ProFiler
2008. június 4. 20:02
IDÉZET(jagdtigger @ 2008. június 4. 19:06)

Ezért használok U-lakatot, kicsit feltűnő ha valaki egy fémfűrésszel neki esik
Sajnos nem feltűnő. Egyesek bármit el tudnak hinni. De annyi legalább jó benne, hogy sokáig tart.
Ciao.
jagdtigger
2008. június 4. 20:44
Addig várjanak amíg lesz pénzem utána nem érdekel, mos keresek kis áramforrásigényű erősítőket meg valami nyevákoló szart, szóval valahogy betuszmákolom a vázba vezeték elszakad-> iszonyatosan hangos víjogás, meg is csinálom ha lesz rá pénzem, ha másra nem akkor erre majd fölfigyelnek.
ProFiler
2008. június 4. 22:03
Lehet kapni kb. 15-20 Euroért mozdításérzékelőt. Amint megmozdítják a kerékpárt, beriaszt 100-110 dB-es szirénával.
Ciao.
Alex99
2008. június 5. 6:58
Ez tetszik.

Esetleg link?
TheSaurus
2008. június 5. 7:11
Vagy 15 éve lehetett kapni itthon is 1000 Ft körül, évekig használtam (autóban), de már elmúlt, sajnos, azóta se látok hasonlót sehol.
Más: pár hónapja békésen tekertem hazafelé, mikor láttam, hogy a kerékpárúton keresztben parkol egy teljesen átlagos autó, teljesen átlagos kinézetű gazdája pedig kecses pózban könyököl a tetején és telefonál. A fickó 15-20 évvel lehetett nálam fiatalabb (vagyis 25-30 közötti). Szemben jött egy másik biciklis, aki szemlátomást 50 fölött járt. Némi nehézségek árán kikerültük az autót és egymást, közben mindketten odavetettünk egy-egy szigorúan tényközlő mondatot ("Ez nem parkoló.", illetve "Ez itt kerékpárút."), aztán tekertünk tovább. A fickó ordítását még fél utcával később is hallottam, a "kisfiam"(!), "lepofozlak", "letépem a fejed" kifejezéseket tudtam kivenni a nagymonológból. Ez van.
Alex99
2008. június 5. 7:58
Biztos sok volt még a hitel az "autón".

Nem állt volna oda, ha lett volna legális jogosítványa, valamint nem akart volna valakiket provokálni. Egy RPG nem volt nálad?
TheSaurus
2008. június 5. 8:24
Szerintem egyszerűen széles ívben tett rá, hogy bicikliút. A teljesen átlagos autó (amennyire emlékszem) leginkább egy régebbi Suzuki Swiftre hasonlított, a fickóból meg tizenkettő egy tucat (külsőre).
Arra már gondoltam, hogy az első kereket kicserélem egy méretes gyémánttárcsára, akkor lassítás nélkül hajthatok át a kisebb autókon.
Tasi
2008. július 11. 14:15
Hali,
holnap
gázló aki teheti jöjjön el
ProFiler
2008. július 13. 20:38
Mentem volna, csak nem éppen ideális a helyszín számomra.
Ciao.
Timer
2008. július 23. 7:12
Kicsit a világítás, mellény témakörre visszatérve.
Felháborítónak tartom ezt a rendelkezést. Pontosabban azt tartom vérlázítónak, hogy nem adnak alternatívát. Mert az odáig rendben van, hogy maga a mellény egy nagyon jó találmány, de ha az olcsó gagyit veszed belőle, egy fokkal sem látszódik jobban, mint akármelyik prizma, mert maga az anyag nem veri vissza a fényt, csak a csík rajta. Másrészt aki nem csak szükségből teker, hanem edzésből, annak rettenetesen sz_r egy ilyen műanyag zsákban loholni, érhető okokból.
OFF
Azt meg zárójelben jegyzem csak meg, hogy érdemes lenne felállítani egy bizonyos minőségi szintet, ami felett hitelesítik a lámpaszetteket is, például fényerő szerint, és ez alapján kiváltható lenne a mellény. Nem hinném, hogy a Cateye HL-410-es első szettem, és a szintén Cateye TLD-510-es hátsóm nem biztosítana akkora teljesítményt, mint egy passzív fényforrású, kátszáz forintos ósön mellény. Az már más kérdés, hogy a két fényforrás összesítve belevert tavaly a tízezerbe, de a minőség sohasem olcsó.
ON
Timer
2008. július 23. 8:05
Profiler!
Korábban kerestél kerékpáros órát. Nos, én egy éve már Cateye Micro Wireless-t zúzok, és semmi, de semi bajom nem volt vele eddig! Csak ajánlani tudom!
Matvác
2008. július 24. 9:08
Valaki a fórumról fog menni idén a Mátra Maratonra rajtam kívül?
ProFiler
2008. július 25. 17:01
Egy kicsit messze van, elmenni kevés az időm.
@ Timer:
A mellénnyel egyetértek, én általában 18 óra után megyek kerékpározni, néha egészen sötétedésig, mégsem viszek soha mellényt, mert megoldom másképp: elkerülöm az országutakat. Egyébként be akarok szerezni egy olyan ruhát (legalább egy pólót normális anyagból), amin van fényvisszaverő. Ha nem találok ilyet, akkor készíttetek egyet.
Az órára:
Közben beszereztem mindegyik bicajomra. Sigmákat vettem. A kisebbik KTM-re egy Sigma 1106 DTS-t, a Prowlerre és a versenyre pedig egy
Sigma 1606L DTS-t tettem. Ez utóbbiakra beszerzés alatt van még egy profi kerékpáros navigátor, a
Garmin Edge 705 HR + CAD.
Ciao.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.