Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: a lap nem jeleníthető meg
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Operációs rendszerek > Egyéb operációs rendszerek > Windows 98/SE/ME
al bundy
Újratelepítettem a WIN98SE-t. Azóta egyes internetes oldalak csak részben, mások egyáltaltalán nem jelenek meg (A lap nem jeleníthető meg). Mi lehet a gond?

A böngészőm: Internet Explorer (amit az újratelepítés óta nem tudok frissíteni, nem nyílnak meg az oldalak).
Jeleztem a problémát az internet-szolgáltatóm felé. Sajnos olyan választ kaptam, ami nem tetszik. Vegyek új gépet, telepítsek XP-t, a 98 SE már nem jó, már elavult. De amikor a szerződést kötöttük (nem oly rég) akkor még nekik is alkalmas volt a gép a netezésre. Állítólag abban az időben, amikor nem volt gépem (az újratelepítés miatt 2 napig), volt egy fejlessztés a cégnél, ami nálam ezt a hibát eredményezi a 98 miatt. Mivel környezetemben (lakótelep), már mindenkinek XP-je van, így én kilógok a sorból. De felajánlották, vegyek egy routert (amiről gőzöm sincs hogy micsoda) x forintért, akkor talán az megnyitja a kérdéses oldalakat. Ilyen van szerintetek?

Mi a közös ezekben az oldalakban?:
-blikk, statlap, origo, prim online, windows update (ezeket nem reklámnak szántam, bocs ha nem lett volna szabad a nevüket kiirni). Ezeket sem tudom például megnyitni. Mi lehet a gond? question.gif Előre is köszönöm.
Garono
Hát szerintem egy Routertől még nem lesz jó. roll.gif A Router egy Internet, hálozat megosztó kis doboz, olyan, mint a Switch. Ettől még biztos nem lesz jó. Viszont annyit tudok csak mondani, hogy próbáld ki a kérdéses oldalakat Firefoxal. Ha abban megjelennek, akkor biztos nem a hálózattal van gond, hanem az IE rakoncátlankodik. ani_wink.gif
al bundy
Kipróbáltam, és ugyanúgy dolgozik mint az IE. Valamit megnyit, valamit nem. sad.gif Egyébként köszi,hogy segíteni próbáltál.
Laali
Melyik IE verzió van telepítve? A Windows98 ugyanis alapból az Internet Explorer 4-es verzióját telepíti. Esetleg frissíteni lehetne CD-ről az IE 6-ra. Meg lehetne próbálni az OPERA-val is. JAVA, Flashplayer és Schockwave player telepítve van ?

Én a következőket csinálnám:
Frissíteném az Explorert legalább a 6-os verzióra, talán még a 6SP1 is működik a Win98SE rendszeren, de ebben nem vagyok biztos. Ez letölthető >>> Innen , de ez sajnos több mint 80 MB, ezért javasoltam a CD-t.

Telepíteném a >>> Flash Player és Shockwave Player programok megfelelő változatát

Majd a >>> Sun Java programot
Ezek egy részét a PCWorld CD-in is meg lehet találni:

Szerintem ezután már jól működne.
mizsi
@al bundy: ki az Internet-szolgáltatód?
al bundy
Bocs a késői jelentkezésért, de a géppel vacakoltam, és megint újra tettem minden programot. Tehát a flashplayer és a sun java megvan. A szolgáltatóm a Giganet. Szedem le az ie6hu.exe-t. Majd meglátjuk mi lesz.
al bundy
Telepítettem az ie6hun.exe-t, ezután ellátogattam a Quick Studio Site Help oldalra, ahol ezt az üzenetet kaptam:
Ön a következő böngészőt használja:
Név: Microsoft Internet Explorer
Verzió: 4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98)
Nyelv: undefined
Platform: Win32
Ez most akkor nem ie6-os változat mégse? Vagy igen?
Halasi Miklós
laughing.gif Most írtad le a zárójelbe! ani_wink.gif
Spányik Balázs
Azért ez fura. Inkább nézd meg az IE Help (vagy Súgó) menüpontjában az About (vagy Névjegy) funkciót. Az kiírja a rendes verziószámot.
al bundy
Hello mindenkinek! Újra megy a netem normálisan, a megoldás egy ZyXEL prestige 300 router. Na !Mindenkinek kösz a segítséget. Köszönöm. biggrin.gif clap.gif
Garono
Pedig nem is segítettünk... blush.gif De csak egy sima Routertől megoldódott a probléma? Hát ilyet sem hallottam még. roll.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.