Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: ASUS alaplapok
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Alaplapok
Oldalak: 1, 2, 3
MafiaBoy
Nekem egy Asus P4P800-VM alaplapom van. Nagyon bevált nekem. Egy Celeron 2,26GHz-es procim van, amit felhúztam 3,01GHz-ig és az alaplap bírja jól. biggrin.gif cool.gif

Itt egy >LINK< (leírás) az ASUS P4P800-asról.
MafiaBoy
ASUS P4P800-VM (Bios update: link)
IDÉZET
Az Intel 875G chipset támogatja a 3.4 GHz+ P4 processzort 800MHz FSB-n, DDR 400 memóriával, Intel Hyper-Threading technológiával, új generációs integrált Intel Extreme Graphics 2 és a fejlett funkciók teljes választékával, így a P4P800-VM tényleg teljesértékű, nagyteljesítményű megoldást nyújt a legkeményebb feladatoknál is.

A duplacsatornás DDR technológia megduplázza a rendszermemória sávszélességét és ennek köszönhetően felgyorsítja a rendszer teljesítményét olyannyira, hogy bármilyen meglévő megoldást leköröz. A P4P800-VM-vel a memóriát igénylő feladatok elvégzése is gyorsan megy.

Maximum 8db USB2.0 port támogatás

(------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------)
Az ASUS alaplapok még mindig jobbak mint a GigaByte.
Egy jó Asus alaplap(ajánlom(kb 200$)):
Asus P5WD2 Premium s755
Intel 955X+ICH7R, FSB 1066/800/533MHz, LGA775 (sup.Dual Core), DDR2 800/667/533 (ECC, non-ECC), 2xPCI Express x16 (sup.CrossFire), 1xPCI Express x1, 3xPCI, 1xUDMA 100/66/33, 4xSATA II RAID0, 1, 5, 10, 1xExt.SATA, GbLAN, IEEE1394a, ATX
(------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------)
Egy másik jó ASUS alaplap:
Asus P5PL2 s775 (Jó és nem drága Kb.98-100$)
Intel 945PL+ICH7, FSB 800/533MHz, LGA775 (sup.Dual Core), DDR2 533/400, 1xPCI Express x16, 2xPCI Express x1, 3xPCI, 1xUDMA 100/66/33, 4xSATA II, GbLAN, ATX
Gereby
Ha gondoljátok, firkálhatok egyet az ASUS A8V Deluxe-omról...
ProFiler
IDÉZET(MafiaBoy @ 2006. June 16., Fri 22:56)
Az ASUS alaplapok még mindig jobbak mint a GigaByte.

Ez csak úgy spontán jött? smile.gif

Sajnos énmeg nem tudom bemutatni a Socket AM2-es M2N32SLI-Deluxe-ot, mert - ez is - hibás. annoyed.gif
Nem tudom, hogy az ASUS mostanában miért csak selejtet dob a piacra. angry.gif

Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Mi a hibája? Melyik részegysége nem az igazi?
MafiaBoy
Szerintem még az is számit milyen cégnél vásárolunk, lehet,hogy valahol egy kicsit drágább de ott le is ellenörzik és bisztosabb. Itt nálunk Ukrajnában is vannak olyan helyek ahol olcsó de nem éri ott megvenni, mert ha valami van avele akkor nyavajognak, hogy inkább becserélik, a pénzt nem nagyon akarják visszaadni. Nem akarom említeni ezt a céget. De amit szivasen felemlítek az a SMOK cég itt eddig minden rendben volt.
Kovács Gyula (MiniDisc)
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=3101

Mafiaboy: Egyébként nem tudom feltünt-e, hogy ez a topicod nem a tesztről szól. Légyszíves olvasd el
Balázs fentebb linkelt hozzászólását. angry.gif Én nem tudom, miért kell direkte belerondítani mindenbe. Van az ilyen jellegű topichoz külön Alaplapok témakör. De már topic is létezik szerintem. weep.gif Ehh, kár is a betükért ...
MafiaBoy
Az ASUS P4P800-VM alaplapban először az tetszett meg nekem, hogy szinte mindent támogat(és az ára nem egeket verő).
IPB kép

Az Intel 865G chipset(Asus P4P800-VM) támogatja a 3.4 GHz+ P4 processzort 800MHz FSB-n, 4xDDR 400(dual) memóriával, Intel Hyper-Threading technológiával.
Új generációs integrált Intel Extreme Graphics 2 és a fejlett funkciók teljes választékával, így a P4P800-VM tényleg teljesértékű, nagyteljesítményű megoldást nyújt a legkeményebb feladatoknál is

A 8 db. USB csatlakozó is meglepett(szerintem egy kicsit ez már sok) főleg, hogy mind usb 2.0 port támogató, ez 40x gyorsabb mint a régi 1.1-es port.

IDÉZET
Az Intel 865G chipsetre alapuló és P4 CPU 800MHz FSB-t támogató P4P800-VM alaplap szédítő teljesítményt nyújt és az új generációs integrált Intel Extreme Graphics 2-vel van ellátva. Dual-channel DDR 400 memória támogatással, AGP 8X graphics interface-vel, Serial ATA technológiával, USB 2.0 könnyű csatlakoztathatósággal és S/PDIF out interface-vel ez a legújabb alaplap minden szükséges funkciót tartalmaz
ProFiler
Ezt a témát inkább áttettem az alaplapokhoz.

@ MD:
Sajnos egyátalán el sem indul, grafikus kátya hibára hivatkozik, pedig a kártyákkal nincs semmi gond. Még üresen is hibát jelez.

Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Ez is chipset probléma lesz. Egyre több alaplapnak van ilyen jellegű baja. hmm.gif (Nemcsak ASUS-nak .. .)
ProFiler
Van valami tapasztalatod az nForce 5-el kapcsolatban?

Ciao.
Csabucko
Az Asus p4p800-x és ugyanez csak SE típusú lapok közül melyik a jobb és egyátalán eléggé jók?
Lechner
sziasztok!
ASUS A7N8X-e deluxe alaplapba megy PCI express videokártya?
Vagy csak AGP kártya megy bele?
köszi előre is.
Sanzi
>>>KATT<<< Csak AGP-s karival megy a lap.
Domino
Helló!
Olyat olvastam, hogy az ASUS P5WDH alaplap, CrossfireTechnológiát támogat. Ez eddig OK.
De aztán jött amit nem értek: Tettek bele nVidia kártyát. Kettőt is. SLI-ben.És működött! Létezik ez?
Egy ilyen lapba nem csak ATI kártya tehető?
Megy benne egy nVidia is? (1db)
Nekem ez újdonság.Ez hogy működik?

Kösz a válaszokat!
ProFiler
blink.gif Egy természetesen működik. Crossfire támogatásról biztosan tudok, de SLI-ről ennél az alaplapnál nincs szó. De ezt a kérdést miért ide kellet írni?

Ciao.
Domino
Mert ez a lap szerintem elég új. És az is ide tartozott volna, ha SLI-t és CrossFire-t is támogat. De ezekszerint nem? Pedig Prohardveren, ennek a lapnak a fórumán volt leírva, hogy ki lett próbálva nVidia 7800 vagy7900-zal.
Bocs, ha off voltam, de ezt akkor hová lehet írni, ha nem az újdonságokhoz?
ProFiler
Pl. ide. Az újdonságok topik nem kérdezésre van, ott a friss megjelenésekről írunk információkat.

Ciao.
Domino
OK. Most már ezt is tudom.
Kösz smile.gif
benc18
Sziasztok!

A barátnőmnek ASUS P4 P800SE alaplapja van! Ahhoz milyen chipset-et adtak ki? És honnan lehet hozzá drivert letölteni? Kérlek segítsetek! Jah és milyen ethernet kártya van integrálva?mi a pontos kódja? segítségeteket előre is köszi!

Sürgős és fontos lenne.

hi.
nagyjani
Ennyi az egész
nagyjani
Érdeklődnék, hogy valaki megfigyelte e a Q-fan működőképességét. Személy szerint A8NE lapom van, de lehetnek a többieken is gondok. Az alaplap könyve azt írja, hogy a chipset ventillátora szinkronizálva van a cpu ventivel, a ház ventit meg csak az egyes csatolón figyeli és szabályozza. Ehhez képest csak a cpu venti fordulata szabályozott, még a chipset hűtöje is mindig ugyanazon a teljes fordulaton jár. természetesen a házhűtő is. Teljesen mindegy, hogy a biosban be van e kapcsolva a támogatás, meg hogy 20 vagy 40 fokos a lap. Várom a véleményeket! Kösz!
kfx
Nekem P5LD2-m van, és ott a használati útmutatóban fel is hívták a figyelmet, hogy : "Only the CPU fan connector supports the Asus Q-Fan feature."
Mondjuk az AIBooster segéd programban örültem, hogy megláttam: Chassis Q-Fan, amit aranyosan be is állítottam silentre, de semmi...
Tehát a Q-Fan csak CPU-t szabályoz.
Gereby
Nekem megy a Q-fan rendesen... A chipkészlet az passzív, de a proci és a házhűtő szabályozva van...
kfx
Milyen alaplapod van? A hidakon nekem is passzív hűtés van, de a házventillátorok ugyanúgy pörögnek 1900-2000-el, akárhogy állítom be a chassis q-fant.
Te csak a biosban állítottad?
Gereby
Csak biost állítottam. Először be kellett kapcsolni, aztán be kellett állítani az arányt, hogy mennyire csökkentse. Ennyi. Mikor indítom a gépem mindig felpörgeti a ventiket, majd lelassítja őket...
nagyjani
Ezek szerint az A8V-n működik rendesen. Szerintem is így kellene üzemelnie, hiszen a könyv ezt írja. Mondjuk a biosomban arányt csak a cpu-hoz látok, a házhűtőhöz csak riasztási fordulatot lehet beállítani. Az az igazság hogy egy hónap múlva lesz 1 éves és garanciába ki lehetne cseréltetni mert végül is rossz.
kfx
Utánanéztem. A tiédben Gereby, Q-Fan 2 van, az enyémben "csak" Q-Fan. Ebből adódik a különbség.
tomplayer
Csak tudnám miért ennyire elterjedt az "ASUS" alaplap hmm.gif Nekem valahogy az ABIT jobban bejön!! rotflmao.gif
ProFiler
Értesz is hozzá, vagy csak mondod? Mert előbbi esetben nem mondtad volna. roll.gif

Ciao.
tomplayer
Tudni illik én tuninbarát felhasználó vagyok!!!! biggrin.gif És ha a tuning szepontot nézzük akkor az ABIT biztos hogy nagyon ottvan!!!! twisted.gif Gondoljunk csak az újabb Abit-okon az uGuru chipre, na meg a bios-ban rejlő lehetőségekre!!!!
ProFiler
Ha látnál egy friss Phoenix-Award BIOS-t az ASUS Crosshair deszkáján, nem tudom, hogy megtartanád-e a véleményed. Annyira telerakták tuningfunkciókkal, hogy szinte az már túlzás. Szó szerint mindenen lehet változtatni. Még a processzor gyorsítótárának belső ellenállásán is.

Ciao.
tomplayer
ASUS & Abit = úgyanaz mint az nVidia & ATI, tehát: az ATI kiadta az X850-est, utánna az nVidia a 7800GTX-et, de az ATI-nak ez nem tetszett így piadra dobta az X1900-ast, ezt követően jött a nagy ellenfél a 7900 ill. a 7950GX2. Magyarul az Abit-tól egy-két hónap mulva jön majd egy mégjobb alaplap!!!! tongue.gif
Mutassak egy pár Abit mohikánt??

KLIKK smile.gif

Ill. jólenne ez egy-két otthoni felhasználónak.

IPB kép

Vagy nem???? blush.gif
Abu85
IDÉZET(tomplayer @ 2006. szeptember 4. 15:55) *

Mutassak egy pár Abit mohikánt??

Inkább ne, elég ilyen mohikánt láttam én kifeküdve, hogy elmenjen a kedvem az Abit-tól. laughing.gif
tomplayer
Miéééért?? Mi a gáz az Abit-tal????
kfx
Most történt náluk egy igen nagy változás, nagy a kavar, egyszerűen csak gyenge minőség mostanában, megbízhatatlanok.
Abu85
IDÉZET(tomplayer @ 2006. szeptember 5. 14:34) *
Miéééért?? Mi a gáz az Abit-tal????

Egyszerűen szervizes, szakmai szemmel nézve gagyi. Elvétve találni a termékpalettájukon jó alaplapot.
Az ST6 óta mélyrepülésben van a gyártó minősége. A Fatal1ty-n pedig csak a proci körüli alkatrészek japán-ok (Sanyo), holott 100%-ig japán-nak hírdeti.
tomplayer
Ezt honnan veszed, hogy csak a proci körüli alkatrészek japán-ok?? Több alaplapot is teszteltem már, de egyikben sem találtam olyan tuninglehetőséget mint az Abit-ban!! twisted.gif
Abu85
IDÉZET(tomplayer @ 2006. szeptember 6. 13:10) *
Ezt honnan veszed, hogy csak a proci körüli alkatrészek japán-ok?? Több alaplapot is teszteltem már, de egyikben sem találtam olyan tuninglehetőséget mint az Abit-ban!! twisted.gif

Megnézem, hogy az alkatrészek származási igazolása hol lett kiállítva. Nos az Abit-nál csak a Fatal1ty széria rendelkezik egyetlen Japán bejegyzéssel (Sanyo kondik).
Amikor még foglalkoztunk Abit-tal akkor heti 20-30 lap ment át a kezem alatt, a nagy többség persze halott volt. laughing.gif (volt amikor 5 darab !!! Abit lapot kellett beszerelnem egymás után, hogy hibátlant találjak, elhiheted mennyire idegölő szaros Abittal szórakozni amikor tudod, hogy délutánra még 3-4 gépet is össze kell raknod)
Úgy látszik még nem volt DFI vagy Epox lapod, ha nem találtál még jobbat az Abitnál tuninglehetőségeinél. smile.gif
tomplayer
Aha persze, csak egy baj van. Abit alaplapoknál figyelni kell a verziószámra, az Abit NF7 1.1-es változata biztos hogy halott, az 1.2-es el is bajok vannak, viszont a legújabb NF7 2.0 platform már hibátlan!! Tehát nem a legrégebbi változatot kell beszerezni!! ani_wink.gif
Boldric
Hali mindenkinek!

Vegy ASUS A8N-E (NForce4 Ultra, skt939, Athlon64, SATA-R, Gb Lan ) alaplapom és az lenne a kérdésem hogy bios frissítéssel vagy a nélkül kezeli-e a 4800+ -os duplamagos procit? A duplamagosat kezeli az tudom de hogy viszi-e a 4800+ -at?? erre várnék mielőbbi segítésget! előre is kösz
kfx
Igen, támogatja az x2 4800+-os processzort, a biosnak legalább 1004esnek kell lennie. (A legfrissebb 1013)
Boldric
kösz szépen akkor örül a bogyóm:D
éljen az élet 4000Ghz fölöttt:)

Kösz, Csocsi
kfx
Szép is lenne a 4000GHz. Amúgy az AMD X2 4800+ "csak" 2,4GHz-es.
Abu85
IDÉZET(tomplayer @ 2006. szeptember 7. 8:17) *
Aha persze, csak egy baj van. Abit alaplapoknál figyelni kell a verziószámra, az Abit NF7 1.1-es változata biztos hogy halott, az 1.2-es el is bajok vannak, viszont a legújabb NF7 2.0 platform már hibátlan!! Tehát nem a legrégebbi változatot kell beszerezni!! ani_wink.gif

A NF7 2.0-a minőségileg kaki.
Amúgy te magad is leírtad a hsz-edben, hogy az Abit hibás alaplapokat gyárt. Egy átlag embert nem érdekli, hogy milyen verziójú az alaplap ő csak egy jól működő, kész terméket akar kapni a pénzéért.
sz.jános
Adott egy Asus A8R-MVP alaplap, kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy:

1. A BIOS-át lehet win alól frissíteni? Ha igen, akkor azt mivel, a Asus Update-vel?
2. Ha nem, akkor a Asus Update progit, hogy kell használni?
3. Némi elképzelésem van az alábbiakról, de mivel nem szeretném helytelenül értelmezni, megkérdezem, hogy ezeket hogy kell értelmezni?

"ASUS CrashFree BIOS2
A CrashFree BIOS 2 funkció már tartalmazza a támogatási CD-vel történő automatikus BIOS helyreállítást. A felhasználónak csak újra kell indítani a rendszert a kapott támogatási CD-vel a meghajtóban, ha nincs kéznél egy indítólemez, és végig kell csinálni az egyszerű automatikus visszaállítási procedúrát.
Az ASUS alaplapok ezt a védelmet külön ROM vétele nélkül teszik lehetővé .

ASUS EZ Flash
Az ASUS EZ Flash-sel az operációs rendszerbe történő belépés előtt tudja a BIOS-t frissíteni. Nincs szüksége ezentúl DOS alapú flash segédeszközökre és indítólemezre."

blink.gif
KeLa
Nekem ASUS P4V8X-X alaplapom van. Ahhoz van egy AsusUpdate progi (telepíteni kell), Win alól letölti a legfrissebb biost és frissít, majd rendszer ujraindítás és már az új bios él.
sz.jános
blush.gif
Bocsi, elírtam a progi nevét ... (javítottam)

Azért is kérdeztem, mivel már próbáltam az Asus Update-t, de nem sikerült a frissítés.

Én így csináltam, lehet, hogy valamit rosszul?!
1. Select the Update Methold ablakban
- Update BIOS from Internet kiválasztva, majd a tovább gombra klikk
2. Select the Update Server ablakban
- a "passive" négyzet jelőlve (vagy anélkül)
- a "proxy setting"-et nem állítottam
- "auto select"-el vagy manuálisan a ftp.asus.com választva ezt a választ kaptam: Too many users on specified ftp server! Please try again later!
vagy ha az ftp.asus.com.tw-ről próbálkozok frissíteni, akkor ezt az üzit kapom: Unable to find the file on the remote server!
(Természetesen mindezt pirossal, de azt itt nem lehet használni.... )

Ilyenkor mi van? Vagy mit rontottam el?
Tudna valaki segíteni???

blink.gif
Gereby
Ott a szerverekkel vannak gondok... (Szerintem) Töltsd le a weboldalról az alaplapodhoz a BOS-t és próbáld meg valahogy betölteni a progiba. Vagy én inkább az EZ-Flash-ből csinálnám. Sokkal egyszerűbb/biztonságosabb...

A Crash Free BIOS: Ha valami probléma van a BIOS frissítéssel nem kukás az alaplapod, hanem ez felfrissíti az alaplapi CD-ről...

EZ-Flash: Nem kell DOS-ozni meg Windowsozni, mikor indul a gép, egy billentyűkonbinációval előhozod, keres floppyn, CD-n, (Flash drive-on), megtalálja, és felfrissíti. Gyors egyszerű, biztonságos...
sz.jános
Felraktam a legújabb Asus Update-t, de a fentebb már idézett szövegre (server) hivatkozva se a BIOS file-t nem szedi le, sőt win alol se frissíti a BIOS-t. annoyed.gif

blink.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.