Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Kerékpáros topik
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2
ProFiler
IDÉZET(jagdtigger @ 2008. június 4. 19:06) *
Ezért használok U-lakatot, kicsit feltűnő ha valaki egy fémfűrésszel neki esik

Sajnos nem feltűnő. Egyesek bármit el tudnak hinni. De annyi legalább jó benne, hogy sokáig tart. smile.gif

Ciao.
jagdtigger
Addig várjanak amíg lesz pénzem utána nem érdekel, mos keresek kis áramforrásigényű erősítőket meg valami nyevákoló szart, szóval valahogy betuszmákolom a vázba vezeték elszakad-> iszonyatosan hangos víjogás, meg is csinálom ha lesz rá pénzem, ha másra nem akkor erre majd fölfigyelnek.
ProFiler
Lehet kapni kb. 15-20 Euroért mozdításérzékelőt. Amint megmozdítják a kerékpárt, beriaszt 100-110 dB-es szirénával.

Ciao.
Alex99
Ez tetszik. biggrin.gif Esetleg link? biggrin.gif
TheSaurus
Vagy 15 éve lehetett kapni itthon is 1000 Ft körül, évekig használtam (autóban), de már elmúlt, sajnos, azóta se látok hasonlót sehol.
Más: pár hónapja békésen tekertem hazafelé, mikor láttam, hogy a kerékpárúton keresztben parkol egy teljesen átlagos autó, teljesen átlagos kinézetű gazdája pedig kecses pózban könyököl a tetején és telefonál. A fickó 15-20 évvel lehetett nálam fiatalabb (vagyis 25-30 közötti). Szemben jött egy másik biciklis, aki szemlátomást 50 fölött járt. Némi nehézségek árán kikerültük az autót és egymást, közben mindketten odavetettünk egy-egy szigorúan tényközlő mondatot ("Ez nem parkoló.", illetve "Ez itt kerékpárút."), aztán tekertünk tovább. A fickó ordítását még fél utcával később is hallottam, a "kisfiam"(!), "lepofozlak", "letépem a fejed" kifejezéseket tudtam kivenni a nagymonológból. Ez van.
Alex99
Biztos sok volt még a hitel az "autón". laughing.gif Nem állt volna oda, ha lett volna legális jogosítványa, valamint nem akart volna valakiket provokálni. Egy RPG nem volt nálad? biggrin.gif
TheSaurus
Szerintem egyszerűen széles ívben tett rá, hogy bicikliút. A teljesen átlagos autó (amennyire emlékszem) leginkább egy régebbi Suzuki Swiftre hasonlított, a fickóból meg tizenkettő egy tucat (külsőre).
Arra már gondoltam, hogy az első kereket kicserélem egy méretes gyémánttárcsára, akkor lassítás nélkül hajthatok át a kisebb autókon. twisted.gif
Tasi
Hali,

holnap gázló aki teheti jöjjön el ani_wink.gif
ProFiler
Mentem volna, csak nem éppen ideális a helyszín számomra. blush.gif

Ciao.
Timer

Kicsit a világítás, mellény témakörre visszatérve.

Felháborítónak tartom ezt a rendelkezést. Pontosabban azt tartom vérlázítónak, hogy nem adnak alternatívát. Mert az odáig rendben van, hogy maga a mellény egy nagyon jó találmány, de ha az olcsó gagyit veszed belőle, egy fokkal sem látszódik jobban, mint akármelyik prizma, mert maga az anyag nem veri vissza a fényt, csak a csík rajta. Másrészt aki nem csak szükségből teker, hanem edzésből, annak rettenetesen sz_r egy ilyen műanyag zsákban loholni, érhető okokból.

OFF

Azt meg zárójelben jegyzem csak meg, hogy érdemes lenne felállítani egy bizonyos minőségi szintet, ami felett hitelesítik a lámpaszetteket is, például fényerő szerint, és ez alapján kiváltható lenne a mellény. Nem hinném, hogy a Cateye HL-410-es első szettem, és a szintén Cateye TLD-510-es hátsóm nem biztosítana akkora teljesítményt, mint egy passzív fényforrású, kátszáz forintos ósön mellény. Az már más kérdés, hogy a két fényforrás összesítve belevert tavaly a tízezerbe, de a minőség sohasem olcsó.

ON
Timer
Profiler!

Korábban kerestél kerékpáros órát. Nos, én egy éve már Cateye Micro Wireless-t zúzok, és semmi, de semi bajom nem volt vele eddig! Csak ajánlani tudom!
Matvác
Valaki a fórumról fog menni idén a Mátra Maratonra rajtam kívül?
ProFiler
Egy kicsit messze van, elmenni kevés az időm. sad.gif

@ Timer:
A mellénnyel egyetértek, én általában 18 óra után megyek kerékpározni, néha egészen sötétedésig, mégsem viszek soha mellényt, mert megoldom másképp: elkerülöm az országutakat. Egyébként be akarok szerezni egy olyan ruhát (legalább egy pólót normális anyagból), amin van fényvisszaverő. Ha nem találok ilyet, akkor készíttetek egyet.

Az órára:
Közben beszereztem mindegyik bicajomra. Sigmákat vettem. A kisebbik KTM-re egy Sigma 1106 DTS-t, a Prowlerre és a versenyre pedig egy Sigma 1606L DTS-t tettem. Ez utóbbiakra beszerzés alatt van még egy profi kerékpáros navigátor, a Garmin Edge 705 HR + CAD.

Ciao.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.