[root]
2006. július 11. 15:08
Egy kis rövid bevezető azoknak, akik most először hallanak a programról:
Ez a néhány megbájtos kis programocska helyi hálózatot (LAN-t) emulál interneten keresztül. 
Így többek között arra is használható, hogy olyan játékokkal játszunk, amelyeknek nincs vagy nem működik az internetes játékmódja, LAN-ban viszont lehet velük játszani. Ez főleg akkor hasznos, ha mi magunk szeretnénk szervert készíteni, hiszen erre sokszor nincs lehetőség interneten, legalábbis bonyolult megoldani. Természetesen a többi LAN-os szolgáltatást is igénybevhetjük, pl. a fájl- és nyomtatómegosztást, de ezt már (relatívan) nehezebb konfigurálni.
Azért is nyitottam ezt a topicot, mert az elméletben egyszerű kezelhetőségtől, amit a letölthető magyar kezelőfelület tovább fokoz, a gyakorlat sokszor eltér. Ez főleg a fent említett "egyéb szolgáltatások" között mutatkozik meg, de a játékokkal is szokott nyűgösködni. Remélem hogy az itt fórumozó hálózat-guruk, és rendszergazdák tudnak majd segíteni rajtunk, halandó felhasználókon.
A program hivatalos oldala
itt található.
Véleményem szerint
ez a legjobb magyar Hamachi oldal.
Ezeken az oldalakon további információ és segédanyag található, és maga a program is letölthető mindkét helyről. A program első futásakor elinduló tutorialt csináljátok végig, csak néhány perc az egész, de a program kezelése teljes mértékben elsajátítható belőle. Remélem idővel itt is használható tudásbázis gyűlik majd össze a programmal kapcsolatban.
Írjatok bátran!
Gereby
2006. július 11. 17:30
Én is használom ezt a progit. Már tavaly ilyenkor kerestem VPN-t de soha sehol nem találtam. De tavaly ősszel ráleltem a Hamachira. Azóta nyomtunk pár jó hálópartyt neten kersztül. Most azon gondolkodom, hogy csinálok egy állandó szervert a GTA SA:MP szerverem mellé és csinálok mellé valamilyen oldalt infókkal, játékokkal stb...
blackdragon
2006. július 25. 9:57
Udv Mindenkinek!
Nem tudom van-e már ilyen jellegű téma, ezért előre is bocs.
Az a problémám, van, hogy Hamachi 0,9,9,9 verziónál nem tudom hogyan kell fájlokat megosztani.
Elóre is köszönöm a segítséget!
[root]
2006. július 25. 21:34
Mielőtt a "félisten" kollégák megérkeznek, megpróbálok én segíteni, bár nem vagyok egy hálózatguru.
Azt tudom, hogy erre a célra nem működik tökéletesen a program, mert még több hibalehetőség van, mint
igazi Lanban.
Az első kérdésem az lenne, hogy volt-e már a géped LAN-ban másik géppekkel?
Mert elméletben ugyanazokkal a beállításokkal mennie kellen. Elméletileg. De az is lehet, hogy hülyeséget mondok. Az az igazság, hogy eddig egyszer (először) sikerült csak a fálmegosztás, bár nem is erőltettük.
Erről majd a fent emlegetett guruk tudnak többet(remélhetőleg).
A kérdésedből úgy veszem, a játékok működnek. Ha azok se működnek, akkor lehet az a probléma, hogy a gépeiteknek(hamachi) nem ugyanaz az ip címének az első két tagja. Ezt valahol 1 másik fórumban olvastam, azt hiszem az egyetlen megoldás a teljes uninstall (még a registryben is turkálni kell), és utána újra felrakni, és imádkozni, hogy jó legyen.
Most hirtelen nem jut eszembe más, majd holnap tiszta fejjel átgondolom, de lehet hogy addigra jön más is.
Ha ezt olvsod, akkor írd le hogy:

A fájlmegosztás működött-e neked valamikor régebben?

A játékok (akár csak 1) működnek-e?

Volt már a géped működő LAN-ba kötve?
blackdragon
2006. július 27. 8:48
A gépem még soha nem volt hálózatba kötve, így fájlmegosztásról sem hallott még. A játékokat még nem próbáltuk ki. Azonban az IP-k, amiket emlegettél, azok ugyanazzal a két számmal kezdődnek... remelém akkor ezzel nem lesz nagy gond.
nyekk
2006. augusztus 7. 23:27
Üdv mindenkinek!
Van egy gépem, ami kábelnettel csatlakozik a netre, fix mittudoménmilyen osztályos ip-vel.Ráadásul a gépeim egy router mögött vannak, meg van a win xp beépített tőzfala is. Ezen csináltam a hamachival egy virtual hálót. A laptopommal csatlakoztam a gépemhez gprs-es neten keresztül , és akkor müködött a fájlmegosztás is, vagyis hamachival tudtam tallózni a másik gépemen.
Tegnap egy barátomhoz is bekötötték ua. a kábelnetet ami nekem van,de nem fix ip-vel, látja is a gépem, de nem tud tallózni a megosztott cuccosban. Mit rontottam el?Vagy mit felejtettem el?
Nálunk ez a net egyébként valamilyen belsö háló, és állítólag( a net reklámszövegében volt) menne ezen a hálón belül is a fájlmegosztás.Ezt vajon hogy lehetne megvalósítani?
Gereby
2006. augusztus 8. 0:32
Sajnos ez ilyen. Nekem is volt ilyen, hogy egyszerűen nem akart menni a cuccmegosztás hamachin. Amit a szolgáltatód mond az megvalósítható, ha a windowsok felismerik egymást, DE NEM ajánlom! Ugyanis az egy dolog hogy a barátoddal elvagytok, de azt a többi felhasználó is láthatja, és beledúrhat a cuccaidba. (Csináltunk már ilyet havernál...

)
Szóval itt a windowsok nem nagyon akarják látni egymást, ezeket nézegesd!
nyekk
2006. augusztus 9. 0:07
A hamachi, vagy a hálózat beállításai közt nem kell valamilyen szolgáltatást engedélyezni?(https,ftp?)
A win tűzfalán nem kell valamilyen portot engedélyezni befele? (majd kipróbálom tűzfal nélkül is....)
Gereby
2006. augusztus 9. 0:18
Probálgassál! Ez a legjobb módja. Mert eléggé nehéz lenne megmondani, hogy mi a gond...

Szerintem szolgáltatást nem kell engedélyezni. Inkább a tűzfalat kell nézegetni, és a windows hálózat varázslót kéne nyösztetni...
pixta
2006. augusztus 28. 20:40
Üdv mindenkinek!
Nekem olyan gondom van ezzel a vpn-nel, hogy néhány cimbora sárgán jelenik meg s így nem látjuk egymás gépét, csak akkor ha mindketten egy közös ismerős szerverén nyomulunk , amely mind kettönknek zöld. Ez a srác is ugyan annál a szolgáltatónál van, mint én, a
többi nem! Már a Win tüzfalat is kilöttük,
van-e valakinek ötlete?
Előre is köszi....
Pixta
A pirosat hagyjuk meg a modiknak! Köszi! - arpsoftA túlzásba vitt írásjeleket valamint a rövidítéseket pedig más fórumoknak. Nálunk ne! Köszi! - SB
SASA0
2006. szeptember 25. 11:25
Hello!!
Nálam nem működik a hamachi. Mikor csatlakozni akar, ezt írja ki: failed to obtian network address of bibi.hamaci.cc.Would you like to keep trying?
Fogalmam sincs, mi lehet a baj, már sok mindent kipróbáltam.
Üdvözlet mindenkinek,
SASA
TooKooL
2006. november 4. 21:06
Sziasztok! Szeretnénk a neten keresztül játszani, de a játék nem látja az ip-met ha a másik rákeres, és én se az övét ha rákeresek,. Nekem millenium-om van a másik srácnak pedig xp. Ha neki van hamachi akkor össze tudjuk kötni vpn alapon a két gépet a neten keresztül? V egyáltalán van olyan kliens ami müködik me-vel is és xp-vel is? elöre is köszi!!!
csopszon
2006. december 19. 17:05
Sziasztok!
Vistán (rtm 64 bit)a legujabb hamachi verzio sem megy sajnos..
elm vistara ez megfelelö lenne a hibauzenet az alabbi linken
eme helyen leledsegitsetek pls
THX
csopszi
problémásember
2006. december 31. 1:05
Sziasztok!!!
Nekem az a gondom, hogy a hamachi-ba az egyik haverom mindig sárgán világít és ezért nem tudunk LAN-ozni.Prdig a többi hawerom mindig zöld meg neki is, csak ő egyedül sárga.Nem tudná megmondani valaki hogy miért van ez?
nyekk
2007. január 14. 14:07
Hali!
Nálam semmi változás még mindíg.
Max. csak annyi, hogy nem windows-os tüzfal van, hanem a pcworld ajándék outpost-ja,meg most egy másik szolgáltatótol probálom elérni az otthoni gépet.Pingre nem válaszol,tallózáskor meg "a megadott elérési ut nem létezik, vagy nem könyvtár" a válasz. Üzenetküldés Működik.
A router blokkolja szerintem de hogyan?
Vagy ha nem az, akkor mi?
(mondjuk Real Vnc, meg távoli asztal szépen megy!!!)
Közben kipróbáltam ugy is, hogy kikapcsoltam a router tüzfalát, de így sincs változás!
nyekk
2007. január 19. 15:01
Most már biztos, hogy a tűzfal (pcworld outpost) blokkolja, pedig bettem a megbízható alkalmazások közé, mindíg engedélyeztem a kommunikációt neki, meg kipróbáltam megengedő módban is, de úgy sem válaszol a pingre sem!
Mit kell még beállítanom a tűzfalon?
'Hercooles
2007. március 14. 18:50
Nekem az lenne a kérdésem, hogy hamachit hogy lehetne rávenni arra, hogy linuxon rendszerinduláskor elinduljon? Úgy kéne, hogy még a tűzfal indítása előtt elinduljon, hogy már a tűzfallal a hamachi interfészére is fel lehessen húzni szabályokat.
Gabesz0107
2007. április 7. 15:20
Üdv mindenki! Én ma tettem fel a progit (32-bites Vistára)! Működik eddig. mert nekem van routerem amin keresztűl apám gépe rögtön jelzett, h új hálózatot talált. Jó is minden, sikerül a fájlmegosztás... De az a kérdés, hogy mondjuk haver aki tőlem 1 kilométerre lakik, ő is tud erre csatlakozni?? és tudok vele megosztani fájlokat?? Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv: Gabesz0107 kicsit hülyén foglamaztam, de remélem érthető!
Búgócsiga
2007. április 8. 13:15
Vistán nálam is flottul megy.
A kérdésedre a válasz: ha nála is telepítve van a hamachi,és ugyanabba a hálózatba jelentkeztek be akkor simán megy a fájlmegosztás, ugyanaz mintha 2 méterre lennétek egymástól és kábellel összekötve.
Annyiban viszont más,hogy ez neten keresztül működik,akkor lényeges ez a tény ha korlátozott neted van,amúgy nem számít.
Duchy
2007. április 21. 11:45
Sziasztok!
Lenne egy problémám az 1.0.2.1-es verziójú hamachival. Mikor tűzfal mögül próbálok meg egy játékkal hálózatban játszani, akkor mindig szétkapcsol, Hálózati cím keresése ikon jelenik meg az óra mellett. Ha kikapcsolom a tűzfalat, akkor minden jól megy. Kipróbáltam már a Comodoval és az Outposttal is. Teljesen engedélyezve van neki minden. Szívesen várok minden ötletet.
Roli1988
2007. május 13. 21:27
Sziasztok!
Valaki segitene Hamachiban!!Én és egy haverom egyszerre tettük fel így kösös ip-t osztott ki!!
Mindketten csináltunk saját szervert és csatlakoztunk egymáséra! De mikor egyikünk szervert akart inditani ezt irta ki:
File Handles:
----------------------
60694 files in pk3 files
------- Game Initialization -------
gamename: Call of Duty
gamedate: Nov 10 2004
0 teams with 0 entities
-----------------------------------
-----------------------------------
Hitch warning: 5597 msec frame time
]name;echo "timestamp:1179087827";condump xfire_stats.log;
"name" is:"^5R.o.L^4-^7E.n.D" default:"Unknown Soldier"
timestamp:1179087827
Dumped console text to xfire_stats.log.
A szervert természetesen Gneral/dedikált szerver LAN beállitással inditotta el!!
A segitséget nagyon megköszönném fontos lenne!!
mooti
2007. május 14. 16:49
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e, hogy a Hamachi a windows-al eggyütt induljon el.
Például úgy mint az SQL szerverek.
Válaszotokat előre is köszönöm
mooti
2007. május 15. 12:58
Sziasztok
A munkahelyi belső hálózaton működik minden. Mihelyt, az interneten kapcsolódom otthonról, a hálózathoz akkor a többiek kisárgulnak. Valamint én is kisárgulok.
Az egészet az bonyolítja, hogy a munkahelyemről az otthoni személyi számítógépet elértem mindkét gépről, valamint a laptopomról is.
A tűzfalakat kikapcsoltam és így se működik.
Mi lehet a probléma? A segítség nagyon fontos lenne. Az állásom is múlhat ettől.
Segítségeteket előre is köszönöm!
T_boy
2007. május 15. 19:43
Sziasztok!
Szeretném, ha tudna nekem valaki segíteni.

Feltelepítettem a hamachit, felraktam a C&C Tiberium Warst is, be lett minden állítva, de sajnos valami nem teljesen oké. Hálózat menüpontot kiválasztva, látom a társat is, de sajnos kb. 1 perc után megszakad az internet kapcsolatom. Sajnos nem tudom, hogy mi lehet a probléma forrása. (Az összes létező patch fent van, kívétel az 1.4) Barátomnál nem jelentkezik ilyesféle hiba. Próbáltam egy másik baráttal az Unreal Tournamentet, a kapcsolat nem szakad meg, de nem "látjuk" egymást. Mindegy, hogy ő vagy én csinálok szervert nem jelenik meg. Ha valaki tudna valamit ajánlani azt szívesen venném. ( A számítógépem soha nem volt hálózatra kötve, és Windows telepítésnél sem lett beállítva az, hogy a gépem valamilyen munkacsoport tagja legyen. Nem tudom, hogy ez a tényező befolyásolja-e a helyes működését a programnak.)
Üdvözlettel:T_boy
mooti
2007. május 16. 10:05
Én úgy tudom, hogy egy hálózatba kötött gépek munkacsoportjának egyezni kell!
Próbáltad így már?
T_boy
2007. május 17. 19:40
Nem! Hogy tudnám beállítani? Ugyanis nálam nincs beállítva, hogy munkacsoporthoz tartozzon a gépem.
Kiskalóz
2007. május 17. 20:28
MIndegyik gép valamilyen munkacsoportba tartozik.
Sajátgép-->jobbklikk-->tulajdonságok-->számítógépnév
itt megtalálod
T_boy
2007. május 18. 19:33
Meg van! De nem értem, hogy miért kell egyeznie a munkacsoportnak, ha mással szeretnék hamachin keresztűl játszani. Mindegy, szerintem hagyom az egészet...
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
mooti
2007. május 18. 19:45
Kipróbáltam,és tényleg nem kell egy munkacsoportban lenni a gépeknek a Hamachi-nál.
Próbáld ki, hogy mind a ketten egy harmadik gép által készített hálózatba jelentkezzetek be. Lehet, hogy így működni fog .
majabos
2007. augusztus 15. 18:39
Sziasztok!
Én kifejezetten arra szerettem volna használni a Hamachi-t, hogy a húgomékkal lássuk egymás gépén a mappákat, és abból egymástól másolhassunk (így nem kéne hozzájuk szaladgálnom folyton egy pen-drive-val, ha rólunk készült fényképeket akarok, és viszont). Telepítettük az ő gépükre is, meg az enyémre is, és futtattam a hálózat beállítás varázslót az én gépemen (náluk otthon két gép már hálózatba van kötve, bár nem Hamachival). Tudunk is egy hálózatra csatlakozni, mindkettőnknél van egy megosztott mappa, de ha a Browse menüpontra kattintok, csak egy hibaüzenetet kapok:
"A ... elérési út nem létezik, vagy nem könyvtár."
Megpróbáltuk egymást pingelni is, ekkor a válasz:
"A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül."
Windows xp-m van, és a PCWorld Outpost-ját használom tűzfalnak. Tudom, hogy azt írjátok, hogy bonyolult a beállítás, de valaki nem írná le, hogy mégis elvileg mit kéne beállítani? Hátha mégis sikerül...
Köszi előre is:
Mariann
Attila222
2007. november 10. 12:29
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy nem tudok hálózaton keresztül játszani a Hamachival. Lelőtem a tűzfalat, a vírusirtót is. Akkor állítgattam össze vissza. Egyszer ő egyszer én hostoltam azzal akivel játszani szerettem volna. De semmi. Amikor először feltettük, még láttuk is egymást a játékon belül. El is indult de 3 másodpercre rá errort írt ki. Aztán amikor újratettem a hamachit semmi. Még csak nem is láttam őt a játékban. Mi lehet az oka? Ja és még annynit, hogy az ip-nk nem egyezik az első két számban. Ha ez a baj, akkor mit lehet tenni ez esetben? Még valami... Azt írta ki, hogy nincs szinkronban a játék!
Spányik Balázs
2007. november 10. 22:57
Nem egészen értem a dolgot. A Hamachi nem arra volna jó, hogy tűzfal mögül is tudjatok játszani? Ugyanis ha lelövöd a tűzfalat, akkor a Hamachira sincs szükséged, hiszen nincs, ami blokkolja a netes kommunikációt, akkor a játék is tud működni.
Én sosem használtam Hamachit az Age-hez, úgyhogy ebben nem tudok segíteni. Abban tudok, hogy mit kell átengedni a tűzfalon, routeren ahhoz, hogy működjön, de ez megtalálható számtalan weboldalon is:
TCP: 47624
TCP/UDP: 2300-2400
Attila222
2007. november 13. 3:25
Nem vagyok egy nagy számítógépguru, ezeket az adatokat hova írhatom be pontosan?
Spányik Balázs
2007. november 13. 10:41
A tűzfal és a router beállításaiban találj olyat, ami portokról, továbbításról (forwarding) szól, oda.
Soma01
2007. november 13. 10:50
Vagy "virtual server".
Attila222
2007. november 13. 20:18
Most már hálózatban sem tudok játszani.

A "játék szinkronon kívülre került, hiba miatt."
Watto
2008. január 14. 20:33
Hali! Nem tudja valaki hogy mit kell olyankor tenni, mikor a hamachi nem ismer fel egy játékot? Fenn volt az alapjáték, azzal láttuk egymást haverokkal, de ha felnyomtuk a kieget akkor már nem, pedig elég fontos lenne, köszi !
tvili999
2011. július 9. 23:35
Sziasztok. Olyan gondom van, hogy hamachival szeretnék megosztani XAMPP oldalakat(localhost). Meg lehet ezt valósítani?
KGigi
2011. július 10. 11:57
Elvileg simán, minden további nélkül el kell érned a Hamachis IP-n, ha nyitva vannak a portok.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.