Adani
2012. január 7. 20:32
Nem hiszem, pláne, hogy már van olcsóért Androidos telefon is.
Greene
2012. január 7. 23:43
A Nokia jól tette, hogy nem az Android mellett tette le a voksát. Azon a piacon ugyanis már van kismillió hardvergyártó, jó minőségű termékekkel is. A Windows Phone-ban látok perspektívát, csak nagyon későn jött ki. A Nokia nem vesztette el a harcot, csak egy kicsit úgy járt mint az egyszeri ember aki lekéste a paintballozás felét és amikor befut a pályára mindkét oldalról lövik. De innen szép nyerni.
Garono
2012. január 12. 19:47
Nem elég drága a merevlemez: Jogdíjat kell fizetni a külső winchesterek és SSD-k után is
http://itcafe.hu/hir/artisjus_jogdij_winchester_ssd.html
SkyBird
2012. január 12. 20:25
Most mondjam, vagy mutassam?
Spányik Balázs
2012. január 12. 23:52
A.J.K.A. (szép város)
arpsoft
2012. január 13. 8:25
És miért több az SSD-re a díj? Nem az a lényeg, hogy mekkora a hordozó kapacitása?
SkyBird
2012. január 13. 9:51
Ezeknél???! A lenyúlás.
Adani
2012. január 14. 20:02
Hozzanak világra análisan süncsaládot. Majd mostantól a winyókat meg az SSD-ket is külföldről rendeljük, a CD/DVD-nél am eg a pendrive-oknál már így megy, a CD/DVD legális piac össze is omlott már, csak mutatóban vannak a boltokban, nem nagyon fogynak, a DVD-t is jobban megéri 60 ft/db áron megvenni, mint 250 ft-ért a boltban.
Greene
2012. január 15. 19:52
A CD-k és a DVD-k piacát már tényleg sikeresen beszűkítették itthon. Most majd a külső háttértárakat is külföldön vesszük meg. Én már amúgy is egyre több cuccot külföldről (EU) veszek meg. Ha erős a forint akkor árban olcsóbb mint itthon, és az ÁFA is kevesebb.
Aki viszont külső HDD házat tart a boltjában annak fel fog menni a forgalma.
Garono
2012. január 16. 20:58
[OP]Destroy-man
2012. január 25. 14:38
Greene
2012. január 25. 15:21
Az első tesztet nem is nagyon kommentálnám. Az AMD GPU-ja erősebb, ennyi. Játéknál meg az számít.
A második érdekesebb, de nem mond túl sokat.
Játékra én is AMD-t ajánlok, de mondjuk aki videóvágással foglalkozik és/vagy renderel annak egy i7-es jobb.
[OP]Destroy-man
2012. január 25. 15:52
Renderelésnél, ha a program kezeli a több szálat, akkor az AMD gyorsabb. Csak egy szálon húz el az Intel. Videovágásnál viszont tényleg jobb az Intel, bár az AMD is bőven bírja a realtime szerkesztést FullHD-ban. Inkább a videó konvertálás az, ahol többet ad az Intel.
Játéknál viszont felső kategóriában nincs különbség a két cég terméke között. Na jó van, de az úgysem számít, mert nem látod/érzed.
Alsó kategóriában meg ahogy írtad a GPU sokat dob rajta. Én ezért is leszek nagyon kíváncsi a Llano utódjára.
Temporary
2012. január 25. 23:50
Csaba_#
2012. január 30. 19:48
Az Internet sötét középkora az EU -ban is! Az SOPA és a PIPA pipa után, itt az európai megfelelő az ACTA:
Link
Garono
2012. február 1. 13:59
Webáruházat üzemeltető csaló bukott le
http://www.metropol.hu/itthon/cikk/840108És még mennyi ilyen van! A népszerűbb árösszehasonlító oldalakon minden egyes terméknél van 2-3 cég, amelyik sokkal-sokkal olcsóbban kínálja a terméket, mint a többi, megbízható webáruház. Az ilyen cégek általában vidékre vannak bejegyezve, sokszor olyan területre, ami be sincs építve (Google Maps-en néztem). Előfordul, hogy a Kapcsolat rész ki sincs töltve. Személyes átvétel nincs. Valamelyiknél olyan véleményt is olvastam, hogy egy kis lerobbant régi furgonnal két norvég bevándorló szállította le a tévét...
Pl. nekik a körmükre néznék:
http://www.arukereso.hu/stores/tv-planet-l...velemenyek.html
die nadel
2012. február 1. 14:55
Én csak azon csodálkozom, hogy az ilyen cégeknek még vannak akik bedőlnek. Hányszor és hány fórumon kell még elmagyarázni, hogy előre nem utalunk ellenőrizhetetlen cégeknek, neten nem adjuk ki bankkártyánkkal kapcsolatos adatainkat, nem teszünk közzé közösségi oldalakon (és máshol sem) személyes információkat, stb.
Ilyen és ehhez hasonló figyelmeztetésekkel van tele a net és egyéb médiumok. Mégis vannak emberek akik ezt nem hajlandóak megérteni. Meg is érdemlik, hogy átverjék, kifosszák vagy kirabolják őket.
Dávid Csaba
2012. február 1. 16:34
Nézd, az emberek nemes egyszerűséggel nem akarják meghallani az intelmeket, mert úgy vélik, ők úgyis jobban tudják, illetve velük úgyse történik ilyesmi, csak mással. Van szerencsém(?) egy társasházban közös képviselőnek lenni. Nemrégiben kifüggesztettem a hirdetőtáblára, valamint minden postaládába bedobtam egy figyelmeztetést, hogy a tűzvédelmi bírságok összege és a bírságolás módja megváltozott, szigorodott. Többek között a lépcsőházakban nem lehet semmiféle éghető, vagy akadályt képező tárgy (virág, bútor, játék... stb.), sem a lépcsőházak kapujánál nem szabad biciklit, motort, babakocsit... stb. tárolni, főleg nem a fűtéscsőhöz láncolni. A lakók egy része teljesítette a kérésemet, saját jól felfogott érdekében. Mások nem foglalkoznak vele, s van olyan is, aki eddig nem tett ki semmit a lépcsőházba, de olvasta a körlevelemet, s nem hogy a lakásából rakott ki virágokat, de a biciklit sem hajlandó levinni a tárolójába, azt szándékosan a kapunál tárolja. A gond csak az, hogy egyelőre tehetetlenek vagyunk, s nem csak a saját, de mások életével is hazardírozik. Ezek után nincs min meglepődni.
Adani
2012. február 2. 14:37
IDÉZET(Garono @ 2012. február 1. 13:59)

Webáruházat üzemeltető csaló bukott le
http://www.metropol.hu/itthon/cikk/840108És még mennyi ilyen van! A népszerűbb árösszehasonlító oldalakon minden egyes terméknél van 2-3 cég, amelyik sokkal-sokkal olcsóbban kínálja a terméket, mint a többi, megbízható webáruház. Az ilyen cégek általában vidékre vannak bejegyezve, sokszor olyan területre, ami be sincs építve (Google Maps-en néztem). Előfordul, hogy a Kapcsolat rész ki sincs töltve. Személyes átvétel nincs. Valamelyiknél olyan véleményt is olvastam, hogy egy kis lerobbant régi furgonnal két norvég bevándorló szállította le a tévét...
Pl. nekik a körmükre néznék:
http://www.arukereso.hu/stores/tv-planet-l...velemenyek.htmlMegoszlanak itt is a vélemények, van, aki elégedett más nem. Nálam most pont az a helyzet, hogy az E-bolttól rendeltem egy USB-s Tv tunert, elutaltam a vételárat, és azóta már 2 hete várom a terméket, de néha küldik ,hogym ég nem kapták meg a megrendelt terméket, kis türelmet, telefonon érdeklődve is ez a válasz. Várok türelemmel, márciusban kezdődi ka Fomra-1 addig megleszek TV nélkül, mást úgyse nézek.
Az meg szerintem alap, hogy mielőtt előre utal valaki, le kell ellenőrizni a boltot, bejelntett telephely, telefonra válaszolnak-e felveszik-e egyáltalán, a kamu oldalknál általában nem is létező cég meg nem működő telefon van.
Magánszemélynél meg ha nem aukciós odlalon veszel valamit (Vatera, Teszvesz), akkor értékes csomagnál jobb többletköltséget bevállalni és személyesen átvenni az árut még ha sokat is kell érte utazni. Tudok olyan esetről, mikor magánszeméyltől vett valaki játékkonzolt, utánvétes csomagban, megérkezett átvette, kibontotta és akkor talált benne két csomag lisztet. Azzal meg bajosan lehet szörnyeket gyilkolászni a TV előtt. Az utánvét se jó, mert nme nézheted meg a csoamgot kifizetés előtt. Futárszolgálat lehet még jó, ha képesek arra, hogy megmutatják mit veszel és ha baj van vissza tudod küldeni. De értékes dolgokat inkább aukciós oldalon venni és megnézni a vásárló értékeléseit. Sok negatív gyanús, sok semleges szintén. Én tuti nem rendelnék ismeretlentől postán értékesebb dolgot inkább elvonatoznék személyesen megvizsgálni, inkább a többletköltség meg idő, de legalább látom mit fogok venni.
Többször rendeltem már netről dolgokat, aukciós oldalaon, külföldről is, sosem volt probléma. Értékesebb dolgokra ugye ajánlott küldemény, bár eddig egyszer történt meg, hogy egy simán feladott dolog nem érkezett meg, tőlem vettek egy tápkábelt, feladtam sima levélként, és a címzett szólt hetekekl később, hogy nem kapta meg. Küldtem neki ajánlva egy másikat, azt megkapta.
A lerobbant furgonnal hozta ki két lecsúszott jómunkásember féle dolog meg engem nem zavarna ha kihozták akkor megkapod a pénzedért, amit rendeltél ,hol itt a baj? Kit érdekel ki hozza ki? A futárt nem azért tartjuk, hogy elegáns és udvarias legyen. Adja oda az árut, megvna hiánytalanul kifizeted ill. aláírod, hogy átvetted és passz, soha nem látod többet.
Egyszer mikor számítógépetrendeltem az Ipone-tól futárral kértem, hogy délután 16 után hozzák ki, mert akkor vagyok otthon, ott volt a honlapon, hogy 0-24-ig megoldható. A boltból elvitte a futár majd teledfonon közölte (DHL), hogy ő csak délelőtt jár arra és csak akkor tudja kihozni és őt nem érdekli ,hogy 0-24-ben válalják a honlapjukon is. Végül két nap veszekedés után abban maradtunk ,hogy visszaviszi a boltba és majd én elhozom délután. Így is lett, fuvardíjat nem fizettem ki, és elhoztam taxival kb. ugyanannyiért. És erzek nem kis garázscégek voltak.
Dávid Csaba
2012. február 3. 6:40
Gondolom vagy nincs, vagy megkavarodott a helyesírás ellenőrződ a hozzászólás elküldése előtt...
Adani
2012. február 3. 8:05
Van, de valóban nem jelez ill. nem mindent. IESpell, ennyit érsz.
UI: Sajnos köztársasági elnöki posztra nincs éppen felvétel.
Spányik Balázs
2012. február 3. 11:13
IDÉZET(Adani @ 2012. február 2. 14:37)

A boltból elvitte a futár majd teledfonon közölte (DHL), hogy ő csak délelőtt jár arra és csak akkor tudja kihozni és őt nem érdekli ,hogy 0-24-ben válalják a honlapjukon is.
Amikor ezt a harmadik vásárlónkkal adták elő, szerződést bontottunk a DHL-lel. Nem hinnéd, hogy egy nemzetközi fuvarozásban élen járó cég ennyire amatőr módon oldja meg a belföldi árufuvarozást.

Ebben az esetben valószínűleg a bolt is kretén volt, mert mi az, hogy 0-24-es kiszállítás? Ilyen szerintem az egész országban nincs, vagy ha van, akkor brutál felárral.
Adani
2012. február 3. 16:56
Az IKEA volt még jó, mikor lakótársam ágyat vett, megkérdezte mennyiért szállítanák házhoz az Örs vezér téren lévő Ikeából kb. 1 km-re, ahol lakunk. 9.000 ezer ft. Mikor én rendeltem egy ágyat akkor ennek a töredékért kihozták házhoz Tiszafüredről, sőt még a lépcsőn is segített a szállító felvinni.
Inkább összeálltunk többen és darabokban elcipeltük, van pofájuk az már biztos, 1 km szállításért 9 ezret elkérni.
Még a HÉV-re is felügyeskedtük amúgy, meg persze egy megállóval később le
Garono
2012. február 6. 21:49
Helikopterek az üzemben
http://www.mernokbazis.hu/cikkek/helikopte...az-%C3%BCzembenA címmel ellentétben ez egy nagyon érdekes cikk!
[OP]Destroy-man
2012. február 6. 23:07
IDÉZET(Adani @ 2012. február 3. 8:05)

Van, de valóban nem jelez ill. nem mindent. IESpell, ennyit érsz.
UI: Sajnos köztársasági elnöki posztra nincs éppen felvétel.
Próbáld ki a Speckie-t
http://logout.hu/cikk/windows_internet_exp...speckie_i.htmlNálam jól működik.
Adani
2012. február 7. 7:50
Inkább használom a Foxit, akkor csak véletlenül jöttem fel ide IE-ből, mert az intranet meg azzal megy jobban.
Csaba_#
2012. február 11. 10:21
Spányik Balázs
2012. február 12. 20:55
Ám mielőtt kirontunk az utcára hülyét csinálni magunkból, lehet, hogy
érdemes megismerni, hogy valójában miről szól az ACTA, és nem elhinni minden marhaságot, amit a haver mondott, aki szintén hallotta, hogy. Jó lenne, ha valaki
tudná is.
Az a baj, hogy a
tudás megszerzése mindig nehezebb, mint üvölteni.
KGigi
2012. február 13. 22:26
Adani
2012. február 14. 9:41
Hajrá TPB, én velük vagyok, jó ilyeneket olvasni mikor ismét újra és újra, kiröhögik a jogvédő maffiát.
Öröm látni ,hogy állandóan felsülnek bármit is találnak ki. Tényleg olyan ez, mint a régi viccben a medve, aki a sokadik balul sikerült eset után megkérdezi a vadásztól, hogy tulajdonképpen miért is jár ide.
SkyBird
2012. február 14. 18:50
Na jó, de ez a Magnet Link nem új, legalább 1 éves dolog. Egyébként igaz. Ismerik a torrent programok, én is használom.
Az viszont tényleg poénos, hogy egy pendrive-on ott az egész Pirate Bay.
kléni
2012. február 15. 11:36
Spányik Balázs
2012. február 15. 22:06
Ja, olvastam. Durva. Már a 2001-esben is voltak necces dolgok, de azért így elcseszni a dolgokat -- ez művészet.
Az is igaz, hogy mielőtt elhiszünk mindent Hancunak, várjuk meg, mit mond minderről Giraffe, már feltéve, ha akar mondani bármit is.
Giraffe
2012. február 15. 23:17
Először is ami - legalábbis szerintem - igen jól lejön a cikkből, hogy már megint részben a politika, részben egyes "anyagilag érdekelt körök" szívatják a szakmai stábot. Azt a stábot, amelyik egyébként sok sok mindent megtett azért, hogy ne menjen minden olyan simán.
Ugyanakkor Hancu szépen "körbecsócsál" és hosszasan ragoz néhány eleve téves információt. Szó sem volt arról, hogy idén márciusra végeleges adatok lennének! Ekkora eleve az ún. előzetes adatok voltak csak tervbe véve, amik az összeírás menetének ellenőrzésére készült monitoring rendszerből érkeznek. Ez csak 4-5 előzetesen legfontosabbnak tartott információt tartalmaz, és kizárólag országos és megyei bontásban fogják publikálni - ahogyan az korábbi népszámlálások után is szokás volt.
Másodszor az OCR igazából 10 éve is OMR+ONR volt - vagyis csak jelölőket (mark) és számokat (number) ismer fel a rendszer -, egész egyszerűen képtelenség lenne olyan programot írni, ami belátható sebességgel ismerne fel 40 ezer kézírást (és akkor az önkitöltőket nem is vettük figyelembe). Jelenleg is folyik az előkódolás, ami gyakorlatilag humán karakterfelismerést jelent. Szó szerint sok száz ember lapozgatja a kérdőíveket, és alakítja számszerű formává a település- és országneveket, nemzetiségeket stb., és közben nem mellékesen próbálják kijavítani az igencsak változatos hibákat. Pl. nem létező településnév, férj-feleség nem ugyanarra a hónapra írja be a házasságkötés időpontját, esetleg más dátumot írnak be a gyerekek születésénél, de találtunk már eszperantó anyanyelvűt, C++ nyelven beszélőt és római katolikus nemzetiségűt.
Maga a beolvasás tíz éve kb. fél évet vett igénybe, ígéretek szerint ez most valamivel gyorsabb lesz - már ha lesz. (Jellemzően nem a szkennerek kapacitása a szűk keresztmetszet, már 10 éves is volt olyan Kodak szkenner, amelyik több mint 5000 A/3-as lapot tudott kétoldalas színszűrve beolvasni, és 4-5 akkori PC kellett, hogy azt egyáltalán fel tudják dolgozni.)
A digitalizálás után kell némi "csiszolás" még az adatokon (imputálás, javítások stb.), majd jöhetnek az első kötetek. Ha menetrend szerint menne, ment volna minden, akkor is ősszel érkeztek volna az első kötetek, netes publikációk, vagyis még egyszer: nem márciusban!
Így nagy valószínűséggel megint mi fogunk szívni egy csomót, mert nagy az esélye, hogy az első népszámlálási kötetek, pont "rácsúsznak" a szokásos statisztikai évkönyvekre, dupla-tripla munkát generálva. Így én személy szerint örülnék egy kis csúszásnak, hogy valóban csak 2013. év elején legyenek meg az első táblák...
Azt kívülről nem igazán lehet látni, hogy a népszámlálás sohasem volt és sohasem lesz egy egyszerű feladat - főleg nem Magyarországon. Ráadásul az a "gárda", aki végigcsinált 2-3 cenzust, az részben kiöregedett, részben pedig háttérbe szorult. Az 1990-ben KSH felügyelete alá tartozó önálló intézmény volt a Népszámlálás, 2001-ben már "csak" főosztály, az elmúlt években pedig volt olyan időszak, hogy csak a népességstatisztikai főosztály két osztálya. Közben ismét főosztály lett, de a régi csapatnak a harmada sem maradt meg, a többségnek - és a vezetésnek - gyakorlatilag ez volt az első népszámlálása. És hiába akár a több évtizedes KSH-s múlt, a népszámlálásban az nem sokat ér(t)... És ehhez jött még a többszörös ellenszél is - nem irigylem őket!
[OP]Destroy-man
2012. február 15. 23:36
A C++ anyanyelvű vajon hogy beszél? Így?:
cout << "Mondok valamit";
Giraffe
2012. február 16. 11:29
A népszámlálás egy tipikusan olyan esemény, amit sokan poénra vesznek (l. Boros-Bochkor páros "zseniális" ötlete 2001-ben), jellemzően mert szerintük úgysincs rá semmi szükség. De amikor egy döntés, amit népszámlálási adatokra alapoztak, közvetlenül és negatívan érinti őket, akkor "hápognak". Mint pl. amikor meg akartak szüntetni kisebbségi önkormányzatokat, mert az adatok szerint elhanyagolható volt az adott településen egynémely kisebbség létszáma. Ezeket hívjuk "megélhetési kisebbségnek", és itt nem csak a romákra kell gondolni.
Adani
2012. február 16. 15:47
IDÉZET
Destroy-man' date='2012. február 15. 23:36' post='445597']A C++ anyanyelvű vajon hogy beszél? Így?:
cout << "Mondok valamit";
Ha meg régebbi modell akkor printf. Vallást is kérdeztek, én bejelöltem, hogy ateista így biztos békénhagynak mindennel. Ha lett volna olyan ,hogy egyéb, akkor ott is lehetett volna poénra venni, pl. beírhattam volna, hogy alkoholista, realista, sőt mivel már valahol a fájlcsere is vallás lett, akár azt is ,hogy torrentista.

Viszont ugyebár érdekes lesz az ,hogy ha nem az állandó lakcímeden laksz, akkor mindkét helyen ki kell töltened a népszámlálást, ill. mindkét helyen be kell írnod magad. Nálunk pl. a pesti lakásban kitöltöttem, mert életvitel szerűen ott élek. De otthon is kellett a részemet, mert az az állandó lakcímem. Állítólag ezt ki fogják valahogy szűrni és nem lesz hirtelen nagy népszaporulat emiatt, hogy nagyon sokan duplán vannak a rendszerben.
2001-ben Bochkorék ha jól emlékszem azt találták ki ,hogy mindenki jelölje be idegen nyelvként a hindit.
A feldolgozás talán annyival lett könnyebb, hogy ugye volt már online kitöltési lehetőség, sokan éltek is vele, én is. Online meg ugye eleve ott az adat nagy baromságokat nem is engedett meg, mert nem engedte lezárni.
Giraffe
2012. február 16. 22:25
IDÉZET(Adani @ 2012. február 16. 15:47)

Vallást is kérdeztek, én bejelöltem, hogy ateista így biztos békénhagynak mindennel. Ha lett volna olyan ,hogy egyéb, akkor ott is lehetett volna poénra venni[...]
Volt rá lehetőség. Poénra is vették elég sokan. Eddig majd minden dossziéban (100-300 fő) volt legalább 1-2 jedi, de volt olyan is, hogy az egész család az volt.

Viszont ugyebár érdekes lesz az ,hogy ha nem az állandó lakcímeden laksz, akkor mindkét helyen ki kell töltened a népszámlálást
Ezt hívják úgy, hogy lakó- és állandónépesség. Elég régóta ismert probléma. Komoly rutin van a szakik mögött e téren.

2001-ben Bochkorék ha jól emlékszem azt találták ki ,hogy mindenki jelölje be idegen nyelvként a hindit.
Nem hindi, hanem valami afrikai nyelv volt. Az elején beszéltem Borossal, hogy hülye vicc, neki tetszett. A végén nem vettem a fáradtságot, hogy elmondjam nekik: összesen néhány száz (ha jól emlékszem ~300) ember írta be, ennyien hallgattak rájuk.

A feldolgozás talán annyival lett könnyebb, hogy ugye volt már online kitöltési lehetőség, sokan éltek is vele, én is. Online meg ugye eleve ott az adat nagy baromságokat nem is engedett meg, mert nem engedte lezárni.
Egyrészt azért sok hibát nem vett észre (pl. férj-feleség eltérő házasságkötéssel, a gyerek idősebb, mint a szülei), ugyanakkor állítólag pl. vigyázott arra, hogy a gyerekeknek ne lehessen azonos a születési idejük, ami kimondottan érdekessé tehette az ikrek bevitelét.

Mondjuk annak ellenére, hogy az összeírók elég komolyan kampányoltak a netes kitöltés ellen, sőt, sok helyen kimondottan akadályozták, európai szinten is egész jó lett a netes kitöltők aránya.
[OP]Destroy-man
2012. február 16. 23:48
A netes kitöltésért nem kapott pénzt az összeíró. Így érthető, hogy ellene kampányoltak. Az a pár száz forint/ember pedig egész jó tudott lenni, de ha az egész körzet neten tölti ki, akkor ingyen dolgozott csórikám.
@Adani: A torrentistával csak óvatosan, nehogy terroristának olvassák az illetékesek.

Egyébként meg vallása kalóz terjedt el Svédországban.
Spányik Balázs
2012. február 17. 1:06
IDÉZET(Giraffe @ 2012. február 16. 22:25)

Az elején beszéltem Borossal, hogy hülye vicc, neki tetszett. A végén nem vettem a fáradtságot, hogy elmondjam nekik: összesen néhány száz (ha jól emlékszem ~300) ember írta be, ennyien hallgattak rájuk.

Mondjuk, talán az is számított, hogy a Vukovich Gabival (ő volt akkor a KSH elnökhelyettese, később elnöke) folytatott telefonbeszélgetés után kicsit visszavettek a hülyeségből. Ezzel csak az volt a baj, hogy a KSH-nak nem kellett volna két hetet várnia ezzel a telefonnal, mert addig minden egyes reggel ment a baromság a műsorban.
Bochkorék akkor estek óriásit a szememben... Túl sok melónk volt ahhoz a 2001-es Népszámlálásban, hogy személyes sértésnek vettem, hogy majdnem 2 éves munkánk elszabotálására szólították fel az embereket heccből, pusztán azért, mert nem értették, mi értelme van.
Adani
2012. február 17. 7:54
Nálam pl. érdekes módon a kitöltő is ajánlotta, hogy ha nem gond inkább csináljuk meg neten, főleg mikor mondtam ,hogy nem egy ember lakik nálunk és nem egyszerű megoldani, hogy mindenki egyszerre ott legyen, ráadásul akkor mikor neki is jó. Vagy 5x találkoztam az ajtó előtt a számlálóbiztossal, majdnem mindig pont akkor jött mikor én értem haza így én engedtem be.
Akkoriban hallgattam reggel suliba menet Bochkorékat, és sok betelefonáló volt, mert a számlálóbiztosok is eltérően reagáltak rá. Volt, aki nem volt hajlandó beírni, mondván ő is hallgatta az adást, el tudom képzelni, hogy mi van ha tényleg beszéli a nyelvet. Más meg a kétéves gyereknek is gondolkodás nélkül beírta.
Giraffe
2012. február 17. 9:41
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2012. február 17. 1:06)

Túl sok melónk volt ahhoz a 2001-es Népszámlálásban, hogy személyes sértésnek vettem, hogy majdnem 2 éves munkánk elszabotálására szólították fel az embereket heccből, pusztán azért, mert nem értették, mi értelme van.
Amikor mondtam, hogy mi minden ismerősünknek azt fogjuk javasolni, hogy az ugyanakkor (is) rendszeresen emlegetett naplóba pedig az emberek írják mondjuk a Kossuthot, még ha őket is hallgatják, hogy "az teljesen más, az egy fontos felmérés".

Friss adalék arról, hogy
Bochkorék szerint bármiből viccet lehet csinálni - kivéve belőlük.
SkyBird
2012. február 17. 14:12
Temporary
2012. február 18. 17:13
Rövidesen a torrentezőkre vadászik a magyar adóhivatal."...sokszor előfordul, hogy valaki kisvállalkozásának székhelyeként saját lakását jelöli meg. Ha pedig ezen a címen adóellenőrzést hajtanak végre, megvizsgálják a lakásban lévő számítógépeken futó szoftverek eredetiségét is. ..."
Dávid Csaba
2012. február 28. 9:21
KGigi
2012. február 28. 10:22
Szép

Mondjuk ezekből egyedül a pendrive lepett meg, a másik kettőről tudtam, hogy text message és hard drive.
[OP]Destroy-man
2012. február 28. 11:27
A pendrive nekem is meglepő volt, bár tény, hogy elég sok helyen USB stick néven lehet vele találkozni (műszaki leírások, felhasználói kézikönyvek).
Azért az SMS fogalmával a nagy többség nyugaton is tisztában van. Maximum nem használják, de ha mondod nekik, nagy eséllyel tudni fogják, hogy miről is van szó.
Spányik Balázs
2012. február 28. 19:19
WinchesterIDÉZET
Some observers have noted that the 3340 was known as "Winchester" because its development engineers called it a "30-30" (its two spindles each had a disk capacity of 30 megabytes), the common name of a rifle manufactured by the Winchester Company. Kenneth E. Haughton, who led the 3340 development effort, is reported to have said: "If it's a 30-30, then it must be a Winchester."
Illetve a Wikipedia szerint is:
IDÉZET
Early on the design was focused on two removable 30 megabyte modules. Because of this 30/30 configuration, the code name Winchester was selected after the famous Winchester 30-30 rifle
Az elérési időnek nem volt hozzá köze.
Giraffe
2012. február 29. 9:48
Hmmm, én eddig úgy tudtam, hogy a fej mozgásának és a puska "felhúzójának" mechanikája volt hasonló, és innen kapta a nevét. Hiába, a jó pap holtig tanul.
Adani
2012. február 29. 11:32
A 30-30-ról már én is hallottam, meg ugye onnan is kapta vagy kaphatta, hogy a flopihoz képest gyorsabb volt, pont úgy, mint a winchester puska a hagyományoshoz képest.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.