Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Weboldal szövegének betűtipusa, színe, mérete
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > CSS
Sanzi
Ha van egy webolda, azon van egy szöveg, akkor arról hogyan tudnám megtudni, hogy az adott szövegen milyen formázási beállítások vannak? Betűtipus, méret, szín.
Itt gondolok pl erre: http://sanizblog.cjb.hu
És itt a posted in sor milyen betűtipussal, meg minden egyébbel van ellátva.
Garono
Ez a CSS tartozik hozzá:
KÓD
.storydate {
    float: left;
    margin: 0 0.5em 0 0;
    padding: 0 0.5em 0 0;
    border-right: 1px solid #CCC;
    font-family: "Lucida Grande", "Lucida Sans Unicode", Tahoma, Geneva, sans-serif;
    font-weight: normal;
    color: #999;
}

tzoli
Ha css-ben van formázva, akkor a FireFox-hoz van egy CSSViewer nevű plugin. Azzal.
Sanzi
Foxiról inkább semmit, mint rosszat. Most idegesített fel nem is kicsit.
Amúgy kösz szépen! exclamat.gif

u.i.: Még egy kérés. Nekem ez a CSS full idegen, azt sem tudom, hogy eszik-e vagy isszák. Valaki nekem ebből csinálna egy html kódot, amivel utánna már tudok valamit kezdeni? Hálás köszönet!
Kovács Gyula (MiniDisc)
A Firefoxra adtam választ a megfelelő topicban. smile.gif
A css-t pedig jobb ha megtanulod, mert ugyan van html-es formázás is, sokkal célszerübb azt használni.

De itt egy példa betüszín, tipus, és méret beállítására html-ben:

KÓD
<p><font face="Georgia" size="4" color="#000080">Ez egy szöveg.</font></p>
Sanzi
Ezer köszönet! worship.gif
A válaszért is. ani_wink.gif
Majd szünetben lehet, hogy utánnanézek dolgoknak, most a suli melett nem sokmindenre van időm. annoyed.gif

u.i.: Valamit elrontottam, vagy nemtudom, de nem teljesen úgy néz ki, mint ahogy gondoltam...
u.i.2: Én teljesen hülye vagyok, ezt a kódot ugye általánosságban írtam, hogy milyen a szerkezete. Mekkora .... vagyok.

Az lenne a lényeg, hogy a html-t szerkeszteni, meg azt nagyából átlátom is, de a CSS kódból nem tudom, hogy pl a méret micsoda, meg hasonlók. Tehát kellene az a formázott html kód, amit csak beillesztek, és úgy néz ki, mint a CSS:
zsoltchelsea
Hi! Szerintem mehetne a HTML vagy CSS topicba ez a rész. Remélem tudod már a CSS-t. amúgy az oktatóvideók oldalán:Link vannak ingyenesen letölthető videók. az alapokhoz nagyon jó (ha fennáll még a probléma).
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.