Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Verted-e már szét a számítógépedet?
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3
VINIKOR
@kori:
De mivel nem vagy moderátor ezért nem is kell ilyen súlyos kérdések terhével foglakoznod.

IDÉZET
Persze akik nem saját pénzből veszik a gépet, azok nem becsülik úgy meg...
Vagy annyi pénze van, hogy nyugodtam megengedhet magának egy-két billentyűzetet.
Greene
IDÉZET(kori @ 2006. szeptember 28. 21:41) *
Én azon csodálkozom, hogy ez a topik megért 5 oldalt. Nem értem a moderátorokat. angry.gif

Hát nézd, inkább ez mint az Időjárás topic. Ez legalább a számítástechnikáról szól. ani_wink.gif
Digital Silence
Számítástechnikáról question.gif question.gif question.gif
Nem inkább a felhasználók butaságáról, agresszivitásáról, hozzánemértéséről question.gif exclamat.gif
Szerintem számítástechnikáról akkor szólna, ha azt vizsgálnánk, hogy egyes perifériák mennyire bírják a fizikai behatásokat, mechanikai terheléseket. Inkább ezen "szerkentyűk" tesztje lenne, bár gondolom, hogy egy DVD-írót a gyártás folyamán nem ellenőriznek ilyen szempontból, mint ahogy egy billentyűzetet, monitort, egeret sem. Az egér jól viselkedik, ha padon van, és kevésbé jól viseli, ha falhoz van csapva.
A mobilokat például töréstesztelik, mint az autókat. A számítógépeket, és részegységeket azon felhasználóknak gyártják, akik már felnőttek ahoz hogy a szó szoros értelmében használják arra, amire tervezték.
VINIKOR
IDÉZET(Digital Silence @ 2006. szeptember 29. 8:26) *
Nem inkább a felhasználók butaságáról, agresszivitásáról, hozzánemértéséről question.gif exclamat.gif

Meg egy-két okoskodó arc fontoskodásáról. Nem kell ennyire eltúlozni a dolgot.
Aki komolyan "tolt" már fps játékokat annál nem létezik, hogy egyszer kétszer nem szaladt fel a pumpa.
Scorpion Spyke
Nekem elég a Windows is, hogy felhúzzam magam! biggrin.gif tongue.gif
Budha
IDÉZET(Digital Silence @ 2006. szeptember 29. 7:26) *

Szerencsés és nyugodt ember roll.gif !

Ezek szerint neked még nem ment tönkre munkád géphiba miatt.

Jó neked ani_wink.gif
Digital Silence
Nem okoskodni, és fontoskodni akarok, csak nekem erről ez a véleményem, ha tetszik, ha nem, ez egy fórum! Természetesen ment már tönkre munkám is, és játszottam is a géppel eleget, de ha belegondolok, hogy minden csavarjáért keményen megdolgoztam, akkor nem vágom szét holmi játék hevében!

Budha! Éppen egy Budhának kéne higgadtságot tükröznie... smile.gif
zsoltchelsea
Elég véresen veszed a dolgot. Mikor nekem szétesett a rendszer, akkor kissé ideges lettem, de csak a Windowst vertem volna szét, ha lehetne...biggrin.gif:lol:

Valamikor ideges vagyok, akkor lendül már a kezem, de soha nem verném szét...
r-chee
Mostanság csak lazán felállok a gép mellől, ha kerülget a dili miatta, és megyek egy kört a konyha felé, vagy kimegyek az udvarra egyet szusszanni smile.gif . Szét annyira én sem verném már, mert sokmindent én vettem hozzá/bele.
VINIKOR
IDÉZET(r-chee @ 2006. szeptember 30. 22:23) *
Mostanság csak lazán felállok...

És korábban? laughing.gif

UI: ja már írtad, akkor tárgytalam.
Adani
Hát igen, Windows-t verni nem lehet. Tudjátok, amit verni lehet az hardver, a többi szoftver. Ezért hiába a szoftver a bűnös, a hardveren fog csattanni az ostor.
SzoZo
A kérdésre válaszolva: NEM. Nem is lennék képes rá!
Ugyanis Linux esetén csak a PEBKAC fordulhat elő!

Egy kis definíció: A szoftver a számítógépnek az a része amit szidni lehet, rugdosni nem. A hardver a számítógépnek az a része amit rugdosni lehet, szidni nem. (A meghatározás talán Rambótól van.)

ani_wink.gif
VINIKOR
IDÉZET(SzoZo @ 2006. október 3. 13:36) *
A kérdésre válaszolva: NEM.

Milyen kérdésre válasz a nem? A "verted már szét a számítógéped"-re? Szerintem arra mindenkinek az a válasza, hogy nem! Nyilván erre már csak elmeorvosi esetek lennének képesek.
De arra is nem a válasz, hogy " kapott-e már tockost a billentyűzet?
zsoltchelsea
Mondjuk ezt tényleg jó lenne tisztázni... Amúgy én sem verném soha. Valamikor fogom, feldühödök, akkor általában jobban megnyomom a billentyűzetet vagy az egeret dobálom centis magasságokba, de semmi komly. Optikai egerem van, nagyon jó.
Digital Silence
Én biztos nem dobálom a majdnem 10ezer forintos egeret. Igaz, ami elötte volt, alig 10 éves egér azt sem dobáltam, és nem a korra való tekintet miatt. smile.gif
zsoltchelsea
Én sem ilyen durván azt a három éves optikai Logitechet, csak mondjuk kicsit erősebben rakom vissza a padra... Akkor is csúsztatás közben kopik az aljáról egy kis papír... Amúgy megirigyelhetné minden egér az állapotát...
Digital Silence
Az én Logitech-em nem irigykedik, alig egy hónapos. biggrin.gif
Tehát, ha kicsit erösebben rakod vissza az már nem dobálás, és nem számít gép szétverésnek.
zsoltchelsea
Nem arra gondoltam, hogy palfonig hajítom. Csak "véletlenül" két centiről leejtem... A padra...
sakic
Én eddig csak egy Codegen tápot gyújtottam fel. twisted.gif
táp1
táp2
táp3
táp4
táp5
evil2.gif MUHAHAHAHA!!!
Gereby
blink.gif laughing.gif Te aztén nem viccelsz... twisted.gif
zsoltchelsea
Kezdem félteni a gépet... laughing.gif
BáGyu
Tisztelt PC barátok!
Az alábbi vallomást teszem:
Néhány évvel ezelőtt egy hirtelen felindulásból elkövetett ökölelhelyezést követtem el, szegény P1-es gépem sérelmére, melynek következtében a gép testében elhelyezkedő CD író három órán túl gyógyuló szerelésre szorult.
Agresszív viselkedésem kiváltó oka, az volt hogy a nyomtatásra kijelölt képeket 90 perc és a harmadik próbálkozás után sem volt hajlandó végrehajtani.
Mondanom sem kell ezek után felhagytam a próbálkozásokkal, és sürgősen (másfél év gyűjtögetés után) vettem egy P4-es gépet! biggrin.gif
zsoltchelsea
A beismerő vallomás enyhítő körülményére való tekintettel a PC-barátok bírósága 10 mp-es elzárással bünteti, amelyet fél percre felfüggeszt. UFF!
Matvác
Hát én nagyon nyugodt típus vok, rendszergazda két helyen is, s egyszer előfordult velem hogy egy gépet megsemmisítettem...
Rég volt (4éve kb), P3as gép, rack híjján a gép oldala sosem volt felrakva... 3 csavarhúzó mindig van a számítógép asztalon...
Egyszer nagyon, nagyon idegesen ültem le a géphez, elkezdtem játszani... Meghalok a játékban.... Elszállt a net... S miutánn mégegyszer meg akartam próbálni a játékot, s az akkori win 98 valami hiba üzenettel elszállt, anyira betelt a pohár, hogy egymásodperces bambulás és mozdulatlanság után fogtam a csavarhúzót és oldairányt teli erőből bele döftem(elösször nem ezt a szót használtam...) az alaplapba... A döfés igen szépen sikeredett, a csilaghegyű úgy ahogy volt átvitte az alaplapot, pont az észki híd alatt... Ház másik oldalán nem jött ki, de picit púpos lett..Hát mondanom se kell, töbet az az alaplap se indult el...
Másnap már működött a gép, mert volt egy másik p3as alaplap a lakásban...

Ezen kívül semmiféle komoly nem volt még...

Most ha nagyon nagyon ideges vok, s valamiért újraindul, vagy nem működik a gép, akkor vagy vagy a bilentyűzetet 3-4 mp-ig össze vissza nyomogatva, vagy az újra indítás gombot sűrűn nyomogatva vezetem le dühöm.. No meg ha újra indul a gép akkor valami jóritmusú zenével javítom kedéjállapotom(RAMMS+EIN, System, Metallica, Iron, Stb...)
Utoljára kb 1 éve kapott a gép egy resetgombos ostromot, mert xp kétszer szált egy hibás driver miatt ani_wink.gif
zsoltchelsea
Szép... Te is nyugodt lehetsz... Rád sem bíznék semmit biggrin.gif tongue.gif
PCmaniac
Ez most mind szép és jó csak nem értem a gépek tanúlnak ebből? biggrin.gif tongue.gif

Most lelki szememmel látom ahogyan a havernak meséli valaki, hogy úgy oldalba rúgtam a gépem, hogy csak úgy szikrázott, de mostmár legalább többet nem meri elrontani a cd írást.

Meg mi volna ha a gép visszaütne? ki merne kiálni egy Core 2 Quad-al szerelt pc elen, mikor az egyből technikai ko-val nyerne. biggrin.gif

Babó22
Szerintem a gépek verése csak a felhasználók nemértemségéből adódnak, vagy éppen összeomlik a Windows, miközben egy fontos dokumentumot akart elmenteni a felhasználó. Korábban majdnem megindult a kezem, de helyette az öklöm az asztalba vertem. Amióta Linuxot használok, azóta egyszer sem idegeltem fel magamat a gép miatt. biggrin.gif Csodás ellenszer.
r-chee
Én, mint ahogy korábban is leírtam, adtam már párszor a gépház tetejére, amitől enyhén behorpadt. Mindig jött a kékhalál, tesztek mindent rendben találtak. Végén rájöttem, hogy az egyik memóriafoglalat v. az ahhoz tartozó vezérlő nem Működik rendesen, és áttettem másik slotba a memóriát. Azóta no problemo. Ebből nekem a tanulság: nem szegény XP-t kell mindig hibáztatni. Legközelebb már nem fogom ütni biggrin.gif .
zsoltchelsea
"A gép azt csinálja, amit mondasz neki, nem azt, amit szeretnél."
molnaraki
Én egyszer heveny ideggörcsöt kaptam diablo 2-zés közben és szanaszét ütöttem - rúgtam a gépemet, de úgy hogy 1 ép alkatrész sem maradt benne. Majdnem mentőt kellett hívni, mert állítólag a művelet végén a földön rángatóztam mint egy epilepsziás (pedig nem vagyok az laughing.gif ).
És még mondják azt hogy a játékok nem rombolják az embert (bár egyszer suliban is addig vertem valakit, amíg el nem ájult, pedig akkor még a Frog king volt a menő amigán blush.gif )
zsoltchelsea
Veled sem kötösztködnék!!! Mondjuk, ha lehetne, én hordanék magammal Seducsent vagy elefántnyugtatót. Az majd lenyugtat bárkit... laughing.gif!
Matvác
Volt még egy eset, amikor előre megtervezett módon végeztem egy számítógépalkatrésszel ani_wink.gif
Tudjátok van az az 500ft körüli gyenge minőségű windowsos bilentyűzet... azt kelet használnom kb 3hónapig...mikor vettem egy újjat, beszereltem, működött, fogtam régit s a kétkezemmel tartva közepén erőssen megfejelve ketté törtem biggrin.gif nem kellet nagy erőfeszítés, de ritka jól esett... biggrin.gif kb 2éve törpént...
S nem is fájt, mert a rugós gombok topították a fejem tongue.gif
PCmaniac
És azóta a homlokodat "qwertzuiop" betűsor díszíti biggrin.gif

Egyébkén régebben valamelyik játékmagazin mellékletén volt minden hónapban olyan kisvideó kollekció amelyeken a kedves olvasók szerepelnek amikor önkivületi állapotban püfölnek szét pc alkatrészeket, egeret stb.
Adani
@Matvác

Legalább te használod a fejed. biggrin.gif

Tudod Zidanenak is ezt mondták.
Matvác
laughing.gif laughing.gif laughing.gif
Nem láttam de egyre inkább érdekel a videó ani_wink.gif

Zidane --> no comment laughing.gif

Szerinted az avatarom hogy készült laughing.gif ani_wink.gif
Adani
Volt már itt a géphúzás című videó?

Na az még egy kemény.
BáGyu
Fentebb elhangzó, és a Pc felhasználókat okoló hozzászólással teljesen egyetértek, szinte a hibák 90%-a a rosszul telepített programoknak és a nem karbantartott rendszereknek a következménye!
A másik, csak azért összezúzni valamit mert úgy gondoljuk soha többet nem lesz rá szükség, hát!
Ajánlom figyelmetekbe így karácsony közeledtével a karitatív jótékonyságot!
Én a fentebb írt történetben szereplő P1-es gépet kifogástalan állapotban egy ismerősömnek adtam, tök ingyen, bár én 5 éve 40000-Ftért vettem!
PCmaniac
Egyszóval az egész arról szól, hogy az adott ember pillanatnyi zavarába és persze dühében úgy érzi ezzel oldja meg a problémát, ez általában az önkontrol hiányában vagy pszichés zavaroktól fáradságtól stb. alakulhat ki.
Egészséges esetben nem túl sűrün ver szét az ember dühödtében dolgokat, bizonyos határon felül ez már kórosnak is tekinthető.

Tehát odágig kivűlről nézve, még vicces is amíg egy gépet "gyógykezel" valaki, de azért nem túl sűrűn.
Persze lehet nem az röhög rajta aki a nagy akció után új gépet vesz.

Én azért nem ápolom ily módon a dolgokat mert 1. sokba kerülnek 2. amortizálódik az magától is.
Babó22
Nekünk a sulinkban valaki olyat csinált, hogy krétát dugdostak az UTP kábel helyére. Mióta Linuxot használok, azóta nem idegeskedem.
Adani
És mit szólt hozzá a gép?

Egyszer mi is kipróbáltuk a suliba, hogy kulcsot dugtunk az USB portba, és egyszer ki is írta, hogy ismeretlen új hardvert talált. biggrin.gif
jégmadár
Sziasztok. smile.gif

Remélem, senki nem fog megorrolni rám a következőért, de szeretnék némi "segítséget" adni, ha a gépetek felidegesít, s úgy érzitek, legszívesebben jól odasóznátok neki.
Ezen a linken: The style machine - egy játék formájában - kiélhetitek dühötöket, levezethetitek a feszültséget, ráadásul a valódi gépeteknek sem lesz semmi baja.
Én is számtalanszor kipróbáltam már, amikor gépezés közben valami feldühített.

Adani
299 ütésből szétvertem:)
jagdtigger
Nekem 200-ból sikerült laughing.gif , kicsit rematy állapotban van.
IPB kép
MOSAIC
Szerencsére nyugodt ember vagyok. A vérnyomásom is a lehető legalacsonyabb szokott lenni, így hát ha a gépem nem megfelelően teljesít, akkor tovább várok, vagy kijavítom a problémát. A munkahelyemen legalább 60 emberrel vagyok kapcsolatban, na ők már rég szétverték volna a gépet. Tehát fő a nyugalom... főleg, hogy már 2 operáción is túl vagyok.
szd
Egyszer vertem szét egy egeret, mikor oda volt a gépem szervízbe, aztán meghozták és már alig vártam, hogy ujra gépezhessek és az egér meg megadta magát pont akkor. blink.gif biggrin.gif
Wiezner István
Egyszer nagyon összejöttek a dolgok és kiborult a bili. Volt egy jó kis multimédiás billentyűzetem, kitéptem a PS2-ből és szétcsaptam a falon. Windows XP-t telepítettem épp, de nem nem volt köze a két dolognak egymáshoz smile.gif . Azóta is sajnálom, de hát késő bánat blush.gif
kmisi99
Én ha nagyon ideges vagyok akkor a billentyűzetet ütöm de van amikor a képernyőt rázom és kiabálom hogy "MIÉRTCSINÁLOD EZT VELEM" amugy az asztalt szoktam rendszeresen ütni biggrin.gif
vodás
Verekedni? Amikor "kékhalál" miatt odavágtam a egeret az asztalra, aztán vehettem másikat. Káromkodni szoktam, állítólag nem szabad, mert megsértődik és végleg lefagy. Gépre, monitorra még nem csaptam, túl sokba kerülne. annoyed.gif
arpsoft
Ma majdnem megtörtént. Persze a gép nem tehet róla,inkább a MySQL. Az MS SQL után annyira buta, hogy az valami hihetetlen. Csak a gond van vele. mad.gif banghead.gif construction.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.