Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: ASUS P4P800
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Alaplapok
Oldalak: 1, 2
smile=)
Üdv mindenkinek!

Nem bizos,hogy ebbe a témába tartozik teljessen de azért remélem tud valaki segíteni!
Azt szeretném megtudni,hogy hogyan tudnék 3db HDD-t használni a gépemben?
Az alaplapom egy ASUS P4P800 SE két IDE és két SATA csatlakozóval ellátva az IDE kábelek foglaltak (2 HDD + 1 DVD-ROM +1RW)
Tudnám-e a SATA csatlakozót használni egy harmadik HDD csatlakoztatására és ha igen hogyan?

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!!!
Chabi
IDÉZET(smile=) @ 2005. May 22., Sun 17:49)
Tudnám-e a SATA csatlakozót használni egy harmadik HDD csatlakoztatására és ha igen hogyan?

Veszel egy SATA vinyót, rádugod a SATA csatira, a SATA drivert feltelepíted és használod.

Remélem a tápod elbírja a sok vinyót. roll.gif
smile=)
Köszi!

Nem tudom, hogy elbírja-e, ezért rákérdeztem a tápokról szóló topikban(oda még várom a választ)!
Amúgy 400W-os a táp.Szerinted az elég lehet?(természetesen a többi gépban lévő kütyü használata mellett) question.gif
Shia-ko
Számít a táp típusa, és a pontos konfig, hogy kiderüljön, nem-e gyenge valamelyik ág, de ez kiderül a tápos topicban. bulb.gif
A többit Chabi leírta.
ProFiler
Elvileg elég, ugyanis egy HDD nem fogyaszt olyan sokat. Nyugodtan ráköthetsz így még akár kettőt is.

Ciao.
smile=)
Ha megpróbálom és mégsem elég az okozhat valamilyen kárt a gépben vagy csak nem indul el és kész question.gif
ProFiler
Csak nem fog elindulni valami (netán az egész gép), ha nem lenne hozzá elég a tápegység. De nem károsodik attól semmi. Viszont ekkorának el kell bírnia. (Csak kár, hogy Codegen. Érdemes lenne lecserélni, de erről a másik topikban úgyis szó van.)

Ciao.
Shia-ko
Ha túlterheled a tápot, akkor meghalhat. Ha meghal, akkor meghalhat más is. Ezt a feltételes módot viszi elég közel a kijelentőhöz a táp típusa. twisted.gif
smile=)
Köszi!
Most már tuti,hogy veszek egy jobbat annoyed.gif
Érdemes egy 500W-os pl:FSB tápra beruháznom vagy elég egy 400W körüli is a jobb nevek közül question.gif
ProFiler
400 Wattos elég, ha márkás.

Ciao.
Shia-ko
IDÉZET(smile=) @ 2005. May 23., Mon 16:30)
Érdemes egy 500W-os pl:FSB tápra beruháznom vagy elég egy 400W körüli is a jobb nevek közül question.gif

Hol akarsz az FSPnél jobb nevet? huh.gif
smile=)
smile.gif Ha tényleg olyan jó akkor nekem jó exclamat.gif
Susi99
Sziasztok! Egy nagy problémám lenne bekapcsolásnál azt irja ki hogy a BIOS not istalled. Tudna valaki Segiteni?! egyébként utána beindul rendesen a gép,csak keres valamit(2db sata2 winyó van benne)
wkrisz
Hali.

Ha nem raid-ként használod a winyókat, akkor az advanced bios menüben az onboard promise conrollert állítsd disabled-re! Elvileg ez megoldja a problémát.
Susi99
KÖSZÖNÖM smile.gif Sikerült.
tbrc
Sziasztok!

A következő a problémám: Van egy gépem:
- ASUS P4P800SE
- Intel Celeron 2,8Ghz
- HIS ATi 9600 Pro
- 512MB RAM
- stb...

Ma reggel felkeltem és semmi! A videókártya nem indította a monitort! Azt is észrevettem hogy folyamatosan tölt a gép és be se bootolt valószínűleg! Amikor szétkaptam először megpróbáltam egy másik videókártyával! Semmi! Azzal sem ment! A processzor nem melegedett, de az intel 865PE lapka eszméletlenül!, kézre kb 60-80°C-ra is felhevülhetett azonnal, mert azóta is látható égési nyomot hagyott a kezemen! Én az alaplapra gyanakszom! A speaker semmiféle hangot nem ad így nemtudok a hibára következtetni! annoyed.gif

Ha valakinek bármi ötlete lenne, kérem feltétlenül segítsen!
Előre is Köszönöm!
Gereby
Még esetleg a táp lehet, de nyilván az alaplappal lesz gond.
tbrc
A táp nemhiszem, de azért megnézem! Viszont a fő gond az, hogy ha tényleg az alaplap a rossz az valószínűleg nem javítható! Más Socket 478-ra épülő alaplapot meg már nemigen lehet venni annoyed.gif
kolimi
Érdekes!
ASUS P4P800SE alaplap HIBÁS ELADÓ!

blink.gif blink.gif blink.gif

Azért ne ijedj meg van egy pár eladó.
tbrc
Nemsemmi! Az általad adott linken ugyanaz a hiba mint nálam (egyébként semmi közöm a hirdetéshez)! Meglepő... laughing.gif Akkor ezekszerint nem csak én küzdök ilyesmivel tongue.gif
Remélem semmi más nem sérült meg annoyed.gif! Megpróbálok beszerezni egy másik deszkát! Köszönöm a segítséget!
sz.jános
"...Megpróbálok beszerezni egy másik deszkát! "

Off

És az AI7-el mi van, csak nem eladtad?

On
tbrc
Jaj dehogy! biggrin.gif Az egy álom alaplap (AI7)! cool.gif Tökéletesen megy! Ez egy másik gép amit az itthoni alkatrészekből raktam össze!
lacy86
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik amit most írok de nem találtam hova kell! sad.gif
Az lenne a problémám hogy újra telepítettem az Xp-t és ne mjön be az internetem! A programok futnak de internetem sehol!
Már kábelt is cseréltem és semmi!

Ja, az alap cd-m Nem tudom merre van gondolom akkor arról kellene valamit feltelepíteni?

Légyszi, segítsetek!!

Előrre is köszönöm!!

Sziasztok!
sz.jános
Az újratelepítéshez nélkülözhetetlen az alapapi CD. Erről szinte mindent (így a LAN-t is) fel kell telepíteni ahhoz, hogy tökéletesen működjön a gép.

A gyártó Asus honlapjáról probáld meg letölteni a telepítő CD tartalmát (ha egyáltalán fent van), vagy ha tudod kérd valakitől kölcsön a CD-t.
Masa_Solo
Szia!

Nekem is ilyen alaplapom van az egyik gépben.
XP-n működik a hálózat, közbe csinál olyat, hogy 1 percre lecsatlkozik a netről, majd vissza. Kábelnetem van.
Win98 SE-nél, ha feltelepítem a hálózai driverét, akkor újraindítás után hibásnak veszi.

Nekem megvan a driver cd.
Gereby
A gyártó oldalán nincs frissítés hozzá?
Halasi Miklós
Az alaplapi hiba lesz, mert nekem ilyen lapom van, csak Deluxe-ban és nincs bajom a hálókártyával... kopp-kopp
Masa_Solo
Nekem P4C800-E volt ez az alaplap. A driver CD megvan, P4P800-ashoz is jó.
Az alaplap elszállt, ha kell a driver cd valakinek, akkor elküldöm.
Arkangyal
Alapvetően memória-kezelési problémái vannak. Van értelme ezt szervízelni vagy muszájból - most spórolni szeretnék - kellene venni egy újat?

Plus 1 memóriával meghal a betöltés is, 1 db-al pedig eldöcög sokáig, ugyan néha fagy. A hozzávaló eszközök miatt hardverileg hasonló szolgáltatású lapot vennék csak (spórolok) vagy ugyanilyet, feltéve, hogy ez nem népbetegség. Kondenzátor nincs kisülve és karc sincs rajta. Egy ugyanilyen békésen robog egy másig gépen pöpecül.

Irodai gépben van, amit ugyan nem veszünk igénybe túl sokáig, de szükséges. Már nem garis, kb. 1,5-2 éve vehettem (a számla valószínűleg előbányászható).

Specifikáció asus oldalán (agp, ddr, stb.).
Gereby
Pontosan milyen memóriák vannak benne, és hogyan? Nem poros véletlen a sín?
Arkangyal
Sajna nem poros. 3 memóriával próbáltam, 1 samsung és 2 db kingston. Most a samsung ül benne. A memóriás keresőket már lefuttattam, csont nélkül átmentek.
Gereby
Egyszerre használod? Ne keverd őket, az tud ilyen galibát okozni.
alky
ASUS P4P800 SE ...ugyanez a hiba nálam is...2.5 év után jobb létre szenderült az alaplap.

Hardverből totál láma vagyok, mi lehet az oka szerintetek egy ilyen hibának?

Köszönöm a tippeket előre is:)
ati012
Nekem ennél az alaplapnál széria hibának tűnik. De egy alaplap sokmindentől elszálhat pl kiszáradnak a kondik, túláramot kap, túlhúzod. Vagy a chipset azt mondja h álj és nem megy tovább...
Becsoft
Levonni a következtetést, hogy szériahiba, ennyi esetből finoman szólva is túlzás.
Taktoros
Én szintén így jártam ezzel az alaplappal, úgy 2 év működés után megatta magát, pedig pont azért vettem ASUS alaplapot, mert megbízhatónak gondoltam! Jól pofára estem, de nem veszek többé asust!
Piegier
Vettem egy ASUS P4P800-VM alaplapot, szépen be is rakták számtech boltban, de az audio kimenetet előre kötötték be, ami elég zavaró, mivel útban van és a hangfal kábele is túl rövid. Hogyan kössem át a hátsó kimenetre?

Infók az alaplapról: Klikk
Specifikáció: Klikk
KGigi
Mi az, hogy előre kötötték be? Van front panel audio az alaplapon, de a hátsó kimenetek mindenképp működnek.
Piegier
Aham, de a számtech boltba akkoris sz@rul kötötték be... Mert nem megy...

Ilyen kábelek vannak, ezeket hova kössem?
L-OUT
R-OUT
GROUND (ebből 2db)
MIC-IN

Leírás szerint:

IPB kép

IPB kép

De én ebből egy szót se értek...
KGigi
Ez csak a front panel audio, ez tök mindegy. A rajzok csak azt mutatják, hová kell kötni az előlapi be- és kimeneteket. A hátlapi ki- és bemenetek ettől teljesen függetlenek, mindig működnek, hacsak nincs letiltva az alaplapi hangkodek a BIOS-ban. Akkor viszont az előlapiak sem működnének. Ha a hátsók nem mennek, akkor mehet az alaplap garanciális cserébe.
gabeei
Hali!

Az lenne a gondom az Asus P4P800-X alapommal, h az USB másolás nagyon lassú. Minden pendrive-on 800~900kbyte/sec-el megy. A BIOS-ban találtam egy FullSpeed\HighSpeed kapcsolót az USB-beállításoknál. Viszont ha azt átrakom HighSpeed-re, akkor meg nem ismeri fel a Win XP a pendrive-okat. Milyen megoldást tudnátok mondani? BIOS-frissítés, vagy van vmilyen BIOS-beállítás, amivel mehetne normálisan? Előre is köszi a segítséget....
Pjotr
Tedd HighSpeed-re, majd töröld az USB vezérlőket az Eszközkezelőből.
gabeei
Csak a Host Controllereket, vagy a gyökérhub-okat is?
KGigi
Mindent.
gabeei
Ok, megvan, sikerült. Még egy kicsit kellett matatnom a Vezérlőpult\Hardver hozzáadása opcióval. Most már jól működik. Köszi szépen a gyors választ smile.gif
adamk07
Sziasztok!
Nekem az lenne a problémém hogy az alaplap (P4P800-X) egyik USB vezérlőt sem ismeri fel se az elsőt se a hátsó négyet!
Újra kellet telepíteneme az XP és ettől kezdve csinálja!
A Biosba engedélyezve van meg a gép is ismeri az ezközkezelőbe, de amik rá vannak dugva azokat nem!
Az alaplapi cd fel van rakva
Szerintetek ez miért van?
Előre is köszönöm!
Pjotr
SP3-as XP?
Az alaplapi drivereket rossz ötlet volt a CD-ről telepíteni. Le kellett volna tölteni a legújabbakat internetről.
Csaba_#
Így van. Lepd meg a legújabb chipset driver-ekkel: Link
Ha így sem jó, akkor döglött az alaplapi USB vezérlő, és kénytelen leszel külső megoldás után nézni.
adamk07
Sziasztok!
Az xp SP3 van a netről meg a lemezről is próbáltam de semi változás!
Ez az alaplap már egyszer megált ( nem jött be a képernyőn semmi csak a ventik mentek meg minden)
Akkor ezekszerint meghalt az usb vezérlő?
Ha így van honnan tudok szerezni Opti 82C6xx usb drivert mert ezt akarom betenni PCI helyre!
Vagy lehet valamit csinálni ha döglött az usb vezérlő? sad.gif
Csaba_#
IDÉZET
Akkor ezekszerint meghalt az usb vezérlő?
Necces, én még azért megpróbálnám újratelepítés után követlenül, az Intel-es drivert feltenni.
IDÉZET
honnan tudok szerezni Opti 82C6xx usb drivert mert ezt akarom betenni PCI helyre!
A legtöbb ilyen eszköz Plug & Play. Ha mégsem, akkor a chip neve alapján tudsz driver-t keresni.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.