Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Mivel érdemes?
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > Webszerkesztő-programok
Oldalak: 1, 2
zazie
No, nekem egy olyan jellegű progblémám van, hogy mindenem megvan a honlaphoz (háttér, gombok stb.) csak nincs egy program amivel össze tudnám állítani azokat egy honlapba. Erre keresnék programot.

Üdv
Scorpion Spyke
Én ajánlanám a Microsoft Frontpage-et. Egyszerűen használható, bár sok új dolgot nem kezel.
SzoZo
Az nem ingyenes! NVU-t ajánlom!
Kovács Gyula (MiniDisc)
Attól függ. Akár ingyenes is lehet. Méghozzá legálisan.
Az NVU meg nagyon korlátozott képességű! Erre oda kell figyelni, mert különben lehetetlenné teszi a munkát! Nem azt mondom, hogy rossz, de tényleg csak kezdőknek való.
Garono
Én meg hallottam egyszer egy Mozilla Editor-ról, hátha... bár tudom, hogy az Nvu is a Mozilla project része volt, nem tudom megegyezik-e a Mozilla Editorral, mint újabb verziója. blush.gif
web
Sziasztok!
Olyan progit keresek amivel profi webdesign-t lehet készíteni, tud valaki ilyet? Hallotam valami Adobe progirol ami direkt erre van kitalálva, én eddig photoshoppal csináltam őket.
Priby
IDÉZET(Garono @ 2006. April 29., Sat 18:04) *

Én meg hallottam egyszer egy Mozilla Editor-ról, hátha... bár tudom, hogy az Nvu is a Mozilla project része volt, nem tudom megegyezik-e a Mozilla Editorral, mint újabb verziója. blush.gif

Hát szinte egynaz a kettő, csak más a nevük smile.gif

IDÉZET(web @ 2006. May 06., Sat 19:36) *

Sziasztok!
Olyan progit keresek amivel profi webdesign-t lehet készíteni, tud valaki ilyet? Hallotam valami Adobe progirol ami direkt erre van kitalálva, én eddig photoshoppal csináltam őket.

Biztos van ilyen, bár szerintem nem lehet valami nagy szám... PS-nél nem nagyon adhattak ki jobb programot. Mindenesetre itt az első keretben ott van az összes termék. Hátha köztük van amit keresel biggrin.gif
Atys
Én a dreamweavert használtam (sajnos csak illegal volt meg... sad.gif ), de be kellett látnom, ha pénzt is akarok a munkámért, akkor CSAK legális progikkal szabad dolgozni. Azok meg elég drágák. Így maradt a kézi munka. Grafikára meg kiváló a GIMP.
zazie
Arra lennék kíváncsi, hogy melyik program a legjobb arra a célra, hogy egy viszonylag elfogadható honlapot összehozzak bármilyen háttértudás nélkül. (pl html; css, java stb.) Szóval egy szép grafikus felületű programra lenne szükségem. Válaszaitokat várom (fizetős, ingyenes egyaránt).
MacroGeri
Én nem tudom miért szeretik sokan a WYSIWYG (remélem jó írtam biggrin.gif ) honlap szerkesztőket. Szerintem a kódszintű szerkesztőkben sokkal jobban meg lehet tanulni a programozást is, amivel kamatoztatni lehet a későbbi honlapok "minőségét". Ezekben sem nehezebb oldalt készíteni, ha valakinek a hattértudása nem sok, van hozzájuk csomó JavaScript példa. Én is az abszolút nulláról kezdtem el DHTML-ben és JavaScriptben programozni. A DHTML nyelv amúgy is legkönnyebb nyelvek közé tartozik. Na mindegy szerintem érdemes lenne szétnézni az www.origo.hu-n a szoftverbázisban vagy azt mondják hogy jó még a MS FrontPage vagy a Macromedia DreamWeaver.
Garono
Hát a FrontPage mindenre jó, csak nem weblapszerkesztésre. annoyed.gif

Abban egyetértek, hogy sokkal jobb kódnézetben szerkeszteni, viszont a DHTML nem az egyik fajtája ennek, hanem inkább egy tulajdonsága a HTML-nek, hogy mennyire dinamikus, ezért is Dynamic Hypertext Markup Language. És, hogy még ne értsek együtt valamivel: a HTML nem programozási nyelv. ani_wink.gif

Szerk.: a kérdésre válaszolva ezt és ezt találtam. bulb.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Namost a FrontPage - a 2003-as - jó, csak mára kissé idejétmúlt. 2006 közepén túl vagyunk, és a szoftevr 2003-as. Ellenben ismerkedni a weblapszerkesztésssel, egyáltalán nem rossz. Eleve szabványos kódot sajnos nem igazán lehet az ilyen, és ehhez hasonló programokkal létrehozni, de kezdésre, ismerkedésre kiváló.

Viszont a 2007-es verzió nagyon jó! Érdemes lesz beszerezni, akinek van rá lehetősége.
sz.jános
IDÉZET(Garono @ 2006. July 29., Sat 7:32) *
Hát a FrontPage mindenre jó, csak nem weblapszerkesztésre. annoyed.gif

Hááát ... , azért ennyire mereven elutasítani azért túlzás, még akkor is ha "manuálisan" sokkal jobbat lehet írni.
Arról már nem is beszélve, hogy a megitélés attól is függ, hogy kinek milyen igényei vannak a leendő honlapjával szemben... Például én abszolút kezdőként csináltam meg az első honlapomat FrontPage 2003-mal. Tudom, nem egy nagy szám, de nekem arra a célra, amiért készült, tökéletesen megfelelt. ani_wink.gif

Viszont az is igaz, hogy az idő múlásával rájöttem egyes hiányosságaira, ezért elkezdtem foglalkozni/ismerkedni különböző "kódszintű szerkeztővel" is. Ennek köszönhetően az újabb honlapoknál már nem csak a FrontPage-t használtam. ani_wink.gif smile.gif
zsoltchelsea
IDÉZET(web @ 2006. May 06., Sat 19:36) *

Sziasztok!

Igen, van, a neve: Adobe GoLive.
level
HTML-mankó

Magyar fejlesztésű HTML-szerkesztő Windowsra, de PHP-szerkesztésre is alkalmas. Elsősorban kezdőknek készült. És teljesen ingyenes. Érdemes megnézni.
h.arpad
IDÉZET(MacroGeri @ 2006. július 28. 22:34) *
Én nem tudom miért szeretik sokan a WYSIWYG (remélem jó írtam biggrin.gif ) honlap szerkesztőket. Szerintem a kódszintű szerkesztőkben sokkal jobban meg lehet tanulni a programozást is, amivel kamatoztatni lehet a későbbi honlapok "minőségét".

Egy dolog a programozás és más a honlap-szerkesztés. A látogatók 99%-át nem fogja majd érdekelni a forráskód, talán a JavaScript-et is letiltja náluk valami, a PHP-ből pedig nem látni semmit, ha valaki a forráskódodat megnézi. "Kódszintű szerkesztőnek" meg ott a Notepad2. tongue.gif De ha már valami kell, akkor egy jó könyv/weboldal és az Nvu is megteszi. Szerintem igazán izgalmas egyszerre látni a kódot és a készülő oldalt ugyanabban a szerkesztőben.
zsoltchelsea
Lehet, hogy jó a Notepad2 is kódszintű szerkesztőnek, de nagyon alapszintű. Én még csak most tanulgatok kódolni, de szerintem a gyakorlottaknak is jó, ha mondjuk az EditPlus2 (nagyon jó szerkesztő, csak angol) színezve motatja a kódot. Sokkal könnyebben átlátható. Meg a számozott sorok is jobbak, főleg netes hibaüzenetek utáni javításkor...
Spányik Balázs
Mindkettőt tudja a Notepad2! Sorszámozás: View --> Line Numbers, a színezést alap, csak mentsd el a fájlt a megfelelő kiterjesztéssel, hogy tudja, mit gyártasz éppen, és annak megfelelően fogja színezni. Mindenre ezt használom.
zsoltchelsea
Hi! Ezt nem tudtam, köszi. Inkább maradok a szerkeztőknél, ha nem baj.
Józsi1
Sziasztok!

Segítséget kérek.

A nagyszerű, egyszerű magyar nyelvű NVU-val gyűlt meg a bajom. A kiismerésének az elejénél tartok. Programozással kapcsolatos ismereteim nincsenek, ezért kezdtem ki ezzel a programmal weblapkészítés ürügyén. A nehézséget pillanatnyilag az okozza, hogy egy kérdőív végén a gombok beszúrásával kivántam az elküldés gombot - majd későb a törlés gombot- elhelyezni. A gombok tulajdonságainál a tipus megjelölésnél az elküldést választottam. A NÉV-nél a MEHET szöveget írtam be. Azt nem tudom, hogy az érték, bejárási sorrend és a hívó billentyű ablakokba mit kell beírni. Semmilyen módon eddig nem tudtam a MEHET nevű, megfelelő gombot előcsalogatni.

Milyen módon lehetséges ez?

A segítséget előre is köszönöm

Józsi1
Darcy Tucker
Ehhez PHP ismeretek szükségesek, aminek egyelőre én is híjján vagyok. Kérdésedre inkább a PHP topicban fogsz választ kapni.
Pentium XE
Én a HTML Pad-ot ajánlom! Nem túl szuper, de kezdőknek jó.
zsoltchelsea
Hi! Azt hiszem ott űrlapokkal megy a dolog. Szerintem még ne használd, mert kissé nehéz testreszabni a gombokat...
vica91
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy hogyan kell saját honlapot készíteni? Nagyon megköszönném!
Előre is köszi!
zsoltchelsea
Hi!
Nagyon áktalános a kérdésed. Honléapot szerkesztőkkel csinálunk:
Grafikus szerkesztőkkel: NVU, FrontPage
Kódolós szerkesztőkkel: Aleeycode, Jegyzettömb, EditPlus

Te kezdd el egy grafikus szerkesztővel. Letöltöd az NVU magyar verzióját, utána pedig beírogatod a dolgaidat. Ott már csak a fantáziádra van bízva minden.
Ha kell valami, akkor szólj.
Atys
Hali!
Van olyan ingyenes prg, amivel flash-t lehet szerkeszteni?
zsoltchelsea
Nézz körül a Szoftverbázisban vagy Google-ben. Ha ott nincs, akkor csak a SwishMax fizetős változatát vagy a Mandomartis kiválóságát, az Advanced Effect Maker Free változatát tudom ajánlani, bár az Advanced csak sémákat tud formázni...
sz.jános
A PCW októberi számában, teljes versiós változatként mellékelt WebSite X1 progit használja valaki?

Érdemes vele foglalkozni? (Mert már van belöle 5-ös verzió is, valamint az X1-hez nincs magyar nyelvi fájl.) blink.gif
zsoltchelsea
Az, hogy érdemes -e, azt mindenki maga dönti el... biggrin.gif
sz.jános
Bocsi, de engem a tapasztalatok érdekelnének. ani_wink.gif

smile.gif
h.arpad
IDÉZET(vica91 @ 2006. szeptember 24. 12:54) *
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy hogyan kell saját honlapot készíteni? Nagyon megköszönném!
Előre is köszi!

Talán megmondhatnád milyen célra, és akkor könnyebb lenne. Vannak kész CMS-ek, és nem is biztos, hogy kell szerkesztgetned. Egyébként változatlanul a Dreamweaver-t ajánlom. Kipróbáltam az Nvu-t is, hát, igen gyatra. A jegyzettömbben néha könnyebb, főleg a táblázatok megszerkesztése... blink.gif
VINIKOR
IDÉZET(sz.jános @ 2006. október 9. 6:48) *
Bocsi, de engem a tapasztalatok érdekelnének. ani_wink.gif

Nagyon szép minták vannak benne.
Ha telepíted, készíts neki egy mappát a Program Files-ben, mert csak beleszórja a proramösszetevőket. Az X5-ben a legtöbb weblapmintát nem lehet használni, mert csak demo és az elkészült munkát sem lehet menteni, csak tesztben megnézni.
X1 és X5-ben is az image browser funkció kipakolja a thumbnailokat a weblapra, de azok nem nyílnak meg, tehát ez egy hiba. Talán kódszinten ki lehet javítani (nekem nem ment).
sz.jános
Közben én is kipróbáltam, véleményem szerint jobb a FrontPage 2003. (Legalábbis nekem.) ani_wink.gif smile.gif
Garono
Ma ingyenesen letölthető a WebSite X5.
Crocket
Szeretnék egy többnyelvű honlapot csinálni, lehet ezt egy szerkesztő progival, vagy ismernem kell a programozást is? A másik kérdés: ahány nyelven szeretném szerepeltetni az oldalt, annyiszor kell irogatnom, töltögetnem, vagy van más megoldás is, pl. fordító program? Igazság szerint ez lenne az első ilyen próbálkozásom, tehát semmit sem tudok a dologról... Lehet, hogy kezdésnek egyszerűbbel kellene próbálkoznom? blink.gif
zsoltchelsea
Fordítóprogramról nem tudok, talán PHP-vel megoldható. Azt viszont megpróbálhatod, hogy a menü meg az ilyenek több nyelven lesznek egyszerre, a többit pedig frame-be rakod. Így gyorsítható, bár ez nem a legjobb módszer (azt én sem tudom tongue.gif ).
Crocket
Nem igazán erre gondoltam, a PHP-ről sajnos fogalmam sincs... Úgy képzeltem el, hogy valamelyik sarokban lenne egy magyar, egy német, egy angol, és egy olasz zászló. Vadásztam ilyen sablont, de nem találtam. Ha nincs ilyen, egy kész sablon menüjeit nevezem át nyelvekre. Gyakorlati szempontból ezt milyen megoldásnak tartod?
h.arpad
Frameset-tel megoldható, hogy az adott zászlóra, mint linkre kattintva a megfelelő nyelvű tartalom töltődjön be. Az viszont elkerülhetetlen, hogy annyi oldalt írj, ahány nyelvet szeretnél.
Crocket
Vannak ilyen kész sablonok is? Tehát olyanra gondolok, ahol csak írnom és beillesztenem kell? Amiket én találtam, ott még HTML kódokat kellene beszerkesztenem, amihez lövésem sincs... sad.gif
zsoltchelsea
Ugyanaz a kód kell, csak a tartalmat kell változtatnod a nyelvnek megfelelően.
Crocket
Ok, ha odaérek, és megakadok, újra feldobom a témát. Esetleg kész többnyelvű sablonban tudnál segíteni?
Atys
Már én is összefutottam ezzel a többnyelvű dologgal. Nagyon egyszerűen meg lehet oldani: megírod magyarul az egészet, majd a magyar nyelvi részeket kicseréled az adott idegen nyelvre.
pl.: szoveghu.html a magyar, a szovegang.hu az angol szöveget tartalmazza. Aztán már csak össze kel linkelni őket. Így minden oldalból lesz kettő.
Kezdőként én is így csináltam. ani_wink.gif
Crocket
Igazság szerint nagyon bonyolultnak tűnik az egész, mert ez lenne az első ilyen kísérletem. Nekiállok, aztán majd beszámolok. Mindenkinek köszönöm a tanácsokat! smile.gif
zsoltchelsea
@crocket: Milyen sablon kell? (Ha felveszel MSN-re, akkor megtárgyalhatjuk részletesebben a kérdést.)
Crocket
Felvettelek. A kísérleteim ott tartanak, hogy csináltam egy lapot Publisherrel. Egy másik képnézegetőt Jalbummal. Szeretném ez utóbbit beilleszteni a Weblap Galéria menüpontja alá. Lehetséges ez?
h.arpad
Lehet, egyszerűbb lenne, ha Dreamweaver-t használnál, mert az automatikusan megírná a frameset kódot, neked csak a tartalmat kéne beírnod oldalanként, és ahhoz sem kell túl nagy HTML-tudás. Egyébként elárulom, hogy a HTML egyszerű dolog (gyakorlatilag szövegszerkesztés), amelynek az alapjait max. egy hónap alatt el tudod sajátítani pl. egy Internetes dokumentációból, és akkor nem szenvedsz néhány oldallal hetekig. ani_wink.gif
zsoltchelsea
@h.arpad: Már megválaszoltam neki MSN-en, az volt a lényeg, hogy a Galéria menüpontra kattintva az album jöjjön elő, ami egy másik tárhelyen volt, úgyhogy csak egy link kellett.
Crocket
Így van, és itt is szeretném megköszönni @zsoltchelsea@-nek a segítséget!
@h.arpad
Tudnál valamit ajánlani, ahol az alapoktól dedós módon leírják, elmagyarázzák nekem, hogy működik a html? Előre is köszi!
h.arpad
Erre keress rá magyar nyelven, de használhatod a Dreamweaver dokumentációját, ha megy az angol. Akkor még ez is jó: http://w3schools.com/html/default.asp .
Crocket
Köszi!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.