Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Half-Life 2
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Játékok
Oldalak: 1, 2, 3
manguszta
Az Eurogamer csapata magától Doug Lombardi-tól tudta meg, hogy az éppen készülő HL 2 kiegészítőlemez, az Aftermath megjelenését ez év szeptemberére tervezik. Végre sikerült új kiadót is találniuk a Valve-nek, így remélhetőleg nem lesz az a gond, mint amit a Vivendi-vel történt még régebben. Az is biztosnak tűnik, hogy az Aftermath-ból bolti verzió is elérhető lesz, így aki nem rendelkezik Steam eléréssel az is megveheti majd dobozos példányban.
Utonium
Én pedig (szerintem a fórumozók közül tök utolsóként) végre végigjátszottam a HL2-t.

Ami nem tetszett: thumbdown.gif
arrow.gif Az iszonyatosan lineáris játékmenet
arrow.gif A túl hosszú autókázás és csónakázás
arrow.gif A végtelen számú ellenség (ezt már Balázs is említette a régi fórumon)
arrow.gif A bénázás amikor tárgyakat mozgatok, miközben valamilyen "feladatot" oldok meg; a valóságban százszor gyorsabban kivitelezhető lenne némelyik
arrow.gif A vége kissé unalmas
arrow.gif Butuska AI

Ami jó volt: thumbsup.gif
arrow.gif Az utcai harc emberek vagy rovarok segítségével
arrow.gif A Pulsar (vagy milyen) nevű fegyver hangja - eszméletlen
arrow.gif "Viszonylag" kis gépigény (legalábbis a látványhoz képest)
arrow.gif A játék játszatta magát

És még mielőtt az említettek alapján valakinek az jönne le hogy ez egy rossz játék (mivel több negatívumot említettem, mint pozitívumot), annak gyorsan elmondom hogy ez egyáltalán nem így van. Nagyon jó volt vele játszani, még szívesen folytatnám. De betehetnének még pár fegyvert, vehetnék egy kissé szabadabbra a mozgásteret (lásd: Far Cry) és lehetne több csoportos küzdelem. Nehogymár mindig egyedül mentsük meg a világot... exclamat.gif smile.gif
Adani
Igazad van, de azért messze az egyik legjobb játék, a kiegészítő pedig talán már jobb lesz. Kevésbé lineáris, ötletes feladatok.

De azt hiszem végtelen ellenség az csak a bogarakra érvényes.
Szanya
Mi ez a Steam?
Nekem állandóan töltöget, frissít, lassít.
Bár a demoval jól elvoltam a teljes verziót egyenlőre úgy tűnik hiába töltöttem le.
Akkor sem játszhatok vele, ha nem csatlakozom az internetre?
Pedig szilveszter másnapján 36 órán át játszottunk egy jogtiszta verzióval. Nagyon tetszik.
Leginkább az a vízichopper. A buggy-val már nem jutottam messzire.

Egyébként én azt hiszem csak a DOOMot játszottam végig eddig.
Ja, és a CIVet milliószor.
Még a Quake II.-t sem fejeztem be, pedig azt nemrég megvásároltam.
Nem is szeretem befejezni ezeket. Az után már más az egész.
kori
A Steammel kapcsolatos dolgokról a régi fórumban olvashatsz,most nem ismétlem meg. Szükséges rossz, amit, ha nem engeded, hogy feltöltse a szükséges dolgokat addig nem tudsz játszani. Eredeti játék az előnyt jelent. twisted.gif
Szanya
Köszi.
janowolf
Sziasztok!

Én is végignyomtam, szép volt, jó volt, de a katartikus élmény elmaradt.

Üdv

JanowolF
Jester
Ugyanígy voltam vele én is. De egy megunhatatlan jó dolog van benne: A Counter Strike Source . Na ha valamit, azt nem lehet megunni neten, vagy LANban, vagy csak expert botok ellen játszva. biggrin.gif cool.gif
Neohacker
Sikerült már valakinek magyarosítani a játékot mert én akárhogy probálom nem megy. Pedig pontosan azt csinálom amit irnak és nem megy exclamat.gif

Tud valaki segiteni akinek már sikerult question.gif

---

biggrin.gif Már megvan csak rossz mappába másoltam a fileokat exclamat.gif
intruder
IDÉZET(Apokalipszis @ 2005. Jun 11., Sat 22:04)
Ugyanígy voltam vele én is. De egy megunhatatlan jó dolog van benne: A Counter Strike Source . Na ha valamit, azt nem lehet megunni neten, vagy LANban, vagy csak expert botok ellen játszva. biggrin.gif cool.gif

A CS:S-el kapcsolatban teljesen igazad van. Nemrég pont arról beszélgettünk egy barátommal, hogy a neten sokmindennel lehet játszani, de LAN Partyn csak és kizárólag a CS jöhet szóba. Nem is találtunk mást amivel 8-10 ember órákat tud játszani. Vannak persze más játékok de azokat egy-két ember mindig megunja és akkor már löttek a csoportos bulinak. Ugyhogy CS. biggrin.gif

A HL2-vel pedig úgy vagyok, hogy nem szeretem ezt a FUN vagyok meg RULEZ dolgot, de a HL1 és a HL2 nálam abszolút No1. A HL1-et számtalanszor játszottam végig a 2-t meg épp most gyűröm 3x. Lehet hogy elborult vagyok de ez van, nincs mentségem blush.gif biggrin.gif
Jester
Én 3* játszottam végig, normalban, és hardban, harmadszorra meg csak azért, mert vettem egy új VGA-t, és megnézni, milyen full grafikán. laughing.gif
Adani
Biztosan nem csalódtál benne. biggrin.gif
Jester
Nem bizony! laughing.gif
intruder
Ezt most nem annyira értem...miért is különleges kiadás a "Game of the year" question.gif
Eddig is volt Bronz Ezüst Gold és Collectors Edition, és csak a bronzban nem volt benne a HL:Source, a többiben mindben benne van. akkor ez most miért is lesz nekünk jó?
a HL:Source-t pedig amugy is megvehetem külön is a steam-en keresztül még akkor is ha csak bronz verzióm van...
viszont az lehet biztató hogy konzolra is ki akarják adni, mert így a Valve eddigi álláspontja hogy semmilyen más platformra nem adják ki a HL2-t talán megváltozik és kidobják Linuxra is roll.gif
Spányik Balázs
Egy szóval el tudom magyarázni: marketing.

Hosszabban: egy újabb bőr.
SHADOWMAN19
Szerintem a Half-Life 2 hozta azt a szintet amit vártak tőle, csodálatos grafika, hang, és az ezekből megszületett páratlan hangulat! biggrin.gif Egyetlen hátrányának a játék rövidségét tudnám felhozni.
Sanzi
Egy kérdés. Tudom, hogy ez Half Life 2 téma, de azért egy kicsit csatlakozik ide. A Source-ban lehet botokat beállítani? Mert nekünk sehogyse megy...
ferii
Nekem van egy nagy hiba a játékban! Képzeljétek el, elviszem a csatornáig, ahol egy csövessel találkozok, és mit látok? blush.gif Megállnak az emberek, semmi sem mozog, az ellenségek nem lőnek rám, azok a hülye nyelves bigyuszok nem kapnak be. Volt már valakinél ilyen ? Mit csináljak? Ha visszatöltök egy régebbi pozíciót, ott sem mozog senki, csak én. twisted.gif Ez érdekes nem? Bezzeg a mafiában! biggrin.gif
Adri
Eredeti?
kori
Hát bizony neked tört verziód van amiben az AI kikapcsol. A GameStar oldalán a fórumban találsz HL2 topikot (jó hosszú). Ott le van írva. twisted.gif
Adani
Igen, ki is írja, hogy AI_Disabled. Ha már elmentetted akkor onnan már nem lehet mit tenni, mert a mentést ha visszatöltöd akkor is rossz lesz. Persze van megoldás a problémára, de ezt itt nem lehet elmondani.
ferii
Igen, sajnos tört verzióm van. Pedig haver aszonta hogy eredeti. weep.gif
Adani
Akkor sajnos nem tudunk segíteni, legalábbis itt a fórumon nem. Nekem eredeti van, ezért nálam sose jött ez elő, de a problémát ismerem, és emlékszem, hogy már megoldottuk több helyen is.
ferii
Jó. Lehet h megveszem eredetibe. Azért kösz. weep.gif
CHRIS111
Helló. Nekem a Steam dologgal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Mikor megvettem a játékot és létrehoztam az accountot meg telepitettem a játékot azt a merevlemezem d particiójára tettem azért, hogy ha az XP elszáll ne kelljen újból szenvedni a steammel. Tehát újra tudtam a rendszerújratelepités után használni csak a steamet kellett frissitenem. Most viszont szeretném a komplett játékot áttenni egy másik gyorsabb gépre természetesen úgy hogy az előzőről törlöm. Lehetséges-e ez és hogyan kell megcsinálni mert nem szeretnék megint szenvedni a steammel meg a telepitgetéssel?
kori
Szerintem egyszerű másolással megoldható, kicsit hosszadalmas az igaz. Esetleg csinálsz a meglévő HL2 könyvtárból egy ISO fájlt. bulb.gif
Adani
Én is úgy mentettem le, hogy simán felírtam egy cd-re a HL2 mappát. Elvileg így működnie kell.
CHRIS111
Nos megpróbálom akkor úgy hogy csak egyszerűen átmásolom. Azért nem voltam ebben biztos mert gondolom megjegyzi a játék védelme hogy milyen hardverre lett telepitve és ha másik gépen futtatom akkor problémázik de ha nem akkor jó. Meg azért is mert nem szeretném ha törölnék az accountomat abban a hitben hogy gépekre másolgatom a játékot. smile.gif Megpróbálom és meglátom mi lesz mert már elég sok riasztó történetet olvastam meg hallottam a Steamről.
CDNorbi8
Helló!

Na sietek, de leírom.

Steam -> Play games -> (amelyik játékot menteni akarod) -> jobb klikk -> -> és amit ír, megcsinálod.

Na szevasztok!
Adri
Már most megvettem, pedig a netem csak a télen várható arrow.gif ALAP.....
manguszta
IDÉZET(shacknews.com)
The game will ship over Steam this year, most likely in November, and will have an incredibly reasonable purchase price of $12.95.

A kiegészítő (Aftermath) nagy valószínűség szerint novemberben érkezik meg a Steamen keresztül és csak $12.95 lesz az ára, azaz kb. 2500Ft!!!
manguszta
Half-Life 2: Lost Coast

A Valve brigádja késő ősz heteiben némi erőfitogtatással állt elő, ugyanis az eredeti Half-Life 2-t megvásároló játékosok ezúttal egy teljesen grátisz pályát tehetnek magukévá a Steam-ről.

Ez ideáig rendben is volna, csakhogy nem szokványos addonról beszélhetünk, hanem egy igazi tech-demonak is felérő kiegészítésről, amelyből állunk után kapkodva győződhetünk meg a Source motor rejtett tartalékairól. Ha végigjátszod ez a mindösszesen 10 perc játékidővel rendelkező erődemonstrációt, olyan látványnak lehetsz tanúja, amelyet még hosszú időkig nélkülöznötök kell a monitorokról, mivel a kinézetnek bizony hatalmas ára van. A The Lost Coast a Valve felmérései szerint bár sok játékoshoz fog eljutni, viszont annál kevesebbeknek adatik meg az a lehetőség, hogy egyáltalán kompromisszumok nélkül kelljen leülniük a cucc elé, a célközönség tehát vicc nélkül csakis a csúcsgépekkel rendelkező gamerek. Mégis miért volt szükség a The Lost Coast nyújtotta vizuális örömökre? Egyrészt, a HL2 megjelenésekkor jópár nagyarc hétvégi játékos húzta a száját amiatt, hogy számukra a Valve nagyágyú FPS-e nem egészen olyan grafikai bajnok, mint azt ők korábban elképzelték, másrészt 2004 végén még nem igazán voltak elterjedtek az olyan PC-k, amelyek legalább 3 GHz-es processzorral, 1 GB RAM-mal és felsőkategóriás VGA-val rendelkeztek. Bizony jól olvastátok! Aki a The Lost Coast nyújtotta orgazmust át szeretné élni, jobb lesz beszereznie az itt olvasható, minimális gépigénynek megfelelő hardvereket, ugyan jelentősen lebutítva is lehet futatni a kiegészítést, ám akkor lemondhatunk a prezentáció valódi céljáról, már-már fotórealisztikus külcsín való idejű futásáról.

IPB kép

A Source engineben rejtőző lehetőségek valóságos tárházára számíthatunk, ha vesszük a fáradságot és Steam-es Account-unk lobogtatásával ráhúzzuk a kicsivel több mint 300 MB-ot nyomó addont az alapjáték poros megabájtjaira. Mivel a megjelenés napján szerettem volna a kipróbálni a cuccost, véletlenül figyelmen kívül hagytam azt a tényt, hogy ezzel több ezer játékostársam is így van, amelynek következménye az lett, hogy az enyhén szólva leterhelt Steam csaknem három órát szöszölt, mire végre elindíthattam a játékot. Egy percig töltődő menüben tárult szemem elé legelőszőr a letaglózó látvány, megspékelve a jóideje beharangozott, tökélyre fejlesztett High Dinamic Range-dzsel. A pálya története egyfajta elveszett epizód a HL2 történetében, ugyanis egy teljesen új szakaszt játszhatunk végig a nagy utazó, Gordon Freeman életében. Eszméletünket visszanyerve térünk magunkhoz a tengerparton, felettünk egy égigérő sziklafal magasodik, tetején egy mediterrán falucskával. A távolban egy elhagyatott gyár lehangoló panorámája és egy kihalt település, labirintusszerű szűkös utcácskákkal. A parton mindenütt szemét, hajóroncsok, valaha jobb napokat látott ladikok. Kezünkben a Magnumunkkal elindulunk a stégen és belebotlunk egy Szalacsi-féle jó halászemberbe, akinek még bemutatkoznunk se kell, pecabotját eldobva a segítségünkre siet, azaz kinyitja nekünk a sziklafalra felvezető ösvényt elzáró vaskaput, melyen keresztül a látvány mazsolázgatása közben átmegyünk.

IPB kép

Csakhamar egy Combine osztagba botlunk és ha elég cselesek vagyunk, kihasználhatjuk figyelmetlenségüket már hátulról végezhetünk velük. Az első lövés eldördülésével azonban felfedtük a környék ellenséges katonái előtt a kilétünket, innentől egészen a sziklafal tetejéig non-stop akció veszi kezdetét, a távoli gázálarcos betyárok ellen nyugodtan vessük be íjpuskánkat, odafent inkább a közelharci fegyverekre kell hagyatkoznunk. Néhány egyáltalán nem nehéz platformugribugri után fel is értünk a falucskába, ahol meg kell semmisítenünk a part túloldalán elterülő várost lövő tüzérségi üteget, amelyet a templomban találunk. A gyönyörű mozaikablakokon beszűrődő fényekkel megvilágított templom igazi kényeztetés szemünknek, én itt időztem el a legtöbbet. Az oltár mellett meg is találjuk a működő ágyút úgy semlegesíthetjük, hogy leszedjük a burkolatául szolgáló acéllemezeket, majd gravity-gununkkal eltömítjük a közelben található lim-lomokkal. A befuccsolt fegyver hírére egy csapat katona támadja meg a templomot, mi több az üvegablakokon keresztül egy barátságos helikopter is szórja az áldást. Miután kiverekedtük magunkat Isten házából, a déli oldalon el is hagyhatjuk a falucskát, közben persze rakétavetővel szedjük le az idegesítővé váló helikoptert. Pár kisebb ütközet után csakhamar véget is ér ez a remek pálya, mely rövidsége voltán valószínűleg egy enyhébb káromkodást vált ki a játékosokból, bizony lesz némi hiányérzetünk utána, mivel megemésztettünk volna egy kicsivel több játékidőt is, de mint tudjuk, ingyen lónak…

IPB kép

Igazából nem a történet terén kellett nagyot alkotni ebben a pár percben, hanem a látványban, amiben – minő csoda – nem csalódtunk. Azon túl, hogy sokkal élesebb textúrák, sokkal magasabb poligonszámú modellek és sokkal kidolgozottabb árnyékeffektek tarkítják az összhatást, gyakorlatilag minden objektumon bő kézzel adagolt 2.0-és shaderek feszülnek, a falakon, a talajon eleddig soha nem látott minőségű bump mapping tűnik fel, amelyek egyenként is képesek megakasztani az átlagjátékos gépét, hát még minden együtt, minden opció bekapcsolásával már az atomerőművek is megizzadnak. Az akadásmentes futtatáshoz bizony legalább egy évnek el kell majd telnie, kb. ennyi idő (vagy több), míg mindenki számára tűrhető fps értéket mérhetünk, addig marad a 20-25 képkocka/másodperc, a kevés belső tereken (pl. a templom) 35-40 fps. Ez az általunk mért érték, egy 2.6 GHz-es procit, 1 GB RAM-ot és Geforce 6600 GT-t felölelő tesztgépen éppenhogy élvezhető sebességet produkált.

IPB kép

Amire azonban külön is ki szeretnék térni, az a mesteri szintre emelt High Dinamic Range, amely a hirtelen, sötétből a világosba történő, szemünk által érzékelt fényváltozást hivatott szimbolizálni, legegyszerűbben úgy képzelhetjük el, hogy egy sötét helyről kilépünk a napsütötte udvarra, hirtelen semmit nem látunk a vakító fénytől, homályos foltokat látunk, így kis időbe telik, amíg szemünk hozzászokik a kinti fényviszonyokhoz. Ugyan már a Day of Defeat: Source-ban debütált ez az effekt, tökéletesített, látványosabb verziójára egészen az Elveszett partig várnunk kellett. Ott azonban nem volt mindig kifizetődőbb, mivel előfordult, hogy egy kiélezett multi-meccs közben éppen a HDR hatása miatt nem láttam az elém toppanó fritzet…Ez a valóság optikai hatásait szimuláló effektet tökéletesen sikerült beleépíteni a játékba, de aktiválásához még a minimumon is túlmutató VGA-ra lesz szükség.

IPB kép

A tíz perces, tömény játékélményért mindenképpen érdemes volt kipróbálni a játékot, HL2 tulajok, hiába a szerényebb konfiguráció, úgyis ki fogják próbálni ezt az ingyenes kiegészítést, annak ellenére, hogy korrekt kis diavetítésnek lesznek tanúi, sebaj, a kinézet minden kényelmetlenséget megérdemel. Végére szeretnék minden károgó vészmadárnak válaszolni arra a kérdésükre, hogy miért tartott ilyen sokáig a fejlesztés. A bonyolult fényhatások kiszámolása rengeteg munkát emésztett fel a készítőktől, minden egyes tárgyon külön el kell végezni. Azt kell, hogy mondjam, a várakozás megérte, olyan minőségű pályát vehetünk magunkhoz, amelyből ha 7-8 lenne egy csomagban még fizetnék is értük. A The Lost Coast azonban csak egy gesztus volt a játékosoknak, míg a konkurenciának egy fricska: „- Látjátok, van még egy s más a tarsolyunkban, szóval vigyázzatok!” Az igazi, HL2 expanzióra, az Aftermath-re még egy kicsit várnunk kell, de mint látjátok addig sem unatkoztunk…

Forrás: Gamekapocs.hu
intruder
Kipróbáltam és tetszett! smile.gif Csak azt nem szeretem és nem értem, hogy az ilyen játékokkal foglalkozó lapok teszterei miért nyavajognak állandóan, minden egyes alkalommal amikor új játékot tesztelenek? Nem értem miért kell mindig túlozni? Ezért fizet valaki?

"Ez az általunk mért érték, egy 2.6 GHz-es procit, 1 GB RAM-ot és Geforce 6600 GT-t felölelő tesztgépen éppenhogy élvezhető sebességet produkált."

Ez majdnem passzol az én gépemhez, kivéve a Radeon 9600XT-met, és 1024x768-ban az advanced video opciók fele medium fele high beállításaival gyönyörűen futott, talán 2 alkalommal akadt meg alig észrevehetô pillanatra...

Úgyhogy nem értem mire ez a nyavajgás állandóan. Azért hogy vegyek új hardvert vagy miért?! roll.gif
CHRIS111
Végigvittem a Lost Coast-ot és nagyon tetszett a látvány de kár hogy csak nagyon erős gépen tudja megmutatni igazán mit is tud. Amúgy nem tudom hogy csak nálam volt e így de akadtak benne bugok-pl. lelőttem egy combinet ami a földre esett elfordultam és mikor visszanézetm a levegőben áltt széttárt karokkal-hát nem semmi smile.gif
manguszta
IDÉZET(CHRIS111 @ 2005. november 06., 12:48 - vasárnap)
Aa levegőben áltt széttárt karokkal-hát nem semmi smile.gif

A bugot azóta már orvosolták.

A játék maga jó, de kár, hogy csak 10 perces...
CHRIS111
Akkor frissitem a Steamen. Jónak tényleg jó de hosszabb is lehetne-sűrűbben is adhatnának ilyen pályákat ki. Na, majd az Aftermath.
intruder
Mindenesetre ez a HDR nekem nagyon tetszik. Egy jó 20 percet szórakoztam vele...Világos, sötét, világos, sötét, világos, sötét...állati jó w00t1.gif
manguszta
Azt próbáljátok ki, hogy egy farácsot a napnak tartotok és lassan leengeditek a földre. Így a nap amikor át tud sütni a rácsok közt, élesen belevilágít a szemedben, majd amikor ismét egy rács jön, a retinád gyorsan kinyílik, hogy több fényhez jusson. worship.gif HDR
czpetike
Kéne egy kis információ a Steam-es rendelésről. Nem tudom ugyanis, mit hogy kell, és hogy pontosan mi történik, miután elküldtem az adatokat a szervernek.
Vajon külföldről szállítják ide az árut?
manguszta
Nem szállítanak ők semmit, hanem letölteheted a gépedre a megvásárolt játékot ani_wink.gif
czpetike
Nem tudjátok, hol lehet Budapesten Half-life 2 Valve Complete Pack-et vásárolni?
manguszta
A Valve Complete Pack egy Steam-es ajánlat, tehát csak letöltésre való.
A csomag a következő játékokat tartalmazza:
  • Counter-Strike
  • Counter-Strike: Condition Zero
  • Counter-Strike: Source
  • Day of Defeat Valve
  • Day of Defeat: Source
  • Deathmatch Classic
  • Half-Life
  • Half-Life 2
  • Half-Life 2: Deathmatch
  • Half-Life 2: Lost Coast
  • Half-Life: Blue Shift
  • Half-Life: Source
  • Opposing Force
  • Ricochet
  • Team Fortress Classic
Megpróbálhatod összerakni több dobozos termékből:
1. http://www.galaxisnet.hu/termek.php?id=8127
2. http://www.galaxisnet.hu/termek.php?id=7744

Persze így kimarad jó pár játék, de a legjobbak benne lesznek.
A dobozos verzióval árban nagyon rosszul jössz ki!
manguszta
A Valve Software bejelentette, hogy a Half-Life 2 és a Lost Coast 64 bites platformra írt verziója elkészült, mely a Steam rendszerén keresztül érhető el. A rendszer felismeri az operációs rendszert és rögtön a megfelelő verziót futtatja.

Forrás: Gamershell

Ez a 800. hozzászólásom!
Chabi
Jó az a 64bit cool.gif

IDÉZET
Half-Life 2 hi-res texture pack

Hogy ami eddig is döcögött a középszintű gépeken, most még jobban döcögjön...

A hír igaz, már elérhető és letölthető a szupergigamega-nagyfelbontású textúrákat tartalmazó csomag az internetről ingyen és bérmentve, hogy megfektesse kedvenc videokártyátokat.

Akinek azonban mégis erőműve van otthon, és van legalább 256MB videomemória a kártyáján, az neki is állhat a közel 800MB-os csomag áttuszkolásához. Egyben kicsit valósághűbbé is lehet vele tenni a játékot, mivel a fegyverek és a találatok is másképp viselkednek a célpontok esetében. Ja, és a zene is picit más lesz.

Letöltés: >> fakefactory_cinematic2.16_insane_hires.zip <<

Ez így már fincsi cool.gif
manguszta
A csomag lecserél minden textúrát a játékban nagyobb felbontásúra.

Half-Life 2 Hi-Res Texture Pack
Chabi
>> Half-Life 2: Aftermath törölve <<

roll.gif

Meglátjuk mi lesz belőle.
Chabi
>> HL2: NUCLEAR DAWN !!! << lett belőle smile.gif cool.gif
Spányik Balázs
Nem, a két dolognak semmi köze egymáshoz. A Nuclear Dawn egy mod. Elég jól néz ki, ami azt illeti. ani_wink.gif
manguszta
Így van Balage. És nekem is testszik.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.