Én a fórumszabályzattal kapcsolatban tennék pár észrevételt...
A 0. pont még rendben is van... De utána:
IDÉZET
1. A 0 hozzászólású topikok automatikusan nélkül törlődnek 2 hét után.
Most NEM a nyilvánvaló elgépelésre gondolok, de tényleg ez a 2. (1.) legfontosabb
szabály??
IDÉZET
2. Egy topicot csak moderátor emelhet ki. Abban az esetben tesszük ezt, ha úgy ítéljük meg, hogy egy topik kiemelkedő fontosságú. Kiemelt topikban TILOS a témától eltérő hozzászólásokat leírni (azaz szigorúan nem illendő dolog OFF-olni).
GOTO 1...
IDÉZET
6. Tiltott önkényuralmi jelképek, politikai és/vagy vallási témák, illetve illegális tartalmak mindennemű tárgyalása és megjelenítése nem illendő dolog!
"Nem illendő" mondjuk kopogás nélkül benyitni valahova...
Ami a fentebbi pontban van, az A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HATÁLYOS TÖRVÉNYEIBE
ÜTKÖZIK, TEHÁT
TILOS!IDÉZET
8. Nem illendő a fórumon személyes adatok közzététele az illető jóváhagyása nélkül. Ilyen mások valódi neve, fotója, lakcíme, telefonszáma, és így tovább.
GOTO 6..
Ez szintén a
szigorúan tilos kategória!
A jogalkotási hiearchia kb. Alkotmány ---> Országgyűlés által hozott törvények --->
Minisztériumi rendeletek, stb..., és csak jóval ezek után a kisebb közösségek belső
szabályzatai... (Pl. egyetemek/főiskolák tanulmányi- és vizsgaszabályzatai, vagy akár
fórumok szabályzata...

)
Ez azt jelenti, hogy egy szabályzat elfogadásával adott esetben lehet korlátozni olyasmit,
amit magasabbrendű jogszabály nem tilt; konkrét példa: a hatályos jogszabályok alapján
bárki kimodhatja/leírhatja akár százszor is azt a bizonyos sz-betűvel kezdődő szót, de
egy fórumon ezt meg lehet tiltani...
Viszont
fordítva NEM LEHET!

Egy, a jogforrási hiearchiában alacsonyabb helyen álló
szervezet NEM engedhet meg olyat, amit felsőbb jogszabályok kategorikusan tiltanak!
Márpedig a faji, vallási, nemzetiségi diszkrimináció tilalma, a személyes adatok védelme
mind-mind ilyen, éppen ezért én
ezeket venném az első helyre, mert több
nagyságrenddel fontosabbak, mint az, hogy mi az udvarias bánásmód a kiemelt
topikokkal, vagy mi történik a 0 hozzászólású topikokkal..

Elnézést, de ezt rendkívül fontosnak tartottam megjegyezni...