Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Cikkajánló
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Spányik Balázs
IDÉZET(Kovács Gyula [MiniDisc)
,2006. március 09., 14:18 - csütörtök] Ez a cikk annyiban érdekes, hogy ma írták, holott pl. az eBoltban már vagy egy hónapja kapható.

Ez érdekes, én is mostanában raktam ki a weboldalra, ugyanis a Samsung PR most küldte el, talán egy hete.

IDÉZET(Adani)
A RAM írás sem, mi ebben a szenzáció?

Azért a RAM-írás nagyon sokáig az LG privilégiuma volt, a többi gyártó most kezd felzárkózni.
tomykav
Hmmm... 2GBit-es internetelérés Londonban hmm.gif
Adani
Wow, az már igen.
tomykav
Új adatátviteli rekord üvegszálas kábelen.

Ufff! blink.gif
Adani
Ha nekem ilyen gyors netem lenne. biggrin.gif
Chabi
>> Újabb sms-es átverés terjed hazánkban <<

IDÉZET
Újra emelt díjas SMS-es szélhámosság terjed: egy tartalomszolgáltató visszahívásra csábító szöveges üzeneteket küld mobiltulajdonosoknak: a hívható szám azonban emelt díjas, bár ez nem derül ki egykönnyen.

blink.gif
tomykav
A brit kormány tanácsadója lesz Bill Gates Pfffff! disbelief.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(manguszta @ 2006. March 29., Wed 13:45) *

Akkor megveszem a magyar verziót az USA-ból! Nagy ügy. Hülye EU! annoyed.gif
Adani
Egyetértek. Most ez mire jó? az miért jó pl: ha megtiltják a víruskereső beépítését? Ha lenne alapból a Windowsba beépített víruskereső talán nem lenne, annyi vírus, mert minden gépen lenne legalább alapszintű víruskereső, ami figyel rá, hogy lehetőleg ne terjedjen el a vírus. Kinek jó, ha ezt betiltják? Így legalább az is valamilyen szinten védettebb lenne, aki tökhülye a számítástechnikához, és egy vírusírtó telepítése már meghaladja képességeit.
Kovács Gyula (MiniDisc)
A Kinek jó? cikkel teljesen egyetértek. Minden szavával!
A Az EU megfenyítette a Microsoftot cikk viszont nem más, mint az EU fizetet híre. Ilyet egy értelmes ember nem ír le. Mint ahogy sikerült veszteni az EU csatlakozáson, így ezen a lépésen is csak ráfaraghat az állampolgár.
Greene
Részben egyetértek az EU-val. Ha mindent beleépít a Microsoft az operációs rendszeébe, akkor a többi vállalat versenyképességét rontja ezzel. Márpedig ez bűntetendő. De nem hiszem, hogy kitiltják az EU-ból, mert úgyis megveszik a megfelelő embereket, és simán behozzák ide is.
Persze jó adag rosszindulat is van azért az EU-ban szerintem.

A linuxnál ugyanez a helyzet, DE ott nem kényszerítik rád, hogy az open office-t használd, vagy a KDE-t. Van választásod már a telepítéskor! Teljesen rajtad áll te mit választasz!

Anno az IE vs. Netscape trösztellenes perből is mi lett? Semmi, az IE-t nem tudod kiírtani a rendszerből...
r-chee
Az igaz, hogy a Windows-ba több dolgot/funkciót belezsúfolhatnának, megkönnyítve a felhasználók életét...
Más op.rendszerek több mindent tartalmaznak, akár komplett irodai programcsomagokat is, mégsem kerülnek drasztikusan többe, esetenként ingyenesek is....(itt most ne menjünk bele Windows vs. ... dolgokba....)

Windows-t meg nem fognak tudni kitiltani EU-ból, mert akkor valaki veszni fog...

IDÉZET(Greene @ 2006. March 30., Thu 14:43) *

...az IE-t nem tudod kiírtani a rendszerből...

Dehogynem, ott az nLite smile.gif cool.gif Én már megtettem... És most jobb a közérzetem...
Adani
IDÉZET
A linuxnál ugyanez a helyzet, DE ott nem kényszerítik rád, hogy az open office-t használd, vagy a KDE-t.

Miért az MS kényszerít rá? Nem. Az egy dolog, hogy benne van sok program. De nem kötelező azt használni. IE helyett tehesz fel Firefoxot, Operát, attól még, hogy ott van nem kötelező azt használni. Egyébként az IE-n kívül sok dolog kiszedhető a telepítőből is, sőt akár bele is integrálható ( nLite).

Abszolút hülyeség, amit az EU csinál. Attól, hogy bennevan senki versenyképességét nem rontja. Mindeninek ott a lehetőség, hogy jobbat csináljon, mint az XP-be beépített, és meg is teszik ( van a média playernél többet tudó médialejátszó, van jobb böngésző, mint az IE, képnézegetőként sem kötelező a beépítettet használni, lehet helyette feltenni mást pl: az ingyenes Irfan View-ot vagy a fizetős ACD See-t).
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(Greene @ 2006. March 30., Thu 14:43) *

Részben egyetértek az EU-val. Ha mindent beleépít a Microsoft az operációs rendszeébe, akkor a többi vállalat versenyképességét rontja ezzel. Márpedig ez bűntetendő.

biggrin.gif Komolyan mondom, nem értelek: Miért lenne büntetendő? Akkor lenne igazad, ha nem lehetne mást használni a Windows alatt; értem ezalatt azt, hogy pl. csak az IE menne, a Firefox, vagy az Opera nem indulna el, a Power DVD nem lenne telepíthető, stb. Akkor igazat is adnék. De nincs így, könyörgöm! Ha ezt büntetik, ajkkor az szégyen lenne az emberiségre nézve! Ne őrüljünk már meg! Greene, Te ugye ezt nem gondoltad komolyan? Nagyot csalódnék benned, ha igen. sad.gif Elhiszem, hogy éljen a Linux, meg fújj a Microsoft, de azért ne essünk már át a ló túloldalára! Mekkora vicc a WMP nélküli Windows is. Látszott az eladásokból, hogy senki sem vette, és a véleményével egyedül marad az a pár száz ember, eki emellett kiáll, illetve ezt eldöntötte.

Mellesleg: Mi az a sok program? Soroljátok fel, mi a sok? Mert én kb. 5-öt számoltam össze! annoyed.gif
Adani
Azért van pár dolog, már az XP-ben is volt elég sok. De ezek jórészt csak az alapdolgokat tudták, minden komolyabbra kellett egy jobb külső (pl: Paint, MovieMaker, Cd-író modul). Ezekért miért nem mentek neki a MS-nak? Mondjuk a Nero, mert hogy képzeli azt az MS, hogy cd-író progit tesz bele, ki fogja akkor a Nerot megvenni? Nekik van eszük és nem teszik, pedig ennyi erővel megtehetnék. Azért is ment a hiszti, hogy ne legyen benne vírusírtó program. Az más kérdés, hogy nem is akarnak bele tenni. De miért lenne baj, ha lenne? Legalább alapból védve lenne minden gép, még frissen telepített XP-vel is. Tűzfal is van benne mégsem ment tönkre a Zona Labs, vagy a Kerio, de még a Norton Firewall és él és virul. Megaztán sok embernek úgy van gépe, hogy alig tudja használni, és azért terjed annyi féreg meg vírus a neten ( hetente minimum 5 biztos megérkezik az összes e-mail címemre együtt). Ha alapból lenne vírusölő a windowsban legalább egy részét megfogná, és az már óriási siker lenne, és annak a gépét is védené, ha alapbeállításban bekapcsolva lenne, akinek egy vírusírtó felrakása is meghaladja képességeit. Aki meg ért hozzá, az ki tudja kapcsolni, és felteheti azt, amit eddig is haszánlt (pl: a NOD32-t a PCW mellékletről).
Kovács Gyula (MiniDisc)
- Paint -> Képszerkesztő. (Kérdés, mire jó, már amikor megjelent, is keveset tudott, szinte senki sem használja)
- Beépített képnéző (faxmegjelenítő) mégis mire elég? Szintén mindenki mást használ
- Movie Maker - Ez már egynek számolom, mert használható sokmindenre, és nem is rossz.
- Internet Explorer böngésző - kettő
- Outlook Express levelező - három (hozzáteszem, kevesen használják, de használják)
- Windows messenger - négy (bár ez is elavult, szinte mindenki cseréli másra)
- Windows Media Player - teljesértékű, - öt
- Beépített CD író alkalmazás - jó, legyen ez a hatodik, de ez - lássuk be - kizárólag arra jó, hogy gyorsan CD-re írhassuk az állományunkat kényelmesen. (Egyáltalán lehet vele DVD-re írni? hmm.gif ) Ideális notebook használatakor.
- és végül a biztonsági központ a tűzfalával. - legyen ez a hetedik. De lássuk be, ez a tűzfal tényleg alapfeladatokra jó, bár azt kiválóan csinálja. Aki hozzáértő, annak elég lehet ez is, bár sokan hazsnálnak más tűzfalprogramot.
- Beépített tömörítő - nem rossz, de csak kitömöríteni tud. Félmegoldás, de én már használtam friss telepítéskor. De kb. ennyi is volt.

Nos, ezzel ennyi is. Ha nem gond, a Linuxban lévőket nem sorolom fel. twisted.gif
Az IE-ről, meg a WMP-ről az a véleményem, hogy oké, ez a kettő integrálva van komoly szinten, de lássuk be az okát is: nem mindenki mágus, és sok embernek igen jól jön, hogy ezek vannak. Ha nem lenne, akkor sem rohanna mindenki vásárolni, inkább ingyenes után nézne. De könyörgöm: ezért a két programért leszedni a Microsoft fejét ... Ráadásul ezekhelyett is lehet mást használni. Ki kellene már nőnie az EU illetékeseinek is ebből a gyerekes hozzáálásból.
Greene
@MD: Szeretnék Operát használni, és a Microsoft Internet Explorert uninstallálni a gépemről. Megvalósítható (egyszerű módszerekkel segédprogramok nélkül)? NEM.

A jó példa megintcsak a linux. Nincs ráderőszakolva KDE alatt a konqueror. Berakhatsz helyette firefoxot, mozillát, operát...
A media playeres mizériát én sem értettem mert amúgy se egy kiemelkedő program a windowsban.

Nem baj az, hogy a windowsban benne vannak ezek a plusz programok, csak az a baj, hogy több esetben túl tolakodóak.
r-chee
IDÉZET(Greene @ 2006. March 30., Thu 15:17) *

(...) A jó példa megintcsak a linux. (...)

Könyörgöm, itt egyáltalán nem jó példa a Linux, mivel Windows-ról van szó exclamat.gif annoyed.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Használhatsz Operát, bármit! Beállítható úgy a Windows, hogy az Internet Explorer kizárólag!!! a Windows Update használatakor jöjjön elő, de ha bekapcsolod az Auto-Updatet, akkor még akkor sem kell használni.

Konqueror: de igenis rám van erőszakolva. El akarom távolítani! De úgy, hogy a grafikus fájlkezelőből se legyen képes weboldalt megnyitni!

De ha az IE ekkora problémát okoz, akkor - bocs hogy ezt mondom - szerintem itt akkor nem kifejezetten arról van szó, hogy az IE miért ...
Tiszteletből tovább nem folytatom. sad.gif
Adani
Igen, ez igaz, de a lamereknek ez kell, különben használni se tudnák a gépet. Ők nem akarnak érteni hozzá, csak használni ( beteszed a filmet, mire a windows megkérdezi mit tegyen, egy klikk és már el is kezdi játszania WMP), enélkül nem mene nekik még ez sem. Ha nem lenne benne egyáltalán nem tudná használni, mert nem lenne képes letölteni és installálni egy ingyenes lejátszót sem. Az IE leszedése megoldható, de értelme semmi, elfoglal mondjuk kb. 100 megát ( abba tuti belefér, igazából fogalmam sincs mennyit foglal, innen a könívtárból meg nem is tudom megnézni, mert tiltva van.) Na és? Amikor 40 GB alatt használtan is nehezen kapsz működő wincsit ez már nem gond, és ha akarod akkor sose kell lássad. Felteszel helyette mást, az lesz az alapértelmezett, ikonját törlöd mindenhonnan, és mintha nem is létezne.
Greene
Jó a konqueror az nagyrészt jogos, nekem is későn jutott eszembe (habár ott egy kicsit más a megközelítése a dolgoknak ani_wink.gif ). Én speciel nem nagyon használok grafikus felületet.

Miért kell Windows update-hez IE? De most komolyan. Miért nem lehet Operával updatelni?

Pl. a Windows messengert ki lehet írtani, ez tetszik! (Csak, hogy pozitívat is írjak).

De tényleg nem akarom tovább folytatni mert itt a Windowsról van szó...
r-chee
Tiszteletből új cikk smile.gif :

Optimista magyarok

Végre nem azt látom, hogy a magyarok nettó 100 ezer forintokat keresnek, hanem a valóságközeli adatokat...
"...többségük nem tud megtakarítani..." => Vajon miért? Talán mert a rezsiköltségek, és az ezeregy adók démona lebeg a fejük felett...
"...kedvezőbbnek ítélik meg a családok az ország gazdasági helyzetét..." => Na, ne már. Ezt senki sem fogja bevenni, és legfőképpen így gondolni.
Adani
Mert a Winupdate ActiveX alapú, amit más nem támogat. Mondjuk jogosan, mert vírusösszeszedésen kívül semmihaszna nincs. Olyat meg nem tud amit mással ne lehetne megoldani. De itt is ki lehet kerülni. A javításokat le lehet több oldalról is tölteni exe-ként, azzal, amivel csak akarod.
Greene
Picit visszatérve még az előzőre. Az EU szerintem azt vette számításba, hogy rengeteg (90%) Windows használó van, és akik erre az operációs rendszerre fejlesztenek, azok is egyenlő eséllyel indulhassanak, így javítva a piaci versenyt. Szerintem ez érthető döntés, mégha buta is.
Adani
És miért nem egyenlőrek a feltételek? A felhasználó azt fogja használni, ami jobb. Tessék jobbat csinálni annál, mint ami van, akkor majd azt fogják használni. Aki meg nem,mert béna hozzá, hogy feltegyen mást az akkor se használná, ha nem lenne a winben progi rá, tehát nem vesztenek vele semmit.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Fentebb leírtam a fontosabb Windows szoftvereket. Nem volt sok. Akkor milyen "beépítésről" beszélünk? 7db van a legnagyobb jóindulattal is. Utána egy csomó mindent telepíteni kell, ha használni akarom.
Annyira műbalhé ez az EU részéről. Egyszerűen semmiben sincs igazuk, és tudjátok miért? Mert ha meg ezek (sem) lennének benne, akkor meg azért nyavajogna mindenki. Egyszerübb lenne, ha az EU azt mondaná: Irígyek vagyunk, fizessetek minden eladott Microsoft szoftver után 10 Eurot az EU kaszába. Oka: Csak. Ez undorító lenne, de legalább őszinte.
Adani
Mert szerinted az MS fizetne? Megtehetné, hogy nem árul semmit az EU-n belül, akinek meg kell Windows vagy bármi más az rendelje meg a netről.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Nem, azt én sem mondom, hogy fizetne, de legalább őszinte lenne az EU részéről. Más épeszü okot nem tudok erre. És komolyan mondom, inkább akkor legyen az internetes vásárlás! biggrin.gif (Akkor mekkorát égne az EU: betiltaná a forgalmazást, és semmit sem érne el vele, mert mindenki megvenné a neten laughing.gif )
fapuma
Nagyjából mindenkinek van olyan mondata, amivel egyetértek. smile.gif

@MiniDisc
Én azért nem írnám le a Paintet, de tényleg semmi köze nincs a versenyhez. Az összes grafikai program közül a legeslegprimitívebb, viszont egyetlen más programot sem ismerek, amit két pixel berajzolására egyszerűbb lenne használni. Úgy is mondhatjuk, hogy kategóriájában egyedülálló.
Épp azért mert ilyen kis bolhafing programra senki se pazarol energiát.

@Greene
A Windows Update-jeit nem kötelező a M$ oldaláról letölteni.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Nem leírtam a Paintet - eszemben sincs, hiszen használom én is - de nehogymár egy Paint Shop Pro féltse a pozícióját a Windowsba integrált képszerkesztő (lsd. Paint) miatt! laughing.gif
SzoZo
Én ha gyártanék valamilyen számítógépet (kvázi Apple-t), akkor kifejezetten olyan architektúrát építenék, amelyre a konkurrens programokat nem lehet feltelepíteni. Ez jó, mert akkor az enyémet viszik mint a cukrot, kompatibilitási problémák kizárva. (Például: MP3 lejátszón levő software is gyári, de a Merciben is gyári a klíma.) Tehát a M$ megtehetné, hogy mindent belepakol (így biztosan kompatibilis), de a telepítéskor hiányolom a választási lehetőséget, mert csak foglalja a helyet. Így a Linux jó példa. Ingyenes a többsége, felhasználóbarát! (Nem idiótabarát!)
ani_wink.gif

IDÉZET(Minidisc)
- Beépített tömörítő - nem rossz, de csak kitömöríteni tud.

Betömöríteni is lehet! Jobb klikk, küldés, tömörített mappa.
Adani
@MD

És senki nem vesztene semmit a netes vásárlással. Aki nem ért hozzá, annak megrendeli a gép mellé a bolt, ahol veszi, és még fel is rakják nekik.
ProFiler
Na, nyugi! Írjon mindenki nyugodtan róla. Csak már egy teljes oldalon keresztül erről volt szó. Akkor majd utólag szétválasztom. smile.gif

A 'felesleges' hozzászólásokat elrejtettem.

Ciao.
Chabi
>> Olcsóbb lehet a hazai ADSL-internet <<

roll.gif
r-chee
Na, ez a lépés már kellett... smile.gif A jelenlegi 2 Mbit/sec-os internet ára alig karnyújtásnyira lesz a 3 MBit-éhez képest, tehát érdemes lesz váltani...(persze a feltöltés, ki tudja mennyi lesz...) roll.gif roll.gif Kár, hogy a hűségidőt nem viszik le fél évre, mondjuk...

Japán, HD-DVD

Hírekkel támadják a Windows-t a hackerek
r-chee
Túl sok a diplomás

Hát, igen, míg az emberek tanulóéveiket töltik a főiskolán/egyetemen, egy csomó idejüket elpazarolják, ami idő alatt alacsonyabb képzettséggel nagyobb tudásra és több tapasztalatra tehetnének szert... Szakmunkásokból pl. meg hiány van az országban (meg külföldön is...). Sok helyen egy szakmunkás többet keres, mint egy diplomával rendelkező...Elég csak utánajárni...

Ez nem kapcsolódik szorosan a hírhez, de megemlíteném, hogy hazánkban, s főleg a franciáknál (nem véletlen a felháborodást keltő törvényük) egyre kisebb a kereső állampolgár, így egyre nehezebb a nyugdíjakat szinten tartani (pláne emelni), s így a nyugdíjasok kénytelenek (unokájuk helyett) dolgozni.
SzoZo
IDÉZET
csomó idejüket elpazarolják

Nana! Sokkal intelligensebb emberek kerülnek ki! Többet fognak keresni! (tapasztalat!) Menőbb. A jó ember holtig tanul, ha lehet több diplomát is szerez!
Aki tényleg tud valamit azt azonnal elkapkodják! (Summa cum laude!)
Ma már egyre inkább mindent gépek végeznek el, egyre több az "egyszemélyes" vállalat. Az az egy személy mérnök és az irányítóteremben ül!
r-chee
Nahiszen, ülj be akkor egy építkezésen, egy mezőgazdasági vállalatnál, egy fuvarozónál, az erdészetnél, az útépítőknél, a kenyérgyárban, az autószerelőnél, egy fémipari vállallatnál stb-stb az irányítóterembe, és alkoss nagyokat laughing.gif laughing.gif laughing.gif Vagy inkább modd meg a traktornak, merre szántson, és mettől meddig, szólj a gépnek, hogy rakja fel a falakat du. 4-ig stb laughing.gif laughing.gif laughing.gif Az irodák "csupán" ügyintézésre valók, meg könyvelésre stb...

Tanulni nem csak oktatási intézményben lehet. A diploma, és a plusz diploma alapból több fizetést követel meg a törvény szerint, mint pl. egy középfokú végzettség, és ugyebár a vállalkozók/cégek szeretik, ha minél kevesebbe kerül a munkaerő (tapasztalat). ani_wink.gif

Természetesen, az csak az ember javára válik, ha minél több tudást birtokol, akár diplomával, akár anélkül.
SzoZo
IDÉZET
inkább modd meg a traktornak, merre szántson

Ebben most még van valami, de a jövőben azt is PC fogja vezérelni. Környezetbarát lesz, lefényképezik a földet, a gép analizálja a képet, tudja hova kell több műtrágya, így oda nem kerül ahova nem kell. Felméri a szükséges vízmmennyiséget, hol kell több víz, megállapítja, hogy mikor kell aratni. Ehhez jó a kertészmérnök.
Most megértem, hogy pillanatnyilag az olcsó munkaerő a kívánatos. (Ezért jönnek keletről!) roll.gif
Sebi
@ SzoZo:

Azért van abban valami amit r-chee mondd. Vannak bizonyos munkák amit nem lehet gépekkel helyettesíteni.
Pár éven belűl nem lesz aki termeljen ebben az országban, mert a fiatalok nagyon ritkán tanulnak szakmát. Fizikai munkásokra pedig szükség van. roll.gif
Az én vállalkozásomban is megfordult már pár diplomás segédmunkás, mert aki meg akar élni annak nem szabad a munkák között válogatni. ani_wink.gif
Adani
Szerintem meg ennek nem kéne gondnak lenni. Olyanok mindig lesznek, akik nem tudnak, vagy nem akarnak tanulni. A kétkezi munkákat pl: elvégezhetik ők. Inkább az a baj, hogy sokan dolgozni sem akarnak, ezen kéne változtatni.
r-chee
IDÉZET(Sebi @ 2006. April 02., Sun 11:00) *

@ SzoZo:
mert aki meg akar élni annak nem szabad a munkák között válogatni. ani_wink.gif

Válogatni azért lehet, de gondolnia kell az embernek arra is, hogy ahová megy/menni szeretne, ott is válogatnak, és lehet tovább válogatni...

IDÉZET(Adani @ 2006. April 02., Sun 11:12) *

(...)Olyanok mindig lesznek, akik nem tudnak, vagy nem akarnak tanulni. A kétkezi munkákat pl: elvégezhetik ők. (...)

A nem akar tanulni típus egészen biztosan nem fog tudni mit csinálni magával a világban. Jöhet a segély (itt nem a kisebbségekre gondolok), vagy jöhet a pangás, esetleg bűnözés...
Nem tud tanulni típus: van, aki egy veleszületett hiányosság lévén nem tud tanulni, de sokan vannak sajnos, akik anyagi, netán elszigeteltségi okok miatt nem tudnak tanulni, s vannak, akik ezekből kifolyólag az előbbi típusba fognak tartozni.
Adani
De ha nem kapna segélyt akkor kénytelen lenne dolgozni, ha nem akar éhenhalni. Ezeket nem lehet máshogy munkára kényszeríteni.
r-chee
Hidd el, ha nem kapna segélyt, akkor is mindig lenne lóvéja cigire, stb-re (de honnét, az előttem is rejtély blink.gif ). Ismerek egy ilyen csávót (és nem a szülei támogatják, azis biztos...).
Adani
Igen, ez az a fajt, aki Mercivel megy a segélyért. Ezek valóban nem dolgoznának akkor sem de segélyt nem kell nekik adni.
BáGyu
Szerintem egy normális országban ahol a multinaci, vagy inkább hazai cégek foglalkoznak kutatással és fejlesztéssel, és van egy normális oktatáspolitika amelyik nem készakarva akar már az általános iskolákba deviáns idiótákat nevelni, a friss diplomásokat fel tudja venni a gazdaság!
Persze azért érdemes lenne megnézni az elmúlt tizenhat év parlamenti munkáját annak tükrében hány jogi végzettségű ember ült benn, és hány eleve rossz, defektes, kijátszható törvényt hoztak.
Ezt csak azért írtam mert talán ez a leg szembetűnőbb!
Adani
Tudom, nem kell magyarázni. Az oktatásról meg inkább ne is mondjunk semmit. Több sebből vérzi kaz egész, átfogó reformra lenne szükség, de még próbálkozás sincs rá.
Chabi
>> Szupervonat Peking és Sanghaj között <<

IPB kép 350 km/h blink.gif

Kipróbálnám biggrin.gif cool.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.