Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: NVIDIA Geforce 2 topik
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Videokártyák
bihariysti
Van egy régi Via alaplapom meg egy Geforce2-em és XP alatt ha játszok valami vonalak jelennek meg de csak úgy 1 pillanatra megvillanozgat.
Nem tudja valaki miért?

Utólagos engedelmeddel nyitottam egy új topikot ennek a kérdésnek, mert úgy gondoltam hogy nem volt jó helyen az Alaplapvásárlás-ban. Üdv: IPB kép
ProFiler
Frissítsd a grafikus kártyád meghajtóprogramját, továbbá a chipkészletét.

Ciao.
Okoolics
Hali!
Szerintem a baj a hűtéssel lehet, mert akkor szokott ez lenni, ha meleg a GPU.
Cserélj hűtőt szerintem.
tanulo91
Hello!
Arról lenne szó, hogy bajok vannak a megjelenítéssel a következő játékoknál: Vice City arrow.gif Tommy alatt zöld négyzet jelenik meg, a kocsilámpák körül fehér foltok jelennek meg...
Age of Mythology, Empire Earth arrow.gif szintén fehér foltok,különösképpen a víznél.
Eddig más játékokban, programokban nem jelentkezett a probléma, a kártya még tuningolva sincs. Képeket azért nem tudok betenni a hibáról, mivel ha beillesztem őket a Paint-be azonnal eltűnnek például a foltok.
Légyszi segítsetek nem tudom mi lehet a hiba.
@ Nem ide tartozik, de lehet hogy ez is kapcsolatban áll ezzel: az Underground-ban, Vice City-ben néha egy percet is várni kell a betöltések közben és alatta nincs semmilyen proci vagy vinyóhasználat
gabesz.68
Próbáld meg újratelepíteni a videókártya-drivert. Hátha segít...
tanulo91
Próbáltam a legújabb nVidia meghajtóval, most pedig Omega van fenn. Mindkettővel jelentkezett a probléma.
VC közben pedig valami problémát írt nemrég az nvdisp4.dll-lel kapcsolatban.
Jester
Márpedig az nvdisp4.dll az a drivere. Onnan tudom, hogy nekem is arra hivatkozott a kékhalál, és egy új driver megoldotta a gondot.
tanulo91
Már úgy néz ki hogy működik. Egyébként először meg is ijedtem, hogy mi a fene baja lehet? Keresek azért új drivert.
@a régiekkel is jelentkezett XP alatt a hiba. Azt hiszem 98 alatt még minden működött... biggrin.gif
AFC|Henry
Hi!

Meg tudnátok mondani hogy egy Geforce 2-es 32MB-os használt (kb 4 éves) videókártyát kb mennyiért lehetne eladni?(én úgy 2000Ft-ra gondoltam)
Stampho
2006ban? biggrin.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(AFC|Henry @ 2006. June 20., Tue 18:15) *
Hi!

Meg tudnátok mondani hogy egy Geforce 2-es 32MB-os használt (kb 4 éves) videókártyát kb mennyiért lehetne eladni?(én úgy 2000Ft-ra gondoltam)

Annyiért biztosan eladható.

Stampho: Vannak intézmények (pl. orvosi rendelők(!)) ahol szükség lehet ilyenre. Én is cseréltem már a fiam gyermekorvosánál, mert a gépükben lévő ventillátora megállt, és ezt nem vették észre, és tönkrement a GPU.
Tarcsajana
Sziasztok!
Van egy komplett p3as gepem abit be6 alappal 1000Mhz el 382 Mb rammal es egy asus v7100 (Geforce2 Mx400) as videokartyaval a rendszer xp

Kerdes.... Miert nem tudok semmifele 3d-s alakalmazast hasznalni , 3 kulonbozo windowsal, 3 fele directxel a legalaja 8.1 volt... es kb 450 meganyi nvidia driverrel probalkoztam... de semmi. olvastam sokat rola vannak kompatibilitasi problemak de egyszeruen a DXDIAG sem fut le rajta hanem megfagy...sad.gif vannak magyar forumok ahol ezzel a kartyaval far cry-t jatszanak es nekem meg a Kingpin sem fut:(((( alapvetoen programozok a geppel de neha jo lenne tombolni.. SEGITSETEK! Mar mindent kiprobaltam, teljesen atepitettem a gepet, kivettem minden felesleges hardwert, raktam fel WinMe-t, azzal ment ugyan de nekem fokent munkara kell ugyhogy xp-alap...tavoli asztal stb....

Elorre is koszonom minden gep gurunak

Légy szíves a fórumon használj ékezeteket! <PF>
Sebi
Az alaplap driverei fent vannak?
nagyjani
Ehhez nem lényeges, bármelyik xp gond nélkül kezeli. Viszont a videókártyát jó lenne megpróbálni máshol is, mert ennek egy sp nélküli gépen is gond nélkül kellene dolgozni.
Tarcsajana
Probaltam... a poen az hogy ket teljesen egyforma gepben probaltam ugyanazzal a windowsal...az alaplapomhoz nincs chipset driver intel 440BX, az egyikben mukodik a masikban nem. az en gepemben mondjuk abit alap van a masik valami noname, de meggondolando hogy szerzek egy gagyit:) nem ertem amugy... tegnap egyszer lefutott tokeletesen a DXDIAG de ma semmi...na ez mitol van??ketszer ugyanazt a hibat nem produkalja! Pl ha felteszem az asusnal letoltheto driveret V7100, akkor minden tokeletes csak megfagy az eger amugy a jatek megy billentyuzettel! es ha kilepek az xpben sem moccan meg! na ez mitol van??smile.gif

Másodszor és egyben utoljára kérnélek, hogy nálunk a fórumon használj ékezeteket! Ellenkező esetben nem tudjuk biztosítani a jelenléted a fórumon! <PF>
ProFiler
Abitnál és noname-nél gagyibbat aligha találsz. ani_wink.gif

A chipkészlet driverét a netről le tudod szedni!

Egyébként egyszerűen az is lehet, hogy a tápegységed feladta, vagy éppen pont az Abit alaplapon lévő kondik "durrantak el". Vess rá egy pillantást!

Ciao.
Sebi
Próbáld meg NVidia driverrel és nem ASUS-sal. Klikk.
Tarcsajana
Ok! Kondik voltak! mindenkinek köszi a segítséget! Bocsi az ékezetért de melobol írtam és ott nincs...
logeen
Hello!
Lenne 1 gondom. Amikor elindítok egy bármilyen programot, játékot, lelassul, majd egy idő után lefagy a kép. Mikor belassul, akkor grafikai hibák(csikok) ugrálnak a monitoron. Köszönöm előre is a segítséget.
kori
A grafikus kártya hűtését vizsgáld meg, lehet a ventillátorral gond van. Esetleg driver frissítés is segíthet, ha nem a hűtés lenne a hibás. bulb.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.