bvoneki
2005. május 21. 21:13
Van egy kis trutyi a tft monitoromon, és szárazon törölve nem akar lejönni. Szemüvegtisztító selyemkendovel szoktam a port letörölni, de ez nem akarja levinni róla a trutyit. Arra gondoltam, hogy valami nedvessel kéne, csak nem tudom, hogy a sima csapvíz árthat-e, ha azzal törlöm át a képernyo felületét?
(Sajnos a trutyi eredetét nem tudom, fél órája vettem észre, elotte meg egy családtag használhatta, majd jól le lesz érte ..., ha megtudom mi az azt is leírom.)
Greene
2005. május 21. 21:32
Alkoholos szövet. Az alkohol ugyanis oldja a zsírt és gyorsan elpárolog. A szövet meg nem karistol
Adani
2005. május 21. 21:39
Igazából a tükröződésgátló bevonat sérülése a kritikuis pont, márha van a tieden, erre pedig a legjobb a tiszta víz, az biztos nem teszi tönkre.
bvoneki
2005. május 21. 23:48
Tehát gyógyszertári alkohollal itassak át egy szövetet. Szövetet honnan szerezzek, ami alkalmas a célra, vagyis hogy ne karistoljon?
@Adani: én szerintem minden TFT-n van tükröződésgátlás, nem vettem észre különbséget az eddig látott tft-k között, hogy egyik jobban matt volna, mint a másik. Ennek szerintem csak az a titka, hogy nem üveg van a kép előtt, mint CRT-knél, hanem Valami más, de hogy mi, arról fogalmam sincs.
Adani
2005. május 22. 0:01
A tiszta vízzel letörlésnél maradj akkor szerintem, az biztos nem teszi tönkre ezt a réteget
bvoneki
2005. május 22. 0:29
Ok, víz lesz. És mit itassak fel vízzel? Mert a szemüvegtisztító selymet nem akarom, zsebkendő meg túl durva. Esetleg vatta? De ha más nem marad, a selymet is bevizezem ha kell.
Utonium
2005. május 22. 2:14
Valamilyen puha, nem szöszölő anyagot használj. Teljesen mindegy mit; lehet ez akár egy egyszerű, tiszta mosogatórongy vagy törlőkendő is. És nagyon kevés vizet tegyél rá, éppen csak nedves legyen!
bvoneki
2005. május 22. 23:39
Vizes ronggyal sikerült megtisztítani

Köszönöm a segítséget!
Levmaster
2005. szeptember 29. 16:58
A sztatikus törlőkendő nem jó???
Adani
2005. szeptember 29. 21:22
Szerintem tökéletes. Legalábbis a CRT-t mindig azzal szoktam letörölni mostanában, és ha meglesz a TFT arra is ezt fogom használni.
web
2006. január 9. 19:08
IDÉZET(bvoneki @ 2005. május 21., 23:48 - szombat)
Ennek szerintem csak az a titka, hogy nem üveg van a kép előtt, mint CRT-knél, hanem valami más, de hogy mi, arról fogalmam sincs.
Igen, nem üveg van a TFT monitorokon hanem folyadékkristályból amin müanyag réteg van ls vigyázni kell mert ha pl ablakpucólóval mossa meg valaki akkor az a műanyag réteg megsérül és bekapcsoláskor aztán BUMM!! Én már láttam felrobbant monitort egy számtek üzletben és szépen nézet ki. Én nagyon finom, mikrószálas rongyal szoktam törölgeni az enyimét és amit a köpőlégy odapiszkit (az a halálom mikor több pöty is ott van miatta) én ezzel a rongyal finoman megkapargatom és nagy nehezen lejön. Elvileg létzik 3e Ft körüli áron valami csodaszer ami a FTF monitoroknak való. Az alkohol nem tudom, hogy mennyire jó, igaz, hogy elpárolod meg minden de én nem merném megmosni vele inkább a nyomtatóm beszáradt fejét szoktam vele megmosni.
norc
2006. január 9. 19:38
Szerintem, nagyon enyhén vizes (kicsavart) puha, finom törlőkendő, és utánna egyből száraz, szintén puha, finom törlőkendő! Minden vegyszer árt!! Legjobb a víz, persze kikapcsolt monitornál!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.