szemlelo
2005. október 19. 6:32
Hello,
egy WBR14T-G routerrel szeretném megosztani az ADSL-t, ehhez vettem egy WCBT-G kártyát a HP nx9010 lap top-ba.
Mint laikus olvasgatom a hálózatépítésről szóló topic-okat, amelyekből sok mindent megtudtam.
Azt szeretném kérni, hogy egy magamfajta laikusnak valaki hozzáértő adjon egy - többé-kevésbé - részletes itinert, amelynek alapján meg tudom csinálni a megosztást. ha lehet, olyan dolgokról is írjatok, amik nektek teljesen egyértelműek.
Igazán köszönöm, ha valaki szán erre egy kis időt!
Greene
2005. október 19. 7:04
Először is a használatiját kéne elolvasni, mert az az "itiner".
Az SMC kártyának ne rakd fel a saját programját, mert az szörnyű...
Ha elakadtál akkor kérdezz!
szemlelo
2005. október 19. 7:25
Köszi.
..és helyette?
Greene
2005. október 19. 7:42
Majd a Windows menedzseli.
szemlelo
2005. október 23. 14:38
Hááát, megpróbáltam.
a hardvereket (router, ADSL modem, Pc) összekötöttem, majd lépésről-lépésre követtem a "használatit", de a router konfigurálásánál megakadtam. Amikor menteni kellett a beállításokat, utána bontotta a kapcsolatot és visszaadta a
http://192.168.2.1. kezősoldalát.
Mégis kellene egy kis segítség!
P.
sosó
2005. október 23. 16:03
És ha újra belépsz a routermenübe, akkor a régi, vagy az új beállítások vannak? Tehát elmentette a változásokat, vagy nem mentette el?
szemlelo
2005. október 24. 6:25
Sosó!
Köszi, hogy reagáltál. Azóta sikerült, működik.
P.
szemlelo
2005. november 6. 21:47
IDÉZET(Greene @ 2005. október 19., 7:04 - szerda)
Először is a használatiját kéne elolvasni, mert az az "itiner".
Az SMC kártyának ne rakd fel a saját programját, mert az szörnyű...
Ha elakadtál akkor kérdezz!
Hello,
ismét jelentkezem, van egy kis gondom.
Egy ideig rendesen működött, de most hiába van meg a kapcsolat a laptop és a router között, sem a netet, sem az outlookot nem tudom használni.
Kapcsoalt van, a jelerősség kiváló, de nem megy a net és nem tudok levelet küldeni a laptopról.
Mit rontottam el, mit tegyek?
Ha tudsz adj öteletet, légyszi.
Köszi
P.
arpsoft
2005. november 7. 16:02
A router tud kapcsolatot létesíteni a szolgáltatóddal?
Ezt az adminisztrációs felületen tudod ellenőrizni.
szemlelo
2005. november 8. 9:39
Köszi a jelentkezést, de csak most tudtam nézni.
Tudom, hogy Neked ez evidens, de ennél egy kicsit "szájbarágosabban" és részletesebben mondd el légyszi, hogy hogyan és mit csináljak.
Kösz, ha szánsz rám egy kis időt!
P.
arpsoft
2005. november 8. 11:34
Jelentkezz be a routerre a bömgésződ segítségével.
Nyissad me a Home Network Settings menüpontot, azon belül a Status-t.
Itt lesz egy gomb. Vagy az van ráírva, hogy Release vagy az, hogy Renew.
Ha Release van ráírva, akkor kapcsolatban vagy a szolgáltatóddal, ha Renew, akkor még nem. Ha Renew, akkor nyomd meg a gombot.
Ha egy idő után Release-re változik, akkor van kapcsolat, ha nem, akkor nincs.
Ebben az esetben valamit elrontottál a konfigurálás közben, vagy a jelszót vagy a felhasználónevet.
szemlelo
2005. november 8. 11:36
Köszi, így fogok tenni, remélem sikerrel járok.
Köszi
P.
mizsolt
2005. november 10. 16:13
segítség! sziasztok.
vásároltam egy SMC networks Wireless Broadband router -t
hozzá 3 db TOPCOM skyrecer Wireless USB Stick 11b v. 2 mivel 3 gépen szeretném az internetet meg osztani
Mivel panel lakásban lakunk ezért közvetlen rá látás nincs a gépek között ezért gyakran meg szakad a kapcsolat . Amikor sétálós telefonon (panasonic matávos) beszélgetünk az internet meg szakad . az usb stick-et kézzel le árnyékolva ( ökölbe fogva ) csökken a jel eróssége. szerintetek mit lehet csinálni mi a megoldás?
konfig: 3 gépen xp p4 intel,intel ,amd
szemlelo
2005. november 10. 21:00
IDÉZET(arpsoft @ 2005. november 08., 11:34 - kedd)
Ha Release van ráírva, akkor kapcsolatban vagy a szolgáltatóddal, ha Renew, akkor még nem. Ha Renew, akkor nyomd meg a gombot.
Ebben az esetben valamit elrontottál a konfigurálás közben, vagy a jelszót vagy a felhasználónevet.
Hello,
sajnos csak most tudtam foglalkozni az üggyel, de ha a router is be van kapcsolva, akkor nem megy a net. Nem tudok kapcsolódni, így be sem tudok jelentkezni a routerre. Ha csak az ADSL modem megy, akkor minden O.K.
Mit tegyek? Segítesz?
Előre is köszi.
arpsoft
2005. november 10. 22:15
Miért nem tudsz bejelentkezni a routerre? Ahoz nem kell az internet, csak egy kábel a gép és a router közé?
looser84
2005. november 14. 22:31
Én is hasonlo gonddal küszködök...
Van egy smc routerem és azon keresztül egyszerüen nem tudok fellépni a netre....nélküle megy...
elolvastam minden manualt, beállitást, de nem megy. A béállitások elvégzése után kiirja, hogy kapcsoldik de Valamiért nem tud fellépni....
sosó
2005. november 16. 21:11
Megadtad a routerben annak a hálókártyának a mac címét, ami regisztrálva van a szolgáltatónál? Már ha dhcp-s kapcsolatod van.
looser84
2005. november 17. 0:22
A probléma megoldodni látszik...
Az ADSL router tulmelegedése okozta a galibát..
Köszi!
szemlelo
2005. november 18. 7:53
IDÉZET(arpsoft @ 2005. november 10., 22:15 - csütörtök)
Miért nem tudsz bejelentkezni a routerre? Ahoz nem kell az internet, csak egy kábel a gép és a router közé?
Szia,
köszi mindent, ismét működik, de lenne két kérdésem, ha nem zavarlak.
Először is, ugyan Működik a megosztott internet, de amikor bekapcsolom a laptop-ot, akkkor minden esetben előbb le kell futtatnom a "Hálózat beállítása" varázslót.
Miért? Mit tegyek, hogy a bekap után "magától" készen álljon a hálózat (ez az első sikeres kísérletem után megvolt)?
A másik kérdésem a titkosítással kapcsolatos. Mit kellene tennem, a WEP titkosítás "kulcsaival"?
Szánnál rám, még egy kis időt?
Köszi!
P.
Murphy
2005. november 20. 17:30
IDÉZET(arpsoft @ 2005. november 08., 11:34 - kedd)
Szia Arpsoft!
Úgy látom te vágod az SMC routereket. A minap vettem egyet én is ,egy SMCWBR14-G típusút.Minden frankón működik egy dolgot leszámítva ,ami engem speciel nagyon zavar: A Status menüben az Internet állapotnál azt irja:Cable/DSL: DISCONNECTED.
Alatta a gombok Release és Renew.
Ez normális jelenség, vagy bug ,hogy nem irja ki rendesen az állapotot,mert különben minden működik rendesen.(amúgy chellos modemet használok)Várom mielőbbi válaszod és köszönöm előre is a segítséget.
arpsoft
2005. november 20. 19:37
Szerintem bug, de az is lehet, hogy a kábelmodem miatt nem érzi, hogy DSL kapcsolata lenne, ezért írja ki, hogy nincs kapcsolat.
(Nem vágom az SMC routereket, csak letöltöm és elolvasom a használati útmutatókat

)
tizedes84
2006. február 8. 13:04
Hello!
Kb 2 hete vásároltam egy SMC WBR14-G2 wireless routert. Nagyon tetszett a könnyű konfigurálhatóság, ám 2 problémám is van vele.
Az egyik, hogy a router bekapcsolás után nem csatlakozik az ISP-hez. Pontosabban néha nem csatlakozik. Mikor milyen "kedve" van... A beállításoknál teljesen mindegy, hogy az "Auto Connect" vagy a "Keep Session" opciót választom, mindegyik esetben ugyanez a hibajelenség. Szóval ilyenkor manuálisan, a router beállításainál kell megnyomnom a Connect gombot, ám ezt is néha 2x-3x, mire csatlakozik. (a DSL modemet jóval a router előtt bekapcsolom már, így ez a hibaforrás kizárva).
A másik problémám az, hogy időnként DNS problémákkal küzd a router. Internet van, mert pl az Azureus simán tölt, meg pingelni is tudok, de ha begépelem a böngészőbe hogy www.akarmi.hu, akkor "Az oldal nem elérhető, ellenőrizze a nevet..." üzit kapok. Ha pedig a parancssorba beírom hogy "nslookup www.akarmi.hu", akkor azt írja ki hogy "DNS request timed out". Ezt is teljesen véletlenszerűen és váratlan időpontokban csinálja. A windowsban a TCP/IP, gateway, stb beállítások jók, hiszen ha épp "olyan" kedve van, gyönyörűen működik minden.
Próbálkoztam firmware frissítéssel, de az SMC honlapján nincs (még) ehhez a modellhez. (vagy csak én nem találtam meg...)
Segítségeteket előre is köszönöm!
arpsoft
2006. február 8. 18:15
Nos, az auto connect akkor csatlakozik, amikor kérés jön belülről a net felé. A Keep session pedig a már meglévő kapcsolat megtartására vonatkozik.
A DNS beállításait leírhatnád a hálókártyádnak.
tizedes84
2006. február 9. 13:45
A router a szolgáltatótól a 212.40.96.14 és a 212.40.96.161 DNS címeket kapja. Próbáltam már úgy is hogy kikapcsolom a router DHCP szerverét és kézzel beírom a DNS-t a windows-ban, de akár a routert (192.168.2.1) akár az előbb említett két DNS címet írom be neki, mindig ugyanaz a hibajelenség. Ja amúgy azt elfelejtettem említeni, hogy a szolgáltatótól kapott DNS címeket mindig sikerül megpingelnem. Ebből gondolom hogy a routerrel lehet valami baj.
Amúgy tovább kisérletezgettem és rájöttem, hogy bekapcs után egész addig jó minden, amíg az MSN-t el nem indítom. Az már nem tud csatlakozni és a hibaelhárító "kedvétől függően" vagy a címfordításnál vagy a tűzfalbeállításoknál véli a hibát. És ezek után már a böngésző se jó, hiába írok be akármit. Valahol olvastam hogy a router DoS támadásnak véli (ha jól emlékszem) ha pl DC-ben egyszerre több találat érkezik. Nem lehet hogy az MSN kever be? És ezek után a router tűzfala blokkolja a forgalmat?
Helyesbítek: mégsem az MSN, hanem az Azureus a hibás!! Router reset után kb 3/4 óráig simán ment minden, böngészés, MSN, stb, mígnem elindítottam az Azureust. Egyből előjött az a bizonyos DNS hiba... Így már nagyjából világos a dolog, hiszen a router az Azureus miatt blokkolja az UDP csomagokat (DoS támadásnak véli), így nem tud a gép DNS lekérdezéseket végrehajtani.
Mondjuk annak idején amikor még nem volt routerem és fel volt rakva a Win alá a Sygate tűzfal, kb óránként jelzett, hogy Port Scan, meg Valami Active Response miatt blokkolt 1-2 IP-t. De ez is akkor jött csak elő ha futott az Azureus... Ja és az 1014, 1022, stb környéki portokat scannelték.
Szóval akkor a hiba oka megvan, kiváncsi lennék mi lenne a javaslatotok a kiküszöbölésére... (Azureust szeretném továbbra is használni és a router tűzfalának kikapcsolása sincs túlságosan ínyemre...) A router beállításai között a DoS Detect Criteria értékek (Incomplete TCP/UDP sessions, stb) mind a megengedett maximális értéken vannak, de ezek szerint az Azureus még ennél is agresszívebb...
Kösz előre is!
arpsoft
2006. február 9. 15:59
tizedes84
2006. február 25. 10:37
Köszi a portforwarding-os tippet, bejött!
Viszont a másik probléma még mindig fennáll...

Sőt! Mostmár egyáltalán nem akar bekapcsoláskor csatlakozni az Internet szolgáltatóhoz! Természetesen a kézikönyv által előírt bekapcsolási sorrendet követem: 1. modem, 2. router, 3. gép(ek). Mindegyik "lépés" között 1 perc szünet.
Úgyhogy marad a kézi csatlakozás, tehát amikor bekapcsolt minden, belépek az admin felületre, és nyomogatom a Connect gombot. És az a gáz, hogy ezt a gombot is több alkalommal kell megnyomnom, mert 1., 2., 3. alkalommal még mindig csak azt írja ki, hogy Disconnected... (meg a "PPPoE Stop" hibaüzenet a log ablakban)
Wackor
2006. március 10. 11:13
Sziasztok!
Van egy ugyanilyen SMC WBR14G routerem, minden jól megy, csak egy valamit nem tudok megoldani, mégpedig, hogy távolról menedzseljem. Hiába állítom be a remote lehetőséget és próbálgatom az ip-t, nem jön be a kezelőfelület, simán nem éri el. Próbáltam: 8080 port-tal megadni, úgy sem. Próbáltam belőni egy dyndns címet is a routerben, hogy azon keresztül esetleg, de nem sikerült az sem. Mi lehet a megoldás?
Előre is kösz!
Wackor
tizedes84
2006. március 10. 11:51
IDÉZET
If you want to manage the wireless router from a remote location (outside of the local network), you must specify the IP address of the remote PC.
Vagyis a távoli gép IP címét kell beírnod abba az ablakba, amelyikről csatlakozni akarsz majd, nem pedig a router-ét. Természetesen a dyndns is kell, mert a szolgáltatódtól a router dinamikusan kapja az IP címet (minden újracsatlakozáskor megváltozik).
Remélem tudtam segíteni.
Üdv!
Wackor
2006. március 10. 11:59
De van olyan beállítás is, hogy engedélyezni a kapcsolódást bármilyen ip-ről, nos én ezt állitottam be és így sem tudtam elérni a routert.
arpsoft
2006. március 10. 12:06
Meg tudod pingelni a routeredet?
tizedes84
2006. március 10. 12:44
Amúgy honnan próbálod meg elérni a routert? Csak azért kérdem, mert pl iskolákban szoktak olyat, hogy csak a 21-es (ftp), 53-as (dns), 80-as (web), stb portokat nyitják ki azért, hogy ne tudjanak töltögetni (pl DC-vel, stb) a diákok.
Szóval ha a pingre válaszol, akkor próbáld meg a 8080-as helyett a sima 80-as portot beállítani.
Wackor
2006. március 10. 19:51
Sziasztok !
Nos,sikerült megoldanom a dolgot, de nem tudom pontosan hogyan. Reseteltem a router-t és ujra beirtam mindent, és egyszer csak jo lett. Azért kösz a segitséget!
Wackor
DJudit
2006. április 27. 22:04
Nekem is egy smcwbr14-g2 Wireless routerem van. nem tudom miért de néha eldobja a hálózatot. Söt annyira nem látja, hogy a beállításait se tudja behozni a böngészőm. ilyenkor újraindítom a routert( kihúzom az áramból, majd bedugom) akkor már látja a böngészö, megnyomom párszor a release gombot aztán bejön a net. ez egy normális dolog? van amikor egy héten egyszer játszódik el, de ma már másodjára szenvedtem vele. Légyszi ha tudtok segítsetek.
ProFiler
2006. április 28. 5:31
Ez egyátalán nem normális. Ha biztos vagy benne, hogy nincs áramszünet, ami elég valószínű, akkor érdemes lenne kicserélni. Vagy a garanciát alkalmazni.
Ciao.
Soma01
2006. április 28. 9:09
Nekem is csinált az SMC-m ilyet régebben, de mostanában a legújabb firmware-ral nem csinálja kb. 4 hónapja. Én is úgy voltam aár vele, hogy visszaviszem, de a (csere/jav. idő) kiesés miatt nem vittem.
Amúgy neked mennyi időnként csinálja ezt? Nekem volt, hogy 3-4x egy nap de leginkább úgy volt, hogy 2-3 hetente. De 1 hónapban 1x tuti eljátszotta.
DJudit
2006. április 28. 11:00
Van amikor egy héten egyszer, de mostanában inkább naponta egyszer, sőt tegnap kétszer ment el a hálózat, de ma is azzal kezdtem a napot, hogy beállítsam.
Légyszi egy cseppet jobban ügyelj az elgépelésekre, mert néha nagyon félreérthető mondatok születhetnek! Köszi! <PF>
Timer
2006. április 28. 12:12
Nem hibernálod közben a gépet? Nekem van, mikor hibernálásból való ébresztés után a böngészőm nem nyit meg semmit, de "ráengedem" például a thunderbird-öt, az rendbe kapja a rendszert, és utána már megy minden.
ProFiler
2006. április 28. 16:42

A Thunderbird nem véletlenül egy levelezőprogram? Az mit kap rendbe a rendszeren?

Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. április 28. 16:44
A Thunderbird egy levelezőrogram, és semmit sem tesz rendbe a gépen. Hacsak nem a leveleket.
Timer
2006. április 28. 18:42
Na ennyire lámer én sem vagyok
Nem úgy értettem, hogy magát a problémát oldja meg, hanem tünetileg kezeli azt, konkrétan olyan kérést indít a router felé (gondolom én), ami után az rendesen kapcsolódik a netre.
Konkrét példával, ha nincs netem, elindítom a thunderbird-öt, és a lekérés hatására megjavul a kapcsolat.
(a dolog annál is inkább érdekes, mivel a hálózati kapcsolat javítása opció semmit sem ér, szemben evvel az egyszerű módszerrel)
ProFiler
2006. április 28. 19:07
Érdekes ötlet!

Ciao.
Timer
2006. április 29. 7:50
Lehet, de jobbat egyelőre nem tudok; másképpen nálam is csak a teljes konfiguráció újraindításával érhető el a hatás, szóval még mindig ez a trükk a leggyorsabb módszer
petya1
2006. május 15. 11:08
Hoztak nekem egy Smc7908VoWBRB típusú adsl routert. Azt kellene megtudnom, hogy csak sima switch-ként, wireless switch-ként és ip telefonok használatára be lehet -e konfigurálni. Semmi más funkciója nem kell. A leírásban csak az alapkonfigurálást találtam meg. Ha minden mást kikapcsolok működni fognak ezek a dolgok? Találkozott már valaki ezzel a készülékkel? Kiprobálni nem tudom max. a switch funkciót, mert se IP telefonom nincs, se Wireless kliens eszközöm.
arpsoft
2006. május 15. 11:12
IDÉZET(petya1 @ 2006. May 15., Mon 11:08)

Semmi más funkciója nem kell.
Nincs is neki más. Erre van kitalálva. Wireless router és VoIP átjáró.
robbanto
2006. május 25. 21:25
Szervusz,
tudnál segíteni? vettem egy smc wbr14g routert, be van állítva, működik is, le szeretném passwordolni! ha van valami módszered, kérlek, oszd meg velem!
üdv,
robbanto
arpsoft
2006. május 26. 7:05
Advanced Settings menü->System->Password
balageone
2006. június 2. 19:52
Hi!
Van egy SMC-7004 VBR routerem, de a beállításával nem boldogulok.
A kábeleket normálisan összedugtam ez tuti.
A telepítő cd-t is felraktam habár volt 1 mező ahol a felhasználonév és a jelszó után valami service kodot kért és azt üresen hagytam.
Találtam hozzá beállítást, de az kábeles net-re vonatkozik.
hxxp://www.smc-router.fw.hu/
Ha valaki segítene ADSL-re egy hasonlóan szájbarágos dologgal, vagy pontokba szedve mit csináljak.
Előre is köszönöm.
Üdv.
arpsoft
2006. június 2. 20:41
A linkelt leírás 7. lépése a cable helyett pppoe legyen. A 8. és 9. helyett a felhasználónevet illetve a jeészót kell majd megadni.
A többi marad.
balageone
2006. június 3. 18:52
ó
Köszi a segítséget működik csak az a géppel nem tudom a netet használni amit a 2.portba dugtam.
Azt valahol engedélyeztetni kell a beállításba?(http://192.168.2.1/)
Vagy hogyan csináljam?
lalafon
2006. június 3. 18:55
Sziasztok!
Van egy SMC-7004VBR routerem, két gépem és egy ADSL internetem. Az internet mind a két gépen tökéletesen megy, de a gépek nem látják egymást. Hogyan kell beállítani a routert és a két gépet, hogy menjen a hálózat? Hozzátartozik, hogy túlságosan nem értek a hálózatokhoz.
A másik gond, hogy az SMC honlapján nem tudom frissíteni a router firmware-t, mert a part no nem szerepel a listában (751.8143) és nem is ismer ilyen számot. Mikor megvettem, regisztráltam az eszközt, akkor az rendben megtörtént. Mit tegyek ilyenkor.
Előre is köszönöm a segítséget.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.