Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Java és Javascript
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > JavaScript
zsoltchelsea
Hi! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet engedélyezni a Java Appletek betöltését???
Front Page-dzsel csináltam meg az oldalt és élőgombok lennének benne, csak nem nyitja meg az IE...
Scorpion Spyke
Helló!

Eszközök arrow.gif Internetbeállítások arrow.gif Speciális lapfülön bevan pipálva a Java engedélyezése? Egyáltalán felvan telepítve a gépeden?

zsoltchelsea
Hi! Persze, mindkettő megvan...
Kiskiváncsi
Szevasztok.

Kérlek benneteket segítsetek a következő problémám megoldásában. HTML-ben írott oldalon egy új ablakot nyitok meg javascript segítségével 300x300 px méretben. Az ablak megnyílik, ezzel nincs is problémám.
Ami a gondom, hogy a bal felső sarokban nyílik meg az ablakban, amiből azt megnyitottam. Én viszont szeretném, ha az ablak középen lenne. Már láttam ilyent, ezért gondolom azt, hogy csak én nem tudom megcsinálni. Sajnos a jobb gomb tiltva volt.
Kösz a segítséget előre is.

József.
mizsi
KÓD
<script language="javascript">
var win = null;
function NewWindow(mypage,myname,w,h,scroll){
LeftPosition = (screen.width) ? (screen.width-w)/2 : 0;
TopPosition = (screen.height) ? (screen.height-h)/2 : 0;
settings =
'height='+h+',width='+w+',top='+TopPosition+',left='+LeftPosition+',scrollbars='+scroll+',resizable'
win = window.open(mypage,myname,settings)
}
</script>
Kiskiváncsi
Kösz nagyon hamar megfogom probálni. Most sajnos nincs annyi ídőm.
Mégegyszer kösz

József
Kiskiváncsi
Sajnos valamiért nem müködik. Állandóan azt irja hibaként hogy, "A várt elem objektum".

A hivatkozás amit hozzá irtam a megnyitáshoz az így néz ki:
KÓD
<a href="java script: NewWindow=onclick=openWin('oldalnév.htm','300','300')">megnyitás</a>

József
mizsi
Akkor folytatom:

KÓD
<a href="oldalnév.htm" onclick="NewWindow(this.href,'name','500','500','yes');return false">Megnyitás</a>

Így már működni fog.
Kiskiváncsi
Mizsi!
Köszönöm szépen. így szerettem volna magam is, de sajnos nekem nem ment. Mostmár tökéletesen működik.
Köszönettel,
József
mizsi
thumbsup.gif
MErzsébet
Üdv Mindenkinek.

Segitsetek nekem abban, hogy miképpen oldható meg az alábbi probléma.

IE böngészőben müködik a következő:

<a href="java script:window.close();">Ablak bezár</a>

Müködik IE ben ez is:
<input type=button onClick="window.close()"value=Ablak Bezár</a>

Müködik IE ben ez is:
<a href="#" onMouseDown="self.close();">Ablak Bezár</a>

Ezzelszemben Firefox-ban nem hajlandó bezárni az oldalt.
Kérlek benneteket segitsetek megoldani, hogy Firefoxban is bezárja az aktuális oldalt vagyis ablakot.

Kezdő vagyok nemigen vagyok járatos a témában. sad.gif sad.gif
pompom
Sziaztok!Bár nem biztos hogy jó helyre irok de van 1 kis gondom.néhány napja átesett gépem egy registry takaritáson.nos ezek után jelentkeztek a gondok ugyanis néhány oldalnál pl letöltés elött azt az üzit kapom,hogy:"ERROR enable javascript".Csináltam backup-ot a reg-röl de miután eme gond jelentkezett maga takarito progi is "öngyilkos" lett.Amugy ez a System Mechanic Pro 7-es volt.Hozzáteszem nem vagyok nagyon profi a témában.Kérném aki tud segitsen.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.