Az a nem mindegy. Az előző suliban volt egy fizikatanár (engem nem tanított), aki nemhogy 1-est, de 0-st is adott. Nála a karóhoz is el kellett érni valamit, pl. ha 20 ponttól kettes, ahol pl. 5 pontra már kaphattál egyest, de az alatt csak 0-t. A 0 meg egy szívatós, mert a jegyek összegét nem emeli, de az átlagba beleszámolta, ami ugye eléggé ronthatta. Egy másik suliban volt jobb osztályozás is. Ha nem érted el a kettes szintet karó, ha nagyon nem akkor két karó, ha üresen adtad be, vagy 0 pontos lett 3 karó, és akkor már veled nem is nagyon vacakolt, mert 3 jeggyel már le lehet zárni valakit.
Igaz nekünk olyan tanárunk is volt (informatikát tanított), akinél soha semmire nem kaptunk jegyet, vagy csak ritkán, sokszor kellett esszét írni, meg röpdoga, meg ilyesmik, de ezeket miután beadtuk, sosem láttuk viszont, félévkor meg random beírt pár jegyet, hogy kb. kijöjjön átlagban az, amit adott nekünk. De el kell ismerni, hogy korrekten osztályzott. Ha nem húztad ki nála a gyufát, akkor voltál min. hármas, ha kihúztad, akkor kettes, de megbukni soha senki nem bukott nála, legalábbis az évfolyamon. Kettest egyszer egy osztálytársam kapott félévkor, mert belecsulázott az egérbe (golyós egér volt és oda ahol a golyó van) és miután belenézett, hogy mi van vele olyan lett a keze.

A jegybeírás mindenesetre érdekes volt.
- Hányast akar?
- Ötöst.
- Na jó, de ez nem a kívánságműsor.
- Négyes?
Ilyenkor kaphattál kérdéseket, szívatósakat vagy egyszerűeket.
Egy elhangzott párbeszéd a szívatós kérdések után:
-Hármast adok magának, de azért beírok ide még két karót, hogy hihetőbb legyen. Az egyiket mondjuk most kapta, mert nem tudta a választ, a másikat meg azért, mert egy feladatot nem adott be a félévben (de mondom több tucat dolgot adtunk be, és semmit sem kaptunk vissza, ugyan ki emlékezne mindenre).
Egyszer meg is kérdeztük, hogy ezek a jegyek mégis mik mit mire kaptunk, még elsőben, mikor nem tudtuk hogyan megy. A válasz az volt, hogy semmi, ezeket odahazudtam, hogy kijöjjön a félévi jegyük, vegyék úgy, hogy pl. leosztályoztam a füzetüket, vagy egy-két szarjukat, amit beadtak (szó szerint így hangzott el, a trágár beszédstílust egyébként se vetette meg, de sosem köntörfalazott kimondta amit éppen gondol).