Hirtelen gondban voltam, mert nem tudtam, hogy hová is írjam a mondandóm, így készítettem egy topicot, melybe árnyaltan beleágyazom a kívánt részt.
Szóval, van ez az extension mozilla firefoxhoz, aminek neve greasemonkey. Nem túl nagy a mérete, azonban annál több dologra lehet felhasznláni. Fejlesztői arra találták ki, hogy egyes oldalakra saját saját scriptet eröltessünk rá, ezzel akár gyökeresen megváltoztatva annak viselkedését. Ilyen scriptet bárki készíthet, aki ért egy kicsit a javascripthez, ha meg nem ért, akkor felhasználhatja mások scriptjeit.
A fórumon többször olvastam, hogy a linkek színeivel gondjaik vannak. Nos, ennek kiküszöbölésére készítettem egy tényleg rövid kis scriptet greasemonkeyhoz. A script csupán annyit csinál, hogy átszínezi a hozzászólásokban található linkeket. A script feltelepítéséhez szükség van a greasemonkey extensionre, amit a fenti linkről lehet telepíteni. Ezután katt a script linkjére, majd tools/install user script. A script beállít mindent szépen, okosan. Település után a fórumban a hozzászólásokban található linkek színei ezután rózsaszínre változnak, aminek köszönhetően igencsak feltűnő jelenséggé válnak.
Aki valami normálisabb, a fórumba jobban illő stílust akar beállítani, annak annyi a teendője, hogy tools/manage user scripts, itt kijelölli a pcw color link menüt, majd edit gombbal szerkeszti. Na ez az, ami nálam nem működik, ezért inkább a c:\Documents and Settings\***\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\*** \extensions\{e4a8a97b-f2ed-450b-b12d-ee082ba24781}\ chrome\greasemonkey\content\scripts\ könyvtárban megtalálható pcwcolorlink.user.js fájl szerkesztését ajánlom. Ebben a fájlban a var post_link_style="color: #f0f;"; sorban a #f0f értékét kell beállítani a kívánt színre (hexában).
További hasznos scriptek: http://dunck.us/collab/GreaseMonkeyUserScripts
Ezek után kérdés még, hogy miért szeretem a foxit? Hiszen az oldalak úgy táncolnak, ahogy én fütyülök.