Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Élet jótállás után
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2
BáGyu
Íme az én kis történetem.
2004 februárjában vettem egy HP. PSC. 2175-ös multifunkciós nyomtatót, a szerkezettel nagyon elégedett voltam egészen az utóbbi napokig.
Sajnos úgy néz ki a dolog, hogy a nyomtatóban a kalibráló szenzor tönkrement (ez az én diagnózisom) így nem érzékeli ha a patronok alatt megjelenik a papír.
Ezért a buta gép folyton papírelakadást jelez, és itt kezdődik az egyszerű júzer problémája az új „törvénnyel”, és az ezt kihasználó pofátlan gyártókkal.
Felhívtam a HP forródrótját nagyon kedves türelmes ügyintézést, és egy szívrohamot kaptam.
A roham azután jött, hogy közölték a HP. NEM JAVÍT!! csak CSERÉL! evil2.gif
A csere ami egy új gépet jelent 36200-ft plusz áfa, vagyis 43440-ft, de az új géppel még egy év jótállást is kapok.
HURRÁ-HURRÁ (indián tánc): ole.gif
Azért kértem néhány szerviz címet és indult a telefonálás!
Szinte mindenhol közölték a HP. NEM JAVÍTHATÓ, NINCS ALKATRÉSZ! mert a HP. nem szállít.
Pedig ezek hivatalos szervizek, nem holmi hókusz-pókusz művek nyilván így is van!
Konklúzió
Egy alig 15 hónapos alig használt gép kuka, vagyis nem teljesen, mert ha a HP. szervizbe viszem ott beveszik fejükre homokot szórva bizonygatva ez egyedi eset én fizetek 43440-ft-ot, és már enyém is az újabb időzített bomba.
A HP-é meg egy szenzorhibás teljesen jó készülék, amit a központi szerviz kijavít, és már lehet is új árban eladni a mafla felhasználónak, aki olyan gagyi törvényeket hozó országban él mint én.
Ja és az arcátlanságnak még mindig nincs vége, mert ha az én alig hibás nyomtatómat, mint begyűjtött szemetet újrahasznosított anyagként elszámolják és a környezetvédelmi adókból szépen leszámlázzák.
Kiskalóz
Esetleg érdemes lenne ránézni 1-2 apróhirdetésre. Hátha találsz hozzá donort elviselhető áron. cool.gif
Greene
HP-t nem szabad venni. Ezt nem győzöm elégszer mondani. Butítják az embert a nyomulós marketinggel, meg a sulinetes gagyival.
Kár, hogy Kuxi nincs itt, ő aztán tudna mesélni a HP cuccokról mert egy ideig szervizelték. Aztán abbahagyták, mert nem érte meg twisted.gif
BáGyu
A második nap.
Miután szinte mindenhol falakba ütköztem úgy döntöttem, hogy saját kezembe veszem a dolgok irányítását. boxing.gif
Első lépésben nekiálltam atomjaira szedni a HP. által halálraítélt nyomtatómat, és a darabokat látva szinte azonnal szegény Márkus László jutott eszembe amint az őrület határán azt kérdezi:banghead.gif banghead.gif
-mi kerül ebben a fotelban …..?
Hát nekem is ez volt az első kérdésem, mi került ebben a nyomtatóban nem hogy 62800-Ft-ba, (ennyiért vettem) de most 43000-Ft-ba.
Na mindegy kibányásztam az általam hibásnak vélt alkatrészt és irány a város.
Folyt. köv.
BáGyu
3. nap.
Boltok, szervizek.
Helyszín a kilenc ker.
Ezen a napon csak a környékbeli elektronikai, és számítástechnikai boltokat, illetve szervizeket kerestem fel.
Az általam mutogatott kis eszközt mindenhol csak nézték majd röviden és tömören közölték
-lövésünk sincs mi ez, és hol lehet kapni!? sad.gif
Az egyik HP! márkaszervizben azt mondták, ők vállalják a szervizelést,és bármit javítanak, de hogy honnan szerzik be az alkatrészeket nem voltak hajlandóak elárulni. A HP. hozzáállását nézve lehet, hogy ha ez hivatalos lenne jól nyakon csapkodnák a vállalkozást:
–nehogy má belerondítcsá az üzletembe vazeg! brucelee.gif
A javítás kb: ~12000-Ft-ba kerülne.
Ezt még átgondolom!
Viszont az Üllői úton egy remek híradástechnikai boltban vettem egy kék fényű 3mm-es ledet, mert szerintem, ez mondta fel a szolgálatot.
Nem maradt más mint a barkácsolás, de vajon miért érzem úgy itt EURÓPA közepén ez olyan mint a nyolcvanas évek hiánykereskedelme.
Egyébként uraim ott fenn! Ez EURÓPA? Vagy a balkán?!
Lehet hogy ez utóbbi hasonlat kicsit sántít, mert ez valóban Európa. evil2.gif
Csak ott már a fizetést ehhez állították be!
Folyt. köv.
BáGyu
3. nap este.
A kis eszközből kiforrasztottam a ledet és behelyeztem az újat,
Ezután nem maradt más hátra, mint a nyomtatót megpucolni, és szépen összerakni.
Egy pozitívumot mondhatok, a műanyag modulok jó anyagból vannak nem törnek könnyen, tehát aki nem teljesen sügér, és megfelelő eszközökkel áll a szereléshez annak nem okoz leküzdhetetlen akadályt szét és összeszerelni.
Összeraktam és láss csodát, papír behúz, a kis kék fény megjelenik, méricskél egy kicsit, és nem problémázik papírelakadás miatt, dolgozik rendesen és nyomtat! thumbsup.gif
De a hangja… valami nem klappol! thumbdown.gif
Hamar rájövök, örülni még korai. no.gif
A kocsit meg kell néznem, de ezt csak holnap.
Folyt. Köv.
Darcy Tucker
BáGYu, tetszik a blogod! ani_wink.gif biggrin.gif Sok sikert a bütyköléshez!
fapuma
Hajrá BáGyu!

HP-t én se veszek többé, amióta ugyanilyen idős nyomtató megdöglött. Mi nem mentünk szervizbe, inkább kapásból lecseréltük egy Canonra, ami azóta is(majdnem 3 év) szakadatlanul szolgálja a családot. biggrin.gif
BáGyu
Hiánypótlás.
Először is szeretném megköszönni azt a néhány meleghangú szurkolói hozzászólást.
Igazán jólesett!
Most szeretném kiegészíteni az első hozzászólásomat.
Tehát:
Úgy gondolom, vagyunk egy páran, akiknek van egy kis problémája a 2003-ban bevezetett fogyasztóvédelmi törvénnyel, illetve az erre visszavezethető visszásságokkal kapcsolatban.
Ezt a kis részletet már akkor felraktam, de valószínű, hogy elügyetlenkedtem így sajna most pótlom, valamint a törvénnyel szó eredetileg macskakörömben volt, mégpedig azért mert úgy gondolom, lehet valami törvényes, csak ez az emberek jogérzetével nem mindig találkozik, és rengeteg kiskaput biztosít azoknak, akik erejükkel amúgy nagyon könnyen visszaélnek.
Bocsánat az utólagos javításért!
worthy.gif Folyt. köv.
benkovics
Basszus! Most pont ezt csinálom, csak az LG dvd-íróval! weep.gif weep.gif weep.gif weep.gif
Talán ma kicserélik, ha ráfizetek!
De ezt a pofátlanságot!
Az enyémre még van majdnem egy év gari exclamat.gif
De bekrepált! Két lehetőség közül választhatok:
1/ 3-4 hét, mire az LG kicseréli...
2/a/ Most azonnal adnak egy legújabbat, de ki kell fizetnem kb 2700 Ft-ot!
b/ fizetek kb 18000+áfa-t, és egy 740-es Plextor (sata csatolású) tulajdonosa lehetek, kb 2-hét múlva......
én az enyémet 39000 Ft-ért vettem, kicsit több mint egy éve! Miért fizessek másik termékért +18000+áfa-t? (plussz a 39000 Ft-os eredeti vételár! ) Nekem nincs ennyi pénzem..... Hiszen én azt már kifizettem, mikor tavaj ezt ajánlották.................
Ah! Hagyjuk! Az emberben felmegy a pumpa ilyenkor....
--------------
Indulok a szervízbe.................. mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif
nascar
IDÉZET(BáGyu @ 2005. May 25., Wed 18:08)
Az egyik HP! márkaszervizben azt mondták, ők vállalják a szervizelést,és bármit javítanak, de hogy honnan szerzik be az alkatrészeket nem voltak hajlandóak elárulni. A HP. hozzáállását nézve lehet, hogy ha ez hivatalos lenne jól nyakon csapkodnák a vállalkozást:

@ BáGyu

Mond el nekem, légyszi, hogy melyik ez a szervíz, mert bedöglött a nyomtatónk, természetesen HP, és állítólag javíthatatlan ( exclamat.gif question.gif exclamat.gif ), mert beégett az alaplap!
Nem egy olcsó gépezet, EZ az! Egyszerűen nemn is értem a HP hozzáállását, vesz az ember egy méregdrága gépet, mert ez annak idején 200 ezer Ft körül mozgott, egyszer bedöglik, és azt mondják javíthatatlan! mad.gif mad.gif
Ez arcátlanul pofátlan! angry.gif
Machado
@benkovics várd meg szerintem még simán kicserélik roll.gif .
benkovics
Ha nem is símán, ( mad.gif rtfm.gif brucelee.gif boxing.gif ninjastar.gif ranting.gif ranting.gif ranting.gif bust_red.gif director.gif ) de kicserélték...... 4163b Dobozos íróra..... nem örülök! crying.gif Bár fizetnem sem kellett! Ez az egyetlen plussz! Csak most nem tudok beszélni, mert berekedtem.......
fapuma
Én a helyedben örülnék egy 4163B-nek. cool.gif

Persze, tudom, hogy másra gondoltál a hozzászólásodban, de azért ne csüggedj! Lényeg hogy meglett! A hangszálaid meg majd meggyógyulnak, ennyit megért. ani_wink.gif
benkovics
Köszi!
De én elsősorban arra gondolok, hogy másvalakit símán levettek volna pénzzel! Három hét után..... Miért az az alapfelállás ma Magyarországon, hogy át akarnak verni? mad.gif Ez az én nagy bajom.... Természetesen ezek után jobban örültem volna egy nem LG dvd-írónak, de ez van!
Most újra indul a két év......... roll.gif

Utólag:
Csak azt nem értem még, hogy miért kellett három hét ahhoz, hogy megálapítsák: "nem látja a számítógép az eszközt" ! question.gif
ProFiler
Sajnálom Benkovics, hogy ez történt Veled! De csak egy újabb bizonyíték arra, hogy az LG... Szóval Neked kiválóan működött, nem volt vele problémád, mindig kiálltál az LG és a RAM mellett.

Azt már meg sem említem, hogy a szervízekben már rengeteg 416x-es LG-vel találkozok, mert sorra adják meg ezek is magukat.

Ciao.
Maverick
IDÉZET(Benkovics @ 2005. May 30., Mon 18:40)
Miért az az alapfelállás ma Magyarországon, hogy át akarnak verni?  :

Ugye ez költői kérdés?.. roll.gif twisted.gif

IDÉZET(ProFiler @ 2005. May 30., Mon 20:23)
...mindig kiálltál az LG és a RAM mellett.

A DVD-RAM formátum mellett szerintem ezek után is kiáll az, aki eddig is kiállt..
Ugyanis az egy dolog, hogy az LG-k jellegzetessége ezen formátum támogatása,
de elvileg (sőt, gyakorlatilag is..) ennek nem kéne gyártófüggőnek lennie... roll.gif
Én kimondottan örülnék annak, ha általánosan elterjedt lenne, hogy az optikai
meghajtók ezt a feature-t is támogatják.. bulb.gif
sirfrancisd
IDÉZET(benkovics @ 2005. May 30., Mon 18:40)
Csak azt nem értem még, hogy miért kellett három hét ahhoz, hogy megálapítsák: "nem látja a számítógép az eszközt" ! question.gif

Valami perverz öröm kell a boltosoknak is! ani_wink.gif
Greene
@Benkovics: Ugyanígy szívta meg egy barátom is. Hiába mondtam neki, hogy LG írót ne vegyen, ö megvette -ha jól emlékszem- a Franciaszélben. Aztán bekrepált, és hosszas rimánkodás után kicserélték neki megint egy LG-re, ami szintén bekrepált. Megint örjöngött egy sort, és pár héten belül kicserélték egy LG-re.
Most várom, hogy mikor hal meg ez is, és majd jót röhögök... laughing.gif

Ugyanez az ember kérdezte, hogy milyen vinyót vegyen. Mondom neki Samsung. Á, ö azt nem vesz mert a Samsung cuccokról nincs jó véleménye. Oké, meg is vette a Maxtort, ami bírta vagy fél évig... laughing.gif
ProFiler
De ne Benkovicsot bántsuk emiatt, mert nem tehet róla, hogy sajnos nem kapott másik típust.

Ciao.
Greene
Természetesen nem Tomi hibája. De az ominózus barátomnak lett volna lehetősége mást választani... roll.gif
benkovics
IDÉZET(ProFiler @ 2005. May 31., Tue 18:21)
De ne Benkovicsot bántsuk emiatt, mert nem tehet róla, hogy sajnos nem kapott másik típust.

Lehetőségem lett volna, csak nem vagyok hajlandó, és nem is tudok újabb 18000+áfa összeget kifizetni azért, mert tönkrement valamim, amit azért választottam anno, hogy nyugtom legyen két évig! annoyed.gif
BáGyu
Azt hittem, hogy amikor újra jelentkezem az én kis HP. sztorimmal akkor mind magam mind, pedig a nekem szurkolóknak jó hírrel tudok szolgálni.
Hát sajna a történetem nem lett hapy! crying.gif
Hiába próbáltam a bütykölésbe tudásom legjavát beleadni a korlátaim hamar megmutatkoztak, bár szerintem a hiba felszínét megtaláltam a mélyebben levő okot csak egy szerviz oldhat meg!
Úgyhogy ha majd összejön egy kis pénzmag, akkor irány a javítóműhely.
Még a történethez kívánkozik, hogy írtam a HP. Mo.-nak egy meleghangú levelet,
-tényleg nem anyáztam!
De válaszra sem méltattak! weep.gif
Vagy én vagyok türelmetlen?
sick.gif
benkovics
Nem hiszem, hogy itt lehet-e beszélni türelmetletlenségről.... Rossz amikor az ember becsapva érzi magát... weep.gif
ProFiler
Az meg még rosszabb, ha be is csapják! evil.gif

Ciao.
BáGyu
HP-ről itt szavazhatsz!
www.pcworld.hu/forum/index.php?act=ST&f=55&t=727
Kovács Gyula (MiniDisc)
Van egy 1998 ban vett SONY WEGA TV-m. Nincs is semmi baja, szervízben sosem volt, és kiválóan működik. Ami baja van, az az, hogy hála ennek a bal****sz ORTT-nek, meg a TV társaságok logóinak, már kezd látszani az RTL Klub helye , illetve bal alsó sarokban a karika is ... Magyarul az elmult 3-4 évben szépen beégett a jel a képernyőbe. Komolyan elgondolkoztam rajta, hogy a TV-t az RTL Klubbal, meg az ORTT-vel fogom megfizettetni szándékos, és direkt károkozásért.. mad.gif
fapuma
Ez ismert probléma...de még senki se perelte őket ezért. unsure.gif
Adani
Ebből a szempontból inkább a sárga 12-es karika a főbűnös, mert azt direkt csinálták élénksárgára, és mivel mindig ugyanott van, és ugyanúgy néz ki, ezért hamarabb beég. A Tv adók logója az Tv-nként más, és máshol is van. ( Az RTL pl: bal oldalra teszi, a TV2 jobbra).
Kovács Gyula (MiniDisc)
Teljesen mindegy, de tönkretette a TV-met. sad.gif
ProFiler
blink.gif Azért ez sem semmi! Bár ahhoz nem kevés pénz kell, hogy ilyen nagy társaságokat bepereljen valaki.

Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Nem pénz kérdése, hanem akarat kérdése. Komolyan mondom, nem tudom mit képzelnek ezek. Jó persze, lehet mondani, hogy 8 éves TV, mit akarok, de ez egy SONY TV, ami nem megy tönkre. A képcsöve sem. (Kivéve azon a bizonyos helyen) Megpróbálok képet csinálni róla ... hmm.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
IPB kép

Nem tudom, mennyire látszik, de a piros csík felett van. (Élőben sokkalta erőteljesebb)
r-chee
...A fentieket olvasva, már aggódom: LG DVD-íróm van (...GSA 4167B smile.gif ), LG a DVD lejátszóm is, LG a monitorom is mad.gif . A hab a tortán: HP Deskjet 3845, igaz eddig nem volt vele problémo, pedig 1 éves, s még elég csendes is.

Az ember már nem tudja, mi a jó, mindenről rosszat hallani sad.gif
Sanzi
Hát, ha az LG-ről akart rosszat hallani, sorolok egy-pár dolgot ami meghalt:
- 2 LG CD olvasó
- 2 LG DVD olvasó (igaz ez haveromnak)
- LG asztali haldoklik
- LG nemtommiélyen bazi nagy hűtő, fagyasztóval laughing.gif

Egyedül a mikro működik ami LG. Igaz az még csak pár hónapos.
Adani
És egyre többször hallom, hogy hasonló nagy márkák termékei mennek tönkre. Szobatársamnak most ment tönkre a Daewoo mp3-as autórádiója ment tönkre. Hallottam már hyereket tönkrement DVD lejátszókról is ( LG, Sony). Bezzeg a mi Yamadánknak semmi baja, egyik haveromnak meg Yakumo márkájú autórádiója van, semmi gond vele. Pedig ezek nem túl nagy márkák, ezekkel mégis kevesebb baj van.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Ez oké, de az én TV-m nem tönkrement, hanem tönkreteszik használat közben. sad.gif
r-chee
..."Hogy mit lehet ez ellen tenni? Ne nézz tv-t."...(Matrix-paródia) smile.gif
Adani
@Minidisc

Ezért nem kell a TV-ben filmet nézni. A Divx-es filmeknél nincs reklám se logó, azok nem teszik tönkre a TV-t.
fapuma
A DivX még hagyján...a DVD az igazi! Főleg itt! twisted.gif
BáGyu
Szinte hihetetlen, de vannak új fejlemények az én kis történetemben!
Miután a fentebb leírt bütykölések hatására a nyomtatóm úgy ahogy tudott nyomtatni, persze ez meg sem közelítette a fénykorára jellemző tulajdonságait, az utóbbi hónapokban meg már semmit sem volt hajlandó tenni.
Úgy döntöttem dűlőre viszem a nyomtató dolgát és ehhez kapóra jött ez az oldal.
Szinte kiugrottam a bőrömből - na végre, változott a szemlélet gondoltam!
Sajnos a forródrót hamar lehűtötte a frissen felforrósodott hangulatomat, szerintem kitaláljátok magatok is a hozzáállás nem változott!
Minden esetre próbáltam a hölgyikétől egy telefonszámot megtudni a nekem legközelebbi Szerviz Pontra, de a hölgy hajthatatlan volt, mindenkép egy ugyanolyan sz…. PSC nyomtatót akart rám sózni bruttó 43 ezerért. thumbdown.gif cardr.gif banghead.gif
Pipától alig hallva, és látva még elmondtam, hogy szerintem ez nem szervizhálózat hanem magyarul értékesítő bolthálózat.
Miután a telefont leraktam és jól kikáromkodtam magam elhatároztam ha nincs tel. szám megyek személyesen, hátha!
És bejött!
Először itt is a globális formadumával fogadtak, majd a beszélgetést a MAGYAR valóságnak megfelelő mederbe terelvén, és arcomon a világ fájdalmával kértem, ha már négyszemközt vagyunk tud-e valahol szervizt? Egy kis gondolkodás után a jóindulatú ügyfélpultos bement a szerviz hátsó részére és nagy örömömre közölte van egy hasonló szkennerdöglött nyomtató, majd ezt kibelezik és az enyémet összehozzák vele.
Hát ez van a 21. században! mad.gif
A teljes árat még nem tudom. roll.gif
BáGyu
Tegnap megkaptam az emilt a szerviztől mivel a készülék javítása befejeződött és átvehető a „boltban”.
Jelentem, minden működik, és egyenlőre rendben!
És most egy kis reklám, mivel úgy gondolom az a hozzáállás amit a PARANET kft-nél tapasztaltam példaértékű, és ezúton is szeretném megköszönni a segítségüket, mindenkinek jó szívvel, csak ajánlani tudom! wub.gif worthy.gif thumbsup.gif
Egyenlőre az oldal rendezés alatt van!
Ja, a javítás 12000-Ft-ba került!
kori
Használt alkatrészből összehozott javítás ilyen sokba került? blink.gif blink.gif
ProFiler
Nem az alkatrész, hanem az órabér + ÁFA a sok!

Ciao.
BáGyu
Ez így van, 7000-Ft +áfa az óradíj, és 3000-Ft +áfa a kibányászott alkatrész!
Ez van, ÉLJEN a HP! thumbdown.gif
kori
Nyugat-Európai órabérek kelet-közép Európai kivitelezés. twisted.gif laughing.gif
ProFiler
Végülis így jön ki Közép Európa. ani_wink.gif

Ciao.
Chabi
Kelet EU ani_wink.gif
Adani
Keleten a helyzet változatlan.
BáGyu
Nekem nem kelet EU
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.