Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Kétrétegű DVD
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Adattárolás
nyekk
Sziasztok
Pontosan mennyi adat fér egy kétrétegű dvd-re?
Még nincs ilyen íróm, de lesz,és pont akkora fájlokat, vagyis akkora összeállításokat szeretnék készíteni,amit majd fel tudok írni egy ilyen lemezre.Tudtommal 8.5 GB.Ez olyan 8.5 GB mint az egyrétegűnél a 4.7?(mert ott ugye csak 4 700 000 000 bájt-ról van szó)
Bocsi,ha esetleg rossz helyen van a hozzászólás!
ProFiler
Jól tudsz Te mindent. ani_wink.gif

Ciao.
Adani
Igen. Egyrétegnél a 4.7 GB az csak 4480 MB kétrétegűnél pont a kétszerese, olyan 8.5-8.6 GB.
nyekk
Akkor most mennyi pontosan?
8500000000 Bájt,vagy 9400000000 Bájt?
Mert ha az egyrétegű kétszerese akkor 9400000000 Bájt.
az 9179687,5 KBájt,
az 8964,53 MBájt,
vagyis 8,7544 GBájt.
Ez a helyes?
ProFiler
Miért nem elégszel meg a 8,5GB-tal? roll.gif
Konkrétan mi a baj vele? Nem fér rá valami esetleg?

Ciao.
nyekk
A helyzet az, hogy megvettem a Jóbarátok dvdk-ből kettőt, és később a többit is meg szeretném.
Én Osztrákban dolgozom, de Zasszony is szeretné nézni odahaza.
Namármost ha készítek egy évadból rippet magamnak(divx), azt szeretném évadonként 1 kétrétegű dvd-re méretezni. Így a minőség is kafa lesz.
Majd később ha lesz hozzá íróm, ki is írom lemezre, de egyenlőre csak vinyóra teszem. Ezért kellene a pontos méret, mert minőség szempontjából nem mindegy, meg ezért van az, hogy nem tudom mennyi adat fér fel azokra a lemezekre.
ProFiler
De ez egyébknt is nyersanyagfüggő. Tapasztald ki, hogy mennyit tudsz rátenni egy típusra.

Ciao.
szabika 21
Hi mindenki!

Metal Gear 2 játékomról akarok biztonsági mentést csinálni.A játék majdnem 8 GB,így csak duplarétegű lemezre tudom kiirni.
Vettem 1 lemezt:TDK DVD+R DL 8.5 GB 2000 Ft-ért.
Még nem csináltam ilyet,elkellne a segítség a kiíráshoz,nem akarok szemétbe dobni ilyen drága lemezt.
Az íróm:LG GSA-4082B fireware nélkül.Ha jól tudom,lehet ezzel is duplarétegűt írni frissítéssel.Honnan lehet ilyet letölteni?
Milyen progit használjak majd a kiíráshoz?
(a játékkal van próblémám:nézzetek már be PC alkatrészek/grafikus kártya/Direct3D probléma topicra!Köszönöm!) smile.gif smile.gif smile.gif
szabika 21
Még olyan kérdésem van, hogy játékot nem lehet "betömöríteni" normál (4.7 GB) lemezre, mint filmet DVD Shrink-kel??? roll.gif roll.gif roll.gif
Shia-ko
Szerintem először gondolkodjál. Hogyan is tömöríted a filmet kissebbre? hmm.gif
ordító egér
IDÉZET(szabika 21 @ 2005. július 04., 17:22 - hétfő)
Metal Gear 2 játékomról akarok biztonsági mentést csinálni.A játék majdnem 8 GB,Így csak duplarétegű lemezre tudom kiirni.

Tízet teszek egy ellen, hogy a telepítő állomány nincs 8 giga.

(Persze ha a már feltelepült állományt akarod kiírni, az más. twisted.gif )
szabika 21
A telepítő állomány 7,84 GB. annoyed.gif annoyed.gif annoyed.gif
ordító egér
És mekkora, amikor kicsomagolja magát?
szabika 21
ja,félreértettem.Becsomagolt állapotban kevesebb,bár így sem megy rá 1 lemezre.
Egyébként erre a "módszerre" volnék kíváncsi.Milyen progi kell hozzá? roll.gif roll.gif roll.gif
Indításkor ezt a szöveget irja ki a játék:ms2.exe hibát észlelt,ezért leáll.Mi lehet az oka?
ordító egér
Teljesen biztos vagy benne, hogy ez egy eredeti és PC-s játék? cool.gif

Mert a játékról itt pl. mást írnak arrow.gif http://www.576.hu/mgs/index.php?option=com...&id=29&Itemid=2 blush.gif

WINRAR-ral pl. készíthetsz többlemezes archívumokat. Mondjuk 50 MB méretűeket. Ezekből annyit írhatsz egy lemezre, amennyit akarsz, meg amennyi ráfér.
szabika 21
Ja,az eredeti játék van meg.
Előző írásomnál irtam ezt a "mgs2.exe hibát észlelt és leáll."próblémát.
ATI 9600 SE kártyám van,kézikönyvében viszont csak Geforce kártyákat ir.Szedtem le egy ATI Patch-et,de ezzel sem megy.
HA VALAKI TUD,SEGÍTSEN MÁR??? mad.gif mad.gif mad.gif
m0rn1ngst4r
Hello!

Pár napja szükségessé vált, hogy Dual Layer DVD-t írjak, mert egy igen nagy terjedelmű fájlt kellett lementeni, ami sima 4,5 GB-os DVD-re nem fért volna fel. . Meg is írtam (Nero 7.0.1.2-vel, UDF fájlrendszer, egymenetben, le is lett zárva), adatellenőrzés is megvolt, semmi hiba nem történt, legalábbis a Nero nem írt ki hibát. Amikor Total Commander-ben vissza akartam olvasni a lemezt, azt írta ki, hogy nincs lemez a meghajtóban. Újraindítottam a rendszert a probléma ekkor sem szűnt meg. Telepítettem ASPI driver-t (sajna csak 2002-est vagy 2003-ast találtam a drivers.hu-n), de ezután sem oldódott meg a probléma. A DVD íróm típusa : LG GSA-4160B. Eddig még nem volt vele különösebb gondom, nem tartom valószínűnek, hogy hardver hiba lehet. Hiszen akkor meg se írta volna, és a Nero sem tudta volna visszaellenőrizni. Az op. rendszerem Windows XP pro, service pack nélkül. Másik gépen is próbáltam nézni, amin van SP2, de ott se tudta beolvasni a DVD tartalmát csak a fájlrendszert.

A kérdésem egyszerű, mit lehet tenni ilyenkor?
Kovács Gyula (MiniDisc)
Én jártam így, hogy látszólag minden oké, és aztán meg mégse. Először is nézd meg, hogy a lemez írt felületén, hogy tényleg meg lett e írva a lemez, vagy csak egy része lett megírva. Ha ez utóbbi, akkor egy firmware frissítés megoldhatja a problémát. Nekem egy AOpen combo csinálta ezt, és így sikerült orvosolni a problémát.

Részletes esetleírásom lsd. itt.
Razak
Hellosztok!
Nekem a következő a kérdésem. Én itt lakok Nógrád megyében Szlovákiához közel. Nem titkolom onnan szoktam venni lemezt. De sajnos mostmár olyan anyagaim is vannak ami csak 2 DVD férne el vagy Duplarétegű DVD-n. Nekem az író képes ezt kezelni, de amikor meghallom az árát akkor elszörnyülködök. Én Október végén láttam 19.5 SK-ért vagyis kb 150 ft-ért. Most meg amikor meghallom, hogy tudnak szerezni akkor meg legolcsóbb is 500 ft. Most én összekevertem volna a LightSribe lemezzel és az ilyen olcsó vagy csak drága helyről szerzik be a többiek és ekkora haszonnal dolgoznak? Most ha logikusan szeretnék gondolkozni nem a LightSribenak kéne akkor drágábbnak lenni? Mert mi abban a jó, ha kétszer annyit tud kiírni egy lemezre és 5-ször annyiba kerül? DL az a Dual-Layer vagyis a duplarétegű. Nem?
Aneurysm
Én kedvelem a kétrétegű lemezeket. Sokkal kényelmesebb mert a videó közepénél nem kell felállni a fotelből és lemezt cserélni. Amúgy az 500 forintos kétrétegű az valószínűleg gagyi kategória, a márkás 800-1000 forint körül van.
Razak
De ha Szlovákiából van akkor az már jó ár. Nem?
Aneurysm
Én sem a tisztességes bolti árakat mondtam.
Sanzi
Igen, ennyibe kerül. Most karácsonyra én is írtam DL lemezeket. Mivel csak 1 db kellett, így vettem a Mistralban. 790FT egy Verbatim lemez.
Aneurysm
Első DL lemezeimet valami 2ezerért vettem smile.gif A 790 már annyira nem húzós.
Shia-ko
A DL lemez gyártása nem 2-szer kerül többe, mint a sima, és jóval nagyobb a selejtarány. ezért kerül a többszörösébe.
PCmaniac
Hát én azért túl olcsó DL lemezt nem vennék (tapasztalat) mert rendkívül szeret hibás lenni, szerintem megéri azt a kis pluszt.
A Blu-ray ha elterjed az is hasonló lessz szerintem, hogy a "gagyibb" gyártók képtelenek lesznek olyan minőségű lemezt előállítani, hogy abban meg lehessen bízni.
Stefipapa
Üdv

Szaküzletben TDK duplarétegű DVD-t 2100 Ft-ért! vettem.

Üdv

Szaküzletben TDK duplarétegű DVD-t 2100 Ft-ért! vettem.
Aneurysm
Rosszul tetted, jobb helyeken 800ft smile.gif
sly2006
Hello mindenkinek! Nekem pioneer 111d íróm van, és nem tudja írni a verbatim +r dl lemezt. Néró-val próbálkoztam és el sem kezdte. Beállítási hiba vagy váltsak íróprogramot?
Kisnagy
Tudom hogy itt a duplarétegű lemezek árával foglalkoztok, de mivel nem találtam más topicot ami ilyen lemezekkel foglalkozna ezért ide írtam.
Olyan különös problémám van hogy az újságok (pl. Pc-World, Gamestar, Pc-Guru) mellé adott kétrétegű lemezeket nem olvassa be a meghajtóm, ez azért is furcsa mert korábban nem volt ilyen gondom, illetve amiket én írtam itthon lemezeket (Verbatim DVD-DL 2,4x) azokat simán beolvassa. Ja a meghajtóm LG H22L.

Aki tud segítsen kérem!
Gereby
Esetleg egy firmware frissítés megoldja a problémát.
Kisnagy
Megcsináltam a firmware frissítést (1.02), de sajnos nem hozott eredményt. Ugyanaz van mint eddig. weep.gif
AkyyrA
Nekem egy Pioneer 111D + Nero8 + Benq trió tökéletes írást, tökéletes élményt filmnézés közben eredményez smile.gif Ja és a Benq DVD+R DL 8x (igaz én 2,4X-esen írok DL-t) 350ft/db szlovákiából. smile.gif
WeghA2
Helló!
Nekem is Pio 111D tipus van, de a dvd+dl lemezeket el se kezdi írni a sima dvd-t meg írja gond nélkül.
Mi lehet a baj?
ezermester
Write support:
DVD-R (Ver 2.0 & 2.1 for General disc only), DVD-R DL (Dual Layer, Ver 3.0), DVD-RW (Ver 1.0, 1.1 & 1.2) , +R (Ver 1.0, 1.1, 1.2 & 1.3), +R DL (Double Layer Ver 1.0 & 1.1), +RW (Ver 1.1, 1.2 & 1.3), +RW High Speed (Ver 1.0).
CD-R (Type 74, 650MB & Type 80, 700MB), CD-RW (including HS, US, US+)

Te ki tudod bogozni? Mert én annyit látok, hogy ez vagy nem ír minden dual formátumot, vagy kell hozzá frissítés.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.