Atys
2006. május 17. 8:29
Én egy ált. iskolában vagyok számtechtanár többek között, mert még más szakokat is tanítok. Mivel én vagyok a legmagasabban képzett számtech területén, minden szgépes munkát nekem kell csinálni. Ami ugyen nem jó, mert a szabadidőmből vesz el. Lehet ezt valahogy papíron rögzíteni, hogy mit miért, mennyiért? Van valaki ilyen helyzetben? Vagy valaki dolgozik ált. iskolában rendszergazga munkakörben?
Már nagyon kezdem unni, hogy annyit dolgozok ingyen!
Chabi
2006. május 17. 9:19
A iskola számítógépes hálózatát ki építette ki ? Te vagy egy cég ? (pl.: Akiktől az iskola vette a gépeket)
Atys
2006. május 17. 9:41
Én! És azt is szabadidőmben. (sőt nem ide vág, de még a stúdiórendszert is én csináltam, hogy minden teremben legyen hang).
Chabi
2006. május 17. 9:51
IDÉZET(Atys @ 2006. May 17., Wed 8:29)

minden szgépes munkát nekem kell csinálni.
Lehet ezt valahogy papíron rögzíteni, hogy mit miért, mennyiért?
A szabad idődet úgy terheli a dolog, hogy túlórázol vagy csak a napi munkádat a munkaidődön bellül ? Hát az iskola biztos nem fog annyi pénzt fizetni mint egy külsős rendszer gazdának 1-2ezerFt/óra, mert ahoz külön vállalkozói engedély, cég..stb kell, hogy ilyesmivel is foglalkozol. Szerintem talán az lenne a legjobb ha egy fix plusz pénzben megállapodnátok azért amit csinálsz.
Atys
2006. május 17. 9:55
Hát elméletileg napi 8 óra a munkaidő, de ebben benne van az is hogy otthon felkészülök az óráimra. Amúgy megvan a vállalkozóim ilyen típusú munkákra is. Van valami általános ár, amit el lehet kérni egy ilyen feladatért?
Chabi
2006. május 17. 10:09
Nagyjából mennyi az az idő amit a napi dolgaidból elvesz a számítógépek karbantartása ?
Atys
2006. május 17. 10:17
Hát itt nem csak karbantartásról van szó, hanem sok más munkáról:
órarendkészítés (évente 2x), sok statisztika adat felvitele a gépre, KIR portálon való munka, informatika normatíva felhasználásának koordinálása, levelezés ellenőrzése, pályázatok figyelése neten, meghívók, oklevelek, plakátok készítése, év végén teljes újratelepítés, stb. Ami egy iskolában számítógépes munka lehet, az mind az én nyakamba szakadt. Még a titkárnő sem tud elküldeni egy e-mailt. Szóval napilag nehéz lebontani napi órára.
Greene
2006. május 17. 11:32
Fel kell venni az iskolának egy rendszergazdát akár részidőben, vagy fizessék meg. Sajnos az a baj, hogy a cégek/iskolák azt hiszik, hogy bárki aki kicsit ért a számítástechnikához az egyből jó is lesz rendszergazdának. Nekem két csoporttársam is rendszergazdi a suliban amellett, hogy tanít. Az egyik az semmit nem ért hozzá, a másik az nagyon vágja.
Ez egy külön szakma, nem szabad összevonni mással. Én ezt azért tudom, mert nekem kifejezetten ez a szakmám, és kitűnőre vizsgáztam belőle. A rendszergazda feladata nem csak abból áll, hogy néha ránéz a gépekre meg újraindítja a szervert ha baj van.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 17. 11:35
Nem beszélve arról, hogy ugyanezen intézményeknek eszük ágában sincs megfizetni a tudást, és - ahogy írod is - azt hiszik, hogy aki be tud kapcsolni egy gépet, az el tud látni egy ilyen feladatot is. Persze, ez mind szép és jó egészen addig, amíg nem kell bevatakozni valami miatt ...
Atys
2006. május 17. 11:38
És tudnátok egy kicsit pontosítani, hogy mi a rendszergazda feladata? Csak, hogy legyen mivel kiállnom a főnök elé.
TheSaurus
2006. május 17. 11:41
Én egy darabig főállásban rendszergazda voltam a suliban, mellette -túlórában- tanítottam, de sok volt. Egy ismerősöm tanítás mellett rgazda, ezért heti 5 órát jóváírnak neki (nem 20-at tanít, csak 15-öt), azt mondja, így kibírható. De állítólag tényleg van valami rendelet, hogy külön embert kell alkalmazni erre az iskoláknak, vagy külsős céget, de az drágább.
Atys
2006. május 17. 11:59
Igen van rá rendelet, de ha jól tudom iskolai létszámtól teszi függővé, hogy kötelező-e külön rendszergazdát tartani.
Babó22
2006. május 17. 12:13
Hello! Én egy tanuló vagyok egy iskolában. Egyszer nekem kellett megoldanom egy problémát a számítógépekkel kapcsolatban. Mégpedig azt, hogy az összes gép nem volt működőképes, azaz, valaki elállította a BIOS-t. Csak CMOS Resettel lehetett megoldani (az igazgató a gépet nekem nem hagyta, hogy felbontsam, de mondtam, hogy másképp nem lehet megoldani) a hibát. De nem kaptam semmit se, míg akik a cipőszekrényt javító diákoknak 5000 Ft-ot adott az igazgató. A sulinak még rendszergazdája sincs. Ez meg mivel köszönte meg nekem? Semmivel. Többet meg nem javítom a gépét a sulinak, sőt, még rendszergazda se leszek. Inkább lesz egy számítógépszervízem
IDÉZET(Atys @ 2006. May 17., Wed 12:38)

És tudnátok egy kicsit pontosítani, hogy mi a rendszergazda feladata? Csak, hogy legyen mivel kiállnom a főnök elé.
A rendszergazda feladata: A számítógépek és a szerver karbantartása, üzemeltetése, ha hiba van, azonnal kijavítani. És hallom, nem fizetik meg semmivel se, max. 1000-2000 Ft-al, hogy szenvedsz a gépekkel.
Atys
2006. május 17. 12:19
Kösz a hozzászólást, de sajna rajtam most a hallomások nem sokat segítenek, mert szeretnék a főnök felé intézni egy kérést, mégpedig, hogy fizesse meg rendesen a munkámat.
Greene
2006. május 17. 12:28
Tessék itt egy munkaköri leírás:
>>>KLIKK<<<Ebből is látható, hogy egy egyszerűbb rendszergazda milyen feladatokért felel. Ez nagyon alap, kevés tudással is el lehet boldogulni.
Nálunk pl. egy rendszergazda ismerjen 3 féle oprendszert (Win, Linux, Unix) ebből egyet professzionális szinten, cisco-t, php-t, mysql-t, egy programnyelvet, ismerje a különféle szerveralkalmazásokat, domaint tudjon beállítani...stb. Na valahol ez alatt húzom meg én a határt az igazi rendszergazda és a nagytudású felhasználó között.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 17. 12:35
Jó, mert Nálatok olyan a munkakörülmény, hogy ezt igényli.

Én is dolgoztam régebben rendszergazdaként - ezt a címet adták rám - de közel sem volt olyan komoly szintű a teendőm, hogy húszdiplomás tudás kellett volna, pedig ott is volt Linux (RedHat), és Windows is. (Win2000Pro).
Egy rendszergazda attól jó, hogy a rábízott feladatokat maradéktalanul el tudja látni, odafigyelve a lehetséges hibák
megelőzésére! Nem biztos, hogy az a rendszergazda a jó, aki egész nap megállás nélkül dolgozik. Egy számítógépes hálózatnak lehetőleg szünet nélkül maximális kapacitással kell mennie, ha ezt tudja egy rendszergazda elérni, akkor már jól dolgozott. Ha állandóan valamit javítgatni, állítgatni kell, akkor az már régen rossz.
Rendszergazdai feladatkörből is több féle van. Nem kell túlbecsülni azokat a rendszergazdákat, akik Linuxos hálózaton profik, vagy éppen a Windowst kenik-vágják. A rendszergazda akkor professzionális, ha a munkahelyén a feladatait úgy tudja ellátni, hogy ott a lehető legkevesebb leállás, és hiba legyen. (Ha ezt úgy teszi, hogy egész nap a ***-át veri, akkor úgy, de a lényeg, hogy ne legyen gond.) Ez pedig nem feltétlenül igényel több 10 éves iskolai előképzettséget.
Egyébként nem rossz a leírás amit linkeltél.
Greene
2006. május 17. 12:39
És ha valami nagy leállás van, és meghal egy vagy két szerver, akkor mit csinál az általad említett rendszergazda? Felhívja a supportot?

Egy hálózatnak optimalizált terhelés mellett kell maximális kapacitással mennie.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 17. 12:44
Nem akkor megjavítja. De ugye ezeket meg lehet előzni.
Greene
2006. május 17. 12:49
Nem minden esetben. Pl. ha neked egy linuxos vinyó elszállt volna ott ahol kvázi rendszergazdaként működtél akkor mennyi idő lett volna kijavítani a hibát? Honnan tudod hova kell mountolni az újat? Vagy hogyan partícionálod és formázod? Ez mindennapos eset, tehát ebből is látszik nem mindegy ki ül a szerverszobában.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 17. 13:00
Akkor tudtam, mert volt rá példa. Természetesen ezért mondatm, hogy a lehetőségekhez képest rendben tartani mindent. Úgyis mindig az adott környezet határozza meg, mit, és milyen szinten kell megtenni. De a "jó rendszergazda" fogalma nem azon múlik, hogy a Linuxszot imádja e, vagy sem. Hanem azon, hogy a munkahelyén hogy tudja ellátni a feladatát. Aki profeszionális szinten ismeri a Linuxszot, az nem biztos, hogy egyenlő a jó rendszergazdával. Illetve a jó rendszergazda titulushoz egyáltalán nem kell ismerni a Linuxszot. NEM ezen múlik. Mindig a környezeten múlik. Én pl. pocsék lennék Nálatok, mert nem ismerem a Linuxszos rendszereket úgy, mint Te pl. De azért nem kell lenézni. Anno pár évvel ezelött tökéletesen elbodogultam a Redhatokkal, akár egy újratelepítéssel, és visszaállítással is - de ott egy 10 gépes hálózat volt, semmi több. 6 RedHatos gép, 4 Windowszal, meg pár switch.
Nagyon sok mindenen múlik, ki hol tud jól érvényesülni. Most ezzel nem azt mondom, hogy aki ezt tanulta, az felesleges dolgot csinált 4-5 évig (sőt, nagyon jó dolog, mert rengeteg mindent tanul az ember), de az egy másik kategória.
Atys
2006. május 17. 13:41
Hú! Csak egy kicsit fordultam el, és micsoda párbeszédek zajlottak...
Na szóval köszönöm a rendszergazda leírást Greene! Nálunk szerencsére nincs ilyen komoly helyzet, mint amiről beszélgettek itt. Van 17 gép, ebből hálóban 14, mindegyiken internet, két switch, meg egy router. Nálunk nincsenek semmilyen szerverek, mindenki egyenrangú.
Abban MiniDiscnek adok igazat, hogy a jó rendszergazda, akkor jó ha keveset kell dolgoznia. Előző munkahelyen azért piszkált állandóan a főnök (abszolút nulla info tudással), hogy miért nem dolgozok. Erre mondtam neki, ha én látványosan dolgozok, akkor ott baj van!
Szóval mennyit lehetne kérnem azért a melóért, amit már írtam előzőleg? (azt nem akarom, hogy harácsolónak tekintsenek)
Greene
2006. május 17. 13:47
Ez megint nem igaz. A jó rendszergazda folyamatosan nézi a statisztikákat, frissíti a csomagokat/programokat, és rendet tart. Persze tudom, hogy a legtöbb cégnél van mondjuk 10 gép meg egy router, aztán a Béla aki be tud jelentkezni egyedül a Windows XP-be már egyből rendszergazda lesz. Vagy ha mégis felvesznek egy rendszergazdát, még a kiégett fénycsöveket is az fogja cserélni.
Kérj el havonta egy 10-est nettóban szerintem. Nem fogsz megszakadni a sok melótól.
Atys
2006. május 17. 13:50
Milyen statisztikákra gondolsz? Programfirssítések most is mennek állandó jelleggel. Nettó 10e? Meglátjuk...
Sajnos a neoncsöves példa nagyon is helyztálló, mert még azt is el akarta érni a főnök, hogy én írjak egy felhasználói doksit a nyomtató használatáról a "butábbaknak". Na ezt már nem vállaltam be.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 17. 13:51
Greene, mi az életben nem fogunk soha semmiben egyetérteni!

Atys: Igen ez a "még ez is férjen bele" tipikus esete. 10.000.-Ft meg havonta kevés. Ne őrüljünk már meg. Birom az ilyen spórolós főnököket. Hozzáértőt megfizetni nem akar a rendszerfelügyeletre, a hülye alkalmazottakat meg felveszi, mert p**a van a lábuk közt, és érettségizettek.
Minek egy nyomtzatóhoz útmutató?

Őrület ...
Greene
2006. május 17. 13:59
@MD: Valószínűleg ez igaz, de attól még jóban vagyunk.

@Aty: akkor lődd be az összeget 10-20 közé, de ne felejtsd, hogy a 10 nettó az "sokkal" több bruttóban .
Atys
2006. május 17. 14:02
A 10000 ft-t ajánlották az előző hozzászólásban. Szerinted mi az ideális?
Jó majd puhatolózom még máshol is árban.
Nyomtatóhoz miért kell doksi? Mert van akinek a tudata addig terjed, hogy nyomtató bekapcsol, nyomtatás ikon megnyom, és megnyom, és megnyom, és megnyom, ... a nagyeszű arra nem gondol (végül is honnan is tudhatná), hogy egy picike idő eltelik a gomb megnyomása és a nyomtatás megkezdése között. Ő csak azt látja NEM MEGY a nyomtató. Utána meg elkezdi önteni a nyomtató az nyomtatott oldalakat, és mit csinál a felhasználó. Gép gyorsan kikapcsol. Utána leüll a főnök a gép elé, bekapcsolja a gépet. Nyomtatni akar, bekapcsolja a nyomtatót is. És jön a jó: a nyomtatás folytatódik. A főnök szeme meg kerekedi a méregtől, mert ő sem tudja leállítani a nyomtatást!
Ez megtörtént nálunk kétszer!
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 17. 14:36
Greene: Tökéletesen igazad van!
Atys: Azt hiszem, akkor már tudom, miért nem akarok rendszergazda lenni.

Nem tudnák megfizetni azt a rengeteg elviselendő hülyeséget.
arpsoft
2006. május 17. 16:00
Atys: nyilván van már némi tapasztalatod a rendszeretekkel kapcsolatban.
Becsüld meg, hogy mennyi időt töltesz el evvel egy hónapban. Aztán számold ki a főállásod aktuális óradíját.
Evvel számoljál a továbbiakban.
A főnöködnek még ez is megéri, mivel nem kell túlóra pótlékot fizetnie, ami ugye jobb helyeken 50% körül mozog.
Viszont tartsad magad annyira érdemesnek, hogy a Greene által ajánlott NETTÓ 10000 alá nem menjél.
r-chee
2006. május 17. 19:40
10E Ft alatt szerintem sem éri meg. Komolyabb, és egyben időigényes probléma bármikor előfordulhat, pláne, ha 20-an használnak egy gépet naponta, és akkor nem 10 perc rendbetenni a dolgokat, az idő pedig pénz.
Középsuliban volt egy rendszergazda, aki kb középszinten vágta a számtech-et, és volt három hálózat összekapcsolva, hálózatonként kb 30 gép, meg kettő, a mennyezetig megpakolt 'szerverállomás' 4 monitorral stb, és mégis lazán elbírt vele. A hálózat jó felépítése sem utolsó szempont.
Chabi
2006. május 17. 19:56
IDÉZET(r-chee @ 2006. May 17., Wed 19:40)

Mégis lazán elbírt vele.
Jó de azt is vedd figyelembe, hogy
Atys nem rendszergazdaként van ott az iskolában hanem tanárként, és mellette csinálja a rendszergazdai dolgokat. Gondolom a sulitokban a rendszergazda nem tanított, mint tanár.
r-chee
2006. május 17. 20:04
De, tanított. Számtechet és matekot. Ha nem volt órája, a szerverszobában volt, és ahogy néha láttam, töltögetett is rendesen (biztos azért használta el a suli már hónap felénél a meghatározott letöltési mennyiséget).
frigoka
2006. május 17. 21:04
Nettó 10 eFt/hó ? Vicc ill. sajnos kizsákmányolás.
Reklámokat nézd, kb. bruttó 5 eFt-ért tesznek rendbe egy gépet a cégek ill. vállalkozók. Ez az általános óradíj más munkáknál is. Kérj árajánlatott cégektől, hogy mennyiért tartanák karban a rendszereteket. Így láthatód, hogy mi a valós összeg, ill a főnők meggyőzését is segítheti.
Ha hivatalos ( fizetett ) rendszergazda leszel, akkor az összes számítástechnikai próblémájukat neked kell megoldani ill. elvárják ezt.
Nagy összeget kérjél, mert később sokkal nehezebb emelést elérni. Vedd figyelem azt is, hogy ha több gép lesz, akkor is ennyi pénzt fogsz kapni.
Greene
2006. május 17. 22:08
Akkor inkább gépenkénti árat találjunk ki. Mondjuk egy gép nettó 1000Ft/hó, ha lesz szerver akkor az mondjuk 10.000, és minden hub/switch/router 500Ft havonta.
Ezek csak hasraütésszerű árak...
TheSaurus
2006. május 18. 6:58
Főállású rendszergazdaként rendes közalkalmazotti bért kaptam, besorolásomnak megfelelőt (nem, nem mondom meg, mennyit), plusz a túlórák, amiket tanítottam. Vagyis volt heti 40 órám meg 8-9 túlórám de így se értem el a bruttó 200 eFt-ot. Jelenleg egy külsős cég a "rendszergazda", heti 2x4 órát vannak itt, annyiért, mint én 40-et. Jobban értenek hozzá, mint én, ez tény, de a szerverszoba azóta plafonig van rossz gépekkel, egyszerűen nincs idejük mindet kijavítani, a lyukas óráimban rendszeresen kémprogramirtok meg vírustalanítok (eegen, ingyér'). Lényeg, hogy az iskolának így jobb.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 18. 7:01
Tipikus esete ez annak, hogy még mindig nem jöttek rá az emberek, hogy a számítástechnika nem ingyen van ... Sokan ezt képzelik, és egyenesen besértődnek, ha valaki nem segít ingyen ...
Atys
2006. május 18. 7:29
IDÉZET(Greene @ 2006. May 17., Wed 22:08)

Akkor inkább gépenkénti árat találjunk ki. Mondjuk egy gép nettó 1000Ft/hó, ha lesz szerver akkor az mondjuk 10.000, és minden hub/switch/router 500Ft havonta.
Ezek csak hasraütésszerű árak...
Na megint itt vagyok, csak aludtam egyet. Ez jó ötletnek tűnik! Köszi!
Meg az is (köszi neked is frigoka), hogy kérjek ajánlatokat más cégektől összehasonlítási alapnak.
Legalább van honnan elindulnom.
MiniDiscnek ebben nagyon igaza van, nálunk már nem csak sértődés volt ebből...

A sok kollega természetesnek veszi, hogy hozzám rohannak minden kis bajukkal, ami egy kicsit is kötődik számítógéphez.
TheSaurus
2006. május 18. 7:34
IDÉZET(Atys @ 2006. May 18., Thu 7:29)

A sok kollega természetesnek veszi, hogy hozzám rohannak minden kis bajukkal, ami egy kicsit is kötődik számítógéphez.
Ehhez hozzá kell szokni, sajnos. Tudod: mindenki képességei szerint dolgozik és szükségletei szerint részesül...
Csak az a rossz, ha mások mondják meg, hogy nincs szükséged pénzre.
Atys
2006. május 18. 9:46
Az utolsó mondat nagyon jó, még poénnak is!

Amúgy tényleg így működik.
Az egészhez nem lehet hozzászokni, mert a minisztérium egyre több mindenhez számítógép és internethasználatot ír elő, így nagyon megnőtt a plusz munkák száma. 5 éve még szinte semmi dolgom nem volt, ma meg rengeteg, ezért fogy a türelmem. Én meg egyedül vagyok...
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 18. 10:20
Minden egyéb híreszteléssel ellentétben: A pénz igenis boldogít! Főleg ha a munkahelyen az elvégzett/elvégzendő munka jó közelítéssel van arányban a kapott fizetéshez. Sokan azt hiszik, hogy a számítástechnikai munkavégzés (idézet a hölgyektől: "billenytűverés") nem munka. Még mindig sokan hiszik azt, hogy a munka következetesen izzadságszagú is. Nos ez messze nem így van. Igenis fizessék meg azokat az embereket, akik a számítógépes rendszereket karbantartják.
TheSaurus
2006. május 18. 10:35
Régebben vidéken laktam, és vállalkozóként próbáltam megélni számítástechnikából. ha volt valami tanfolyam, ez ment is, de ha nem, hát nem. Elmentem az önkormányzatra, nem kell-e nekik ember, aki időnként (mert főállásról szó se lehetett) ránéz a gépekre valami pénzért. Válasz: az egyik kolléganő férje ért hozzá, ingyen megcsinálja, ha meg nagy a baj, a másik kolléganő unokatestvére rendszergazda innen 20 km-re, az is ingyen megcsinálja. Ezzel versenyezzek, ha tudok. És sajnos mindig van egy rokon és/vagy megszállott, aki ingyen dolgozik.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 18. 10:52
Igen, ez így van ...

De lássuk be, amíg pl. a van a PCW fóruma - ahol ugye mi is ingyen segítünk, és néha nem is keveset spórolunk egyeseknek!!! - addig mást nem nagyon lehet várni ...
TheSaurus
2006. május 18. 10:56
Az egy dolog, hogy valaki feljön a fórumra és hasznos tanácsokat gyűjt be, aztán vagy tudja alkalmazni, vagy nem. Az meg a másik, hogy valaki odamegy a szabad idejében, szétszed, szerel, beállít ingyen.
Azért párszor volt alkalmam "a szomszéd kissrác, az nagyon ért hozzá" munkáját kijavítani.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 18. 11:01
Ezt tudom, de a munkaadók ezt hajlamosak egy kalap alá venni. (Mármint az ingyenességet) Sajnos senki sem fogja fel, (tisztelet a kivételnek) hogy a számítástechnika nem játék. Még ha annak is tűnik. Szomorú, de ez van.
TheSaurus
2006. május 18. 11:08
Szerintem a munkaadók egy része pontosan tudja, hogy nem játék, egyszerűen örül annak, ha valaki hajlandó ingyen dolgozni, naná. Az egyszerű ember is örül, ha nem kell kihívnia a PC-profit, hanem a sógor megbütyköli egy-két sörért, amit ráadásul közösen lehet megiszogatni.
De hát ugyanez van bármilyen munkával, aki amit lehet, megpróbál maga megcsinálni, vagy minél olcsóbban megcsináltatni. Ha híg a leve, akkor is.
Ez van, vagy az általános csóróság, vagy a közbeszerzés, de oda meg képtelenség bejutni.
Greene
2006. május 18. 11:13
Sajnos a legtöbb rendszergazda a kis és középvállalkozásoknál, ismerős segítségével kerül be. Na ezért nincs nekem munkám. Mert a tehetségtelen csókosok elviszik.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 18. 11:16
TheSaurus: Ez rendben is volna, hiszen - ahogy írtad - ez minden szakmában jelen van, na de hogy ezt el is várják, vagy éppen csodálkozzanak azon, hogy valaki ezért fizetést vár ...
Az ellen példa meg az, hogy pont a közelemben esett meg egy céggel, hogy van neki egy alkalmi rendszergazdája, aki - lehet hogy pont a bérezés csekélysége miatt - kihasználva a nem-tudását a cégnek, eladta nekik az SP2-es javítócsomagot 17 EFt-ért ...
Greene: Na igen, ez igaz. (Bár, hol nincs így?) De a Te tudásoddal (főleg hogy a Linuxban is igencsak otthon vagy) találhatnál állást, jól fieztőt. A Linuxhoz nagyon kevesen értenek profi módon.
Atys
2006. május 18. 11:25
Nem csak a számtech területén jutnak be jobb helyekre a csókosok. De sajna én még csókkal sem tudtam bejutni egy nagyobb céghez. Pedig elég magasan volt az a csók!
Azért nálunk nem tekintik játéknak a számtechet. Véresen komoly képpel kérnek meg mindenre.
Ügyes rendszergazda (vagy inkább üzletember?) aki el tudja adni az SP2-es csomagot! De mi van ha rájönnek? Azért nem mindenki hülye.
arpsoft
2006. május 18. 12:08
IDÉZET(Atys @ 2006. May 18., Thu 11:25)

Pedig elég magasan volt az a csók!
Ez volt a gond. A csókot elég alul kell elhelyezni, hogy hatása is legyen.
Atys
2006. május 18. 12:23
KHmmm... mégis hova gondoltad????
Chabi
2006. május 18. 12:23
IDÉZET(TheSaurus @ 2006. May 18., Thu 10:56)

Azért párszor volt alkalmam "a szomszéd kissrác, az nagyon ért hozzá" munkáját kijavítani.
Ez ismerős dolog.

Mivel elég kis településen lakok így szinte mindenki ismer. Csak a szabad időmben vállalok ilyet, de amikor a "Pistike" beletöröl a windows-ba 2 héten bellül ugyanúgy, akkor direkt nem megyek. Pénzt sosem kérek, ha adnak megköszönöm, legutóbb egy tálca zserbó (süti) volt az utólagos fizetségem.

Ahol dolgozok, közel sem számítás technikai munkát végzek, de hozzáférésem van a számítógépekhez, mert ott is segítek ha valami nem megy. A műszakvezetőm is újra tud XXX oldalakat nézegetni délután vagy éjjel amióta egy másik gép IP-jét használja ami a hálózaton van. Mert a cég külsős rendszer gazdája csak IP alapján tiltotta le a gépet főnöki utasításra. Most meg azthiszik, hogy a villanyszerelők interneteznek, mert az ő gépük IP címe van használva, nekik meg nem szólnak.

A munkatársaimnak ha valami gondjuk van az otthoni géppel, akkor szintén engem piszkálnak. De szerencsére ez ritka.