Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Vélemények a 22. adásról -- 2005. június
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > PC STUDIO, PC World TV
Oldalak: 1, 2
manguszta
Sajnos csak hétvégén tudom megzézni, de a menü bevezetését és továbbfejlesztését abszolúte támogatom!
Adani
Lehet esetleg tudni a tartalmát az adásnak? Már várom, a következő számot, és a PC Studiot. Remélem lesz Retro rovat, az nagyon hiányzik a műsorból és az újságból is.
Csizmazia István [Rambo]
A mai napon kikerült a PC Studió Webtárba a legeslegújabb rész, ezért gyorsan megnyitom a hozzátartozó témát is.

IPB kép

A tartalomjegyzék dióhéjban:

Interaktív menü a PC Studio elején! A kísérleti adásban az alapfunkciók (fejezetek választása, ugrás előre-hátra) élnek - ha beválik, a következő hónapban nagyobb sebességre kapcsolunk!

Utánajártunk annak, hogy mitől kerül több mint 60 ezer forintba egy sportcipő. A világ első "intelligens" csukáját a sportszergyártó szakembere mutatja be, elmagyarázva működését.

Előző számunkban bemutattuk az Olympus fényképezni képes MP3-lejátszóját, továbbá egy jópofa kép- és zenekezelő szoftverrel is kedveskedtünk olvasóinknak. Most "élőben" is bemutatjuk a készüléket.

Mesterfogások rovatunkban befejezzük a Windows XP telepítését, illetve egy Leadtek grafikus kártya segítségével bemutatjuk, hogyan cseréljünk kártyát gépünkben - tuningolunk is!

Múltkori adásunkba már nem fért bele az Asus Ferrari-piros számítógépháza. Most bemutatjuk kis testvérével együtt, valamint egy minden hájjal megkent, prémium kategóriás alaplapot is.

Akit érdekel, innen tudja letölteni:
http://www.pcworld.hu/pcstudio.php
Adani
Huhh már alig várom. A menü tényleg jó ötlet, így talán könnyebb lesz a fejezetekhez ugrani.

Sajnálattal olvasom, hogy nincs benne Retro. sad.gif sad.gif
Sőt GameStar sem sad.gif sad.gif
Neohacker
Hát ismét sikerült újítani és nagyon jó lett teszem hozzá!

A menü és az egész műsor jobb mint az elmúlt 3 hónap adásai exclamat.gif

Tetszett a műsor most is!

arrow.gif XP telepítés: szerintem talán pont az utolsó részben volt a legtöbb buktató és én úgy érzem, hogy eléggé kispórltátok a mondani valót. Kicsit talán többet is lehetett volna mondani pl.: ajánlatos egy vírusírtó, driverek, viedókártya install..... exclamat.gif

arrow.gif Adidas: nagyon szép és jó egy ilyen cipő de azt valahogy kihagyták, hogy mennyire strapa bíró az a cipő. Mert szerintem aki nem hobbi célokra használná azt a cipőt akkor az nem lessz hosszú életű aztán viheti a márka szervízbe biggrin.gif exclamat.gif

Most is mint mindig jók voltatok exclamat.gif
Spányik Balázs
IDÉZET(Neohacker @ 2005. Jun 03., Fri 15:54)
arrow.gif XP telepítés: szerintem talán pont az utolsó részben volt a legtöbb buktató és én úgy érzem ,hogy eléggé kispórltátok a mondani valót. Kicsit talán többet is lehetett volna mondani pl.: ajánlatos egy vírusírtó ,driverek , viedókártya install..... exclamat.gif

Azzal indítottunk, hogy konfigurálni akár napokon keresztül is lehet, de mivel a műsorban nem akartunk erre a témára már túl sok időt ellőni, ezért egy ilyen rövidített, kicsit hadarós, csak legfontosabb dolgokra koncentrálóls bemutató maradt. Bocsesz. blush.gif

Adidas cipő strapabírása?

1. Ezt honnan lehet tudni? ani_wink.gif

2. Gondolod, hogy az adidasos bácsi azt fogja mondani, hogy "á, senki ne vegye meg, ez félév múlva kuka"? smile.gif
Neohacker
Csak tapasztalatból mondom mert öttusáztam 5 évig elég sok márkás cipőt leamortizáltam amire szavatkoztak rendesen.....az Adidasnál is! exclamat.gif

De szerintem ha nem vágtátok volna annyi részre a telepítést akkor tok jol belefért volna exclamat.gif
Kicsi Sims
Nagyon jó a PC Studio!
A Menü egyszerűen meglepet (nagyon jó) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Mint mindig nagyon jó és érdekes tartalmú a műsor és tele van jobbnál jobb tanácsokkal. Én csak annyit tudok mondani, hogy le a kalappal. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Nagyon örülök, hogy PC World előfizető lehetek! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
U.i.: a műsor introja (zenéje) nagyon jó. Valahonnal lelehet szedni? Illetve megtudnák mondani, hogy a müsorban szerepet számítógépházak közül az ASUS TA-37 mennyibe kerül illetve beszerezhető Magyarországon? (A számítógépház forumba már feltettem ezt a kérdést, de még nem válaszoltak.)
Oke
Nekem is nagyon tetszik exclamat.gif
Athos
Nagyon tetszett a PCStudio! Stinger gépe nagyon állat!!! cool.gif Nyugtassatok meg, amikor az ASUS ház dobozát tologattátok a folyosón, akkor a ház nem volt benne, ugye? blink.gif

Nem emlékszem, hogy az Adidas 1 ára elhangzott-e vagy ki volt-e írva. Aki szeretne ilyen cipőt venni, annak 60 000 Ft-ot kell a boltban hagynia.
google
Érdekes volt a PC Studio, de hogy jobb volna, mint az eddigiek, nem állítanám.
Valahogy az egészen valamiféle kapkodás érződött. blush.gif
Nekem legalábbis ez jött le.
Az Adidas-os rész érdekes volt, de túl hosszú.
Stinger gépe egyszerűen elképesztő. laughing.gif biggrin.gif

A menürendszer jól sikerült, nagyon tetszik. ani_wink.gif

Ákos többet szerepelt, mint szokott, és ennek örültem. smile.gif

De volt olyan személy, aki fájóan hiányzott sajnos, a retró-rovat mellett. sad.gif
Gigah3rtz
Nekem nagyon tetszett az egész!! Stinger gépe kicsit ugyan kusza volt, de szerintem nála a használhatóság volt a lényeg. biggrin.gif Az ASUS ház ledöbbentet, bár már mintha már láttam volna.
Reyorkin
És hol lehet egy ilyen ASUS házhoz (akár a Ferrarishoz, akár a simához) hozzájutni, mert nem hiszem, hogy egy mistral forgalmazna ilyet...
ProFiler
Szerintem ez volt az eddigi legjobb adás. Valahogy minden érdekelt benne. Mert eddig volt sok olyan rész, amit egyátalán nem tartottam érdekesnek (pl. játék), de most minden nagyon jó volt. Örülök, hogy Stinger is bemutatta a gépét. biggrin.gif A bakiknál jót röhögtem, amikor elkezdett jelezni a front panel... laughing.gif

@ Reyorkin:
Csak külföldön tudok infót adni, de ha jó az is, akkor csak szólj. smile.gif

Ciao.
wildjano
- Az m:robe bemutatója nem tetszett, szerintem elég amatőr házivideó jellege van...

- A kép felső sorában végigi valami kis artifactok ugrálnak, eléggé zavaró tud lenni; amúgy szép a kép

- A mikrofonnal és a hangkeveréssel szerintem most nem bántatok túl jól

- A menü ötletét támogatom, de ha nem is lenne, minimum chaptereket helyezzetek el az adásban...
Adani
Chapterek eddig is voltak!
wildjano
Tudok neked mutatni olyat ahol nincsenek, de az igazat megvallva a mostaniakat nem néztem. Ha voltak, akkor jópont. biggrin.gif
Bognár Ákos
Köszönöm a véleményeket, nagyon hasznosak, kéretik továbbra is hangoztatni (normális hangon please smile.gif). Néhány magyarázatot és konkrét választ azért adnék: az ASUS ház többfelé kapható, én például két hete láttam a Lordnál. Chapterek az utóbbi adásoknál már voltak. A menüt tovább fejlesztjük, valószínűleg időhiány miatt a júliusiban nem lesznek látványos fejlődések, de még sok ötlet van a tarsolyunkban. Wildjanónak kicsit igaza van (tényleg cicereg a kép felső sora, nem értem, utána nézünk, kösz hogy szóltál, tévén nem látszik), talán egy picurkát én is érzem, hogy kapkodtunk a műsor elkészítésekor. Nem jött meg (még mindig sad.gif) az a kicsi, de 3CCD-s kamera, amivel igazából dolgozni akartunk, úgyhogy most néha kölcsönkamerával (az Adidas blokkon például látszik, hogy szép), illetve GameStar-os kollégák handycamjével vettük fel a blokkokat.
A home-video stílust mint olyant, továbbra is szeretnénk "nyomni" (persze javítva a minőségen). Sok kollégánál ugyanis észrevettük, hogy sokkal egyszerűbben oldódnak fel és tudnak így beszélni egy termékről, mintha beállított, bevilágított környezetben kell szerepelniük. Másrészt nem hiszem, hogy a kereskedelmi tévék "Kókusz" műsorára kellene hasonlítanunk, a PC Studiot továbbra is szeretnénk annak "használni", amire kitaláltunk annak idején: kiegészítőnek, ami a PC World életét, a tesztelt termékeket, az érdekesebb momentumokat mutatja be. Szerintem nem gáz, ha kicsit home-videósra vesszük a figurát, elvégre közvetlenebbek szeretnénk lenni.
Mikrofont is beszerzünk egy újat (minden köszönet Rambónak a régiért, de úgy tűnik, ez nem elég jó a műsornak). GameStar blokk és retro lesz még, csak ne felejtsétek el, nyár van (na jó, lesz smile.gif), elég sokunk szabin van, kicsit nehezebben tudjuk tartani a műsorrendet. (Én például most jöttem haza szabiról, beee tongue.gif)
Szeri István
wildjano: ezúttal kipróbálásra került, hogy magát a teljes adást nem mi, a TimeLineFX Studio forgattuk le, hanem a PC WORLD csapat. Emiatt nem volt bevilágítás, profi mikrofonok és természetesen profi, broadcast kamera sem. A stáblistában láthatod is a változást.

A dolog másik oldala viszont, hogy az új koncepció hatására fellazultabbak a szereplők, és könnyedebben is beszélgetnek az adott dologról, nincs annyira "forgatás fílingje" az egésznek. Kicsit családiasabb lett emiatt maga a műsor, és hosszabb távon lehet, hogy ez jót tesz az egésznek. Nem lesz olyan "merev" a film, mint általában a komolyan rendezett és forgatott dokumentum-műsorok.

A vágást és utómunkát természetesen mi (még mindig TFX Studio) készítjük továbbra is, csupán a forgatási rész ment át ilyen változáson.

Üdv,

Szeri István
TimeLineFX Studio
Giraffe
A stáb és a cég vállalja, akkor én szíves alávetem hosszútávú tesztelésnek az intelligens cipőt smile.gif (Már ha van 45-ös belőle.) Úgyis rám férne egy kis plusz mozgás, mert az elmúlt időben kicsit túlsúlyos lettem, ráadásul egy darabig más sportot úgysem űzhetek annoyed.gif

Esetleg a sok memóriás után, néhány "elavult" MP3-as diskmant is tesztelhete a stáb, amiben számolni lehetne, hogy egy Szigetkör alatt hányszor marad ki a hang smile.gif
wildjano
Bognár Ákos és Szeri István:

Köszönöm kimerítő és korrekt válaszotokat! A minőségbeli különbségek így már tényleg világosabbak, bár szerintem jobb volt a régi kivetelezés. A műsor hangulatát úgy a két módszer közé lőném be, de a kivitelezés (hangosítás, világosítás) szerintem egyértelműen régebben volt jobb. (Stáblistát sose néztem, mindig a bakikta koncentrálok... biggrin.gif )

Tényleg, Sam.Joe hova tűnt? blink.gif

Üdv,
Jano
Adani
Csatlakozom az előttem szókóhoz, de egy kérdésem nekem is lenne?

Ugye a következő PC Studioban lesz Retro és GameStar rovat?
ProFiler
Előbbit remélem, hogy igen, utóbbiban bízok, hogy nem. blush.gif

Ciao.
Bognár Ákos
Sajnos e két rovat most még nem lesz. (Még mindig nem jött meg az új kamera, afene, ezért nem tudunk előre dolgozni, most is lóhalálában vagyunk. Viszont szuper lesz az új adás, például mesélünk egy nagyon érdekes kivetítőről, letettük a hajunkat! ani_wink.gif)
A következőben adásban már tuti lesz retro, most beszéltem Rambóval, és valószínűleg GS-t is veszünk fel. (Sorry ProFiler, de van már next chapter, könnyen át tudod ugrani. smile.gif)
wildjano
IDÉZET(wildjano @ 2005. Jun 08., Wed 0:33)
Tényleg, Sam.Joe hova tűnt? blink.gif

blink.gif
ProFiler
A fórumot már mondta, hogy nem látogatja többet.

Ciao.
M S mester
Biztos szabadságon van.
Adani
GameStar rovatban, a San Andreas lesz, vagy más játék lesz a kiválasztott?
wildjano
IDÉZET(ProFiler @ 2005. Jun 10., Fri 13:22)
A fórumot már mondta, hogy nem látogatja többet.

Mondta, de az adásban sem volt... Csak elég rég... annoyed.gif
ProFiler
Nem balesete volt? (most majdnem azt mondtam, hogy OFF, de pont írtad, hogy az adásból hiányzik...) roll.gif

Ciao.
Kovács Dávid ( Davs )
Végre megvan a PC World! A PC STUDIO mint mindig nagyon jó, és szerintem a hangulata még jobb lett! Csak azt a szegény windows-install sorozat utoló részét sajnálom....Többre számítottam...
eremit
Nagyon jó a műsor! Az elején (meg a végén) halálra röhögtem magam Ákos és Balázs hülyülésén azokkal a jövőbe látó készülékekkel! laughing.gif (Én is akarok egy olyat!)

Aztán ahogy a régi filmeket idéző stílusban tolta be a dobozokat Bányai György barátunk (elnézést, ha rosszul/hiányosan írtam a neved IPB kép ), az olyan eredeti volt, és persze az utána következő piros házacska is! IPB kép

Az interaktív menü meglepett, de nagyon jó!

Szóval, gratulálok, ismét szupert alkottatok!
Adani
Stinger háza nagyon ott van, minden elismerésem az övé, biztos sok munkája volt benne. Az interaktív menü tetszett, és jó ötletnek is tartom.

Tetszett még a sportcipő bemutatása is, egyedi, de mégis a műsorba illő dologról van szó.
Charles
Én is úgy vagyok vele, hogy tényleg sokkal jobb lett, mint amilyen az előzőek voltak. Sokszínű, érdekes, és tényleg főleg PC.

Viszont egy dolgot nem tartottam... hogy is mondjam "szerencsésnek".

"Stinger" vagyis Profiler (ugye? smile.gif ) gépénél a vízhűtés.
Az ő általa összeállított? Hm... mintha ez a Gigaherz nevű úruiember -féle vízhátés lenne. A blokkok, a pumpa, a leszorító... Nekem volt ilyenem, tudom, hogy ez ugyan az.

Igaz ez nem "gyári", hanem home made, de hogy ő "csinálta" azt max. akkor mondanám rá, ha tényleg ő tervezte volna a blokkokban a víz útját, ő vitte el maratni, stb. Így végül is, ha jól gondolom, ez is egy vásárolt rendszer.

A radiátorokkal más a helyzet, hisz ha nem is vesszük meg valaki itthoni "gyártó" emberke által árult radiátort, vehetünk pl. autóbontókban.

Mindezt csak azért írtam le ide, hogy talán így tisztább a kép Stinger rendszeréről.

Amúgy meg írtad Profiler, hogy az előlapi panel jelzett (a bakiparádéban), hát ez a sziréna hang az alaplapból jön, azok szirénáznak így, ha túllépi a hőm. a beállított határt.

Üdv!
eremit
IDÉZET(Charles @ 2005. július 23., 17:20 - szombat)
"Stinger" vagyis Profiler (ugye?)

Két különböző személy! blush.gif
Charles
blink.gif Nem tudtam. Bocs Profiler-től és Stingertől is.

Stinger ugye L. G., aki cikkeket ír az újságba néha.

Üdv!
eremit
Lakatos Gergely = Stinger

http://www.pcworld.hu/forum/index.php?act=Stats&CODE=leaders
ProFiler
IDÉZET(Charles @ 2005. július 23., 18:14 - szombat)
Bocs Profiler-től...

Semmi gond!

Egyébként valóban van valami abban, amit írsz.

Nem tudom még azt sem egészen, hogy Gigah3rtznek mi köze van a vízhűtéshez, de nem érdekes. smile.gif Ha meg rólm és a vízhűtésről van szó, akkor inkább azt mondom, hogy halk léghűtés-párti vagyok.

Ciao.
Neohacker
Számítógép + Víz = disbelief.gif
Adani
Én sem szívesen tennék vizet áram közelébe, abból semmi jó nem szokott kisülni. Főleg, hogy még béna is vagyok ilyen téren így biztosan elrontanék valamit, percek alatt akvárium lenne a gépemből.
Neohacker
Meg aztán Stinger gépében a csövek elég csúnyák voltak bulb.gif
ProFiler
De ezt mondta, hogy miért. ani_wink.gif

Ciao.
apacs
IDÉZET(ProFiler @ 2005. július 23., 19:39 - szombat)
Nem tudom még azt sem egészen, hogy Gigah3rtznek mi köze van a vízhűtéshez, de nem érdekes. smile.gif

Egy másik gigahertz -ről van szó. ani_wink.gif
Gigah3rtz
biggrin.gif THANX AND BYE ALL biggrin.gif WTK smile.gif
apacs
A fórum nyelve magyar tongue.gif laughing.gif biggrin.gif
google
IDÉZET(Gigah3rtz @ 2005. július 26., 7:24 - kedd)
WTK smile.gif

Ezt meg nem is értem. blush.gif roll.gif sad.gif
eremit
IDÉZET(Gigah3rtz @ 2005. július 26., 7:24 - kedd)
THANX AND BYE ALL WTK

Mi a gyík ez? roll.gif
Lakatos Gergely [Stinger]
IDÉZET(Charles @ 2005. július 23., 17:20 - szombat)
"Stinger" vagyis Profiler (ugye? smile.gif ) gépénél a vízhűtés.
Az ő általa összeállított? Hm... mintha ez a Gigaherz nevű úruiember -féle vízhátés lenne.

Az alkatrészek egy része valóban Ordasi-féle, de például a blokkok - immáron - csak kívülről hasonlítanak az eredetire.
Charles
Erre gondoltam én is.

Amúgy Ordasi Gábor = Gigahertz, számítógép.hu, tuningnet.hu, stb.

Öreg róka már. smile.gif

Stinger, örülök, hogy írtad is, a blokkokat nem tudtam.

Üdv!
cucc
IDÉZET(ProFiler @ 2005. június 10., 15:07 - péntek)
Nem balesete volt? (most majdnem azt mondtam, hogy OFF, de pont írtad, hogy az adásból hiányzik...) roll.gif 

Ne hülyéskedjetek, mi van vele?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.