Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Cikkajánló
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Garono
IDÉZET
Arra céloztam, hogy Amerikában sem szüntették meg, pedig ott nincs piros-sárga.

Én pedig egy szóval sem mondtam, hogy át kell venni az amerikai rendszert.

IDÉZET
forrás?

http://library.thinkquest.org/04oct/00450/trafficlight.htm

IDÉZET
Most traffic lights in the world change in the order of red, green, yellow (stop, go, slow down). But in some countries like the United Kingdom, Poland, New Zealand and Germany, the traffic lights go red, red and yellow, green, yellow. The red and yellow stage means that green will be coming shortly.

IDÉZET
Vagyis nem lenne okos döntés megszüntetni a piros-sárgát, sőt.

Gyakorlati szempontból nem tökmindegy, hogy akkor rakod sebességbe, és adsz gázt, amikor sárgára vált, vagy ha rögtön zöldre?
Adani
Az a pár mp kell pláne egy kezdő autósnak ,aki még keresgél iaz egyest meg a kuplungot nem kezeli jól így van egyk is ideje felkészülni. Piros-sárgánál egy profi is azonnal dobja a váltót egyesbe és gázt ad és engedi a kuplungot. Kell az a piros-sárga.
Garono
IDÉZET
Piros-sárgánál egy profi is azonnal dobja a váltót egyesbe és gázt ad és engedi a kuplungot.

Ugyanezt nem tudja megtenni zöld jelzésre?
Fujitsu
IDÉZET(Garono @ 2011. augusztus 5. 21:57) *
Én pedig egy szóval sem mondtam, hogy át kell venni az amerikai rendszert.

Azt mondtad, hogy elég lenne egy piros és egy zöld lámpa. Nos, ez tényleg nem az amerikai rendszer, ez rosszabb annál, mert így a piros előtt sem lenne sárga. Ezért említettem, hogy még az amerikaiaknál sem szüntették meg teljesen a sárgát (pedig ott már csak 1 ütemben jut szerephez).

IDÉZET(Garono @ 2011. augusztus 5. 21:57) *
Gyakorlati szempontból nem tökmindegy, hogy akkor rakod sebességbe, és adsz gázt, amikor sárgára vált, vagy ha rögtön zöldre?

Nem. Ha valaki automata kocsival áll legelöl, a zöldre már azonnal indulhat is, míg a többségnek kell pár másodperc. Így aztán ha valaki kézi váltóssal áll legelöl, a keresztirányú forgalmat a sebességbe rakás idejére feleslegesen kell blokkolni, hiszen senki nem tudhatja, hogy aki legelöl áll, az azonnal indul-e, vagy kell-e neki pár másodperc. Úgyhogy ez így gazdaságtalan lenne, nem véletlen, hogy Nyugat-Európában sem alkalmazzák.

A legjobb megoldás a visszaszámlálós lámpa lenne (a törököknél és a románoknál már dívik egy ideje), de nyilván költséges lenne mindenhová ilyen rendszert telepíteni.
Adani
Visszaszámlálós azért is jó lenne, mert ha sokáig piros a lámpa akkor le lehet állítani a motort, ami minden szempontból jó. Nem termeli a szmogot feleslegesen ill. nem fogyasztja a benzint. Egy-két helyen már van külön lámpa, ami ezt jelzi az egyik pont itt a közelben, ahol lakok Kerepesi-Szentmihályi kereszteződés. Van egy motor lámpa, ha megjelenik a BE felirat akkor lehet indítani ez a piros-sárga előtt 4-5 mp-el jelenik meg. De ahogy látom sokan erre se képesek nem sokan állítják le a motort. Újabb kocsiknál ez már automatikusan megy, leáll a motor egy idő után majd gázpedál nyomására gyorsan újraindul (start&stop technika). Láttam olyan autóst is, aki még ott se állította le, ahol lehet tudni, hogy nem két perc lesz a várakozás konkrétan a rákosrendezői utolsó sorompónál a Teleki Blanka utca végén, ami egy nap összesen nincs 1 órát felnyitva szerintem. Igaz a forgalom is minimális.

Ui: Az a sorompó meg is van jelölve táblával miszerint "10 percen túl is zárva tartható". Nem sok autós tudja, de elméletben csak olyan vasúti átkelő tartható lezárva 10 percnél tovább, ahol ezt táblával jelölik. Automata sorompós és fényjelzős átjáróknál ez így is van (ez már nem idevaló, de automatice gondokoskodik erről a rendszer)., kézi vezérlésnél (ahol a bakter tekeri a sorompót le és fel) meg a bakteron múlik, de ha sokáig indokolatlanul zárja bizony mehet a szőnyeg szélére ha nagy balhé lesz belőle.
Garono
IDÉZET
Visszaszámlálós azért is jó lenne, mert ha sokáig piros a lámpa akkor le lehet állítani a motort, ami minden szempontból jó.

??? yikies.gif
Fujitsu
Autója válogatja, de általánosságban elmondható, hogy kb. 1 perc az a várakozás, aminél kevesebb esetén nem érdemes leállítani a motort. Így pl. sorompónál, amikor még sehol nem látni a vonatot, valóban megéri; de városban a lámpánál kötve hiszem; hiszen a leállítás-újraindítás is fogyaszt legalább annyit (vagy többet), mint az autó néhányszor tíz másodpercnyi alapjárat alatt, ráadásul még jobban igénybe is veszi az autót. A start & stop szerintem parasztvakítás (egyébként ez inkább csak kisautókba rendelhető opció); spórolni alig lehet vele (mondjuk ez autózási szokásoktól is függ), ellenben ha nem elég ügyes a rendszer, idegesítővé is válhat. Dízelnél meg pláne, hiszen ott azért csak érezni indításkor a beremegést a kormányon meg a váltón, meg úgy az egész kasztnin. smile.gif
Adani
Nekünk úgy tanították, hogy egy percen túl már érdemes leállítani, mert többet eszik alapjáraton mint amennyibe kerül beindítani. De hát van sok lámpa, ahol bőven 1 percen túl tart a piros a példának felhozott kereszteződésnél is simán van mikor akár 2 percig is piros ha meg HÉV is jön akkor +2 perc is lehet. Mert ugye ha az Örs felől jön akkor 1 perc mire odaér a pirostól számítva a megállóba, ott megáll utascsere, ami szintén legalább 30 mp, de ha pl. babakocsit vagy bicikliket pakolnak le vagy fel vagy lassan lekászálódó utas van akár 1 perc is lehet. Aztán még átcammog az átjárón és utána vált a fényjelző villogó fehérre. De ha épp akkor kapott volna zöldet az ütem szerint akkor az elveszik a program fut tovább és majd a következő ciklusban kapsz zöldet ha akkor nem jön HÉV. A rekord eddig azt hiszem 28 perc volt, ennyit álltunk a piros lámpánál várva arra, hogy a Kerepesiről lekanyarodhassunk a Szentmihályira.
Greene
Ilyenkor ha lehet tovább kell hajtani (a belvárosból jövet pedig elöbb célszerű lekanyarodni), és az Örsöt megkerülve a Füredin vagy Ond Vezér útján menni. Vagy az egyenes utcánál lekanyarodni (szintén Gödöllő felől). Ismerem azt a kereszeződést, amiről szó van, mert én a XVI-ban lakom, de a Kerepesi-Veres Péter útvonalat ha lehet kerülöm. Hévnél szinte mindig leállítom a motort, mert az legalább 2 perc várakozás, és amikor elhalad elöttem a szerelvény csak akkor indítom vissza.
Adani
Már mi is rájöttünk az Örsnél rutinszerűen zavarok el mindenkit, aki hozzánk jön balra hogy majd a tömböknél, ahol a troli is jár jöjjön (Ond vezér) pláne ha egy HÉV se áll bent a végállomáson. Egyébként is egy elcseszett kereszteződés, még gyalogosan is, autóval ritkán járok, de gyalog is kínszenvedés átjutni a túloldalra, van úgy, hogy pirosat kap minden irány és hiába nyomtad már meg többször is 5 percen belül nem ad zöldet, pedig csak a Szentmihályi felől van zöld minden másik piros mégse engedi, meg a Szentmihályinál lévő lámpa szinte ad zöldet volt olyan ,hogy akkor is piros volt mikor a HÉV átjáró le volt zárva tehát nem jöhetett kocsi semerről. A legszebb az ha a lámpák is csütörtököt mondanak volt már többször ilyen és páholyból lehet nézni az eseményeket, mert elszabadul a pokol megy mindenki mint a birka (lámpák villogó sárgán HÉV-es fényjelzők sötétek). Ráadásul ilyenkor minden vonat lassan jön és hosszan sípol, de asok birka ilyenkor is megy, kész csoda, hogy ritkán csinál vagdalthúst egyesekből. De már megvan az ezévi hülye ökör díj is itt. Valamikor reggel egy tizenéves gyereket csapott el a HÉV, leszállt a Gödöllő felőliről, majd előtt át a gyalogos átjárónál a kisbolt felé, mikor már indult volna a vonat sőt a másik oldalról is jött egy már féktávon belül. Rásípolt, hogy jó lenen ha megállna és nem gyalogolna a vonat elé, középső ujjast felmutatva ment tovább a másik vonat meg elcsapta. Nagy mákja volt, mert túlélte csak épp a csontjait úgy kellett a kórházban összelegózni.
Spányik Balázs
Thanks, for banning me...

a SitePoint fórum adminjától
Fujitsu
Pontokat vagy matricákat gyűjt? Ön egy balek!
Spányik Balázs
IDÉZET
Két év gyűjtögetés után megkérdezte a feleségem, hány pontunk van a szupersoppon. Kétezer-párszáz, úgy emlékeztem,

Eddig olvastam. 2000+ pontot kicsit több, mint egy év alatt csináltam a Supershop kártyámon csak SPAR-vásárlásokkal. És nem minden nap megyek vásárolni, ez mondjuk átlagosan heti 1-2 vásárlást jelent. Most 2300 valahány pontnál tartok. Hagyjuk egymást a hülyeséggel, hogy két év tankolásból csináltak ugyanennyit...
Dávid Csaba
Igen, itt kicsit én is csodálkoztam, de mivel nem ismerem a tankoláshoz társított pontosztást, nem agyaltam rajta túl sokat. SPARolásból nekünk is rendszeresen vannak levásárolható pontjaink. Párom meg rendületlenül gyűjti a DM-es pontokat, s nekem is úgy tűnik, hogy annak van értelme.
Spányik Balázs
Igen, a DM nálunk is divat a családban, és be is váltották már nem egyszer, úgyhogy abszolút működik...
Greene
Én meg már sokszor legszvesebben a kasszás fejéhez vágnám a kosarat, amikor megkérdezi: szupersop/mittoménmilyen kártyád van? NINCS, ÉS NEM IS KELL!!! ranting.gif
Fujitsu
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2011. augusztus 10. 10:14) *
Eddig olvastam.

Kár, hogy nem olvastad tovább. Többen is kifejtették a véleményüket, van, aki védelmébe vette a pontgyűjtő kártyákat.

IDÉZET(Spányik Balázs @ 2011. augusztus 10. 10:14) *
Most 2300 valahány pontnál tartok. Hagyjuk egymást a hülyeséggel, hogy két év tankolásból csináltak ugyanennyit...

Az, hogy neked van 2300 pontod, azt jelenti, hogy eddig 230 000 forint értékben vásároltál; mert 100 forintonként adnak 1 pontot. Tankolásnál literenként adnak 1 pontot, vagyis 2300 pont eléréséhez 2300 litert kell tankolni, ami jelenlegi árakon több mint 880 ezer forint. Átlagos fogyasztással számolva ez évi 14-15 ezer kilométert jelent; szerintem abszolút reális, legalábbis idehaza.

Úgyhogy igen, simán elhiszem, hogy nekik két év tankolásból ennyi jött össze. És ha tovább olvastad volna, akkor tudnád, hogy az a kétezer-párszáz valójában 3376.

IDÉZET(Greene @ 2011. augusztus 10. 11:05) *
NINCS, ÉS NEM IS KELL!!!

Én nem szeretnék állást foglalni a kérdésben. Simán el tudom képzelni, hogy lehet annyit tankolni vagy vásárolni (főleg céges esetben), hogy megérje igényelni valami ilyen kártyát. Nekem viszont nem éri meg, hogy évi néhány száz pontért hordjak magamnál még egy kártyát, meg cigánykodjak vele a pénztáraknál. roll.gif Ha a családi kártyát megkapom, hogy tetessek rá, akkor használom, de hogy én magamnak nem váltok ki ilyesmit, az ziher.
Garono
Tavaly év végén volt olyan akció, hogy a Supershop pontokat duplán levásárolhattad. Az enyémen volt ~2500 pont: ~5000 Ft.
Fujitsu
2500 pontot én maximum 5 év alatt szednék össze; úgyhogy nekem így sincs rá ingerenciám (úgy meg pláne nem, hogy egy rakás adatot meg kell adni az igényléshez).
Adani
Ekkora marhaságot is ritkán hallani

Költői kérdés. Normálisak ezek? Ennyi erővel lehetne tiltani minden TV-t, laptopot, mobiltelefont stb. hiszen hasonlítanak egymásra.

Mert mégis miben hasonlít a Galaxy Tab az Ipadhoz? Lapos és kijelzője van.
Spányik Balázs
IDÉZET(Fujitsu @ 2011. augusztus 10. 16:41) *
Tankolásnál literenként adnak 1 pontot

Ez 100%-tuti-istenbizony-biztos? Mert ha igen, akkor valami nem stimmel azzal, amit a Supershopról tudok. hmm.gif

IDÉZET
úgy meg pláne nem, hogy egy rakás adatot meg kell adni az igényléshez

Közeli ismerősömnek (sokáig főszerkesztő volt valami informatikai havilapnál) van Krisztofer keresztnévre szóló Supershop kártyája olyan címmel, ami nem létezik.
Fujitsu
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2011. augusztus 10. 21:02) *
Ez 100%-tuti-istenbizony-biztos? Mert ha igen, akkor valami nem stimmel azzal, amit a Supershopról tudok.

A cikkben azt írják, igen. A kommentek között sem cáfolja senki, és én is így tudom.

IDÉZET(Spányik Balázs @ 2011. augusztus 10. 21:02) *
Krisztofer keresztnévre szóló Supershop kártyája olyan címmel, ami nem létezik.

Ez jópofa. biggrin.gif Akkor én regisztráljak Lakatos Nintendó Andzseló néven? laughing.gif Egyébként ez hasonlít arra, mint amit a kommentek között olvastam:
IDÉZET
Csóró egyetemista trükk:

Ez már pár éve volt, nem tudom, most mi az ábra:
- Ha kitöltöd a személyes dolgokat a smart igénylőlapon, akkor helyből jóváírnak 100 pontot a kártyádon, amiért akciósan egy sajtburger menüt vehetsz a mekiben (99 pont). Namármost:

Ugyanazon vezeték névre, ugyanazon címre, más keresztnevekre, kamu, de egymással stimmelő adatokra kitöltesz vagy 8-9 darab lapot (miért? nem lehet 8 testvérem?? smile.gif ), megjönnek a kártyák, behaladol a mekibe pár haveroddal, és arc vagy, mert mindet meghívtad egy sajtbunyó menüre smile.gif
Garono
IDÉZET
olyan címmel, ami nem létezik.

Akkor hogyan kapta meg a plasztik kártyát? Azt postán küldik ki. Vagy az ideiglenes, papír kártyát használja? biggrin.gif
Fujitsu
Ja, ez mondjuk bennem is felmerült, de azt hittem, át lehet venni máshogy is, nemcsak postán. smile.gif

Más: Hirtelen kelendők lettek a baseballütők. Biztos mindenkire most jött rá a sportolhatnék. smile.gif Erről egyébként eszembe jutott egy szövegrészlet: "Baseballütő, vipera, mert nem lehet azt, hogy megver..." biggrin.gif
Spányik Balázs
IDÉZET(Garono @ 2011. augusztus 10. 22:02) *
Akkor hogyan kapta meg a plasztik kártyát? Azt postán küldik ki. Vagy az ideiglenes, papír kártyát használja? biggrin.gif

Elvileg a munkahelyi cím, de úgy megadva, hogy ha így beírod GPS-be például, az nem találja meg. A postás meg odatalál, mert tudja, hol van. Mondjuk az érdekesebb, hogy a postás honnan tudta, hogy az ipartelepen belül kinek kell kivinni a levelet, de lehet, hogy szóltunk neki, hogy ha a Supershoptól jön levél, azt oda hozza. smile.gif

A lényeg, hogy egyetlen igaz adat nem volt a papíron.

Nem szabad túl vad dolgokat beírni, ez a titok. Az első próbálkozásunk elbukott emiatt, de nem adtuk fel, és másodjára Krisztofer simán átment. Mi röhögtünk a legjobban.
Fujitsu
Tudod, mi jutott erről az egészről az eszembe?

IDÉZET
– Jó napot kívánok, Mukákó Aladár vagyok, és én rendeltem Önöktől Stormtrooper Boldizsár néven.
– Jaj de jó, hogy hív kedves Aladár, próbáltuk elérni, de sem a megadott telefonszáma, sem a megadott e-mail címe nem működött.
– Igen, álnéven rendeltem Önöktől és direkt rossz adatokat adtam meg.
– HE?!??!???!
– Nem szeretem megadni az igazi adataimat, mert visszaélnek vele.

laughing.gif
Spányik Balázs
rotflmao.gif

De ezt honnan? Megtanultad fejből? tongue.gif
Fujitsu
Nem, csak emlékeztem a sztorira, annyit röhögtem rajta anno. Itt van az egész GReaderben. tongue.gif
Spányik Balázs
thumbsup.gif
Dávid Csaba
Táp elemzés - logout.hu
Spányik Balázs
Ó, megint szerelmes vagyok! Azt se tudtam, hogy a Corsair csinál házat, nemhogy ilyet!

Egyébként Jeff Atwood új konfigot épít.

Vannak benne érdekes dolgok, például csípőfogóval kivágja a ház hátlapján a rácsot, hogy jobban menjen kifelé a levegő...
Greene
2000 dollárból... blink.gif
Spányik Balázs
Két heti fizetése?
Fujitsu
A ház tényleg nem néz ki rosszul, kár, hogy csak 13 kiló.
Spányik Balázs
IDÉZET(Fujitsu @ 2011. augusztus 12. 19:06) *
A ház tényleg nem néz ki rosszul, kár, hogy csak 13 kiló.

Ez most ironikus volt? A CoolerMaster Storm Scoutom pont ugyanennyi -- üresen. Hazahozni volt egy kicsit nehéz (BKV-val), de egyébként nincs vele bajom. Nem emelgetem, bár az is partyra járó ház, tehát azzal sem volna gond, erre van a füle.
Fujitsu
Ja, ha partys ház, az más; ezt nem tudtam. smile.gif Egyébként szerintem minél több benne az anyag, annál jobb. Az enyém üresen is több mint 18 kg.
Spányik Balázs
Cosmos? smile.gif Bár az üresen 20 körül van... meg rengeteg pénzért.
Fujitsu
Nem, TT Soprano FX. smile.gif Ez sem volt olcsó. Egyébként ha Cosmos, akkor már inkább Cosmos S; én szeretem látni a technikát (meg az alaplapi diagnosztikai ledek és kijelzők miatt is hasznos, ha belátok a házba). Nekem amúgy most ez tetszik, de zömében már ez is műanyag: csak 11,6 kg. Ez ízléstelen, de ebben legalább van anyag. (Igaz, itthon több mint 100 kilóba kerül.)
Csaba_#
Harminc év után lassan búcsúzhatunk a PC-től..
Ezt a cikket csak én tartom totál baromságnak?
Dávid Csaba
Ez csak egy összefoglaló. Felszínes, semmitmondó, de alapnak jó lehet. Csak a címet nem értem. hmm.gif

EZT találtam még a témában. EZ is érdekes lehet.
Greene
IDÉZET(Csaba_# @ 2011. augusztus 14. 7:17) *
Harminc év után lassan búcsúzhatunk a PC-től..
Ezt a cikket csak én tartom totál baromságnak?

Van alapja. Én egy ideje nem használok klasszikus értelemben vett PC-t. Ezt az üzenetet pl. tabletről írom.
A Desktop PC piaca be fog szűkülni, aki teheti notebookot vesz, mert sokkal univerzálisabb. Kisebb feladatokra, böngészésre, videózásra, olvasásra meg bőven elég a tablet...
Az emberek többsége nem akar gépet összerakni/összerakatni. Inkább elmegy a plázába és megveszi a notebookot.
Spányik Balázs
Erre írtam valakinek a Facebookon, hogy előbb nyilván a PC-s játékok fognak kihalni, és erre is várunk már úgy 10-15 éve, úgyhogy én nem aggódnék...
Adani
A CD-t is rögtön temették a DVD megjelenése után, aztán láss csodát még ma is használják. Sőt még a flopi se halt ki teljesen csak majdnem.
[OP]Destroy-man
A CD még jódarabig nem fog kihalni, pont a DVD miatt. Ugyanis DVD-n az audio szabvány még mindig roszabb, mint CD-n. Sőt az AudioDVD-t nem fejlesztik, ellenben az AudioCD-vel. AudioCD-ből pl. létezik 5.1-es is, demég 40bit/400kHz-es is, ami a DVD-től messze elmarad. Igaz, ehez már technikai és két jó fül is szükségeltetik. És most itt lehet írni, hogy 20kHz fölött már ugysem hallod... Ez csak félig igaz, mivel tényleg nem hallod, viszont befolyásolja a hangszoró mozgását, így más hangképet ad, amit meg már hallasz, ha nem vagy süket smile.gif
Fujitsu
Botfülem van, úgyhogy nem izgat. smile.gif Én már mp3-ból sem nagyon érzek különbséget 128-192 kb/s felett, maximum annyit, hogy azonos hangerő mellett hangosabb a zene. tongue.gif
Greene
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2011. augusztus 15. 11:48) *
Erre írtam valakinek a Facebookon, hogy előbb nyilván a PC-s játékok fognak kihalni, és erre is várunk már úgy 10-15 éve, úgyhogy én nem aggódnék...

A desktop gépek száma csökken radikálisan. Játszani is egyre inkább notebookot vesznek az emberek. 5 évvel ezelött még elég sok gépet raktam össze, de 2 éve nullát. A legtöbben nem akarnak egy nagy porfogó dobozt, amihez úgysem értenek, és ha tönkremegy valami benne akkor segítséget kell hívni hozzá. Vesd össze a Sony notebook 2 éves garanciájával, ahol a gépet futár hozza-viszi a szervizbe... A többség az egyszerű, kész megoldásokat keresi. Jó, persze mindig lesz egy kemény mag, akinek az asztali PC a legjobb alternatíva.
A netbook fog még kihalni, mert a tablet elveszi a piacát.
Adani
A netbook kihalásban nem vagyok biztos, bár egy tablet billentyűzettel már ér annyit mint egy tablet. És igen asztali gép már csak annak kell ,aki sokat játszik, de sokan már inkább vesznek laptopot munkára és netezésre játékra meg valamilyen konzolt. Tavaly még asztali gépet vettem játékra, de mikor pár év múlva ismét gépet kell venni már erősen meggondolom nem lenne-e jobb egy fullos laptop, amivel lehet játszani is? Ma már sok gamer laptop van ,ami alig marad el az asztali gépektől.
Spányik Balázs
IDÉZET(Greene @ 2011. augusztus 16. 8:19) *
Vesd össze a Sony notebook 2 éves garanciájával, ahol a gépet futár hozza-viszi a szervizbe...

Mondjuk az árával? Amiből kijön másfél normális árú notebook, vagy egy piszok jó asztali gép. A Sony a PC-k Apple-je. smile.gif

Azt hiszem, az alapvető probléma ott van, hogy nincs definiálva a "kihalás" fogalma.

Persze, egyre kevesebb asztali gépet adnak el, de ez a tendencia nem tegnap indult, és nem holnap éri el a nullát. Márpedig a "kihalás" számomra azt jelentené, hogy nem adnak el PC-t és nem is használ már senki PC-t azokra a feladatokra, amikre most igen. Nem látom esélyét, hogy ez bekövetkezzen a következő 10 évben... Amíg a játékképes noteszgépek aranyárban vannak, és működik a PC-s játékipar, addig semmiképp.
Giraffe
IDÉZET(Adani @ 2011. augusztus 16. 9:13) *
És igen asztali gép már csak annak kell ,aki sokat játszik, de sokan már inkább vesznek laptopot munkára és netezésre játékra meg valamilyen konzolt.
Vagy például nagy képekkel, HD videókkal stb. dolgozik, és nem akar 2-3 évente komplett konfigurációt váltani (nagyon sokért, hiszen az "elöregedett" notebookjától már csak nagyon ár alatt tud megszabadulni), hanem inkább bővítené a gépét memóriával, merevlemezzel stb.

Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.