Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: GreaseMonkey
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Böngészők
Ajnász
Üdv mindenkinek.
Hirtelen gondban voltam, mert nem tudtam, hogy hová is írjam a mondandóm, így készítettem egy topicot, melybe árnyaltan beleágyazom a kívánt részt. blush.gif

Szóval, van ez az extension mozilla firefoxhoz, aminek neve greasemonkey. Nem túl nagy a mérete, azonban annál több dologra lehet felhasznláni. Fejlesztői arra találták ki, hogy egyes oldalakra saját saját scriptet eröltessünk rá, ezzel akár gyökeresen megváltoztatva annak viselkedését. Ilyen scriptet bárki készíthet, aki ért egy kicsit a javascripthez, ha meg nem ért, akkor felhasználhatja mások scriptjeit.

A fórumon többször olvastam, hogy a linkek színeivel gondjaik vannak. Nos, ennek kiküszöbölésére készítettem egy tényleg rövid kis scriptet greasemonkeyhoz. A script csupán annyit csinál, hogy átszínezi a hozzászólásokban található linkeket. A script feltelepítéséhez szükség van a greasemonkey extensionre, amit a fenti linkről lehet telepíteni. Ezután katt a script linkjére, majd tools/install user script. A script beállít mindent szépen, okosan. Település után a fórumban a hozzászólásokban található linkek színei ezután rózsaszínre változnak, aminek köszönhetően igencsak feltűnő jelenséggé válnak. smile.gif
Aki valami normálisabb, a fórumba jobban illő stílust akar beállítani, annak annyi a teendője, hogy tools/manage user scripts, itt kijelölli a pcw color link menüt, majd edit gombbal szerkeszti. Na ez az, ami nálam nem működik, ezért inkább a c:\Documents and Settings\***\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\*** \extensions\{e4a8a97b-f2ed-450b-b12d-ee082ba24781}\ chrome\greasemonkey\content\scripts\ könyvtárban megtalálható pcwcolorlink.user.js fájl szerkesztését ajánlom. Ebben a fájlban a var post_link_style="color: #f0f;"; sorban a #f0f értékét kell beállítani a kívánt színre (hexában).

További hasznos scriptek: http://dunck.us/collab/GreaseMonkeyUserScripts

Ezek után kérdés még, hogy miért szeretem a foxit? Hiszen az oldalak úgy táncolnak, ahogy én fütyülök. biggrin.gif
benkovics
Bravo!
Ajni, hogy Te miket megtalálsz! Nem semmi!

Ez plussz pont, a Foxinak! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ajnász
Üdv megint. Kicsit módosítottam a scriptet, új nevet is kapott, hozzáadtam egy olyan kis pluszt, hogy új téma/hozzászólás létrehozásakor hozzászólás esetén automatikusan a hozzászólás szövegének létrehozására szolgáló textarea-ba, új téma esetén pedig a téma címe mezőbe kerüljön a fókusz. Így nincs szükség kattintgatni, oldal betöltődésekor azonnal lehet gépelni. blush.gif
http://ajnasz.uw.hu/files/greasemonkey/pcw...umturbo.user.js
benkovics
Hogy Te mekkora king.gif vagy! Az is lehet, hogy MiniDisc visszatér, és már nem álnéven erre a fórumra! clap_02.gif thumbsup.gif harhar.gif clap.gif clap_02.gif
eremit
Gratulálok! Ez szuper! Nagyon ügyes vagy! IPB kép

IDÉZET(Ajnász @ 2005. May 24., Tue 18:21)
... miért szeretem a foxit? Hiszen az oldalak úgy táncolnak, ahogy én fütyülök.

Én meg fütyülök az olyan véleményekre, mint "Nem tudom, mit esznek ezen a Ff-on az emberek?"
Adani
@Ajnász

Ez nemsemmi, gratulálok!!
Ajnász
Köszönöm, de nem nagy dolog. blush.gif (kicsi javítás esett, mostmár az idézetben lévő linket is átszínezi)
fapuma
blink.gif arrow.gif cool.gif
Ez tetszik! Nagyon jóóó! Köszi! biggrin.gif
Spányik Balázs
Ajnász, nem érzed úgy, hogy a Greasemonkey nagyszerűségét meg kéne osztani a világgal? Mondjuk első nekifutásban 140 ezer emberre gondolok. bulb.gif ani_wink.gif
benkovics
clap_02.gif
Ez nem semmi lehetőség! Használd ki!!!
Hajrá Ajni!!!
Ajnász
Jaj már mik történnek itt. blush.gif
Elnézést, nem vettem észre semmit sem az utóbbi órákban, pont a scriptecskét pofozgattam és bővítettem egy egész jó kis feature-rel. Ajánlott a friss verzió próbáratétele. Valamint, ha van valakinek valami olyan ötlete, amit esetleg meg lehetne valósítani greasemonkeyval, az ne habozzon, most van pár szabad napom. ani_wink.gif
//Ha valaki kipóbálja, akkor kérem jelentse, ha valahol bugos, csak linuxon teszteltem.

@Balázs
Örömmel, hát persze, szivesen elvállalom. cool.gif

Szerk.: Bugos volt(2x), kicsit javítottam
Ajnász
Készítettem megint egy rövidke scriptet. Ennek segítségével a főoldalon található fórumtopicocra mutató linkek az adott topic olvasatlan hozzászólására mutatnak, ha minden igaz.
http://ajnasz.uw.hu/files/greasemonkey/pcw_newpost.user.js
fapuma
Ej! Pont ezt akartam kérdezni, hogy megoldható-e, erre már hónapok óta megcsináltad! Ez kell nekem! Nagy vagy! thumbsup.gif worship.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.