smile=)
2005. május 22. 16:49
Üdv mindenkinek!
Nem bizos,hogy ebbe a témába tartozik teljessen de azért remélem tud valaki segíteni!
Azt szeretném megtudni,hogy hogyan tudnék 3db HDD-t használni a gépemben?
Az alaplapom egy ASUS P4P800 SE két IDE és két SATA csatlakozóval ellátva az IDE kábelek foglaltak (2 HDD + 1 DVD-ROM +1RW)
Tudnám-e a SATA csatlakozót használni egy harmadik HDD csatlakoztatására és ha igen hogyan?
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!!!
Chabi
2005. május 22. 17:13
IDÉZET(smile=) @ 2005. May 22., Sun 17:49)
Tudnám-e a SATA csatlakozót használni egy harmadik HDD csatlakoztatására és ha igen hogyan?
Veszel egy SATA vinyót, rádugod a SATA csatira, a SATA drivert feltelepíted és használod.
Remélem a tápod elbírja a sok vinyót.
smile=)
2005. május 22. 17:29
Köszi!
Nem tudom, hogy elbírja-e, ezért rákérdeztem a tápokról szóló topikban(oda még várom a választ)!
Amúgy 400W-os a táp.Szerinted az elég lehet?(természetesen a többi gépban lévő kütyü használata mellett)
Shia-ko
2005. május 22. 17:34
Számít a táp típusa, és a pontos konfig, hogy kiderüljön, nem-e gyenge valamelyik ág, de ez kiderül a tápos topicban.
A többit Chabi leírta.
ProFiler
2005. május 22. 18:59
Elvileg elég, ugyanis egy HDD nem fogyaszt olyan sokat. Nyugodtan ráköthetsz így még akár kettőt is.
Ciao.
smile=)
2005. május 22. 19:54
Ha megpróbálom és mégsem elég az okozhat valamilyen kárt a gépben vagy csak nem indul el és kész
ProFiler
2005. május 22. 20:02
Csak nem fog elindulni valami (netán az egész gép), ha nem lenne hozzá elég a tápegység. De nem károsodik attól semmi. Viszont ekkorának el kell bírnia. (Csak kár, hogy Codegen. Érdemes lenne lecserélni, de erről a másik topikban úgyis szó van.)
Ciao.
Shia-ko
2005. május 23. 8:32
Ha túlterheled a tápot, akkor meghalhat. Ha meghal, akkor meghalhat más is. Ezt a feltételes módot viszi elég közel a kijelentőhöz a táp típusa.
smile=)
2005. május 23. 14:30
Köszi!
Most már tuti,hogy veszek egy jobbat
Érdemes egy 500W-os pl:FSB tápra beruháznom vagy elég egy 400W körüli is a jobb nevek közül
ProFiler
2005. május 23. 15:05
400 Wattos elég, ha márkás.
Ciao.
Shia-ko
2005. május 23. 15:22
IDÉZET(smile=) @ 2005. May 23., Mon 16:30)
Érdemes egy 500W-os pl:FSB tápra beruháznom vagy elég egy 400W körüli is a jobb nevek közül
Hol akarsz az FSPnél jobb nevet?
smile=)
2005. május 23. 17:21

Ha tényleg olyan jó akkor nekem jó
Susi99
2006. november 15. 5:32
Sziasztok! Egy nagy problémám lenne bekapcsolásnál azt irja ki hogy a BIOS not istalled. Tudna valaki Segiteni?! egyébként utána beindul rendesen a gép,csak keres valamit(2db sata2 winyó van benne)
wkrisz
2006. november 15. 9:46
Hali.
Ha nem raid-ként használod a winyókat, akkor az advanced bios menüben az onboard promise conrollert állítsd disabled-re! Elvileg ez megoldja a problémát.
Susi99
2006. november 16. 3:59
KÖSZÖNÖM

Sikerült.
tbrc
2007. február 11. 16:54
Sziasztok!
A következő a problémám: Van egy gépem:
- ASUS P4P800SE
- Intel Celeron 2,8Ghz
- HIS ATi 9600 Pro
- 512MB RAM
- stb...
Ma reggel felkeltem és semmi! A videókártya nem indította a monitort! Azt is észrevettem hogy folyamatosan tölt a gép és be se bootolt valószínűleg! Amikor szétkaptam először megpróbáltam egy másik videókártyával!
Semmi! Azzal sem ment! A processzor nem melegedett, de
az intel 865PE lapka eszméletlenül!, kézre kb 60-80°C-ra is felhevülhetett azonnal, mert azóta is látható égési nyomot hagyott a kezemen! Én az alaplapra gyanakszom! A speaker semmiféle hangot nem ad így nemtudok a hibára következtetni!
Ha valakinek bármi ötlete lenne, kérem feltétlenül segítsen!
Előre is Köszönöm!
Gereby
2007. február 11. 17:43
Még esetleg a táp lehet, de nyilván az alaplappal lesz gond.
tbrc
2007. február 11. 19:03
A táp nemhiszem, de azért megnézem! Viszont a fő gond az, hogy ha tényleg az alaplap a rossz az valószínűleg nem javítható! Más Socket 478-ra épülő alaplapot meg már nemigen lehet venni
kolimi
2007. február 11. 21:13
Érdekes!
ASUS P4P800SE alaplap HIBÁS ELADÓ!
Azért ne ijedj meg van egy pár
eladó.
tbrc
2007. február 12. 16:59
Nemsemmi! Az általad adott linken ugyanaz a hiba mint nálam (egyébként semmi közöm a hirdetéshez)! Meglepő...

Akkor ezekszerint nem csak én küzdök ilyesmivel
Remélem semmi más nem sérült meg

! Megpróbálok beszerezni egy másik deszkát! Köszönöm a segítséget!
sz.jános
2007. február 12. 18:17
"...Megpróbálok beszerezni egy másik deszkát! "
Off
És az AI7-el mi van, csak nem eladtad?
On
tbrc
2007. február 13. 17:04
Jaj dehogy!

Az egy álom alaplap (AI7)!

Tökéletesen megy! Ez egy másik gép amit az itthoni alkatrészekből raktam össze!
lacy86
2007. március 11. 9:36
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik amit most írok de nem találtam hova kell!

Az lenne a problémám hogy újra telepítettem az Xp-t és ne mjön be az internetem! A programok futnak de internetem sehol!
Már kábelt is cseréltem és semmi!
Ja, az alap cd-m Nem tudom merre van gondolom akkor arról kellene valamit feltelepíteni?
Légyszi, segítsetek!!
Előrre is köszönöm!!
Sziasztok!
sz.jános
2007. március 11. 12:00
Az újratelepítéshez nélkülözhetetlen az alapapi CD. Erről szinte mindent (így a LAN-t is) fel kell telepíteni ahhoz, hogy tökéletesen működjön a gép.
A gyártó Asus honlapjáról probáld meg letölteni a telepítő CD tartalmát (ha egyáltalán fent van), vagy ha tudod kérd valakitől kölcsön a CD-t.
Masa_Solo
2007. március 25. 15:41
Szia!
Nekem is ilyen alaplapom van az egyik gépben.
XP-n működik a hálózat, közbe csinál olyat, hogy 1 percre lecsatlkozik a netről, majd vissza. Kábelnetem van.
Win98 SE-nél, ha feltelepítem a hálózai driverét, akkor újraindítás után hibásnak veszi.
Nekem megvan a driver cd.
Gereby
2007. március 25. 19:33
A gyártó oldalán nincs frissítés hozzá?
Halasi Miklós
2007. március 29. 12:08
Az alaplapi hiba lesz, mert nekem ilyen lapom van, csak Deluxe-ban és nincs bajom a hálókártyával... kopp-kopp
Masa_Solo
2007. április 8. 9:00
Nekem P4C800-E volt ez az alaplap. A driver CD megvan, P4P800-ashoz is jó.
Az alaplap elszállt, ha kell a driver cd valakinek, akkor elküldöm.
Arkangyal
2007. augusztus 23. 19:52
Alapvetően memória-kezelési problémái vannak. Van értelme ezt szervízelni vagy muszájból - most spórolni szeretnék - kellene venni egy újat?
Plus 1 memóriával meghal a betöltés is, 1 db-al pedig eldöcög sokáig, ugyan néha fagy. A hozzávaló eszközök miatt hardverileg hasonló szolgáltatású lapot vennék csak (spórolok) vagy ugyanilyet, feltéve, hogy ez nem népbetegség. Kondenzátor nincs kisülve és karc sincs rajta. Egy ugyanilyen békésen robog egy másig gépen pöpecül.
Irodai gépben van, amit ugyan nem veszünk igénybe túl sokáig, de szükséges. Már nem garis, kb. 1,5-2 éve vehettem (a számla valószínűleg előbányászható).
Specifikáció asus oldalán (agp, ddr, stb.).
Gereby
2007. augusztus 23. 22:15
Pontosan milyen memóriák vannak benne, és hogyan? Nem poros véletlen a sín?
Arkangyal
2007. augusztus 24. 9:44
Sajna nem poros. 3 memóriával próbáltam, 1 samsung és 2 db kingston. Most a samsung ül benne. A memóriás keresőket már lefuttattam, csont nélkül átmentek.
Gereby
2007. augusztus 24. 18:05
Egyszerre használod? Ne keverd őket, az tud ilyen galibát okozni.
alky
2007. október 12. 8:14
ASUS P4P800 SE ...ugyanez a hiba nálam is...2.5 év után jobb létre szenderült az alaplap.
Hardverből totál láma vagyok, mi lehet az oka szerintetek egy ilyen hibának?
Köszönöm a tippeket előre is:)
ati012
2007. október 13. 8:27
Nekem ennél az alaplapnál széria hibának tűnik. De egy alaplap sokmindentől elszálhat pl kiszáradnak a kondik, túláramot kap, túlhúzod. Vagy a chipset azt mondja h álj és nem megy tovább...
Becsoft
2007. október 15. 18:02
Levonni a következtetést, hogy szériahiba, ennyi esetből finoman szólva is túlzás.
Taktoros
2008. január 23. 10:39
Én szintén így jártam ezzel az alaplappal, úgy 2 év működés után megatta magát, pedig pont azért vettem ASUS alaplapot, mert megbízhatónak gondoltam! Jól pofára estem, de nem veszek többé asust!
Piegier
2009. január 11. 13:29
Vettem egy ASUS P4P800-VM alaplapot, szépen be is rakták számtech boltban, de az audio kimenetet előre kötötték be, ami elég zavaró, mivel útban van és a hangfal kábele is túl rövid. Hogyan kössem át a hátsó kimenetre?
Infók az alaplapról:
KlikkSpecifikáció:
Klikk
KGigi
2009. január 11. 13:30
Mi az, hogy előre kötötték be? Van front panel audio az alaplapon, de a hátsó kimenetek mindenképp működnek.
Piegier
2009. január 11. 14:43
Aham, de a számtech boltba akkoris sz@rul kötötték be... Mert nem megy...
Ilyen kábelek vannak, ezeket hova kössem?
L-OUT
R-OUT
GROUND (ebből 2db)
MIC-IN
Leírás szerint:

De én ebből egy szót se értek...
KGigi
2009. január 11. 15:49
Ez csak a front panel audio, ez tök mindegy. A rajzok csak azt mutatják, hová kell kötni az előlapi be- és kimeneteket. A hátlapi ki- és bemenetek ettől teljesen függetlenek, mindig működnek, hacsak nincs letiltva az alaplapi hangkodek a BIOS-ban. Akkor viszont az előlapiak sem működnének. Ha a hátsók nem mennek, akkor mehet az alaplap garanciális cserébe.
gabeei
2009. február 18. 22:23
Hali!
Az lenne a gondom az Asus P4P800-X alapommal, h az USB másolás nagyon lassú. Minden pendrive-on 800~900kbyte/sec-el megy. A BIOS-ban találtam egy FullSpeed\HighSpeed kapcsolót az USB-beállításoknál. Viszont ha azt átrakom HighSpeed-re, akkor meg nem ismeri fel a Win XP a pendrive-okat. Milyen megoldást tudnátok mondani? BIOS-frissítés, vagy van vmilyen BIOS-beállítás, amivel mehetne normálisan? Előre is köszi a segítséget....
Pjotr
2009. február 18. 22:25
Tedd HighSpeed-re, majd töröld az USB vezérlőket az Eszközkezelőből.
gabeei
2009. február 18. 22:50
Csak a Host Controllereket, vagy a gyökérhub-okat is?
KGigi
2009. február 18. 22:57
Mindent.
gabeei
2009. február 18. 23:32
Ok, megvan, sikerült. Még egy kicsit kellett matatnom a Vezérlőpult\Hardver hozzáadása opcióval. Most már jól működik. Köszi szépen a gyors választ
adamk07
2009. augusztus 12. 8:05
Sziasztok!
Nekem az lenne a problémém hogy az alaplap (P4P800-X) egyik USB vezérlőt sem ismeri fel se az elsőt se a hátsó négyet!
Újra kellet telepíteneme az XP és ettől kezdve csinálja!
A Biosba engedélyezve van meg a gép is ismeri az ezközkezelőbe, de amik rá vannak dugva azokat nem!
Az alaplapi cd fel van rakva
Szerintetek ez miért van?
Előre is köszönöm!
Pjotr
2009. augusztus 12. 8:07
SP3-as XP?
Az alaplapi drivereket rossz ötlet volt a CD-ről telepíteni. Le kellett volna tölteni a legújabbakat internetről.
Csaba_#
2009. augusztus 12. 8:10
Így van. Lepd meg a legújabb chipset driver-ekkel:
LinkHa így sem jó, akkor döglött az alaplapi USB vezérlő, és kénytelen leszel külső megoldás után nézni.
adamk07
2009. augusztus 13. 10:19
Sziasztok!
Az xp SP3 van a netről meg a lemezről is próbáltam de semi változás!
Ez az alaplap már egyszer megált ( nem jött be a képernyőn semmi csak a ventik mentek meg minden)
Akkor ezekszerint meghalt az usb vezérlő?
Ha így van honnan tudok szerezni Opti 82C6xx usb drivert mert ezt akarom betenni PCI helyre!
Vagy lehet valamit csinálni ha döglött az usb vezérlő?
Csaba_#
2009. augusztus 13. 11:48
IDÉZET
Akkor ezekszerint meghalt az usb vezérlő?
Necces, én még azért megpróbálnám újratelepítés után követlenül, az Intel-es drivert feltenni.
IDÉZET
honnan tudok szerezni Opti 82C6xx usb drivert mert ezt akarom betenni PCI helyre!
A legtöbb ilyen eszköz Plug & Play. Ha mégsem, akkor a chip neve alapján tudsz driver-t keresni.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.