tmichel
2005. május 23. 19:02
Hello!
Most csatlakoztam a fórumhoz és máris egy kérdéssel fordulok hozzátok:
Az MP3 lejátszómat nem régiben leejtettem. Utána azonnal bekapcsolom és működött, mondom magamban: "Huh ez szerencse!", de mégse akkora mert megbolondult.
Szétszedtem és belül minden rendben van (a drótok nem szakadtak el és nem törött el belü semmi).
A probléma az hogy mikor hallgatom a basszust nagyon kiemeli az énekhang meg szinte egyáltalán nem hallatszik.
Az lenne a kérdésem mitől lehet ez és hogy lehet rajta segíteni?
Előre is köszönöm:
tmichel
Lakatos Gergely [Stinger]
2005. május 23. 20:58
Még ha látszólag nincs is semmi bajuk, ezek a kütyük - különösebben az olcsóbb fajták - elég könnyen megsérülnek. Ha esetleg volt rá garancia, az a szétszedéssel feltehetőleg ugrott, segíteni csak szakszervízben tudnak rajta.
tmichel
2005. május 24. 16:06
Mondjuk találok egy szakszervízt és elviszem, megmondják hogy semmi baja a hardvernek akkor a szoftver frissítés segíthet-e (ha egyáltalán van ilyen).
tmichel
Adani
2005. május 24. 18:38
Szerintem nem fog. Leejtéskor nem a szoftver szokott megsérülni, de végülis rosszabb már nem lesz, érdemes megpróbálni.
tmichel
2005. május 28. 19:21
Akkor hogy lássak hozzá? Hogy tudom frissíteni a szoftverét? Van valami program vagy hogyan?
Adani
2005. május 28. 19:37
A gyártó honlapján kéne szétnézni, ott biztos le van írva, hogyan kell.
ProFiler
2005. május 28. 20:59
De tényleg nem mész semmire a frissítéssel.
Ciao.
Adani
2005. május 28. 23:56
Attól még próbálkozni lehet. Rosszabb már úgysem lesz
mizsi
2005. november 9. 18:38
Üdv!
Adott egy TrekStor i.Neat Fun mp3 lejátszó. 1 hete a következő a problémám vele:
tudni kell róla, hogy 2 nyelvet lehet rajta beállítani, a németet és az angolt. Kb. 5 napja a következőt csinálja:
ha angol nyelvre van állítva, akkor a kijelzőjén kriszk-kraszkok jelennek meg az id3 tag-ban (pl. ? * --), és egyéb menüpontokban is. Ha német nyelvre állítom, akkor minden rendben van. Mi lehet a gond? Korábban nem volt semmi probléma az angol nyelvvel. Úgy vettem észre, hogy a két nyelv közötti váltás betűtípus közötti váltást is eredményez, az angol nyelvben nincsenek ékezetes betűk, ilyenkor csak egy szóköz jelent meg az id3 tagban, most meg szinte minden: * ? :.
Mi okozhatja a bajt? Münchenben vettem, úgyhogy a garancia egyenlőre másodlagos megoldás.
ProFiler
2005. november 9. 21:43
Talán egy szoftverfrissítés is kisegíthet.
Ciao.
mizsi
2005. november 10. 7:11
Erre már Én is gondoltam, de a
hivatalos oldalon nem találtam szoftvert, a letöltések között. Google sem adott megfelelő találatot.
ProFiler
2005. november 10. 8:16
Talán van valami mp3 lejátszókkal foglalkozó fórum valahol. Ott biztos tudnának róla.
Ciao.
mizsi
2005. november 11. 18:55
Háát, az összes léteztő TrekStor i.Beat-hez találtam firmware-t, csak a Fun-hoz nem

A helyzet most már annyira súlyos, hogy bár a menü angol, az id3 tag-ek már nem kriszk-kraszkok, hanem egyszerűen arab karakterekből áll(nak)! Nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek.
ProFiler
2005. november 15. 23:14
Nem tudok akkor jobbat, minthogy nézz utánna, nincs-e nekik Magyarországon márkaképviseletük, vagy szervízük. (Esetleg ha Ausztriában találsz az is jó, talán tudok segíteni ebben.)
Ciao.
mizsi
2005. november 27. 14:17
Tekintettel arra, hogy sem itthon, sem Ausztriában nem találtam márkaképviseletet, végrehajtottam a legegyszerűbb -végső- megoldást:
egy ismerősömmel, akit arra vitt az uta, visszaküldtem.
mizsi
2005. december 3. 14:52
Ez szinte hihetetlen!
Kicserélték az mp3 lejátszót egy 512 MB-osra, és ezzel is szinte azonnal problémám akadt: 350 MB-nál többet nem tudok rápakolni. A Windows 510 MB-nak látja, de amint feltöltöm a zenéket, kb. 350 MB-nál megáll a feltöltés és nem "Megtelt a lemez", hanem "Szüntesd meg az írásvédettséget" hibát ír ki a TC. Próbáltam Intézővel is de az is hibát írja ki, hogy "A könyvtárat vagy a fájlt nem lehet létrehozni". Le is formáztam már a lejátszót, a formázás sem írt ki hibát. A szoftver is a legfrissebb van hozzá. Mit lehet még tenni? Küldjem vissza ezt is?

Mind a TC, mind a Windows, mind a lejátszó látja még a 150 MB szabad helyet.
TrekStor MusicStick 130 a tipus. Kevésbé gyanakszom a lejátszóra, máshol keresném a hibát, csak azt nem tudom, hol. Lehetséges, hogy a Windows ME nem tudja lekezelni a "nagy" méretű USB eszközt? Ugyanis még egy üres könyvtárat sem tudok létrehozni a kritikus 350 MB elérése után
Shia-ko
2005. december 3. 18:32
Próbáld a TCben a másoláshoz beállítani a kompatibilitást, esetleg nézd meg, hogy nem-e akkor dob hibát, ha adott számú file van a lejátszón.
mizsi
2005. december 3. 18:53
Lehet, hogy rájöttem a titok nyitjára:
akkor dob hibát, ha túl hosszú fájlnevek is szerepelnek. Ugyanis. Ha nem másoltam olyan fájlt a lejátszóra, amelyiknek túl hosszú neve lett volna, akkor simán rámegy az 512 MB. Ha viszont van rajta olyan, ugyan rámásolja, de amikor kedve tartja, hibát dob.
Tanulság: maradjunk a rövid fájlneveknél.
titusz
2005. december 3. 21:57
Tiszta Gmail Drive.
emerson1
2005. december 12. 23:47

Segítséget kérek egy EASY 706X típusú mp3 lejátszó firmware frissítéséhez! A garancialevelében azt írják, töltsem a készülékre a *.bin file-t a honlapról, csak azt nem írták meg, hogy honnan!
Hol találok ehhez a
vacakhoz 
firmware file-t?
Segítsetek!
emerson1
ProFiler
2005. december 13. 8:59
Én sem találtam meg a gyártó oldalát, esetleg próbáld meg a Google-al, vagya Yahooval! De miért is szeretnéd frissíteni? Rossz? Azon nem segít a firmware!
Ciao.
mizsi
2005. december 14. 19:56
Fél órát kerestem Google-val, Yahoo-val, MSN-nel, Altavistá-val. Sajna reménytelen.
bgabbi
2006. június 4. 14:01
üdvözlet nekem csak az lenne a problémám hogy az mp3 lejátszóról töröltem a zenéket de három szám rajta maradt és nem tudom letörölni őket.Mikor megpróbálom azt mondja hogy nincs is ott.mit csináljak ezen már csak a formázás segit.Megformázhatom az xp formázóprogijával?
előre is köszönöm
Sanzi
2006. június 4. 14:16
Hát, én nem akarlak félre vezetni, de nekem is ilyen volt a múltkor, és egy formázás mindent megoldott.
Goo Me Cheese Ma
2006. június 14. 9:55
LÍTHAS ALL!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok. Egy havernek az mp3 lejátzóján volt valami file (saját bevallása szerint valami DVI, vagy ilyesmi) ami kelett a lejátszáshoz és ezt sikerált letörölje. Enélkül nem megy a lejátszó, nem játszik le semmit.

Ezt a filet meg lehet vajh szerezni valahol?
Kösz, előre is. :aaa:
süni
2006. július 4. 18:25
SZIASZTOK! SEGÍTSÉGET SZERETNÉK KÉRNI! A LÁNYOMNAK VÁSÁROLTAM EGY THOMSON PDP2262K TIPUSÚ MP3 LEJÁTSZÓT. HIÁBA CSATLAKOZTATOM A SZÁMGÉPHEZ NEM ISMERI FEL! NEM TALÁLOMA SAJÁTGÉPBEN! A TELEPÍTŐLEMEZT IS FELRAKTAM.WIN XP-T HASZNÁLOK. SEGÍTSETEK! MI LEHET A HIBA ?
Csak légyszi ne hagyd beragadva a Caps Lockot, mert átláthatatlan az írásod. <PF>
ProFiler
2006. július 4. 18:37
Azon az USB porton más működik? Próbáltad már másikra dugva is?
Ciao.
mizsi
2006. augusztus 15. 18:19
Üdv!
Adott egy újabb mp3 lejátszó, egy újabb hiba. A típus: Lazer MP505AF 1 GB. A probléma hasonló, mint a második lejátszómnál (amit azóta egy mechanikai károsodás miatt nem tudok használni, pendrivenak még elmegy

). Tehát: Ha hosszú fájlnevek vannak a lejátszón, akkor 600 MB-nál többet csak keservesen tudok ráerőszakolni, a rekord 800 MB. A fájlok számával nincs baj, mert a leírás szerint 500db-ot kell tudnia. Amikor gondol egyet a lejátszó, a másolás közben a következő hibaüzenetet adja a Total Commander:
IDÉZET
Hiba! F:\ nem olvasható! Szüntesd meg az írásvédettséget!
És onnantól kezdve a már felmásolt fájlokat sem tudom átnevezni már a lejátszón sem, mert jön a hibaüzenet. Ha a "hosszú nevűket" visszamásolom a merevlemezre, átnevezem rövidebbre, akkor visszatudom másolni a lejátszóra, és ha szerencsém van, akkor tudok még többet is másolni. Most viszont 855 MB-nál járok, rövidek a fájlnevek, mégse tudok többet ráerőszakolni. Sok az a maradék 200 MB, amit mind a lejátszó, mind a Windows lát még. Mit lehet tenni? Különös érzékem van a hibás mp3 lejátszók megvásárlásában? (ez már itthon vásárolt, tehát a gari szóba jöhet, de ezt egyenlőre nem akarom még)
@utólag: az összes, a lejátszón lévő számot egyszerűen átneveztem csoportos átnevezéssel számokká, és csodák-csodája - még fér rá anyag. Így viszont nem tudom, mi van már a lejátszón. Csak nem a "térjünk vissza a 8.3-as fájlnevekhez"-szindróma van kialakulóban?
ProFiler
2006. augusztus 15. 19:16
IDÉZET(mizsi @ 2006. augusztus 15. 19:19)

Ha hosszú fájlnevek vannak a lejátszón, akkor 600 GB-nál többet csak keservesen tudok ráerőszakolni
Bárcsak ez lenne a legnagyobb gondom! Itt szűkölködök 60GB-tal, Te meg kínlódsz itt fél terával.
Ui.:
Nem lenne érdemesebb egy
normális lejátszót venni?
Ciao.
mizsi
2006. augusztus 15. 19:44
MB akart lenni

De szerintem kicsi a valószínűsége, hogy 3 lejátszóból 3 hibásat fogjak ki.
ProFiler
2006. augusztus 15. 20:17
Hát nézd, én már jártam úgy, hogy 3 teljesen egyforma ASUS alaplapot vettem a boltban és mind hibás volt.
Ciao.
mizsi
2006. augusztus 16. 6:13
Újabb fejlemény. A kapacitással nincs gond, ha pl. videót másolok rá, ki tudtam tölteni az 1024 MB-ot (előfordult, hogy már egy 5 MB-os mp3 nem ment fel rá, simán átmásoltam egy 250 MB-os vidófájlt). Az már biztos, hogy véletlenszerűen dobja a hibaüzenetet a kritikus 650-700 MB után. Arra is rájöttem, hogy ha a kiterjesztés csupa nagybetű, azt átnevezre kisbetűsökre, az is "helyfelszabadítással" jár. Mivel ez volt a "hiba" előző készülékemnél is, erősen gyanakszom, hogy Windows vagy BIOS beállítás kellene neki.
lorcsi
2006. augusztus 16. 15:48
SZIASZTOK
NE VEGYETEK SEMMIKÉPPEN MEREVLEMEZES MP3 LEJÁTSZÓT
ÉN VETTEM 1 60 GB-SET ÉS LEEJTETTEM A 2 NAPON ÉS TÖNKREMENT ,NEM MEGY AMIT BEKAPCSOLOM AZT ÍRJA KI HOGY HARDVERHIBA, NEM IS LEHET FRISSÍTENI A RENDSZERÉT...
TÖK GÁZ
PEDIG CSAK 1m-ről EJTETTEM LE ÉS BENNEVOLT 2 TOKBAN
EGYÉBKÉNT CREATIVE MÁRKÁJÚ VOLT
FELHÍVTAM A SEGÉLYSZOLGÁLATOT ÉS ELMONDTAM ANGOLUL (MERT A LEJÁCCÓT AMERIKÁBAN VETTE A NAGYBÁTYÁM), HOGY MI A GOND AZT MONDTÁK HOGY SORRY AZT LETETTÉK.
SZÓVAL CSAK FLASHMEMÓRIÁS MP3-AT VEGYETEK
Adani
2006. augusztus 16. 15:55
Találd már el mégegyszer azt a Caps Lockot légyszi.
Egyébként van ellenpéldám is. Haveromnak van egy Creative Zen winyós mp3 lejátszója, még júliusban mikor itthon volt találkoztam vele, akkor mutatta (egyébként Olaszországban él és dolgozik). Kb. 130 ezerbe került állítása szerint, én meg nézegettem és látom, hogy az egyik sarka elég furán nézki mintha leejtetétk volna. Rákérdeztem, és azt mondta, hogy valamin jól felidegelte magát és párszor jól földhöz vágta. És túlélte és működik.
mizsi
2006. augusztus 17. 18:21
Na, lehet hogy meg van a megoldás a problémámra: átkellett formázni FAT fájlrendszerről FAT32-re. Talán csak a "bebootolási" idő lett egy 2-3 mp-el hosszabb.
newman
2006. szeptember 8. 13:23
A notebookom magyar Windows xp home sp2 rendszerrel (napra készen frissítve) usb 2.0-val felismeri a pendrivomat, de érdekes módon ugyanaz a bemenet az mp3 lejátszómat nem. Pontosabban nem cserélhető adathordozokent eszleli, hanem uj hardverkent (azaz telepitolemezt ker; a mellékelt cd-t berakva meg azt mondja a szükséges szoftevert nem találja, és leáll az úgynevezett installáció

). Ugyanakkor az mp3 lejátszó kiírja, hogy az USB kapcsolat létrejött, és tölthető is az mp3 lejátszó akkumlátora a gépről. A problémám tehát az, hogy fájlokat nem tudok rátenni az mp3 lejátszóra

.
Két különböző típusú mp3 lejátszóval is ezt tapasztaltam. Egy másik asztali gepen az említett mp3 lejátszók működnek (azaz mint egy pendrive fel vannak ismerve).
Mit lehetne tenni a windows újratelepítése nélkül, hogy az mp3 lejatszót is úgy kezelje mint ahogy a pendrive-t?
A felállás:
notebook: acer aspire 1362 LC (gyárilag magyar windows xp home van feltelepítve, ami tehát naprakészre van frissitve),
az mp3 lejátszó pedig: thomson lyra m100e512ksw
Előre is köszönöm a segítséget.
master
2006. szeptember 19. 16:58
A barátom mp3-lejátszójára szerettem volna számokat küldeni a gépről (Sony NW-E103), az mp3 lejátszón addig szerinte 8 szám volt. Felismerte a gép cserélhető lemezként, rámásoltam az mp3 zenéket, kihúztam a mini USB-t, és benyomtam a lejátszót. És azóta is csak azt a nyolc mp3-számot veszi észre a meghajtón, az újakat nem. Többször ellenőriztem, hogy egyáltalán rámásolta-e a számokat, de rajta voltak.. Akkor nem értem mi a baja.
Jelezném, hogy a rajta lévő nyolc számnak nyomát nem találtam. Talán valami speciális program kell a számok másolásához? Én nem hinném

Segítségeteket előre is köszönöm: master
Athos
2006. szeptember 20. 9:51
A Sony saját programját kell használni, amit kapott a lejátszó mellé.
Lakatos Gergely [Stinger]
2006. szeptember 20. 14:33
IDÉZET(lorcsi @ 2006. augusztus 16. 15:48)

SZIASZTOK
ÉN VETTEM 1 60 GB-SET ÉS LEEJTETTEM A 2 NAPON ÉS TÖNKREMENT[...]
SZÓVAL CSAK FLASHMEMÓRIÁS MP3-AT VEGYETEK
Ezt azért te sem gondolod komolyan
master
2006. szeptember 20. 17:25
Köszönöm, Athos. utána öt perccel nekem is leesett a húsz fillér

csak nem tudtam visszajönni.
A megoldás: SonicStage
Swirlsky
2006. október 2. 8:48
IDÉZET(lorcsi @ 2006. augusztus 16. 16:48)

ÉN VETTEM 1 60 GB-SET ÉS LEEJTETTEM A 2 NAPON ÉS TÖNKREMENT
EGYÉBKÉNT CREATIVE MÁRKÁJÚ VOLT
Nekem eddig egy mp3 lejátszóm volt. (ugyancsak CREATIVE

) Ugyancsak tönkrement a flash memóriája, de úgy, hogy a memóriának kb. a fele. Ha többet pakoltam rá a felénél, akkor nem tudta lejátszani a fájlokat. Úgyhogy nekem meg van a véleményem a Creative-okról.

De ne csodálkozz, hogy 1 m-ről ha leejted, akkor meghibásodik a mozgó alkatrész. Nekem az a véleményem, hogy ahol csak lehet, kerülni kell a mozgó alkatrászeket. Azokkal van a legtöbb gond, és 1-2 GB is bőven elegendő...
Athos
2006. október 2. 12:12
@master
A lényeg, hogy megoldottad.

Amúgy ezért nem szimpik a Sony lejátszók. Amúgy tökre tetszenek designban.
gyorfir
2006. október 22. 9:56
Nekem van egy 256MB os MP3 lejátszom, de nem tudja formázni a windows xp proff, az mp3 softverében van lehetőségrá, de az végig meyg csak zenét nem enged felmásolni rá.
HIBA A FÁJL MÁSOLÁSA KÖZBEN:xyz..Könyvtárat vagy fájlt nem lehet létre hozni.-nem hozható létre vagy nem cserélhető
És ezzel nem tudok vele mit kezdeni, fdiske meg nem ismeri fel az usb és meghajtót dosban.
Ha tudtok segitsetek: gyorfir@freemail.hu
köszi előre is.
Athos
2006. október 22. 11:09
Ne kérj segítséget e-mailben. Itt fogunk válaszolni. TILOS Windowszal mp3 lejátszót formatálni! Ha a szoftvere ad erre lehetőséget, akkor esetleg azzal, de teljesen felesleges. Elég törölni róla a számokat. Nem tudhatod milyen tárolást használ és esetleg milyen rejtett fájlokat tartalmaz a működéséhez.
Csabeesz
2006. november 17. 19:35
Szia mindenkinek!
Vettem egy mp3 lejátszot és kaptam hozzá 1db SD memoria kártyát.
De a memoria kártyáról nem lehet letörölni a zenéket formázni se tudom.
Formázásnál ki irja hogy szüntesem meg az irás védetséget.
Azt meg hogy lehet?
Mit csinálhatok a memoriakártyával? Irjátok már le légyszi!!
Elörre is köszi
CSABEESZ
Babó22
2006. december 26. 15:33
Hello! Nemrégiben vettem egy 256 Mb-os MP3 lejátszót.Ha fel akarok tölteni zenét, akkor felmegy rá a zene, de ha le akarom játszani az MP3 zenét, kiírja, hogy No music. Mit lehet tenni?
Soma01
2006. december 26. 17:11
Van márkája is a lejátszónak?
Babó22
2006. december 26. 18:04
Nincs. De van hozzá egy CD. Amin valami driver van.
Soma01
2006. december 26. 18:20
És eddig semmilyen mp3-at nem játszott még le?
Babó22
2006. december 27. 10:30
Eddig még semit se.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.