Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Vélemények a 34. adásról
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > PC STUDIO, PC World TV
Spányik Balázs
Hát ez nem igaz! Annyira el vagyok havazva, hogy észre sem vettem, hogy még a témát is elfelejtettem megcsinálni szegény PC STUDIO-nak, pedig ebben a hónapban maratoni 48 perces adásunk van ám! (Kösz, mizsi, hogy szóltál!)

Aki látta, ide írja a véleményt, aki nem látta, még egy kis türelem, még dolgozom (pontosabban a gép) a webes változaton.
mizsi
Na akkor kezdeném is:
Gratulálok a maratoni hosszúságú műsorhoz, már azt hittem, soha nem lesz vége. biggrin.gif És akkor a blokkok:
A GPS-navigáció bemutató számomra elég érdekes volt, talán egyszer majd lesz szerencsém élesben is kipróbálni.
Caris laptopja egyszerűen remekmű.
A BMW-be rendelhető mp3 csatlakozó jó lennne, ha megjelenne más márkákban is.
Telek Zoli fülese is szép darab.
A T-Onilne-os blokk egy kicsit hosszúra sikerült, de érdekes volt smile.gif
És minden bizonnyal remélem, hogy a Xara XS bemutatónak lesz folytatása.

A bakiparádé jól sikerült, csak azt nem sikerült kiszúrnom, hogy Caris mi az Istent vert le a laptoppal. Ákos káromkodása pedig laughing.gif
Genius87
Nekem nagyon tetszett az egész műsor! smile.gif
Főleg a vízhűtés építős blokk indította be a fantáziámat. arrow.gif azt hiszem, építek is egyet! cool.gif
A bakiparádé láttán pedig a földön feküdtem a röhögéstől. rotflmao.gif
Baludada
Ahh és még nincs fent az oldalon weep.gif Pedig szívesen megnézem volna ma, mert holnap csak este érek haza és akkor már csak szerdán tudom. Felkerül még ma? 4 óra alatt csak kidolgozta magát az a gép annoyed.gif
Adani
Én még nem láttam, mert az újság sem járt mifelénk, de oklvetlen megnézem majd.
Pentium XE
Nagyon tetszett a műsor, de néha a kép blokkosodik, ezért nem volt annyira jó. A hang szuper volt. De GameStar játékbemutató megint hiányzott.
Spányik Balázs
.Club tagok, figyelem!

Ide kattintva, elvileg elérhető a júniusi adás. Azért elvileg, mert nem tudom kipróbálni, ugyanis valamiért nem működik a .Club-os jelszavam. angry.gif Ha bármi gond volna (esetleg mégsem működne), holnap délelőtt orvosoljuk.
Sebi
Nálam működik, de most nem nézem végig mert aludni is kell néha. smile.gif
Baludada
Nagyon jól sikerült a mostani rész is! Egyedül a vízhűtéses résznél hiányoltam, hogy milyen konfiggal teszteltétek. Mert a képeken látszott eredményeknél az én léghűtésem is többet tud roll.gif Az IP TV-s rész kicsit hosszúra sikerült, de átfogó volt.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Én egy minőségi hibát vettem észre, mégpedig azt, hogy a VapoChill hűtőrendszer bemutatásakor a kamera mozgáskor "digitálisan szétesett" a kép.
r-chee
Jól sikerült az ehavi adás exclamat.gif smile.gif smile.gif Érdekes volt a víz és a kompresszoros hűtés egyaránt. Na meg a VideoStudió bemutató.
Kis negatívum smile.gif : a műsorrészek közti (hogyishívják...őőő...) 'blokk' mindig sokkal hangosabb, mint az egyes részek beszédhangjai, s arra az időre mindig le kell vennem a hangból, mert szinte tutolnak a hangfalak annoyed.gif .
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(r-chee @ 2006. June 08., Thu 17:38) *
mert szinte tutolnak a hangfalak annoyed.gif .

Ezt lefordítanád?
Sebi
Ez azt jelenti itt vidéken, hogy hangosan szólnak a hangfalak. ani_wink.gif
Sanzi
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2006. June 06., Tue 22:35) *
.Club tagok, figyelem!

Ide kattintva, elvileg elérhető a júniusi adás. Azért elvileg, mert nem tudom kipróbálni, ugyanis valamiért nem működik a .Club-os jelszavam. angry.gif Ha bármi gond volna (esetleg mégsem működne), holnap délelőtt orvosoljuk.

Nekem is tökéletesen működött. Nagyon jó lett a mostani adás. Főleg a kompresszoros hűtés tetszett. Egy kicsit leesett az állam. A bakiparádé se volt rossz. laughing.gif
Adani
Én is megnéztem az adást. Érdekes a kompresszoros hűtés, meg a vízhűtés szerelés. Az IP TV is érdekes, de mikor lesz ebből valóság? De kétségkívül ez a jövő.
Sanzi
Meg mikor lesz ebből olyan valóság, ami Adani itt nállunk is elérhető? Egyenlőre az internet kérdés sincs teljesen megoldva, nemhogy IP TV... annoyed.gif
Nagy Lajos
IDÉZET(Baludada @ 2006. June 07., Wed 17:56) *
Nagyon jól sikerült a mostani rész is! Egyedül a vízhűtéses résznél hiányoltam, hogy milyen konfiggal teszteltétek. Mert a képeken látszott eredményeknél az én léghűtésem is többet tud roll.gif Az IP TV-s rész kicsit hosszúra sikerült, de átfogó volt.

A vizhűtés tesztelésénél egy 3,6 GHz-es Intel Pentium 4-es processzort hűtöttünk. A felvételen látható konfigurációnál a CPU mellett a HDD, VGA kártya és az északi híd is hűtve volt. Tény, építhetünk ennél jobb léghűtést, azonban többször említettük, hogy ez a léghűtéssel szemben teljesen csendes.
Spányik Balázs
IDÉZET(Sanzi @ 2006. June 09., Fri 14:56) *
Meg mikor lesz ebből olyan valóság, ami Adani itt nálunk is elérhető?

Hónapok kérdése, valószínűleg ősztől indítják be a nagyközönség számára.
Sanzi
Én itt nem Pest bizonyos kerületeire, hanem a Viharsarokra gondoltam. Pest megye, és Békés megye. Hatalmas különbségek vannak ilyen szempontból.
r-chee
IDÉZET(Kovács Gyula (MiniDisc) @ 2006. June 08., Thu 18:57) *
IDÉZET(r-chee @ 2006. June 08., Thu 17:38) *
mert szinte tutolnak a hangfalak annoyed.gif .

Ezt lefordítanád?

Fordítás smile.gif : az egyes műsorrészek közti rész (még mindig nem tudom, minek hívjam) legalább kétszeres hangerővel rendelkezik, és mikor, vége van pl. a vízhűtés összerakásának bemutatásának, majdnem dupla hangerővel tör rám ez az 'átvezető blokk' (ez már találóbb név, azt hiszem). Ennek erdménye az ordító hangszórók, mikoris kénytelen vagyok levenni a hangerőből, majd a 'blokk' után ismét feltekerni, különben nem hallanám a beszédhangokat... annoyed.gif annoyed.gif És ezt már nem először tapasztalom. Szerintem a hangerőket jobban egymáshoz lehetne igazítani. Ennyi. smile.gif .
Baludada
Ez nálam is jelentkezik, de nem annyira, hogy le kelljen vennem a hangerőből.
VINIKOR
- Vista bemutató nagyon hiányzott. A Vistás Movie Makerra, a lapozófájl külön particióra rakására és a rendszermentés-visszaállításra is nagyon kiváncsi lennék.
- Xara okítás kicsit rövidke lett (újságcikk jó hosszú volt, hál'istennek). Nagyon jó a Xara bemutató stílusa. Jól követhető, a kommentár szinkronban van a bemutatott feladatokkal.
- Ulead VideoStudio 10 is jól volt. Kár, hogy a progi rendszeresen lefagyott vagy újraindult. Ha az áttünéseket beraktam a snittek közé, az előnézet iszonyúan akadozott. Ugyan azzal a alapanyagból dolgozva az Adobe Premiere Pro 2 (márciusi mellékletről) fagyás nélkül villámgyorsan dolgozott.
- Vízhűtés bemutató tetszett.
- Procihűtő is érdekes volt. Nincs ennek valami light-os verziója? Minek -20 fok. Bőven jó lenne plusz 20-30 fok is ha csendben dolgozna a hűtő és nem csak a procit hűtené, hanem chipsetet és a VGA-t is.
- Digitális TV-zés témával rendszeresen vissza lehetne térni valami újdonsággal. Bár nem tudom egy 1,5 Mbit/s sávszélelességen kifogástalan minőségű videó tud jönni. Azok az LCD- tv-k amiket eddig láttam áruházakban nem igazán győztek meg.

Szerintem a PC Studió úgy jó ahogy van.
Giraffe
IDÉZET(VINIKOR @ 2006. June 14., Wed 18:49) *
- Xara okítás kicsit rövidke lett (újságcikk jó hosszú volt, hál'istennek). Nagyon jó a Xara bemutató stílusa. Jól követhető, a kommentár szinkronban van a bemutatott feladatokkal.

Ezért csinálja Balázs a Studiót és szenvedek én a cikkekkel cool.gif Moszt mit cináljak, kicit beszédhibász vagyok tongue.gif
Ja, és mielőtt elfelejtem: néhány hónappal ezelőtt megígértük, és lőn... Sőt, azt számolgattam, hogy - ha csak nem lőnek ki a szerkesztők, akkor - még 3-4 részben letesszük az alapokat (illetve kicsit csorgatjuk a náylunkat az Xs-ből hiányzó, ám az Xtreme-ben megtalálható dolgok miatt), majd onnantól a Xara Xs is teljes jogú tagként fog fel-felbukkanni a grafikai tippek programjai között roll.gif
Spányik Balázs
Felvettem a júliusit. A júniusi cikk feléig talán ha eljutottam vele, de már így is több, mint 5 perc, és megszűnt hangomnak lenni. yikies.gif fish.gif
JOINT72
Értékeljük a Xarával folytatott hősies küzdelmet! biggrin.gif thumbsup.gif
h.arpad
Jó lenne, ha egy-két Corel-os fogás is lenne az adásban és a lapban, miután a Xara Xs mindenkinek flottul megy, Giraffe. biggrin.gif Pl. a CorelDRAW X3 próbaverzió volt annak idején, de cikk róla nagyjából megrekedt az újdonságok bemutatásánál. Ez persze jó, mert több egy számba úgyse fér, de azért egy-egy oldalt lehet rá még szánni számonként. ani_wink.gif
Giraffe
Jönnek még CorelDRAW-s tippek is, de egyrészt amíg az X3 egy 30 napos trial volt "csak", addig az Xs egy teljes értékű csomag, másrészt mivel vektorgrafikus programot kevesebben használnak, mint pixelgrafikust, így előbbiekből egyszerre csak 1-1 tipp lesz egy számban. De ahogy mondtam, vannak még szép DRAW-s ötletek a tarsolyomban. smile.gif
(Arról nem beszélve, hogy ha ezt nem is emeljük ki, az Xs tanfolyam jelentős része egy az egyben érvényes a CorelDRAW-ra is.)
andrew_x
Bocsi, csak most tudtam kézbe venni a júniusi mellékletet, azzal kezdtem hogy megnéztem a a Studiót...

Azt kérdezem én a biztonságos usb kulcshoz hozzászolva, létezik-e olyan progi amelyik a szabványos bluetooth kapun keresztül a telómmal beazonosít? Általában ha a gépem itt hagyom, a telóm szinte mindig magammal viszem. Így ha az a kb. 10 méteres hatótávon kivűlre kerülne blokkolná a gépem?
Hacklone
Jaja, télleg elég hangos a bevezető rész, egyébként meg jók a bakik biggrin.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.