Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Vélemények a 2006. májusi számról
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > Magazin
Spányik Balázs
.Club tagok már olvashatják a címlapsztorikat. Részletes tartalom a szokott helyen.

IPB képIPB kép
manguszta
És végre nagyobb volumenű videókártyateszt!
Ruzsa Dániel
Clubtagként letöltöttem a cikkeket meg a PC Studio-t. Jó lett. ani_wink.gif
manguszta
Hát ez a VB-s melléklet nem semmi biggrin.gif
manguszta
IDÉZET(manguszta @ 2006. May 02., Tue 18:05) *

És végre nagyobb volumenű videókártyateszt!

És nem! Tévedtem! Miért nem lehet végre egy?
warynski
Alkalmi "csomagküldés" a postás mindig e-mailben csenget c. írás a yousendit.com-ot ismerteti, a Címlapsztori, Bittarisznyák c. cikkben. (31.oldal)

Ezzel kapcsolatban írnám, hogy a yousendit.com régen valóban ingyenes volt 1 GB-ig, de most már nem. Most 50 MB-ig ingyenes, 100 MB-ig létre kell hozni egy accountot, igaz, ez is ingyenes, és e fölött (2 GB-ig) fizetős.

Itt van még néhány hasonló oldal, ilyen szolgáltatással:

http://www.badongo.net/ - 1 GB-ig ingyenes
http://www.sendspace.com/ - 300 MB-ig ingyenes
http://www.megaupload.com/ - 250 MB-ig ingyenes
http://www.rapidshare.de/ - 100 MB-ig ingyenes, letöltési limittel
http://beta.yousendit.com/ - 100 MB-ig ingyenes
manguszta
Nagy köszönet a címekért!
Halasi Miklós
Kár, hogy ez lett a yousenditből, mert nagyon jó volt... weep.gif
nagygabor
Látom takarítás volt a topicban. Egy kérdésem lenne. Mindenkinek olyan a cimlap, mintha "rozsdás lenne"?
manguszta
Nekem nagyon nem hasonlít rozsdásra.
nagygabor
Közben rájöttem, nem rozsdás, hanem átüt rajta a belső oldal festéke, de nagyon jól néz ki. ani_wink.gif
Dávid Csaba
Ismét egy - majd' félmillió HUF értékű - Adobe termék EGY EGÉSZ oldalon, amit valószínűleg a PCWorld olvasótáborából "sokan" fognak használni... sad.gif

Egyébként minden szép, minden jó, mindennel meg vagyok elégedve!!!
Főleg a PCStúdióval! Az nagyon überre sikeredett, gratula a stábnak!

És külön köszönet az ajándék backup programért! Örök hála + 1 kojak nyalóka... biggrin.gif
Giraffe
IDÉZET(Dávid Csaba @ 2006. May 11., Thu 11:14) *
Ismét egy - majd' félmillió HUF értékű - Adobe termék EGY EGÉSZ oldalon, amit valószínűleg a PCWorld olvasótáborából "sokan" fognak használni... sad.gif

Talán ezért is nem annyira a programra, inkább a technológiára helyeztük a hangsúlyt roll.gif (És csak ezért lett egy oldal, pedig hidd el, bőven lehetett volna akár 3-4 oldalon keresztül ecsetelni, hogy a különféle programokból hogyan 3D-s PDF-et készíteni twisted.gif) Ahogyan az sem valószínű, hogy holnap mindenki rohan megvenni egy félmilliós notebookot, ám legalább az újságból "hallanak" az emberek arról, hogy ilyen is van.
Én például nap mint nap használok Adobe Acrobatot (nem Readert), és szinte biztos, hogy a 3D-re nem fogok áttérni, de nagyon bízom abban, hogy sok cég igen. Mert kíváncsi lennék például egy olyan fényképezőgép vagy bármilyen más eszköz leírására, ami kihasználja ennek a programnak a lehetőségeit.
bl4ckf0xi
Ahah! Hová lettek a hozzászólásaim?
Baludada
A mostani szám tetszik viszont a következővel öhm problémám lenne. Megint a vízhűtés-építés? Mintha egy évvel ezelött dettó ez lett volna. Minden évben megismétlitek magatok? Tudom, hogy nyáron ez egy aktuális téma de, akik régebb óta veszik a lapot kicsit kezdhet sablonossá válni.
Dávid Csaba
IDÉZET(Giraffe @ 2006. May 11., Thu 14:10) *

Talán ezért is nem annyira a programra, inkább a technológiára helyeztük a hangsúlyt roll.gif (És csak ezért lett egy oldal, pedig hidd el, bőven lehetett volna akár 3-4 oldalon keresztül ecsetelni, hogy a különféle programokból hogyan 3D-s PDF-et készíteni twisted.gif) Ahogyan az sem valószínű, hogy holnap mindenki rohan megvenni egy félmilliós notebookot, ám legalább az újságból "hallanak" az emberek arról, hogy ilyen is van.

Mea culpa... De azért az is tény, hogy a technológia híresztelésére lehet, hogy elég lehetett volna fél oldal is, és a fenmaradó fél oldalra meg egy másik programot beszúrni... Nekem kicsit sok mostanában az ilyen drága de sok oldalon bemutatott szoftver. Az is igaz, hogy valószínűleg nem rohan mindenki félmilkás noteszt, vagy kicsit olcsóbb fényképezőgépet venni, de ennyire már nem akartam kötözködni. Végül is ez az újság a kedvenc lapom! biggrin.gif

Apropó, vak vagyok, vagy tényleg nincs benne a lapban a PCStúdióban bemutatott "személyfelismerő USB-s zsebbenhordom a párját kütyü"?
Giraffe
A fél oldal 1200 karakter. Az körülbelül annyira elég, hogy "ilyen is van, nézz utána". Érdekes módon a Canon EOS 30D-ről szóló egy oldal nem zavart, pedig az sem sokkal olcsóbb! blush.gif Tény, ez utóbbival nagyon jókat lehet "játszani", ha nem is mondanám rá, hogy "olcsó játék hülyegyerekeknek". biggrin.gif
zsoooc
Jó lett a májusi PC WORLD!
Viszont van egy dolog amiben nem értek egyet az egyik cikk szerzőjével.
Az Bittarisznyák című cikkben azt írtátok a Gmail Driveról hogy mostanában már nem működik. Pedig én szinte nap mint nap használom! Néha vannak kisebb működési problémák de legtöbbször jól működik. Ezt az egy hibát találtam az újságban eddig. Szerintem túl sok a Szórakoztatóelektronikai ckk az újságban. A Lightscribeos DVD író teszt nagyon jó lett. A szoftvermelléklet se rossz.
Halasi Miklós
IDÉZET(Dávid Csaba @ 2006. May 12., Fri 10:43) *
Nekem kicsit sok mostanában az ilyen drága de sok oldalon bemutatott szoftver.

Például ott a három oldalas MediaPortal, ami ingyenes. ani_wink.gif
bl4ckf0xi
1. Szép a címlap
2. Átlátható a tartalom
3. Szerkesztői jegyzet
Szerintem ne féltsük magunkat a Googlétól, még semmi rosszat nem tett velünk, szerintem nem is ez a célja. A gmail-ban is láthatunk reklámokat az AdSeense szolgáltatás is a reklámokból való bevételek alapján működik, gondoljunk bele mennyire megéri nekik, mennyi pénzt kapnak, hány szolgáltató, cég reklámozza magát egy nézett oldalon. Közben a felhasználók is elégedettek, mert egy kis reklámért két és fél giga e-mail tárhelyet kapnak...Nagyon sokan regisztráltak a google különböző szolgáltatásaira, mit kezdenének ennyi ember elérhetőségével? Szerintem nem kell félnünk a googlétól, mert nekünk is megéri és nekik is megéri és egy ilyen nagy szolgáltató nem engedheti meg magának, hogy rossz célokra használják fel a felhasználók elérhetőségeit...ha ez egyszer mégis megtörténik, a felhasználók nem fognak bízni a googléban és az elveszíti vezető szerepét. Gondoljunk bele, hogy a Microsoft mekkora nyomást gyakorol rá az új "LIVE" szolgáltatásaival, elég egy kis hiba és az összes felhasználó átmegy a Microsofthoz.
4. Vírusírtó programok
Egyet sem tettem fel, mert nincs szükségem rájuk, mert tudom mit teszek a gépemre.
5. Jó lett a bittarisznyák címlapsztori
6. Üzlet és web
Nagyon öszetett lett, remek!
7. A dulaizmus világkora
Nem érdekel, mert nincs ilyenekre pénzem
8. DVD-író teszt
Elmegy, különösen jó, ha valaki DVD-írót szeretne vásárolni.
9. TFT-monitorok
Összetett és érdekes
10. SSH nagyon érdekes téma

Ennyi! smile.gif
Spányik Balázs
Örülök! smile.gif Ha valaki be akar kerülni a júniusiba, szaladjon, és írjon kritikát az áprilisi számról. Hétvégén rakom össze a Postafiókot! roll.gif
VINIKOR
IDÉZET(Giraffe @ 2006. May 12., Fri 12:14) *
Canon EOS 30D-ről ... nem is mondanám rá, hogy "olcsó játék hülyegyerekeknek". biggrin.gif

A normális kompaktok között létezik ilyen? Azok sem tartoznak az olcsó játék kategóriába. biggrin.gif

IDÉZET(Dávid Csaba @ 2006. May 11., Thu 11:14) *

3D: Szerintem nagyon érdekes téma lenne. Minimális AutoCad ismerettel mondom. Egy spirálfüzet lapra ráférnek azoknak az ikonoknak a leírásai amikből különböző mértani testeket, lekerkítéseket, összeillesztéseket, színezés, árnyékolás ...stb lehet készíteni. A Xarához hasonló sorozattal szerintem belevághatna az újság a 3D témába. Esetleg az AutoCad oktatóverziójával (~20E Ft)? Nagyon sok iskolában ma már tananyag.

IDÉZET(Giraffe @ 2006. May 11., Thu 15:10) *
az sem valószínű, hogy holnap mindenki rohan megvenni egy félmilliós notebookot

500E FT-s termékek: Budapesten épült luxuslakások (~1M FT/m2-ig) vásárlóinak 90%-a magyar. Valamelyik nap volt a hiradóban. Szóval nagyon sokan vannak akik vigyorogva kiadnak ennyit. (Csak én nem tartozom közéjük.)

E havi szám:
Xara volt az első: végignyomkodtam amiket a cikk leírt. Kiváncsi vagyok hova lehet eljutni néhány cikk és videó után. Jó lenne, ha a cikk és a videó tartalma nem fednék egymást. Az alapelemek fejezet gyakorlatilag a videóval megegyezik.

Panorámaképek: hugin és a Panoráma Factory kipróbálva. Alapbeállításban végignyomkodtam. Logót rak a képbe, elsötétül az eredeti képekhez képest, nincs előnézet az előkészített képsorozatról és a végeredményről és bonyolult használat, de ezt a cikk is írja. Tudatos használóknak biztos élvezet eljátszani velük.
Lehet, hogy a szakma lepkefingnak tartja az ArcSoft Panoráma Maker3-at, de nálam alapból szinte tökéletes képeket készít. Egynél kellett utólag a kis horgonyokkal variálni, hogy pontos illesztést kapjak. Mondjuk ez is PCW érdeme, hogy tudok róla.
Mindenesetre ez egy örök téma, amit mindik szívesen olvasok.

MediaPortál és a AVI2DVD tűnik érdekesnek. Meg a többi...
Jó volt az ehavi!
bl4ckf0xi
Nagyon sok a reklám az újságban, ez nem baj, de akkor több oldal legyen smile.gif tongue.gif
Baludada
Valamiből meg kell élni. ani_wink.gif
TarrG
A backup progiról viszont alig van leírás! Főleg, hogy írjátok benne, hogy a visszaállításról is írtok ismertetőt, erre csak a lementésről volt! Valaki írhatna ide egy ismertetőt a visszaállításról, illetve annak lehetőségeiről!

Köszi!
bl4ckf0xi
Több oldalt a júniusi PC WORLD-be!
Zyz001
Áprilisban indult egy Flash oktató cikk. Hová lett a folytatása?
Atys
Én még csak most kaptam meg a májusi számot, de nagyon örültem, amikor láttam a Canon EOS 30D tesztet. Csak egy gondom van. Ki tud venni ilyen drága gépet? A másik, hogy nekem otthon nincs net, akkor hogy élesítsem a sok jó progit, amit mellékletként adtak? Mert azért én is szeretném használni azokat.
kori
Nagyon jó húzás volt a Foci VB-ről a kiadványt mellékletként adni a magazinhoz. Ezerszer többet ér, mint azok az összehajtogatni való HP utánzatok, amitől mindíg lábrázást kapok. tongue.gif ani_wink.gif
bl4ckf0xi
Elő szeretnék fizetni egy évre, mikor lesz valami jó kis akció? smile.gif
//Ez jó helyen van itt?//
Dávid Csaba
Kérdés: miért van a fórumon vélemény nyilvánítási lehetőség az újságról, ha abból vita, vagy irónia kerekedik mások tolla által???
(Ez az első oldalon található reagokra vonatkozik.)

Elmondtam, hogy nekem mi a benyomásom a lapról, többek között a mostani számról. Megteszem ezt, mint előfizető, és mint hűséges olvasó. Az hogy fél oldal hány karakter, meg hogy milyen egyéb hardver-szoftver kerül bemutatásra, amit nem említek meg, talán mellékes a téma szempontjából. Nekem nem tetszik, hogy több százezres programok kerülnek bemutatásra oldalon (oldalakon) keresztül. Ha nagyon ki akartam volna vesézni a lapot oldalról oldalra, írtam volna még mást is javaslatként, kérésként, kritikaként, dicséretként...
Egyetlen negatív dolgot emeltem ki, és mellette megemlítettem, hogy egyébként a PCWorld a kedvencem.

A MediaPortalról egyetlen egy szót sem ejtettem, sőt, az AVI2DVD-ről sem (pedig több oldal), de ez minden bizonnyal fel is tűnt... Mert azokat értelmesnek találtam, a fent említett "drágaszágok" maximum érdekesek. És mint ilyenek, fél oldalasak is lehetnének SZERINTEM. Aminek mindenki utánanézhet, ha érdekli. De ez csak az én véleményem, amit bátorkodtam leírni, mondjuk (építő?) kritika gyanánt... Sajnálom, ha ez valakinek az elevenjébe talált, de ha ennyire bántó voltam, BOCSÁNATOT KÉREK!

Egyébként nagyon szeretem a töltött paprikát és a csirkepörköltet, de ki nem állhatom a csokifagyit. Ilyen az ízlésem, és erre is várom a reagokat! ani_wink.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Őszintén szólva én sem szoktam elolvasni, csak gyorsan átfutni azon szoftverek leírását, amiket szinte sohasem fogok használni, és nem csak az ára miatt, hanem mert ezen programok már professzionális szintűek, és az ezzel foglalkozó szakembereknek való. Nekik meg kevés pl. az Adobe-ról szóló 3 oldal. Szóval ezek szerintem is feleslegesek. Ha mondjuk egy egynegyed oldalnyi helyen lenne megemlítve, az még elég. Én legtöbbet a lap végefelé szoktam elolvasni a shareware/freeware programok bemutatóit (ezek a negyedoldalasak, holott nagyobb terjedelmet is megérdemelnének) mert ezen programokat tudom használni; és szerintem hasznosak az átlagos számítógép használó részére. Még ha fizetős is valamelyik, nem túl drága. 10-50 $-os kategória.
Spányik Balázs
IDÉZET(Dávid Csaba @ 2006. June 02., Fri 10:38) *
Kérdés: miért van a fórumon vélemény nyilvánítási lehetőség az újságról, ha abból vita, vagy irónia kerekedik mások tolla által???

Csaba, én nem látom ennyire sötéten a helyzetet. Giraffe nem személyed elleni támadásként reagált a dologra. Nincs miért bocsánatot kérned, de megsértődni sem kell azon, hogy másnak más a véleménye. Én nem találtam benne iróniát.

Azt gondolom, hogy ezek a termékek igenis érdekesek, annak ellenére, hogy nyilván én sem rohanok holnap megvenni egy Acrobat 3D-t. De lehet, hogy jövőre már olyan PDF-eket fogunk nézegetni, ami ezzel készült, és ebben -- a szabványos 3D-s megjelenítenitésben -- kimondottan érdekes lehetőségek lapulnak, és a cikk erről is szólt, nemcsak a több százezres programról.
Dávid Csaba
Nem sértődtem meg, csak rosszul esett, hogy... szóval az. Köszönöm az együttérzést, egészen meghatódtam. Neked is megszavazok egy kojak-nyalókát! ani_wink.gif
Spányik Balázs
Imádom a kojak-nyalókát! w00t1.gif biggrin.gif
Giraffe
Ha úgy gondolod, hogy megbántottalak, akkor bocsánatot kérek - bár visszaolvasva hozzászólasaimat a témában, én sem érzem úgy, hogy akár rólad, akár az általad leírtakról ironikusan írtam volna.

Csendes megjegyzésem lenne, hogy nem véletlen a megjegyzés a cikkben:
IDÉZET
Az új Adobe Acrobatért szinte bizonyosan csak azok a cégek fogják az igencsak borsosnak mondható árat kifizetni, akik szeretnék CAD-as és más programokkal készült háromdimenziós rajzaikat olyanokkal is megosztani, akiknek számítógépén nem fut az adott alkalmazás.

De mégegyszer: bocsánat, ha megbántottalak volna.
Dávid Csaba
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2006. June 02., Fri 11:04) *
Imádom a kojak-nyalókát! w00t1.gif biggrin.gif

Akkor majd küldök... tongue.gif
JOINT72
Pont most lett aktuális nálam a videószerkesztés téma. A márciusi szám, meg a korábbi szerkesztősuli sorozat hihetelen bőséggel foglalkozik a ezzel. Én még keveslem is az Adobe videószerkesztőről szóló bemutatót. Igenis megéri olyan cikkeket írni amit késöbb bármikor elővehetne az ember és gyakorlati segítséget jelent a program használatához. Sose lehet tudni, mikor lesz rá szükség.
Nem számít mennyibe kerűl a progi, 30 napig teljesértékűként használható.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.