Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Kényelmes és tartós irodai szék vásárlása.
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Egyéb hardver
Oldalak: 1, 2
VINIKOR
A PC-s íróasztalomhoz vásárólni akarok egy állítható magasságú, görgős irodai széket. TESCO-ban, METRO-ban és az AUSCHAN-ban rendszeresen lehet kapni 10-15 ezer Ft-ért.
Egyik fehérvári irodabúrorboltban érdeklődtem, de az eladó elpöttyentett egy olyan mondatot, hogy rendszeresen viszik vissza javításra ezeket a műanyag irodai székeket. Ez elbizonytalanított, pedig lett volna olyan amit már majdnem meg is vettem.
Nektek mik a tapasztalataitok, ha ilyet használtok? Mennyire hosszúéletüek ezek a görgös, gázrugós, forgóülésű, állítható háttámlás irodai székek, amiket ~15 E Ft-ért lehet kapni?

Valami ilyesmiről van szó: link.
ProFiler
Olyan olcsókkal csak rossz tapasztalatom volt. Egyszer vettem egyet magamnak, de fél évnél tovább nem bírta. Szétment az ülőrésze, elkezdett repedezni rajt a műbőr, itt-ott kiszakadtak a varrások és ami bezárta nálam a kaput az az volt, hogy nem volt már képes önmagát megemelni, 1 óra után lesüllyedt. Ezután elmentem egy irodabútor-szaküzletben, összeállítottam a kívánságaimnak megfelelően a széket (bőr, varrás, fabetétek színe, kerekek típusa, stb.), melyet már kb. 5 éve nap, mint nap használok és még egyedül csak egy varrásszakadás volt a probléma, amit könnyen ki is javítottak. Igaz, hogy a szék 70000 Ft volt, de legalább sokkal tovább bírja. Ha belegondolok, hogy 15000-ért veszek egy széket, ami max. 1 évig bírja, akkor 5 év alatt már bőven meg is érte a drágább. smile.gif

Ciao.
VINIKOR
70E Ft-t bizton nem szánok rá. Sajna, ennél szegényebb az eklézsia.

A gázrugóval beállított magasságot csavarral lehet fixálni? Hogy van ez?
zico
Nekem hasonló székem van amit VINIKOR belinkelt, csak karfája nincs, valamint a háttámla alacsonyabb. Van az a kar ott oldal, azt kell felhúzni, és a magasság amikor jó, elengedni. A magassághoz nem kell csavarral fixálni.
Chabi
Nekem a szék mindegy hogy gázrugós + műbőr vagy nem. Egy dolog a fontos: lábtartó. ani_wink.gif Én úgy utálok a gép elött ülni, hogy leér a lábam a földre. blush.gif Ezért inkább majdnem félig fekvő helyzetben gépezek. Nem fájdul meg a hátam, nem zsibbad el a lábam, se a kezem. smile.gif
VINIKOR
@Chabi:
Melyik szék ilyen? És mennyiért?
Chabi
Az enyém egy egyszerű fotel. Szivacsos lábtartót meg lehet külön venni akármelyik bútorboltban. ani_wink.gif
ProFiler
A legjobb a térdelős szék. Csak kár, hogy alig lehet valahol beszerezni. Már mióta vadászok egy normális modell után. sad.gif

Ciao.
Sanzi
Nah, az meg milyen? blink.gif Mármint a térdelős...
ProFiler
Ülsz is rajt és térdelsz is egyszerre. smile.gif

Ciao.
Sanzi
Jó, ez nekem meghaladja a képzelőerőmet. biggrin.gif blush.gif
Chabi
@Sanzi arrow.gif google ani_wink.gif

IPB kép
zico
Ilyet sem láttam még, ez átlagembereknek, vagy kiöregedett szertornászoknak való?
Sanzi
@Chabi
Jó, ezt fel kell dolgoznom... yikies.gif
ProFiler
Szerintem messze ez a legkényelmesebb és legegészségesebb szék. A hátat egyenes tartásra kényszeríti, a combot nem szélesíti a sok üléstől, de a térdet sem terheli - mivel párnázott.

Ciao.
r-chee
Irodai szék vásárlásakopr nagyon oda kell figyelni, mert mennek ám a lehúzások rendesen. Én a tesómmal közösen vettem a jelenlegi irodai széket, 21000 Ft-ért (tavalyi ár), ám nem rögtön az első helyen, hanem alapos körülnézés után. Voltak helyek, ahol ugyanez a szék 12E Forinttal került többe, pedig egyikben sem volt gázrugó, teljesen megegyeztek, mind műbőrtípusban stb. exclamat.gif Szórólapon meg 16E-ért is láttam... Ki kell fogni a jó vételt.

ProFiler, 70 rugóért én akkor sem vennék irodai széket, ha a kezembe adnák hozzá a pénzt, mert ez eszméletlen sok egy székért. Én sokat nyúzom az óccsó székemet, mégsem repedezik a varrás sem, nem is nyikorog, és nem akar szétesni. Ráadásul marha kényelmes. Azért a Tesco-s széktől (sőt, akár az összes árutól) én hátrálásra intenék mindenkit smile.gif . Akkor már inkább Praktiker stb.
Chabi
IDÉZET(ProFiler @ 2006. May 11., Thu 20:32) *

Szerintem messze ez a legkényelmesebb és legegészségesebb szék.

Azért megnézném, hogy alszol el rajta. biggrin.gif Én a fotelban már nem egyszer elaludtam olyan kényelmes volt. blush.gif Gerincbetegeknek biztos ez a legegészségesebb. roll.gif
Sanzi
Ha már ekkora OFF-oldát indítottam. Valaki berajzolná a képre, hogy akkor melyik testrészem hol is van? Mert nekem még nem sikerült összerakni...
VINIKOR
@r-chee:
A konkrét típust le tudnád írni, hátha ötletet adna.
TheSaurus
Nyolc éve használok térdelőszéket, egyszer a két első kereke elkezdett kitörni, egy szaki 300 Ft-ért meghegesztette, azóta jó. Ja, anno valami 5000 Ft volt, fémvázas, párnás, de láttam fából 20 eFt körül, csak azt nem csavarral lehet fokozatmentesen állítani, hanem 2-3 fokozata van. Tényleg nagyon kényelmes, és a nagy áruházakban rendszeresen fel is bukkannak.
Chabi
IDÉZET(Sanzi @ 2006. May 11., Thu 21:40) *

Valaki berajzolná a képre, hogy akkor melyik testrészem hol is van? Mert nekem még nem sikerült összerakni...

A google-ban vannak képek róla:
IPB kép
TheSaurus
IPB kép
Amúgy ilyen, kb.
Sanzi
Jó, ez nem az én székem. biggrin.gif
Aneurysm
Ősszel kaptam egy főnöki bőrfotelt. Jó kényelmes, de pár hónap után már minden nagyobb mozdulatnál recseg-ropog. Lehet ez ellen tenni valamit?
ProFiler
Nem igazán. Bár attól függ, hogy mi recseg. Lehet, hogy csak szépen meg kell húzni mindenhol a csavarokat.

@ TheSaurus:
De jó Nakad! Én meg sehol nem találom, még direkt irodabútorokkal foglalkozó üzletbe sincs. sad.gif

@ Chabi:
Akkor is kényelmes. Én egyébként ülve sosem alszom el. Megszoktam már a vezettés miatt. Nekem az alvás egyenlő a vízszintes fekvéssel. smile.gif

@ r-chee:
Szerintem meg egyátalán nem mindegy, hogy min ülök. roll.gif

Ciao.
Greene
Az előző cégemnél nagyon sokat foglalkoztak az ergonómiával. Külön csapat volt aki székeket tesztelt. A legjobb a Steelcase középkategóriás modellje lett a Let's B. Jó a deréktartása, és a hátadat is egészen a válladig fogja. Sok a beállítási lehetőség, teljesen testre szabhatod.
Ennek a széknek az ára kb. 80000 Ft. Én ilyet fogok venni, ha lesz pénzem rá...
Ezt a széket egyébként 10 hasonló árú modell közül választották ki a dolgozók.

>>>KÉP<<<
Aneurysm
IDÉZET(ProFiler @ 2006. May 12., Fri 15:23) *

Nem igazán. Bár attól függ, hogy mi recseg. Lehet, hogy csak szépen meg kell húzni mindenhol a csavarokat.

Szerintem ott ahol az ülő részet rárakjuk arra a csőre (Bocsi, nem tudom a szakszavakat blush.gif ), legalábbis annak a környékén mert a fenekem alatt érzem a ropogásokat.
ProFiler
Lötyög is?

@ Greene:
Végre egy műértő! biggrin.gif

Ciao.
Aneurysm
Nem lötyög. Stabil is meg minden.
ProFiler
Akkor ott nem igazán van tippem. Maximum meg lehetne zsírozni, bár azt látatlanba nagyon nehéz megmondani, hogy segítene-e.

Ciao.
VINIKOR
Greene székéről: (link) egy dolog az ergonómia, de ott van még a kritériumok között az élettartam. Kicsit vékonynak tűnik a szerkezete és pl. irodában egy 120 kilós alkalmazott alá is mernék tenni? Háttámlája vékonynak tűnik. Biztos kényelmes hosszútávon űlni benne. Ha jól sejtem ez egy szimpla irodai szék. Nem drága mulatság ezért 80E Ft?

Egyszer én is hallotam egy munkahelyi ergonómiai előadást és ott azt mondták, hogy az irodai székeket direkt olyanra tervezik, hogy ne lehessen kényelmesen hátradőlni benne. Előrehajólva kell benne dolgozni és nem szokik rá a kényelmes hátradőlésre a "rabszolga". Éttermekben is ez van. Ez tudat alatt arra ösztönöz, hogy evés után hamar feláljanak és ne hosszasan üldögéljenek, foglalva a helye az új vendégek elöl.

~20E Ft-s irodai szék kategóriában nem láttatok olyat aminek teljes egészében fémből készült a vázrésze? Talán tartósabb mint a fröccsöntött műanyag.
Greene
Azt hiszem a gyártó 8 vagy 10 év garit adott rá. Teljesen fém a lába, meg a szerkezete. Végigvittem a cégnél és ült benne 120 kilós ember is. Ő is erre szavazott. A hátrész lehúzható könnyedén. Vékony a háttámlája, de jól meg van csinálva, és nem nyeklik-nyaklik csak egy kicsit felül ahol már csak a szivacs és a szövet van, de az meg jó a hátnak, mert felveszi a formáját. De a derekadnál van egy szuperkényelmes párnázott dudor (az a fekete rész). Én ültem benne 8 órát, és kényelmes volt. Persze minden székből fel kell néha állni. Ezzel nyugodtan hátradőlhetsz, sőt az ülőlapot előrébb is húzhatod ami a lábadnak plusz támaszt ad. A kartámasz is állítható. Inkább egy ilyen 8 évre, mint egy 20000Ft-os, vezetőinek kikiáltott szék, ami rohad szét (tapasztalat).

Elárulom, hogy a vezetői szék egy 160.000Ft-os Steelcase lett, de az már olyan, hogy a háta, és a deréktámasz a te hátaddal együtt mozog, de egymástól függetlenek. Az a csúcs, ki se akartam szállni belőle. cool.gif

@PF: Tudod ez úgy rámragadt a régi cégnél. smile.gif

Most sajnos egy nagyon gagyi székem van, és utálom. Le lesz cserélve de csakis valami szuperre.
Red Boy
Sziasztok!
A MOM Parkban lehet kapni az első emeleti (mozi szint) bútorboltban térdelős széket! Nem emlékszem mennyiért, de arra igen hogy van!
ProFiler
Kösz a tippet! Majd ha autóval Pest felé járok, megnézem. smile.gif

Ciao.
Red Boy
Sziasztok!
Széket szeretnék vásárolni, csak nem tudom mi alapján induljak el? Azt vágom h legyen kényelmes, de mire figyeljek? Baj ha műanyag a szerkezete? Mindenképp jó ha drága? (most csak arrol ami kényelmes beszélek)
Főképp egésznapos (majdnem) íróasztal és gép előtt ülésre szeretném.
Mindamellett jártam az Ikeában, meg a Kikában és találtam 50 ezerért székeket amik kényelmesek első blikkre.
Jah @ProFiler Kikában láttam térdelőszéket 29 ezerért. érdemes lehet utánanézni. smile.gif
nagygabor
Én a cégben sima egyszerű irodai székben ülök.
Viszont az egyik termékünket használom.
IPB kép
Egyet teszek a hátam mögé és egyet a felső lébszáraim alá közelebb a térdemhez. Így olyan, mint ha fotelban ülnék.
Mivel sokat utazom, nem tervezem, hogy komolyabb széket vegyek. Ha a cégben vagyok, akkor is állandóan változtatom a helyem, így nem lenne értelme.
Otthonra viszont már megérné.
Van egy kényelmes fotelom, aminek a tálcatatójára éppen ráfér a noti. Abban szoktam ücsörögni.
ProFiler
@ Red Boy:
Annyit azért még említenék, hogy ami rövid távon kényelmes, az még nem biztos, hogy hosszú távon is az. Figyelj a töltés vastagságára és puhaságára. Legyen megfelelő. A varrásokat is érdemes megnézni, hogy jó benyomást ketenek-e. De általában a drágábbakkal nem szokott probléma lenni.

Ciao.
Red Boy
Sziasztok!
Vettem egy isteni széket 40 ezerért, a kép Itt található (a fenti krém színű szék az). Nagyon kényelmes, és amikor először beleültem szinte felvette a nekem kényelmes pozíciót. IMÁDOM! Egyetlen hátránya hogy krém színű, így meglátszik rajta majd minden kosz, dehát bánja kő, ha egyszer kényelmes.
JOINT72
@Red Boy
Melyik az a fenti krém színű szék? Képet szúrj be róla.
Red Boy
Mivel a honlap valami oknál fogva nem rendesen jön be nálam, ezért gondoltam lefényképezem és feltöltöttem ide: légyszíves méretezzed át 640x480-ra!
VINIKOR
Fantasztikus és nem is volt drága, ahhoz képest, hogy 50E Ft-ért milyen műanyag vackokat láttam.

(Red Boy: a képet nem tudnád linkként beilleszteni? Túl nagy és nehezen nyílik meg az oldal. Köszi.)
Red Boy
Itt a link ha nem látszana a kép.
Itt van mégegyszer: IPB kép
Bocsi a kellemetlenségért blush.gif
VINIKOR
Mi a pontos típus megnevezése?
ProFiler
Húú - nagyon tetszik! Lehet, hogy lassan eljött a váltás ideje... cool.gif

Ciao.
Red Boy
@VINIKOR
Nem tudok pontosat, de a dobozra ez van írva : "Austria" (nem a "made in", mert az china biggrin.gif)

@ProFiler
Az akció(49990 ft helyett 39990ft) július 2-ig tart! Addig van időd meggondolni és kipróbálni a széket. Ha nem gond neked átutazni Győrbe... ani_wink.gif laughing.gif
ProFiler
Meggondolom. Győr nem pobléma. ani_wink.gif

Ciao.
Red Boy
@Profiler:
Mire jutottál? Ha igaz ma járt le az akció.
ProFiler
Csak jövő héten megyek Győrbe. blush.gif

Ciao.
isipi
Kicsit régebben volt már (május végén) amikor a térdelős székről beszéltetek, de ahogy kinéz - és amilyen érzés rajta ülni, az ég és föld! Nagyon kényelmes, és ráadásul a testtartás ploblémák kialakulását is megelőzi (görnyedés).
A kisfiamnak is ilyet fogok majd venni, még nem indultam el szétnézni, de arra emlékszem, hogy az IKEA-ban volt ilyen szék. Hacsak kíváncsiságból is, de próbáljatok ki egyet ha megláttok valahol. Olyan jó! smile.gif
tzoli
IDÉZET(Red Boy @ 2006. június 25. 20:09) *
@VINIKOR
Nem tudok pontosat, de a dobozra ez van írva : "Austria" (nem a "made in", mert az china biggrin.gif)

Ez véletlenül nem Sigma márkájú? Most van egy kísértetiesen hasonló szék a "földalatti" (M***o) nevű áruházban.
http://kepfeltoltes.hu/061010/sigma_www.kepfeltoltes.hu_.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.