif

Milyen ezüstös tasakról van szó?

Ez a legjobb ilyen témájú újság! Így tovább!
google
IDÉZET(Kovács Öcsi @ 2005. Jun 03., Fri 9:22)
Nem indul el, mindig a regisztrációs kódot kéri.
Valaki segítene???

Persze. Alatta van egy link, amire ha kattintasz akkor a böngészőben megnyílik a Xara regisztrációs oldala. Ott ha megadsz egy email-címet, utána megkapod a kódot, amivel aztán elindul a program.
Ja, és persze a PCWORLD-öt kell kiválasztani a Xara oldalán. ani_wink.gif

(és tuti tipp: vedd ki a pipát a Xara hírlevelek és egyéb cuccok elől. Annyira kicsi betűkkel van írva, hogy én már későn vettem észre. twisted.gif blush.gif )
Tungler Antal [twinky]
A zajértékek nem hibásak, csupán egy kis magyarázatra szorulnak, ami sajnos lemaradt sad.gif Ezek az értékek alapzajjal együtt értendőek, ami sajnos egy igen zárt tesztlaborban is jelentősek, ez kb 20-22dB volt. Elnézést a hiányosságért, legközelebb jobban figyelünk! ani_wink.gif
Kovács Öcsi
IDÉZET(google @ 2005. Jun 04., Sat 13:50)
Persze. Alatta van egy link, amire ha kattintasz akkor a böngészőben megnyílik a Xara regisztrációs oldala. Ott ha megadsz egy email-címet, utána megkapod a kódot, amivel aztán elindul a program.
Ja, és persze a PCWORLD-öt kell kiválasztani a Xara oldalán. ani_wink.gif

(és tuti tipp: vedd ki a pipát a Xara hírlevelek és egyéb cuccok elől. Annyira kicsi betűkkel van írva, hogy én már későn vettem észre. twisted.gif blush.gif )

Nagyon köszi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Müködik!!!!
Shia-ko
IDÉZET(Tungler Antal [twinky)
,2005. Jun 04., Sat 17:59] A zajértékek nem hibásak, csupán egy kis magyarázatra szorulnak, ami sajnos lemaradt sad.gif Ezek az értékek alapzajjal együtt értendőek, ami sajnos egy igen zárt tesztlaborban is jelentősek, ez kb 20-22dB volt. Elnézést a hiányosságért, legközelebb jobban figyelünk! ani_wink.gif

Nem lehetne átvenni a volt PCMagazinból, hogy delta értékeket adtok meg a tesztekben? Jobb viszonyítási alap lenne, és nem lennének hasonló gondok. hmm.gif
csalasoft
Tisztelt Tungler Antal és Spányik Balázs!

A PcWorld ehavi számában olvastam a Intel EE 840 D típusú procikról
és a cikkben illetve a hozzászólásnban (Spányik Úrnál) is szerintem
tévedés vagy elírás történt.
A probléma annyi lenne, hogy az Intel már csak 64 bites procikat gyárt,
tehát ez a proci is támogatja a 64 bites rendszert. Hogy ne csak a
saját véleményemet hangoztassam utána néztem interneten, hogy mi
is az igazság és én úgy vettem észre, hogy az oldalokon is ezt az
információt támasztják alá. bulb.gif ani_wink.gif

Megtekintett oldalak:
ProHardver:
- http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=671&p=1
Intel:
- http://www.intel.com/products/processor/pentium_D/index.htm

Tehát az itt található információkra alapozva szerintem ez a proci is
64bites 2 magos, mivel támogatja az EM64T-t (Extended Memory 64
Technology).

A kérésem annyi lenne ezzel kapcsolatban, hogy amennyiben tévedtem
volna, abban az esetben kérném Önöket, hogy mondják meg hol
tévedtem!
Ha pedig nekem lenne igazam, akkor a többi olvasónak is mondják el,
hogy ez a proci 64bites (pl.: a következő szám elején írják, hogy az
előző cikkben írtak...)

Köszönttel:
Csala Péter
Lelkes olvasójuk
arpsoft
Ez a proci szerintem két magos, de csak 64 bites kiegészítéssel, tehát nem natív 64 bit, mint az Itanium. A kiegészítés lehetővé teszi a 64 bites memória kezelést, de maga a proci nem igazi 64 bites.
ProFiler
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2005. Jun 02., Thu 20:03)
Azt tudtuk, hogy zöld, akarom mondani zőőőd lesz (mert azért a zöld megsértődne, ha ezt annak hívnánk), de azért erre nem számítottunk.

Ez egy hihetetlen jó fogás volt! Sétálok az utcán, a kezemben a PC Worlddel és mindenki kapásból arra nézett, hogy mi ez az 'idegesítően világító valami' a kezemben. Nem sokáig tartott, mire többen is kibogarászták, hogy a srác egy PCW Magazint cipel a kezében. Szerintem ez jól sikerült! (csak nehogy mindig ilyen színű legyen, mert akkor idegbajt kapok... biggrin.gif )

Ciao.
Kovács Dávid ( Davs )
@PF
Ez jó biggrin.gif

Jó nektek! Én még nem kaptam meg, de ahogy elnézem, csak a jövő héten, méghozzá pénteken kapom meg. weep.gif
eremit
Sajnos, de még én sem kaptam meg az újságot. sad.gif Ha nincs itt már pénteken, akkor rendszerint csak kedden hozzák.
Athos
@twinky
Ok. Így már értem. smile.gif
Szanya
A vacakát kipróbáltam, de az "s" billentyű lenyomására rögtön menteni akar.
Így pl. a nevemet sem tudom beírni sehová. biggrin.gif
Persze telepítés után nem indítottam újra a gépet. Remélem azután megoldódik.

Nálam nagy rendetlenség van, így előfordul, hogy el- eltűnnek újságok. Ez a szám nem fog. sick.gif alien2.gif frankie.gif fruits_apple.gif
Giraffe
IDÉZET(Szanya @ 2005. Jun 06., Mon 12:15)
A vacakát kipróbáltam, de az "s" billentyű lenyomására rögtön menteni akar.
Így pl. a nevemet sem tudom beírni sehová. biggrin.gif
Persze telepítés után nem indítottam újra a gépet. Remélem azután megoldódik.

Igen, emlékeim szerint (2004. június PC Magazin smile.gif) valóban ez egy csúny hiba. Javaslom, hogy használd az Alt+83-at az "S" és az Alt+115-öt az "s" bevitelére.
Thermal
Igen a külső elsőre egy kicsit rikító, de azután megszokható.
A PC Studió-t még nem tudtam megnézni, de már nagyon várom,
az extrém hűtős cikket érdekesnek találtam.
A szoftver részleg egész jó , ami king.gif az az Internet Security rész és plusz hogy,
a Trend Micro-ról külön oldal is foglalkozik. smile.gif cool.gif punk.gif
Szanya
Ez most komoly!? blink.gif
Tényleg nincs "s" és "S" a Xara3- ban?
Ez azért nem egy elhanyagolható apróság. mad.gif
Putty Mutty
Esküszöm tetszik ez a zöld. Csak ne kérjen ilyen színt egy kuncsaftom se.
Nem célozgatás, de lehetne vastagabb is. biggrin.gif
Most forgattam a Chip-et és a Computer Panorámát > egyre soványabbak. Mennek az MPCM után?
Úgyhogy hajrá! Sok-sok programot, sok cikket, tesztet, még több oldalt, kevesebbért. tongue.gif , hogy még az iskolás gyerek is a PCW-t lapozza.
A nagy számok törvénye.
Spányik Balázs
IDÉZET(csalasoft @ 2005. Jun 04., Sat 17:06)
A probléma annyi lenne, hogy az Intel már csak 64 bites procikat gyárt, tehát ez a proci is támogatja a 64 bites rendszert.

Nehéz megmondani ki tévedett. Az egyszerűség kedvéért mondjuk, hogy én.

A cikk írásának idején ez annyira nem volt egyértelmű, a hazai Intel képviselet például azt kommunikálta, hogy ezek 32 bites, két magos processzorok. Nyílt titok volt, hogy benne van a 64 bites támogatás, csak az nem volt még tiszta, hogy bekapcsolják-e vagy sem. Az Intel már jó ideje játssza ezt: mindent belepakol a procikba, aztán csak szép fokozatosan kapcsolja be őket. Erre próbáltam utalni az utolsó mondatban, hogy "az erdőn túl majd találkoznak", hiszen teljesen hihető forgatókönyv lehetett, hogy most kihozzák a sima két magost, a következő alkalommal a 64 bites két magost.

Nem így történt. Inkább a Hyper-Threadinget kapcsolták ki benne. Én vagyok egyedül, aki ezt teljesen nem érti? blink.gif

Utólag elnézést kérek érte, számomra is meglepetés volt, amikor kiderült, hogy mégis 64 bites. roll.gif
csalasoft
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2005. Jun 07., Tue 13:44)
Nem így történt. Inkább a Hyper-Threadinget kapcsolták ki benne. Én vagyok egyedül, aki ezt teljesen nem érti? blink.gif

IPB képIPB kép

A prohardver szerint még van benne HT, de a hivatalos Intel honlapon említést sem tesznek róla. De a magyar oldalon érdekes, hogy sokkal bővebben írnak róla, mint a hivatalos angol oldalon.

Elnézést kérek abban az esetben, ha túl durva lettem volna az előző forum hozzászólásnál!

Üdv.:
CsalaSoft
mata2
Sziasztok.

Nekem is nagyon tetszik az újság, bár rögtön az elején felfedeztem benne egy hibát. Az 58. oldalon szereplő tesztnek a HOPP-os száma nem működik. Azt írja, hogy nem létezik ilyen.

Ez a szín nagyon tetszik. Sőt... egyre jobban. Kipróbáltam, az UV fény alatt egészen jól világít. cool.gif
manguszta
IDÉZET(manguszta @ 2005. Jun 04., Sat 11:51)
Én a következő hibát vettem észre:

A TOP 10-ben az Intelligens Mobiltelefonok táblázatánál kétszer van "Csatlakoztathatóság" oszlop. Az egyik oszlop nyilván mást jelöl. De mit is pontosan?

Választ várok!
Spányik Balázs
IDÉZET(csalasoft)
A prohardver szerint még van benne HT

Ha jól láttam, akkor a Prohardver szerint is csak az Extreme Editionben, a simában nincs. Nem gondolnám, hogy valaha is Extreme Editiont fogok venni, kivéve ha enyém lesz a Lottó 5-ös, de szerintem ezzel az olvasók igen nagy százaléka így van. ani_wink.gif

IDÉZET(manguszta)
Választ várok!

Öhm... blush.gif

Megnéztem tegnap az eredeti Excel fájlt, amiből a táblázat készült. Abban is két Csatlakoztathatóság van. sad.gif Meg kell várni, amíg bejön a cikk szerzője, hogy megérdeklődjük, mégis mire gondolt.

Piros betűs ünnep lesz, ha egyszer úgy sikerül összerakni egy top10-et, hogy a táblázatokban nincs semmi hiba. sad.gif annoyed.gif

Jelentem az első Csatlakoztathatóság az valójában Szolgáltatásválaszték.
TheSaurus
Megnéztem, tényleg zöld. De a belseje jobban tetszik. Tudtok még ilyet?
deskjet
Nem rossz, nem rossz! Ha így haladunk, akkor meghosszabbítom a jövő hónapban lejáró előfizumat ani_wink.gif
manguszta
@Balage

Köszönöm!
csum-pi
Én a fedőlaphoz/címlaphoz szólnék hozzá... arrow.gif
Előfizetője vagyok a magazinnak, és amikor először megláttam a (DVD-s) magazin borítóját az hittem elhányom magam, illetve gondoltam arra is, hogy elment ezeknek az esze mad.gif ? Azt a rikító bugyizöld hátteret blink.gif ! Na mondom, én sem fizetek elő többet a magazinra! (elnézést a fogalmazásért, meg hogy így GONDOLTAM(!), de mindjárt megértik mit is akarok!)

De eltelt néhány rátekintésnyi idő, és aztán megváltozott a véleményem! Valójában, egy békés benyomást kelt, tisztán kihangsúlyozza, hogy fontos dolgok vannak a címlapra (ha jól fogalmazok) írva. biggrin.gif laughing.gif tongue.gif

Tehát itt is érvényben van a mondás, miszerint: ,,előbb ismerd meg, és csak aztán itélkezz" és télleg, mostmár elmondhatom, hogy szépre sikerült!

A tartalom... arrow.gif
Fú, szerintem az ehavi a legjobbak között van számomra. A cikkek témája, egyszerűen nagyon jó! (persze minden ízlések, és pofonok kérdése...)

Összesítés: 10 skálán, az ehavinak adnék egy 8-asat és e hónapban, sem döntöttem a PC World-től való elpártolásnál, mert inkább jobban magukhoz láncoltak... cool.gif
eremit
A címlap tervező grafikusa sok Fenyő Mikit, neonparádét hallgathatott. Már csak egy cicaszemüveg hiányzik. laughing.gif

Egyébként nem rossz az (sem), egyszer ilyen is lehet. A tartalom jobb, mint az előző hónapban. Sőt! Nagyon jó! A hűtés cikk, meg a vacakás különösen jó, kedvet kaptam a webgrafikához! IPB kép

Mintha az egyik segélyvonal-kérdést én vetettem volna fel egykor. Oder? ("Fehér lyuk a rendszerben") Csak deja vu lenne?
Szanya
Xara nekem is tetszik, csak az a fránya "s" betű is működne rendesen.
Vagy túl nagyok az elvárásaim?
Nincs véletlenül valami javítás hozzá?
Moorhuhn
Vannak betük a hármasban - s, c, és még találn egy betü - ami fagyasztja a Xara-t. Megoldás az Alt+betükód bevitel.

Frissítés van, a 3.1-es update, de az is olyan. A hibamentes verzió a 4-es. Abban már jól működik minden, nincs ilyen hiba benne. A 3.x-ben ezt nem javították ki, és szerintem nem is fogják.
Szanya
Ez olyan, mint ha direkt csinálnák.
A 4-esért meg már fizetni kell.
Pedig olyan jónak tűnt ez a dolog.
Így is jó, csak már nem annyira.

De kipróbáltam a braderzinarmszot is. Az sem rossz.
Örülök a játékdemóknak is mindig. Aztán meg figyelem, hogy mikor lesz teljes játék a Gémsztárban. Így lassan az összes szoftverem legális lesz.
Csak azt nem tudom, hogy áttérjek- e Linuxra, vagy spóroljak egy Tájgeres Mekminire, hogy az oprendszerem is illeszkedjen a képbe.
Kovács Dávid ( Davs )
TRF
Egy ici-picit tévedtél az egyik cikkedben ani_wink.gif
1ö4.oldal, ott, hogy Nagy merevlemezek védelme...
"...a legkorszerűbb merevlemezek tárkapacitása eléri az 500 MEGABÁJTot"...
Szanya
mm2- enként 500 MB. smile.gif

Ja, kiprópáltam a Cossacks II-t is. Az még jobb, mint a braderzinarmz. De az ősemberes az lefagyott nálam, a negyediknek pedig el sem indult a telepítője.
De ezzel a napóleonossal elvoltam hajnali négyig. (Csak belassult a tömegjeleneteknél.)

Multifunkciós gépek tesztje lesz valamikor? Volt itthon egy, amit végül apu az irodájába vitt, de annyira megtetszett, hogy vetetnék egyet itthonra is. Csak azon már fax is legyen, meg legyen színes is a nyomtatója.
Ez már off? Bocs.

Játszom mégegyet a magyar huszárokkal. blush.gif
ProFiler
Ma sikerült kiolvasnom a magazint. Ezt még eddig nem tudtam elmondani, hogy hihetetlenül jól sikerült ez a szám! Minden elismerésem! Szinte mindent eltaláltatok, ami engem érdekel. Kitűnő munkát végeztetek a júniusi szám és PC Stúdió megalkotásakor. Csak így tovább!

Ciao.
Adani
Csatlakozom. Én is most olvastam ki, és nagyon el lett találva benne minden. Az E-bank cikk különösen tetszett, már nagyon érdekelt a téma.
csum-pi
Én még nem találtam időt a kiovasásra, de a legfrissebb hírekhez a világból, nagyon jók! Ezeket összegyűjteni sem lehetett kis feladat, hiába is olyan kishírek... cool.gif
Czjano
Sziasztok!
Alapvetően nekem tetszik az előlap színe és a tartalommal is meg vagyok elégedve (nagyjából)!
Azért akadt benne olyan is ami nem nyerte el a tetszésemet, ez pedig a TOP10 processzorhűtők című írás volt. Lényegében általánosságban beszéltetek a hűtőkről és ez így renben is volna de amikor egy procihűtőknél nem mértetek hőfokot hanem inkább a hangerejét néztétek (persze az is fontos de miután már teljesített a hűtés terén) azon egy kicsit meglepődtem, főleg mikor megláttam, hogy milyen zajszinteket mértetek. 50dB amit a Zalman CNPS7000B AL-CU-nál mértetek szerintem abszolút nem elfogadható. A másik amin megakadt a szemem az a mondat volt, hogy a nagy súly "...leginkább azokat a hűtéseket érinti, amelyek úgynevezett hőcsöves megoldást használnak. Ezek teljes mértékben passzív rendszerek, nem tartalmaznak ventilátort..." . Ezzel a kijelentéssel sem igazán értek egyet. Az általam olvasott tesztekben a hőcsöves hűtők nagy részéhez volt gyárilag ventilátor. A harmadik dolog pedig, hogy Én nem ezeket a hűtőket vettem volna bele a tesztbe, mégpedig azért mert a legújabb P4-es procikhoz a Zalman 7000-es sorozata szinte már kevés. Egy tesztben kb. a középkategóriába sorolták.
(A tesztek megtalálhatók itt: Procihűtés1 és a másik pedig Procihűtők2)

Én azt a 6 oldalt amit a "Robbantsunk bankot!" c. írásra szántatok hozzávettem volna a Top10-hez és valami hasonló tesztet írtam volna mint amikre az előbb hivatkoztam.

Amúgy a kritikát nem rosszándékból írtam csak azt szeretném, hogy minél jobb legyen az újság. Szerintem a PCW a legjobb nyelvezetű újság a témában. Amit írtok az bárki számára érthető és a tartalom is érdekes.
A további munkához sok sikert és csak így tovább!

Üdvözlettel:
Czirják János
csum-pi
Hát igen! Ezt én is megemlítettem magamnak, de te megerősítettél ebben az álláspontomban... De ha azt nézzük, akkor szerintem, még lehet oda sorolni! cool.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.