Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: 2 Hangkártya egyszerre
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Multimédia
elodloic
Sziasztok!
Olvastam a neten hogy ha van a gépben 2 hangkártya,a programokat be lehet állítani hogy melyiket használják.
Örül a fejem,és követem az utasításokat,miszerint fel kell telepíteni mind a két hangkártyát,és működni fog.
Namost nekem van egy ALS4000 és egy Asus A7NX-X alaplapba beépített hangkártyám.
Az ALS-t korábban is használtam,és az már fel volt telepítve.
Előásom az alaplap telepítőCDjét,és telepítem a hangkártyát.
Csakhogy az idióta Windows XP az alaplapira is az ALS driverét telepíti,pedig meg is adtam a telepítőfájlját mad.gif .
Törlöm le a hardverek közül az ALS-t,mondván ha az Asus-os fennlesz,visszatelepítem,de még ekkor is ALS drivert akar az Asus-oshoz. Így persze hogy nemműxik! mad.gif
Tud valakí segíteni???
KeLa
Az én ASUS alaplapomnál, ha beteszek egy hangkártyát az alaplapi automatikusan tiltásra kerül!
Ennek okán egy SB Audigy és egy kommersz sztereo hangkártya került a gépbe. Zene film Audigy, Skype, Clip telefon a sztereon.
elodloic
Akkor ez a két kártya nem fér el egymás mellett?
Nincs ingyenes megoldás? question.gif
Richy
Nekem van egy SB Audigy 2 NX külső hangkártyám, ami tökéletesen megy az ASUS alaplapija mellett.
KeLa
Igen, a külső USB csatis dolgok nem a belső PCA címeket és megszakításokat használják. Egyébknt ahány szabad helyed van annyi hangkártyád lehet, de a mai alaplapok a sajátjukat legtöbb esetben ekkor letiltják.
elodloic
Ilyen külső hangkártyát tutkó nem veszek.
De azért kösz a segítséget.
Halasi Miklós
Na tisztázzunk valamit! Több hangkártya simán lehet a gépben, még az alaplapi mellett is! Másképp hogyan menne a DJ-knek? ani_wink.gif
Egy a lényeg: ne ugyanolyan chipsetes legyen, mint a másik! Tehát ha az alaplapi mondjuk SoundMAX, akkor betehetsz mellé egy Audigy-t, vagy Terratecet, vagy SB Live-ot, és még sorolhatnám. Sőt, akár három (két kártya + alaplapi) is lehet engedélyezve, a Windows és az eszközök kezelik.
Én anno próbáltam, és nem volt bajom soha. roll.gif
tomekpapa
Halihó!
Nekem vanm egy integrált kártyám amihez a napokban betettem egy Genius Sound Maker 5.1est. A windows látja őket, külön külön működnek gond nélkül. Azonban amikor egyszerre kéne szóljon a két kártyának az egyik recseg meg "rotyog", szóval elviselhetetlenül szól. Mit tegyek? Ugyanaz lehet a chipset? Mindkettőt C-Media wave deviceként írja ki a windows blink.gif
pontiac71
Srácok szerintem egy a lényeg.Át kell állítani a BIOS-ban az alaplapi hangkártyát AUTOMAT-rol ENABLE-re.Én is ezzel killódtam két napig mire rájöttem.

Nekem a TRAKTOR dj-hez kellett a két hangkártya.És így megoldódott a probléma.Először az alaplapi kártyát letította a windows,utána jöttem rá,hogy hogy is működik ez a dolog.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.