Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Cikkajánló
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Kovács Gyula (MiniDisc)
Szerintem használj "biztonságos, és sebezhetetlen" alternatív operációs rendszert. roll.gif
Adani
Az első két ponttal teljesen egyetértek. Az eddigi gyakorlatok alapján a többi is 99%, hogy így lesz.
ProFiler
Szerintem meg előbb jelenik meg a "tiltott" helyeken, mint hivatalosan. annoyed.gif

Ciao.
ocsi
Hmmm ebben van valami.... ezt tényleg kihagytam.. szóval
(ÉLJEN) május 1. 10:00-kiszivárog a végleges verzió telepítője, és fönt van az összes jó helyen.. biggrin.gif
Május 2.-án egyes csoportok kiadják a saját javtásukat... twisted.gif
r-chee
Ma néztem meg a TV2 honlapján Frei Tamás egy korábbi műsorát, amiben a keresztény iskolákról, az azokban oktatott szemléletekről, a Darvinizmus és az Értelmes Tervezettség csatájáról volt szó. Egyszerűen eszméletlen, hogy - mint ahogy Frei a statisztikákból kiemelte - az amerikaiak kb. fele úgy tudja, hogy a világot Isten teremtette, és a Darwinizmus számukra egyszerűen el nem fogadható. Tehát nem fogadják el pl. azt, hogy egy álat az evolúció alatt fejlődött ki olyanra, amilyen formában ma látható, ugyanis szerintük egy felsőbb értelem (egy Intelligens Designer) ilyenre teremtette őket és punktum. Mindez a gondolkodás annak az eredménye, hogy Amerikában nincs egységesített alaptanterv, így akár egy magánszemély által működtetett iskolában ("odaát" több ezer ilyen iskola van) azt tanítanak a gyerekeknek, amit jónak látnak... Ettől is van az a nagy tudatlanság az amerikaiak körében. A műsorban interjú alá került egy magyar személy, Tasi István is, aki, mit is mondjak, hát eléggé fura szemléletet festett a néző elé. Gondoltam, beírom a böngészőbe a nevét. Találtam is egy oldalt, melyen egy számomra eléggé megdöbbentő, úgynevezett 'nyílt levelet' olvastam, amelyet Magyar Bálint oktatási miniszterhez írtak. Tessék: Magyar Bálinthoz

Ha így gondolkodnának a magyar oktatásban, háááát........ unsure.gif
Adani
Végülis nincs ebben semmi rossz. Tanítsák csak nyugodtan a Darwini elméletet, szerintem is ez áll legközelebb a valósághoz, de attól nem változik semmi, hogy megemlíti a könyv, hogy ez tűnik a legvalószínűbbnek ugyan, de nem bizonyított tudományosan, hogy valóban így volt, és vannak más elméletek is. De ezt több helyen is meg lehetne tenni. Sok tényen vitatkoznak, és a sulikban azt tanítják, ami a könyvben van, amit mondjuk 20-30 éve állított valaki, és azóta már akár meg is cáfolhatták az egészet. Pl: A magyar nyelv eredetéről a finnugor rokonságot tanítják mindenhol, ez sem bizonyított tény, és mai napig folynak a kutatások. Találtak már kínai, sőt egyiptomi rokonságot is, talán a kínai tűnik a legvalószínűbbnek, elvégre a két legnehezebben tanulható nyelv és a nyelvtan is hasonlít. Vagy pl: az 1848-as szabadságharc eseményei sem mindenhol fedik a valóságot azzal ,amit a könyvben írtak, vagy megemlíthetnék a 2. VH tanításánál, hogy gazemberek, nem csak a németeknél voltak, hanem a szövetséges oldalon is, akiket még csak el sem itéltek soha ( Churchillék pl: Drezda lebombázása, Coventry cserbenhagyása).

Szerintem az sem helyes dolog, hogy aki azt állítja, hogy a magyar nyelv az lehet, hogy a kínainak a rokona, azt páros lábbal vágják ki az érettségiről, vagy naplóból kilógó karóval zavarják helyre felelésnél. Hallottam már olyat is, hogy valakit azért buktattak meg, mert egy szerződés aláírásának dátumában szóbelin egy napot tévedett, ráadásul mint utólag kiderült a források sem tudják egyértelműen melyik nap volt ( éjszaka írták alá, kevéssel éjfél előtt).
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(ocsi @ 2006. April 18., Tue 20:38) *

(ÉLJEN) május 1. 10:00-kiszivárog a végleges verzió telepítője, és fönt van az összes jó helyen..

Azt kifelejtetted a leírásodból, hogy ezen "jó" helyek kellemes kis vírust is csomagolnak a fájl melé, amit a rengeteg *** simán fel is tesz a gépére, azt gondolva, hogy Ő most milyen ügyes, mert a kiadás elött meglesz neki a WMP 11, és utána jön a fórumra hisztizni, hogy így a Microsoft, meg úgy a Microsfot. evil.gif
r-chee
Én arra akartam rávilágítani (és szerintem Frei Tamás is), hogy mennyire úgymond "mesterségesen elbutítottak" az amerikaiak, és ugyebár minden ország amerikanizálódni akar... Hogy az afféle tanításokkal mennyire negatív irányba befolyásolják az embereket. Pont az amcsik azok, akik a legtöbb dinoszauroszos filmet nézik, náluk vannak a legjobb tudósok/kutatók, és mégis annyian vallják az Értelmes Tervezettség elvét.
Hogy pl. a macskád nem egy fejlődés "eredménye", hanem "hopsz, és lett...", mikor esetleg látod megszületni, és felneveled; "ejj, de jó mérnöki munka"=> hát hová tart az oktatás is odaát question.gif question.gif question.gif question.gif question.gif sad.gif sad.gif sad.gif
Adani
És nemcsak ott. Az oktatási helyzetnél maradva itthon is körül lehet nézni, itt se rózsás a helyzet,sőt.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Nem fut a vírus Linuxon? Torvalds megoldja. laughing.gif laughing.gif

Különösen ez a rész tetszik:

IDÉZET
No persze nem arról van szó ... hogy a linuxosok életéből hiányozna a vírusok tevékenykedésének következményeként alkalmanként bekövetkező adatvesztés által okozott izgalom.

biggrin.gif biggrin.gif
tomykav
Origami, az ultraégő PC
Nem lehetett egy egyszerű mutatvány, ahogy ezek ott bénáztak ezzel a kütyüvel...
Adani
Na, de ki fog CD-t használni 100 év múlva?
Athos
Gondolj bele! Most kiírnak valamit CD-re vagy DVD-re. Beteszik a páncélba, aztán lehet csak 5 vagy akár 10 év múlva kerül elő megint. A lényeg gondolom az volt, hogy megbízhatóbb hordozókat készítsenek. Lehet, hogy a technológiát lehet majd a BR lemezeken is alkalmazni. ani_wink.gif
Adani
BR lemezek sem lesznek már 100 év múlva. Vagyis lemezek lehet, de olyan eszköz, amivel le lehet játszani tuti nem. Pl: 8 colos flopit még én is láttma 6 éve, de már akkor sem volt semmi, amivel még olvasható lenne. Már az 5.25-ös flopikhoz is csillagászati távcsővel kell keresni olvasót.
arpsoft
Nekem van. Kell? ani_wink.gif
ProFiler
Könyörgom, had én! biggrin.gif Annyi van, hogy már nem férek be tőlük a pincébe! laughing.gif

Egyébként ez a CD nagyon jóötlet. Nekem is vannak olyan lemezeim, amiket direkt megőrzés céljából tettem félre páncélszekrénybe. Azonnal be is szerzek ilyeneket, aztán átírom a fontos lemezeimet. Remélem tényleg tartják, amit mondanak.

Ciao.
Chabi
@ Athos exclamat.gif

>> Katt ide << ani_wink.gif
Athos
Köszi! biggrin.gif Közben én is felfedeztem.
Adani
Ez már igen, ezzel már nem volna tárhelygondom. Legalábbis pár hónapig biggrin.gif
r-chee
Pár cuccos a CeBIT 2006-ról

Érdekes pl. az egy alaplapba helyezett, 4 db 7300GS videókari roll.gif roll.gif roll.gif .

(Az oldal alján lehet továbblépni a következő képekre...)
zico
Beszól a tolvajoknak a Windows.

http://index.hu/tech/szoftver/ms0425/
Adani
Gyönyörű, meg humoros is, de szerintetek hány nap múlva fogják feltörni?
Greene
Ez nem napok, hanem órák kérdése. smile.gif .

A MD által belinkelt Linux vírussal kapcsolatosan annyit mondanék, hogy a gcc fordítja ugye a C forrásból a programot, tehát tényleg gázos volt a helyzet. A vírus az meg csak plusz gyönyör. biggrin.gif (Lehet, hogy ha találok végre egy linuxos vírsírtót, akkor már az 3 helyett 4 féle vírust fog ismerni) smile.gif

Olvastam, hogy már Macintosh-okon is fut a Windows. Ez jó dolog, de én pl. nem tenném fel rá, mert akkor mi értelme, hogy Mac-et vettem.
Ruzsa Dániel
Ma van a chernobyli katasztrófa 20. évfordulója, ezzel kapcsolatban szeretnék többet megtudni, esetleg kapcsolódó MAGYAR oldalak nincsenek? bulb.gif blink.gif

Modósítva: Index.hu-ról egy cikk
Adani
Itt egy másik!
Ruzsa Dániel
Köszi szépen! Ez a legrészletesebb, amit valaha is olvastam erről!
tomykav
Reaktorbalesetek
A Paksi Atomerőmű hivatalos oldala.
Chabi
Ukrajnában nem a Csernobil a legjobban sugár szennyezetett terület. Tavaly volt valamelyik magyar csatornán az adás ahol azt a várost mutatták ahol az elhasznált fűtőelemeket dolgozzák fel. A városka lakói itt tüntettek a parlament elött hogy Paksról az kiégett fűtőelemeket ne vigyék oda. (mégis oda vitték)
Amúgy történtek más "atom-balesetek" is. Régebben az egyik haditechnikai szaklap megjelentetett pár olyan dolgot amit már feloldottak a titkos minősítés alól. Jó pár atom tengeralattjáró van elsüllyedve amik még most is sugároznak, amcsi és orosz egyaránt. Hidegháborús időkben mindig volt a levegőben B-52-es bombázó hogy atomfegyverrel járőrözzön. Az egyik légitankolásnál a B-52 és a tanker gép összekoccant egy nagy légköri turbulenciában. A gépek a kényszerleszállást végre tudták hajtani, de az ütközés ereje olyan volt hogy a B-52 bombatér ajtói kinyíltak és 4db atombomba kiesett. 3-at a tengerben találtak meg, 1-et pedig a Spanyol tengerparton. (még jó hogy nem voltak élesítve blink.gif ) A másik amire emlékszem egy interkontinentális ballisztikus rakéta silóban történt. Karbantartás volt és valami be esett a 30méter mély silóba. A visszacsapódás erejével pedig átszakította a rakétatestet és a folyékony üzemanyag szivárogni kezdett. Mivel a hajtóanyag és a levegő koncetrációja erősen mérgező volt és fokozottan tűz és robbanás veszélyes a siló fedelét lezárták. A silót elkezdték feltölteni vízzel, hogy a hajtóanyag koncentrációt semlegesíTessék illetve a berobbanást megelőzzék. Nem sikerült. A hajtóanyag berobbant és letépte a siló 750 tonnás fedelét. A fedélt jó 200méter távolságban találták meg, a rakétafej nukleáris részét pedig fél kilóméteres körzetben szedték össze.

Van is egy hasonló kis videom ami egy nukleáris rakéta indítását mutatja be, amikor az üzemanyag hirtelen felrobban. Látható a video végén, hogy a védőruhába öltözött emberek körül állják az atomtöltetet ami elrepült a robbanásnál.

>> video - 4MB <<
Adani
Nem kell mindent elhinni, amit a TV-ben mondanak. Csernobil jobban beszennyezte a területet, mint Hirosima, pedig az is nagy atomdurranás volt. A Paksról elszállított fűtőelemek meg márt nem sugároznak ki semmit, mert atomtemetőbe viszik, és elzárják. Valami olyasmi lehet az atomtemető, hogy egy vastag betontömmbe zárják és vagy 100 méter mélyre elássák. A Csernobili eseményekről van egy dokumentumfilmem is, amiben bemutatják hogyan történt a dolog, a Discovery-n is leadták már ( legalábbis Discovery-s logó van rajta). Ezt a reaktortípust már sehol nem használják, kivéve pár még így működő erőművet, de már ott is egyre nagyobb a nyomás, és előbb-utóbb le lesznek végleg állítva. Egyébként ezt a reaktortípust Telelr Ede javaslatára már a 70es években betiltották USA-ban és szinte mindenhol, csak a Szovjetunióban használták. A mostani erőműveknél már gyakorlatilag lehetetlen egy hasonló robbanás, ugyanis ott már nem lehetséges a biztonsági rendszereket kikapcsolni. Csernobilnál sem történt volna meg, ha a biztonsági rendszert nem kapcsolják ki. Egyébként azt is hallottam ( a fizikatanár mondta még régebben), hogy környezetvédelmi szempontból is jobb az atomenergia, mert a széntüzelésű erőművek sokkal több radioaktív anyagot termelnek. Meg azok a felelősek legnagyobb mértékben az üvegházhatásért is.
Ruzsa Dániel
Jajj, nem kellett volna ám ennyit fáradni az én hülye kérdésem miatt. smile.gif De azért szívesen olvasok el minden ehhez kapcsoloódó dolgot. smile.gif
Chabi
IDÉZET(Adani @ 2006. April 26., Wed 23:34) *

Nem kell mindent elhinni, amit a TV-ben mondanak. Csernobil jobban beszennyezte a területet, mint Hirosima, pedig az is nagy atomdurranás volt. A Paksról elszállított fűtőelemek meg márt nem sugároznak ki semmit, mert atomtemetőbe viszik, és elzárják. Valami olyasmi lehet az atomtemető, hogy egy vastag betontömmbe zárják és vagy 100 méter mélyre elássák.

Hirosima "csak" 7 négyzetkilóméteres területen pusztított, sugárzással együtt, Csernobil körül pedig 40 négyeztkilóméter van lezárva. Az atomtemető az nem olyan amit leírtál laughing.gif (mégegyszer megsúgom: feldolgozzák)

>> AZ ÜZEMANYAG ÚTJA ÉS A HULLADÉKOK <<

IDÉZET
...A kiégett fűtőelemek javarészt hulladékká válnak, kisebb hányaduk újrafeldolgozó (reprocesszáló) üzembe kerül. Ez utóbbi egy igen bonyolult és drága művelet, minek következtében igen kevés (körülbelül tíz) reprocesszáló üzem működik a világon.
Az atomerőművekben zajló nukleáris folyamat során plutónium is keletkezik. Az újrafeldolgozás célja ennek és a még hasznosítható uránnak a hulladékból való kivonása, kémiai eljárások során
...
A kiégett fűtőelemek újrafeldolgozása az egyik legtöbb radioaktív kibocsátással járó művelet. Az urán és plutónium elválasztása során a radioaktív anyagok mindent beszennyeznek, amivel érintkezésbe lépnek. A végeredményként keletkező hulladék térfogata majdnem kétszázszorosa az eredeti fűtőelemekének.
...
Minden ellenkező híreszteléssel szemben a nagyaktivitású radioaktív hulladék biztonságos elhelyezését nem sikerült megoldani, egyetlen erre alkalmas végleges tároló sem épült még a világon.

ani_wink.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET
Minden ellenkező híreszteléssel szemben a nagyaktivitású radioaktív hulladék biztonságos elhelyezését nem sikerült megoldani, egyetlen erre alkalmas végleges tároló sem épült még a világon.
Lőjék ki az űrbe! roll.gif
Chabi
Ami Csernobilban ott maradt fűtőanyag az 8 tonna plutonium és kb 300 tonna urán, és ez csak 1 reaktor volt a sok ezer közül. Kilövés nem lenne jó, kb. 15-40 év és visszaesik a földre annoyed.gif Gondolom Te sem örülnél ha az augusztusi meteor zápor helyett májusi urán és plutónium eső lenne sad.gif

ui.: Vulkánba bedobni nem lenne jó ? roll.gif Ott elolvadna. Csak ki ne törjön blush.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Már miért esne vissza? blink.gif Menne kifelé a naprendszerből ... Nem arra gondoltam, hogy Föld körüli pályára állítani, hanem el el, kifelé ...
h.arpad
IDÉZET(Kovács Gyula (MiniDisc) @ 2006. April 27., Thu 10:14) *
Minden ellenkező híreszteléssel szemben a nagyaktivitású radioaktív hulladék biztonságos elhelyezését nem sikerült megoldani, egyetlen erre alkalmas végleges tároló sem épült még a világon. Lőjék ki az űrbe!

Ez már nekem is eszembe jutott, de azért, MD, indíthatnánk egy közös vállalkozást. bulb.gif Egyszeri ajánlat laughing.gif Emberek, nemcsak én mondom, a hulladék-szállításban és tárolásban van a XXI. század legnagyobb üzlete. ani_wink.gif
Szerintem a Holdra kellene telepíteni. bulb.gif Attól függ, mennyire nehéz ott fúrni. Hát, alaposan megszázszorozná a villanyárakat, az biztos. exclamat.gif blush.gif Föleg, hogy technikailag mind zoknik vagyunk még egy ilyen holdraszálláshoz. smile.gif

Ha már cikkajánló: Jövő hónaptól már újabb cikkeim nagy része fenn lesz itt. blush.gif Félreértés ne essék: nem blog, hanem a megjelent cikkek. A kezdőoldal, az valóban blog. A szóban forgó diákújság (melyben külön megtiszteltetés, hogy írhatok) számai meg majd PDF-ben egy másik oldalról olvashatók, de még nem linkelek, mert nincs semmi. blink.gif

---
Ha eléri a 2. szökési sebességet, nem látjuk újra, de ez puszta fizika. cool.gif Ha visszaesik, akkor meg szétég és a radioaktív gázok szennyezik a légkört.
---
Chabi
IDÉZET(h.arpad @ 2006. April 27., Thu 10:30) *

Ha visszaesik, akkor meg szétég és a radioaktív gázok szennyezik a légkört.

1-2Kg biztos szétég, de 50-100Kg már nem, az leesik ani_wink.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Mégegyszer kérdezném: Mitől esne vissza? smile.gif
Ha most ösze lenne gyűjtve minden rádioaktív szemét, és ez ki lenne lőve űrbe, akkor egy csapásra meg lenne oldva a gond, legalább 20 évre. És az kizárt, hogy visszajöjjön. (Hacsak E.T. vissza nem küldi twisted.gif )
h.arpad
IDÉZET

Megnyugtatlak, annyi sem esik le. tongue.gif
Akkor Neked külön beidézem még egyszer:
IDÉZET
Ha eléri a 2. szökési sebességet, nem látjuk újra, de ez puszta fizika.

A 3. sz.s. elérése után meg a Tejútrendszerből is eltávozik. biggrin.gif
arpsoft
Hacsak valami le nem lassítja. Mert azért a galaxisunk "széléig" azért hosszú az út.
Athos
IDÉZET(Kovács Gyula (MiniDisc) @ 2006. April 27., Thu 10:58) *

Mégegyszer kérdezném: Mitől esne vissza? smile.gif
Ha most ösze lenne gyűjtve minden rádioaktív szemét, és ez ki lenne lőve űrbe, akkor egy csapásra meg lenne oldva a gond, legalább 20 évre. És az kizárt, hogy visszajöjjön. (Hacsak E.T. vissza nem küldi twisted.gif )

És mindez szerinted mennyibe kerülne? roll.gif
VINIKOR
Hát ezaz. Évente sok vagon képződik ezekből a kiégett fűtőelemekből. Rakéta ha jól tudom csak néhány 10 tonna hasznos terhet tud felvinni.

Kis más: a felszíni atomkísérletek sugárszennyezését a sarkkörök jegében is ki lehet mutatni. Riasztó.
Chabi
IDÉZET(h.arpad @ 2006. April 27., Thu 11:23) *

IDÉZET

Megnyugtatlak, annyi sem esik le. tongue.gif

6-7 éve Belgiumban egy kb 30Kg-os darabot szedtek össze ami nem égett el. roll.gif
h.arpad
Hm. Azt hiszem nem érted. Ha elég, akkor is káros. exclamat.gif
Egyébként szerintem VINIKOR-nak igaza van, mincs az a tolóerő, amivel akkora teherrel még egy űrszondánál is nagyobb sebességre fel lehetne egy rakétát gyorsítani. roll.gif Hacsak nem az oroszok... laughing.gif

Nevetséges:

IDÉZET
Csillebércről is elviszik a dús uránt

“Két év múlva a bizonyos veszélyeket rejtő, erősebben dúsított fűtőanyag helyett a budapesti KFKI kísérleti atomreaktora is átáll - az amerikai kormány által finanszírozott program keretében - az alacsonyabb dúsítású, bombakészítésre egyáltalán nem alkalmas fűtőanyagra.”

Népszabadság Online
VINIKOR
Nem is tudtam, hogy atomhatalom voltunk. cool.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(Athos @ 2006. April 27., Thu 13:05) *
És mindez szerinted mennyibe kerülne? roll.gif
Még mindig olcsóbb, mint hogy a földön van, és nem lehet vele mit kezdeni. Mellesleg ez nem egy ország problémája, hanem az egész világé.
Korszerű atomtechnológiával még kifizetődő is lenne, mivel így bátrabban lehetne az atomenergiát hazsnosítani, és biztonságosabbá is lehetne tenni. 20 évente egy "szemetesrakéta" az űr viszonylatban semmi.
Adani
Nem is vagyunk és nem is voltunk atomhatalom.

Az mondjuk igaz, hogy sok magyar tudós vett részt az atomprogramban (Teller Ede, Szilárd Leó, Wigner Jenő). Egy klasszkius legenda szerint, amit még a fizikatanárom mesélt, volt egy értekezlet, ahol az atomkisérletekről volt szó, ott volt Telelr Ede, Szilárd Leó, Wigner Jenő, és talán még 2 másik tudós. Értekezlet közben valamiért egyszer mind a ketten kimentek a teremből, mire Teller Ede megszólalt, hogy uraim, most már magyarul is folytathatjuk.

Egyébként azzal az egy működő Paksi erőművel elbújhatunk, pl: Amerikában kb. 100 működik, Angliában is jóval 10 fölött, Finnországban meg ha jól tudom most készítik elő az ötödik atomerőmű építését.
r-chee
Kína hadat üzent a hamisítóknak
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.