Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Motoros topik
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5
Ulala
IDÉZET(Bencce @ 2006. June 27., Tue 21:32) *

Ulala: Sajnálom, hogy így gondolod, azok miatt ilyen a helyzet akik veled egy véleményen vannak. Ez az én tehenem megdöglött dögöljön meg a tied is kategória. Rohadj csak a dugóban ha én is ezt csinálom. Engem ha látom h elengednek és direkt lehúzodnak vagy félreállnak mindig megköszönöm, intek stb... és én is örülök, és ő is örül, mert nem nagy dolog volt. Viszont igen láttam már olyat h direkt ráhúzták és a következő pillanatban repült a visszapillantó. Ilyenkor úgysem fogja senki elkapni. Vagy a másik amit láttam, 2 sportmotorosra direkt ráhuztak a pirosnál. De tényleg csak azért h ne férjenek el. De csak átverekedték magukat, beálltak elé és a fél gumit ráfüstölték az meg még 2 perc múlva is ott állt a felhőben. Na most itt megint a paraszt bunkó motorosok, csak ott kezdődött a dolog, hogy velük voltak bunkók, de ők legyenek elnézőek.
Ja és a rakparton (Szent Gellért tér fele) meg az autósok rallyznek, szigorúan 11 után.

Tudod mit ha motorosról van szó, igen is rohadjon meg a dugóban mint az összes autós is. Nem érdekel, hogy ilyen melege van meg olyan melege van meg így siet úgy siet. Szerinted egy 16 éves lada samarában milyen az idő ilyenkor? tongue.gif Nem mentség a meleg. És ahogy a többiek is mondták, nagyon nagyon kevesen vesznek rendes védőruhát. Inkább izom polóban 1 keréken száguldoznak és akkor még csoda ha van valamelyiken bukósisak. Pl.: múlt szombaton esett meg velem, hogy mentünk a nevezetes samarával az M1 M7 közös kivezető szakaszán és egy motoros csapat kétoldalról is elkezdett elénk vágni (megjegyezném, hogy a leálló sáv volt az egyik oldal) majd amikor összegyűltek index nélkül keresztül 2 sávon vagy 180 eltekertek 100-as táblánál. Ha jól tudom az index használata kötelező, az előzésnek is vannak szabályai nem beszélve, hogy motornál elég nehezen lehet ráfogni, hogy most jöttek a kocsimosóból és szárrítják. annoyed.gif
Mi a mentségük azoknak akik itt Budapesten a bicikli utakon mennek? Múltkor is még neki állt feljebb, hogy nem fér el a biciklisták és a gyalogosok között.
Azért mert az autó sokkal nagyobb mint a motor és nem fér el minden egér járaton, attól még nem kell a motorosoknak azt hinniük, hogy mindenhol közlekedhetnek ahol elférnek.
Ha más lenne a motorosok mentalitás akkor el is engedném őket, de amíg ilyen addig soha.
Az autó rallyzás meg itt is megy, de azok legalább 4 keréken csinálják és az úttesten.
ephébos
@Bencce:
IDÉZET(Bencce)
Eegyébként autó után szerintem veszélyesebb motorozni, mert megszoktad, pl hogy van elsőbbséged. Ez az amit automatikusan jobb ha elfelejtesz. Sehol nincs elsőbbséged. Főuton is általában keresztutcánál le a gázt és benézni.

Ezt az elsőbbséges dolgot leírnád, hogy hogyan is érted?
Adani
Szerintem úgy gondolta, hogy akkor van, ha megadják. Azt pedig már én is tapasztaltam, hogy két keréken jobb ha meggyőződsz róla, hogy biztosan megadják neked, mert bizony a kétkerekűt nehezebb észrevenni, és lehet, hogy pl: éjszaka egy fáradtabb autós észre sem veszi a kétkerekűt.
Bencce
Ulala: Mert 4 keréken miért szabad? Én is lehetnék mérges az autósokra, mondjuk az is vagyok, mert menj bele egy körfrogalomba és nézd meg hány jön ki indexet használva. Elmesélem: 100-ból egy. Én meg ott ácsorogjak mert nem tudom, hogy ez most kikanyarodik egyel előttem vagy nyugodtan belemehetek a körforgalomba. Szerencsére azt vettem észre, hogy javul a helyzet. Azzal úgysem fogod megakadályozni, hogy nem engeded el őket, ugyanúgy minden motoros araszolni fog. Egyszer mentem (midig vannak saját sztorik smile.gif smile.gif ) és valaki szépen lassan lezárta előttem a kis araszolósávom. Behúztam a kuplungot és elkezdtem 12.000-en sikíttatni, hogy köszi szépen paraszt, erre van energiád, de ugyanazzel a mozdulattal jobbra is húzodhattál volna. És erre, ketten elkezdtek az autósnak dudálni egy valaki meg ki is szólt neki, hogy engedjen már el, "miért vagy köcsög?" biggrin.gif biggrin.gif Szóval ez igen. De nem tudom miért fáj ha nincs felöltözve, az ő dolga. MOndjuk a bukó az alap. De ha én is csak átugrok pl budaörsre ami 5 perc akkor bukó, kesztyű meg gerincvédő (azóta hogy 3 helyen eltörött a gerincem smile.gif )

ephébos: Azért mert főútvonalon haladsz én jobban szeretem a keresztutcáknál vissza venni a dolgot, mert sokan nem látnak, meg nem érdekli őket, és lazán kikanyarodnak eléd. Ebből van a legtöbb halálos baleset, hogy autós nem vette észre, nem adta meg az elsőbbséget.

Adani: Majd megpróbálom megkeresni a linket!!!

Profiler: Tudom, hogy veszélyes, de nem vagyok meg nélküle smile.gif (egyébként az ausztriai tanulásom tönkretette a kapcsolatunkat a barátnőmmel és nem vagyunk már együtt. De ha lenne akkor is jobban észben tartom inkább a szüleimet)

Adani: így van smile.gif
Greene
Ááá Budaörsön majdnem minden körforgalomban bevágnak elém. Életveszélyes. annoyed.gif
ProFiler
Nocsak, most azért már ne legyen autó vs. motor vita, mert az már tényleg értelmetlen.

Egyébként a körforgalomban itt nálunk az a tapasztalat, hogy 10-ből 7 indexel kihajtásnál és teljesen normálisan mennek. Ezt talán arpsoft is meg tudja erősíteni. (Csak azért talán, mert nem hinném, hogy erre járna. sad.gif )

Ciao.
Greene
Ááá, kezdésnek nem veszek 600-as motort, mert nehéz. Valami 125-ös jó lesz nekem is. Néztem a Bencce féle Apriliát, ami igen vonzó, csak nekem egy kicsit túrásabb kéne. smile.gif

@Bencce: Honda CBR125R? unsure.gif
Ulala
@ Bencce: Félreértés ne essék én nem csak a motorosokra haragszom, hanem az autósokra és az eszeveszett biciklistákra is. Csak most éppen a motorosokról lehetett kiélezetten véleményt nyílvánítani. Ha az autósokat kell szídni akkor nyugodtan lehet az indexért a nem karbantartott nagyon szennyező autók használatáért, a garázs előtti megállásért ami tilos lenne és sorolhatnám még. A biciklistáknak meg sebesség korlátot vezetnék be, hog yne száguldozzanak az úton csak úgy. Pont nálunk egy lejtő vége van és olyan eszeveszett iramban jönnek, hogy győzzön az ember elugrani előlük. smile.gif

Én mindnekit szidok aki nem tartja be a szabályokat. biggrin.gif
Bencce
Greene: Ne!!!! smile.gif Nagyon gyenge. Az tény, hogy 4 ütemű, nagyon keveset eszik, és nem kell karbantartani, de viszont nem is megy. 120-nál vége. És nem árt ha van egy kis felesleged pl. előzéseknél. Én rendszeresen túrázok cbr 125ösökkel de hát nem nagyon bírják az iramot.

ITT egy kép a két gépről. Haverommal voltunk kint h.ringen egy kicsit pályázni. Hát ott meg már a 2. kanyar után nem látod a cbr-t. smile.gif De egyébként ha nem számít, hogy sportos legyen hanem tetszenek a nakedek akkor a cbf 250-es nem olyan rossz bár azzal fogod az autópályán felvenni a tempót. Egy 500-as pl Suzuki GS-500-as vagy egy Yamaha ER-5 az jó lehet kezdésnek. Szép egyenletesen adják le a teljesítményt, semmi lórugás, mint pl a 125ös kétüteműeknél.

De pl. nem tudom mire gondolsz túráson. Én mondjuk egy Kecsekemét oda vissza szakasz után kicsit elfáradtam de nem volt vészes. Nyilván nem olyan kényelmes mert a kezeden támaszkodsz, de nem vagy te még olyan idős hogy megártson : biggrin.gif

PF: Igen mert Sopron egy rendes város. Amikor átutazóban voltam Ausztriába rengetegszer tapasztaltam, hogy meglepően normálisabbak ott az emberek!
Greene
Az az Aprilia is nagyon tetszik ami neked van. De "A korlátozott" kategórával lehet vezetni? Mert az van vagy 36 paci. A Honda nagyon olcsó ezért tetszik. Nem akarok 125-ösnél nagyobb motort, mert azzal kezdeni a motorozást veszélyes. Egy kollégám 750-es speedmotort vett, és 2 hét múlva rommá törte. sad.gif
A Cagiva Mito jó?

A te géped egyébként hány éves?
Bencce
Hát nekem is korlátozott jogsim van. Elméletileg még belefér mert KW-ra adják, és nagyon a határán mozog a dolog. De a lényeg, hogy 125ös, 2 Kw-ért nem fognak magyarázni, de szerintem benne van az.
Az enyém az már 10 éves szegény, bár szerintem nem látszik rajta. Motorban azért nem úgy számolj mint autóban. Több karbantartást igényel, de egyszerűbb is. Persze ha nem gondozzák gyorsan trágya állapotba kerülhet.

A Mito kb. teljesen egy kategória az RS-sel. Van mitós haverom is, és tényleg ugyanaz, csak máz kinézetre, de teljesítmény stb-ben nem találasz nagyon eltérést. De számolj vele, hogy mind a kettőt karban kell tartani. 2 ütemüeknél 10E km-ente dugattyú csere, 20-nél hajtókar. A dugattyú 23E ft, a hajtókar is kb. aztán 3 dugó után viheted a hengert perselyezni, az megint egy huszas. A többi költség meg ugyanaz mint más motornál. De hát ilyen ez. Hétvégénte kitolod, kicsit megsikálod, átnézed, lácot megsprayzed, olajat töltesz bele stb... Ugyanolyan ez mint ahogy hétvégente lefuttatod a virusellenőrzést meg töredezettségmentesítőt meg bootvis-ezel egyet stb. Lelkük van smile.gif

ITT egy videó hogy azért van benne erő. hát olyan 130 körül lehetett a srác és szerintem csak 5ösben volt és nem 6osban szóval volt még tartalék smile.gif

Jajjj EZT elfelejtettem. Ez a 2006-os verziója. Kinézetre más, de menetre, ugyanigy mennek a régiek is sőt még gyorsabbak mert ebben van némi fojtás. Ami változott csak hogy könyebb a felni, meg uj kilóméteróra és más fékek... De semmi számottevő.
ProFiler
Nagyon buta hangja van, de tudom, ez nem számít. Csak jobban szeretem a brümmögőset. laughing.gif

Ciao.
Bencce
Hát igen egy henger hajtja kicsit zizegős smile.gif De ha rajta ülsz megszereted. smile.gif De furcsa módon ha pörgeted mindig megbámulják, meg integetnek a buszmegállóból, meg fényképeznek a busz hátuljából stb... smile.gif
ProFiler
Húú - ez azért már égő, ha a busz hátuljából fotóznak! eznemigaz.gif

Ciao.
Greene
Kicsit buta hangja van az tény, de magas fordulaton már egész jó, sőőőt.

Én is néztem, hogy a 2006-os modellben már digitális kilóméteróra van, amit amúgy sem kultiválok, meg az eleje kicsit más. De ahogy nézem ez a leggyorsabb 125-ös, ami utcai. unsure.gif
Bencce
Ja multkor ott 5-6 lány a pirosnál elkezdett fotózni meg mutatták hogy cibáljam a gázt. Hát annak ennél a motornál senm sok értelme van mert nincs azért olyan hangja smile.gif Ja néha kicsit égő smile.gif

Magas fordulaton tényleg szép, és tényleg a leggyorsabb a Mitoval. De az újért horribilis 1,3 milliót kérnek el. annoyed.gif

De ami elég elrettentő, hogy ezekben megakadhat a dugó! Ha nem töltesz bele minőségi olajat (amit 1000km alatt megeszik) akkor kész. Én a tankba is adok még csak ne ragadjon meg. Pl. 0 motorfék. Ahogy lassítasz főleg magas fordulatról, azonnal kuplung be. Alacsonyon 4E körül nem gáz annyira. Ismerősöm 170-el kanyarban elhajította a mitot mert elakadt a dugattyú és pont kanyarodás közben, hát csúszott egy 130 métert szerencséjére senki nem jött szembe. 2 ismerősöm meg egyenesben 160-al csuszkázott egy jót. Ők nem estek, mázlijuk volt, mert ilyenkor blokkol a hátsó kerék, elkezd csúszni és minnél gyorsabban be kell húzni a kuplungot... Nem túl szívderítő dolog. Sajnos ez vele jár.
ProFiler
Látom nem érted, mire céloztam. De akkor elmondom tongue.gif : ha busz hátuljából fényképeznek, az arra enged következtetni, hogy a busz mögött mész. Ez eddig teljesen logikus, másképp nehéz is lenne. Namost ugye köztudott, hogy az a busz, aminek a hátuljából fényképezni is lehet, az csakis egy Ikarus lehet. Ebből pedig már magától értetődik, hogy azok nem valami sebességbajnokok, plusz még ha hátul állnak is rajt, akkor feltételezhető, hogy sokan vannak rajt arrow.gif nagyon lassan halad. arrow.gif Te is nagyon lassan haladsz az első ok miatt, azaz mögötte haladsz. Plusz ha még idejük is van fényképezni, akkor még béna is lehet az a motoros ott hátul, hogy annyi idő alatt nem tudja lehagyni a buszt, amig azon beállítják a mobiljuk fényképezőjét.

laughing.gif

Ciao.
Bencce
Ja ez a Délinél volt smile.gif Épp piros volt a lámpa és nem férek el egy busz mellett és ácsorogtam mögötte. Ha megy forgalom akkor a buszok meg a kamionok mellett megyek el a leggyorsabban mert nagyon félek tőlük smile.gif smile.gif
Ulala
blink.gif Érdekesek lehettek azok a lányok. blink.gif Ízlésükről nem nyilatkoznék mert az mindnekinek más. Én is lány vagyok de a motorok annyira nem tetszenek, inkább egy gyönyörű M6, 535 kombi diesel vagy 740-es. wub.gif blush.gif De, hogy ne csak a BMW fanatikus szóljon belőlem ott a C6 is. Ezekhez képest a motor csak zümmögő légy.
Bencce
Jó de csak a picik zümmögő legyek smile.gif ízlések és pofonok smile.gif Amikor buszozok sokszor látom, hogy elmegy egy komolyabb sportmotor és 1-2 elkezd ugrálni meg visítani a barátnőjével... Másokon ugyanezt a Mercedes cabriok váltják ki biztos. Nem mondom, hogy nem szépek, de én úgy érzem, hogy nekem fiú létemre a motoron a helyem smile.gif Meg mert izgalmasabb smile.gif

De egyébként a fent említett kocsik mellett a "zümmögő legyek" úgy mennek el mintha szemből jönnének smile.gif

És talán nem is az benne a pláne, hogy szépek vagy ilyesmi, hanem az, hogy akármennyire idióta meg vadbarom de mégis 200 felett mer vele cikázni, a bátorság mégiscsak férfi vonás... smile.gif

Míg a fent említett kocsiknál meghajolsz, hogy hú de jó drága kocsid van.
ProFiler
Na jó, de ezek autók. Azért nem mindegy. Bár az M6-os brümmögése tényleg szebb lehet, mint egy 125-ös motoré... laughing.gif

Ciao.
Greene
Ja igen egy kollégám mesélte, hogy a kétüteműek zabálják az olajat. Akkor mégis inkább négyütemű. Nekem a 14 paci is elég, főleg mert a cbr 120 kiló feltankolva.
Bencce
Az rs meg a mitó meg 140. Tank nélkül 130. Nekem sok ismerősömnek van és szerintem 23 évesen nem tudom de kicsit kevés. Nagyon gyorsan megunod az a baj. Tehát semmi gyorsulása, picinyke ereje van és autópályára már ki sem mehetsz vele nagyon. Nembeszélve arról, hogy olyan keskeny mint egy bicaj.
Hát az olajat eszi de nem vészes. 1 liter agipot én 2800ft-ért vásárolok ami tényleg minőségi (van aki az 5000ft-os castrol R2-re esküszik) és ilyet szoktam venni 6-700km-enként, de úgy hogy én a tankba is mindig öntök egyp icit hogy már attól legyen egy alapkenése.

Egyébként ez a 130 kiló nem sok, a félelmetes 65ös súlyommal semmi nehézséget nem okoz vezetni, döntöd és megy ez magától smile.gif
Greene
A fogyasztása is elég kedvező a CBR-nek. Annyival meg az aprilia se szélesebb. blush.gif
Bencce
Hát igen a felét vagy még annyit sem fogyaszt. biggrin.gif biggrin.gif
De az tényleg keskeny nagyon, mig az apriliának azért nagymotor kinézete van. Mondom akkor inkább vegyél nagyobbat mert ez tényleg kinövöd. Megtanulsz rajta váltani meg megszerzed a rutint azt kész. Persze csak a városba azért, hogy ne a kocsival gyűrd magad mindenhova arra tökéletesen megfelel, sőt cool.gif De ha néha néha túrázni meg versenypályázni is akarsz akkor ne blush.gif
Greene
Versenypályázni nem nagyon akarok. Főleg a városba kéne, és néha "túrázni". Ha 110-es utazót bírja akkor az már bőven jó. Az pedig, hogy egy tankkal elmegyek 250-300 kilométert, 3000Ft.ért, nagyon vonzó. w00t1.gif
Bencce
Hát az biztos. Engem az ideg kerülget a mostani benzinárakkal. Az USA-ban amikor 170 ft lett olyan tömegdemonstráció lett. Itthon rázzuk rá a fejünket de semmi több.

(A 110-et ha pörgetve is de viszi, de azért gondold át... nagyon kevés ha le akarsz jutni valahova)
(nem versenyezni kell de a pályán biztonságosan gyakorolhatsz meg döntögethetsz meg kiélheted magad)
ProFiler
Lassan nekem jobban megéri Magyarországon tankolni a gázolajat, mint Ausztriában. Már 275 Ft egy Euro, ez keményen megérezhető a kinnti árakon (azok változatlanok maradtak, csak Euroval Mo.-n olcsóbb).

Ciao.
Bencce
Tegnap este már 278 felett volt. Nevetséges... De tényleg olyan szinten felháborító! Nem tudom, hova az Úristenbe akarják még tovább emelni?

Arról nem beszélve ha valamit az ebay-ről rendelek akkor fizethetek sokkal többet tongue.gif
ProFiler
Maradtál volna Ausztriában a nyárra is... twisted.gif

Ciao.
Adani
Ráadásul most a világpiaci ára is csökkent az olajnak, mindenhol Európában emiatt csökkent a benzin ára is, persze nálunk ilyenkor is emelik. Felháborító. Ha így megy tovább akkor megint megéri majd Romániába kimenni tankolni. Régebben mentünk is, de mióta útdíj van, azóta nem igazán éri meg. Azokat irígylem ,akik az ukrán határ közelében laknak, Ukrajnában még mindig nagyon olcsó a benzin.
ProFiler
Én inkább nem irigylem őket. Az az üzemanyag nagyon pocsék, ami náluk van, de úgy rémlik, hogy ezt egyszer már kitárgyaltuk.

Ciao.
Adani
De olcsó. És akik ott élnek, és átjárnak tankolni azt mondják nincs vele semmi baj, ugyanúgy megy vele. Igaz, hogy Spurit (adalék) töltenek hozzá, de még úgy is jobban megéri, mint itthon tankolni ( 1 flakon Spuri elég 250 liter beniznhez és kb. 1800 ft).
intruder
IDÉZET(Ulala @ 2006. June 28., Wed 19:08) *
@ Bencce: Félreértés ne essék én nem csak a motorosokra haragszom, hanem az autósokra és az eszeveszett biciklistákra is....A biciklistáknak meg sebesség korlátot vezetnék be, hog yne száguldozzanak az úton csak úgy. Pont nálunk egy lejtő vége van és olyan eszeveszett iramban jönnek, hogy győzzön az ember elugrani előlük. smile.gif

Én mindnekit szidok aki nem tartja be a szabályokat. biggrin.gif

Tudom, tudom motoros topic, és nem is akarom elterelni a témát, csak egy hozzátüzés smile.gif Elég sok biciklis ismerôsöm van, futárok is, (akik áltlában eszeveszetten tekernek) és én biztos nem tudnék ilyen életet élni és mindenhová biciklivel járni, át a városon. Szóval most nem szítani akarom a tüzet, meg a védelmembe venni ôket de egy ismerôsöm írt egy cikket nemrég a biciklis futárokról, és annyira ide illik, hogy a cikk utolsó gondolatát muszály bemásolnom. Csak mert mióta olvastam, néha elgondolkodok miért is rázom az öklömet a kocsiban...

"Ha valamelyik napon, araszolva a sorral, a szélvédônkön keresztül látjuk egyiküket elsuhanni egy autó mellett, egy centire (sem), gondoljunk arra, hogy sok százszor csinálta már ez a srác (vagy lány). Gondoljunk arra, hogy ô elsôsorban dolgozik, ebbôl él. Végül, nem utolsósorban gondoljunk arra, hogy lehet, a legjobb barátunk virágcsokrát viszi egy légkondícionált irodába, vagy ottfelejtett aktát egy tárgyalásra... Vagy esetleg inzulint, vagy vért."
Adani
Ebben igazad van, a futárok tényleg profik, ők ismerik a Kresz-t nem mennek mint a hülyék, és nem is őket szokták szidni, ha a biciklisták közismerten gyenge szabályismeretéről cikkeznek. Ők nem vágódnak ki egy főútra lassítás és szétnézés nélkül ( szeretett városomban egy bizonyos kereszteződésnél már vagy tucatnyi ilyet láttunk és volt mikor 40-es tempónál is csak visító gumival és csikorgó fékekkel sikerült tőle kb. 1 centire megállni). Ráadásul most, hogy kezdneek elterjedni az elektromos biciklik az ilyenek még veszélyesebbek lettek. Sokkal gyorsabbak, és a szabályismeretük megint csak 0, mert ugye biciklihez nem kell jogsi, sőt semmilyen villanymotoros cucchoz sem. Bár azt nemtudom, hogyha teszem azt, telepakolom egy kocsi csomagtartóját akksikkal és csak az önindítóval megyek, akkor arra sem? biggrin.gif De én személy szerint legalább egy kresz tanfolyamra kötelezném a bicikliseket, ill. jó ötlet lenne az általános iskolás tananyagba is felvenni a közlekedési ismereteket, sőt legyne önálló tantárgy, így legalább mindenkinek lenne valami fogalma róla. Akkor talán nem szambázna át a 4 sávos úton átlósan ( láttam ilyet, de még kiabálni is hasztalan lett volna, mivel a fején ott figyelt egy füllhallgató).
intruder
Ezek az elektomos biciklik nagyon kis gyérek. Semmi értelme. Mi tavaly szereztünk egyet itt a cégnél. Jó is volt vele bohóckodni a parkolóban, de amikor valaki elindult vele a bankhoz, még nem sejtette, hogy visszafelé már gyalog jön majd. Miután a naphegyi emelkedôt nem bírta szegénykém, elfüstölt. tongue.gif Valahol a konténerben végezte, miután a céges "ezermester jelöltek" szétcincálták laughing.gif
Adani
A hegymenetet nem bírják, de erre a weboldalán fel is hívják a figyelmet. Egyébként meg ha jól tudom, ha lemerült az akksija még lehet a pedállal is tölteni, ill. ha pedálrásegítéssel használod, akkor a pedálozással tölti is az akksit. Az Alföldön viszont biztos jól menne.
Bencce
Adani nem tudom felétek hogy van de Bp-en a futárokat utáják a legjobban smile.gif A szabálosságuk egyenlő a nullával. Keresztbe kasul, szembe sávba, zebrán, aluljárokban mindenhol. És csak az érdekli őket, hogy időben ott legyen a pizza. Sokuk hátulján ott díszeleg már a futár vagyok nem ellenség felirat smile.gif Multkor pl szembe jött velem a Margit körúton a villamossineken ahol nem lett volna szabad mennie. Legalább ha ő is szabálytalankodik akkor a saját villamossávjában menjen és ne az enyémben tongue.gif tongue.gif tongue.gif
ProFiler
Nézd, ha Te rendelsz futárral valamit, akkor örülsz neki, ha gyorsan Nálad van, nem?

Ciao.
Adani
Persze, az lehet, hogy szabálytalankodik néha, de akkor is profik, és baleset sem okoznak vagy csak ritkán. Legalábbis a többi biciklissel ellentétben nem annyit. Nálunk nem a futárokra jellemző, hogy mennek mint a birka, nem néznek se előre se hátra, hírtelen vágodnak ki és kiszámíthatatlanul. Pár hónapja egy ilyen biciklis nálunk lazán bement egy kamion kereke alá. Walkmenezett, nem nézett semerre csak ment, az meg, hogy ott van egy kamion mellette nem zavarta.
Bencce
Hát pedig a legtöbb baleset a robogóval van. De egyébként örülökha gyorsan itt van. De PF gondolj bele ha szabályosan menne és mindenki betartan elé ahogy Te akkor soha nem érne oda a pizzád smile.gif Lehet, hogy t böövi száguldó motoros meg azért száguld el mellette mert ott várja a meleg kaja!!! biggrin.gif
Frikker Dániel
Nekem van egy történetem ami a szemem előtt zajlott le... sad.gif

A történet:
A haverokkal ülünk és beszélgetünk az utcánkba, és ekkor motorral elhajd az egyik haver tesója mellettünk, és szólt neki Dani(mert őt is így hivják) de a tesója nem állt meg motorral és pont ekkor, emiatt történt az hogy, nem nézett szét a kereszteződésben és egy méregzöld Opel Astra elgázolt, és ezt mind végignéztük, még azt is ahogy elviszi a mentő sad.gif

Legyen tanulságos jellegű, sose beszélgessetek egy utcán a haverokkal, miközben valakinek a bátyja robog el előttünk 60km/h-val.
ProFiler
Ez komoly, bár a tanulság többször átolvasva is értelmetlen. ani_wink.gif

Ciao.
Frikker Dániel
biggrin.gif Nem baj, attól még mindenki letudja vonni a tanulságot belőle nem? laughing.gif
Babó22
Persze. ani_wink.gif
Greene
Most én mehetek egyből "A" korlátozott kategóriára? Ja, és ha a KRESZ nem sikerül (elsőre) tényleg bevonják a "B" kategóriásomat (addig amig át nem megyek)? Mert akkor nagyon morcos lennék. unsure.gif
ProFiler
Nem hiszem, hogy bevonják, mert amikor a KRESZ-t csinálod, addig senkinek nem is kell arról tudni, hogy van már jogsid.

Ciao.
Greene
Azért szerintem a KFF nyilvántartja ezeket a dolgokat, nem?
mizsi
IDÉZET(Frikker Dániel @ 2006. June 30., Fri 11:29) *
[...]és pont ekkor, emiatt történt az hogy, nem nézett szét a kereszteződésben és egy méregzöld Opel Astra elgázolt, és ezt mind égignéztük,[...]

Téged? Mert ez így, ebben a formában így értelmezhető.
Adani
Szerintem nem vonják be, majd ha komplett kész leszel vele, akkor kapsz egy új jogsit, amibe már be lesz vezetve a motoros kategória is.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.